Kézi és az Olimpia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DVSC-Lublin 29-26
A 2. félidõ elején sikerült fordítani, majd elmenni 3, késõbb 5 góllal. 27-22 után még zárkóztak a lengyelek 27-25-re, de egyenlíteni nem volt esélyük.
Amikor a rádióban foci volt akkor jött jól a Loki weboldala <#wink>#wink>
Gratulálok a Lokinak a gyõzelemhez! <#taps>#taps>
Az elsõ lépést megtették, holnap jön egy könnyebb második. Vasárnap a dánok ellen dõl majd el minden egy sztem sokkal nehezebb meccsen.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Nekem ezt ajánlották, bár csak rádió: Csaksport.hu
MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!
DVSC-Lublin 13-14
Jól kezdett a Loki és 25 percen át vezetett, néha 3 góllal is. A 25. percben Köstner idõt kért (10-8-nál), erre a lengyelek csináltak egy 4-0-ás sorozatot (10-12) <#conf>#conf><#rolleyes>#rolleyes> A legvégén 13-13-nál idõntúli szabaddobásból dobtak gólt a lengyelek... <#shakehead>#shakehead><#falbav>#falbav>
DUNAFERR FOREVER!!!
de eljön még az idõ mikor eljutok oda is 😊)
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az érdiek eddig jól szerepeltek a Fradi és a Vác ellen is, ezért vártam szoros meccset. De ezek szerint ez csak viszonylagos volt. Az viszont látszik, hogy te kb. jól mérted fel a helyzetet a veszprémi csapattal kapcsolatban. Mondjuk jobb helyzetben is vagy mint mi <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
2010-09-17
17:00:
Dunaújvárosi NKKSE - Újbuda TC
A 2010. szeptember 16-án lejátszott mérkõzés felvételrõl. - NB1. 4.forduló
19:00:
Budapest Bank-Békéscsabai Elõre NKSE - Syma Váci NKSE
A 2010. szeptember 16-án lejátszott mérkõzés ismétlése. - NB1. 4. forduló
Mindez term. a CUNDER.HU jóvoltából. <#worship>#worship>
a második félidõre változott ez egy kicsit, mikor beállt Burai, õ hozott egy kis lendületet a másik oldalra is. Helga leginkább irányítóban szerepelt, de sokat õ sem tudott hozzátenni. egyébként a Veszprém jól védekezett, rengeteg blokkunk volt!
ehhez jött, hogy buta szabálytalanságokat követtek el az érdiek, voltak kettõs emberhátrányban is, teljesen felesleges ziccerben "utánnyúlásokért"...és ha õk voltak emberelõnyben, azt meg nem tudták kihasználni,a kapufát találták el, vagy felé dobták a tiszta ziccereket, vagy a kapusba- Király egészen jó védett, másodikban Hoffmann váltotta, õ is fogott egy-kettõt, (bár amit magasra lõttek, ahhoz hozzászagolni nem tudott...)
ehhez jött még Ibi és Farkas Vera játéka, és már érthetõ is a különbség.
Ráadásul a legvégén már fel is adták az érdiek, lõttünk pár szerencsés gólt: kézrõl bepattanót, passzívnál (VP se nagyon erõltette a támadást a megfelelõ különbség után 😊 szabaddobásgólt (Ábrahám háttal a kilencesnél úgy csinál mintha elvégezné a szabaddobást, majd megfordul és bevágja -mint ahogy Tomori annó 😊) kapusuk Ogu is elég sok védhetõt bekapott...
és már meg is volt a 10 😄
(egy halk rászámolás volt is 😊))
Mindegy, hogy mekkora embernek érzed magad, hogy mit értél el, a temetési meneted hosszát az időjárás határozza meg. Nyugodj békében Pinokkió!
A két csapat kb. a nagy ígéreteknek kikiáltottakból állt, akik nem váltották (még?) be a hozzájuk fûzött reményeket,vagy a sérülés akadályozta õket, vagy az hogy nincs bennük több... (persze vannak fiatalok, akik még megmutathatják, hogy ennél õk magasabban jegyzett csapatokban is megállnák a helyüket)
pl.: Tamás, Kisfaludy, Ogu, Kovács Anna, Emberovits, Jenõfi, Veszeli, Gerstmár, Sterbik, Király Annamária, Õri Cili...
szóval igazi középmezõnyt felvonultató meccs volt...
ebbõl tûnt ki, mint említettem Ibi valamint Farkas Vera, utóbbi nagyon nagy igazolás volt, nem is értem NA miért engedte el Vácról...
várom egyébként Ábrahám bemutatkozását is a válogatottban, de az az érzésem lassú õ ahhoz a szinthez (a tegnapi meccs is ebben erõsít), de ne legyen igazam!
ha már beállós, Kisfaludynak remek felépítése van, ha tényleg foglalkoznak vele Érden rendesen, lehet belõle klasszis beálló, fizikai adottságai mellett, remekül halássza a labdákat 1 kézzel, látszik, hogy erõ is van benne, én nagyon bíznék benne (bár lehet csak én bízom benne, mert ha a szakemberek is, akkor nem engedték volna el Gyõrbõl...)
sajnos meccs után gyorsan indultunk haza, így sem Helivel, sem Edinával nem volt alkalmam találkozni 😞
Egyébként Ana Dokics is montenegrói válogatott lett és szeptember végén a hollandiai felkészülési tornán már szerepelni is fog a válogatottban. Meg természetesen az EB-n is.
DUNAFERR FOREVER!!!
Közben beszéltem Tomival és õ is mesélt a meccsrõl. Örömmel hallottam tõle, hogy a Mester úgy játszatta a fiatalokat, ahogy én is írtam.
Vajon Mse mikor fog írni a veszprémi meccsrõl?
Mert én nagyon kíváncsi vagyok az ott történtekre. Ez a 10 gólos gyõzelem kicsit meglepõ volt számomra.
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem hosszabbította meg Zsiga Gyula szerzõdését a Montenegrói Kézilabda Szövetség, így már nem a magyar tréner a nõi válogatott szövetségi kapitánya.
Amint az RSCG honlapján olvasható, a 2008 októberében érkezett Zsiga helyett Dragan Adzic, a Buducnost Podgorica edzõje lett az új szakvezetõ, az õ vezetésével készül a csapat a decemberi Európa-bajnokságra.
A magyarokat is felvonultató, dán-norvég közös rendezésû kontinensviadalon a montenegróiak a horvát, az orosz és az izlandi együttessel vannak azonos csoportban.
"Valahol számítottam rá, hogy nem maradhatok, hiszen Montenegróban a Buducnost adja a válogatott majdnem teljes keretét. Velem tavaly a Mediterrán Játékokon harmadik lett a csapat, és kijutott az idei Eb-re. Most itthon, Budajenõn általános iskolás gyerekekkel foglalkozom" - nyilatkozta az MTI-nek Zsiga Gyula.
(forrás)
Akkor egy újabb fejezet zárult le az életében. Kíváncsi leszek hányadik fordulóban kapcsolódik vissza a magyar nb1-es edzõkeringõbe <#wink>#wink>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
Bár nyilván tudták, hogy nem egy BL-csapat az ellenfél, Dettiék nagyon koncentráltan kezdték a játékot. Magabiztosan húztak el az elsõ percekben. (Az Újbuda megpróbálta Dettit emberfogással kikapcsolni, ami azt eredményezte, hogy a többieknek több tér nyílt.) A védekezés jó volt, labdákat szereztünk, na és belõttük a ziccereket.
Késõbb, a sporik fura ítéletei hatására is, kicsit visszaesett ez a lendület, de nem sok idõ telt el, és újra 20-9 lett az eredmény (ennyi volt a Szekszárd elleni félidõ), mert a csapat újra ezerrel figyelt, nagyon tudatos játékot játszott.
Sajnos, az ellenfél elég tanácstalan volt, többnyire, de szerencsére nem ült le a meccs, aminek következtében mindhárom kapus, valamint a kispadon ülõ minden csapattag szerepet kaphatott, na és meg is hálálták.<#wink>#wink>
(Az éppen pihenõk pedig ott lelkesedtek a padon, még az x. gólnál is.)
Futotta egy kis trükközésre is, elõbb Detti dobott, Boki passzából kinait, aztán, a meccs utolsó találataként, Ivett adta fel a labdát Bokinak.<#wink>#wink>
Mivel, sajnos, Takács Fruzsi újra lesérült, szerepet kapott végül Jókai Nóri is, több hónap után.
Ez az Újbuda nekem gyengébbnek tûnt, mint a Szekszárd, pedig, ha jól tudom, nyertek ellenük hazai pályán.
Most nagyon harmatosak voltak, csak idõnként volt elsõ osztályú csapathoz méltó megmozdulásuk.
Ennek ellenére gratulálok az újvárosi csapatnak, mert ragyogóan kiszolgálták a közönséget, az utolsó percig tökéletes erõben és lelkesedéssel játszottak végig.
A B-közép újra külön éltette Kiss Szilárdot... <#worship>#worship>
DUNAFERR FOREVER!!!
Békéscsaba-Vác 28-24 (14-12)
Siófok-FTC 26-38 (12-19)
Veszprém-Érd 36-26 (16-11)
Szekszárd-Alcoa FKC 26-31 (13-16)
Dunaújváros-Újbuda 46-19 (22-9)
Nemrég értem haza a melóból így semmit sem láttam...
Gratulálok a csapatnak a várt, sima gyõzelemhez! <#taps>#taps> Úgy tûnik, most végigvitték a meccsen a jó formát. Remélem azért a fiatalok is játszottak a 2. félidõben. Ha nem is együtt (okulva a múltkoriból), de remélem a Mester kettesével cserélgette õket, együtt játszatva a régi nagyokkal felváltva. Így is tudnak nem keveset tanulni testközelbõl <#wink>#wink>
A Szekszárd szépen tartotta magát a Fehérvár ellen. Siófokon viszont továbbra is lesz még dolga bõven Vilinek... A Veszprém szép gyõzelmet aratott, az általam vártnál sokkal biztosabbat. Várom Mse beszámolóját, kíváncsi vagyok a történésekre. A Békéscsaba is megszerezte elsõ gyõzelmét, úgy tûnik végre megtaláltak valamit a régi játékukból.
Most 2 hét szünet a válogatott miatt, remélem Nórit is sikerül majd beépíteni a csapatba ezidõ alatt. Mert nagy szükség lesz rá elöl és hátul is. Október elejétõl jönnek majd az igazi ellenfelek sorsdöntõ meccsekkel.
Hajrá Újváros!
DUNAFERR FOREVER!!!
ps: idõnként még szoktál kézimeccset is nézni?
A 32 éves center augusztusban még Kemény Dénes szövetségi kapitány meghívására az Európa-bajnokságra készülõ nemzeti csapat bõ keretének tagja volt.
Szívinfarktusa miatt bejelentette visszavonulását Bárány Attila, a ZF-Eger válogatott vízilabdázója.
A 32 éves center augusztusban még Kemény Dénes szövetségi kapitány meghívására az Európa-bajnokságra készülõ nemzeti csapat bõ keretének tagja volt, ám másfél héttel ezelõtt az egyik edzést követõen rosszullétre panaszkodott. Id. Halmos Péter csapatorvos elõbb az egri, majd a miskolci kórházba küldte vizsgálatra, s az eredmények szívinfarktust mutattak ki. A legújabb vizsgálatok szerint a szívizom sérülése miatt a játékos nem folytathatja a profi élsportot.
"Nem volt elõzetesen semmi panaszom - nyilatkozta Bárány Attila. - Mindig komolyan vettem az orvosi ellenõrzéseket, még külön terheléses vizsgálatra is jártam, mert édesapámnak is voltak szívproblémái. A vizsgálatok szerint a bal kamra falánál volt elzáródás, egy közepesnél enyhébb szívelhalás. Extrém terhelésnél bármikor elõfordulhatna ritmuszavar és szívleállás. Nincs illúzióm. Javulhat az állapot, de jól tudom: az élsport kizárt. Nem szabad kockázatot vállalnom, két gyerekem van. Szeretnék a vízilabda közelében maradni. Készültem a civil életre, három diplomám van, informatikus, mérnöktanár és programtervezõ matematikus, igaz, az elmúlt években minden energiámmal a vízilabdára koncentráltam."
Halmos R. Péter a klub ügyvezetõ elnöke hozzátette:
"Sajnáljuk, ami történt, de annak örülhetünk, hogy nem történt nagyobb baj, és az élsport nélkül Attila rendes életet élhet."
(forrás)
Nagyon sajnálom, gyógyulást kívánok, és hosszú boldog civil/félcivil életet!
Férfiak - 3. forduló
Sep. 15. 18:00: Csurgó - Balatonfüred
Sep. 15. 18:00: Mezõkövesd - FTC
Sep. 15. 18:00: Szeged - Dunaferr
Sep. 15. 18:00: Tatabánya - Kecskemét
Nõk - 4. forduló
Sep. 15. 18:00: Békéscsaba - Vác
Sep. 15. 18:00: Dunaújváros - Újbuda
Sep. 15. 18:00: Siófok - FTC
Sep. 15. 18:00: Szekszárd - Alcoa
Sep. 15. 18:00: Veszprém - Érd
A Cunder, élõben, a csabai meccset közvetíti.
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Voltak jó teljesítmények, pl. Mayer Szabinát is azok közé sorolom, akik kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, de feltûnõen sok hibával játszott mindkét együttes, szerintem.
Ginnek sokat köszönhet most is csapata. Az elején nagy szükség volt védéseire, hogy sikerüljön az ETO-nak biztos vezetést szerezni.
Remélem, a Loki a BL-ben kicsit higgadtabb játékot mutat, kevesebb hibával játszik, mert akkor lesz valós esélyük a továbbjutásra. Valahogy hiányzik a csapatból egy vezéregyéniség, nekem most, ebbõl a meccsbõl ez jött le. Pedig Bogdanovicsról azt gondolnám, meg tudja oldani ezt a feladatot.
Én is sok sikert kívánok a Lokinak a BL-ben!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Az elsõ negyedórában tartotta a lépést a Loki, azután az ETO védekezést váltott, Kati is elkezdett védeni és meglépett a Gyõr 6-7 góllal a szünetre. Több is lehetett volna az elõnyük, ha 16-9-nél 1,5 perc alatt nem hagynak 3 abszolút ziccert lerohanásból. A szünet után növelte az elõnyét az ETO egészen 10 gólosra. Az utolsó 10 percben még közelebb zárkózott a DVSC, de 5 gólon belülre nem tudott kerülni. A hazaiak megérdemelten nyerték a rangadót, 15 perc után felvették a ritmust és utána magabiztosan tartották az elõnyüket a végéig. A Lokinál a kapusok szinte semmit nem tudtak hozzátenni.
A Lokinak sok sikert a BL selejtezõben a hétvégén!
DUNAFERR FOREVER!!!
az FTC- Békéscsaba meccsbõl láttam "1,5idõt" 😊 Babát hiányoltam támadásban, Pirosnak nem voltak zárásai...(illetve egyre emléxem mikor 2 védõjátékost húzott vissza kézzel 😄)
a szerdai Veszprém-Érd meccsre megyek legközelebb! Kíváncsi vagyok Edinára és Helit is régen láttam! 😊
De elõtte holnap 18:30-tól a Sportklubon élõben a Gyõri ETO-DVSC rangadó.
DUNAFERR FOREVER!!!
Közben nézem a kézimagazint, de már a férfiak vannak <#wink>#wink>
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
DUNAFERR FOREVER!!!
Most viszont ismétlik a tegnapi meccset a Sportklubon, utána pedig Kézimagazin. <#felkialtas>#felkialtas>
DUNAFERR FOREVER!!!
Nem volt igazam, a szexárdi beszámoló is elmondja a lényeget, csak nem olvastam figyelmesen.
Szeretném felhívni a figyelmet a Cunder oldalán megjelent újabb beszámolóra is. Igazán megérdemli, szerintem.
Itt egy másik rövid beszámoló a meccsrõl:
"A Dunaújváros gyakorlatilag az elsõ félidõben eldöntötte a meccset, Radulovicsék ugyanis 11 gólos elõnyre tettek szert harminc perc alatt. A biztos elõny tudatában Kiss Szilárd sûrûn forgatta csapatát a folytatásban, ennek is köszönhetõ, hogy a Fauszt Éva vezérletével derekasan küzdõ újonc elkerülte a kiütéses vereséget."
Csak azért másoltam be, mert ebbõl jobban kitûnik, miért is nem lett nagyobb a különbség.
Nagyon szimpi csapat a Szekszárd, de még erõsen tanulják az elsõ osztályt.
Az újvárosi lányok kedélyesen elkézizgettek ezen a napon, az az igazság. Jó volt ez így, semmi feszültség, semmi izgalom. Néha lazítani is kell kicsit.
A hivatalos nézõszám egyébként 600 fõ volt, a 300 tényleg kevés.
Ezzel együtt sok sikert a szekszárdi kézibarátoknak továbbra is. Edzõjükkel beszélgetve kiderült, talán +1fõ (Vasas Edina irányító, aki tavaly a Siófokban játszott, bár kevés lehetõséget kapott) szintén rendelkezésre áll nemsokára.
A szurkolók pedig tényleg végig biztatták csapatukat, még -14-15 gólos különbségnél is.
Talán kicsit korán jött ez a lehetõség, de tapasztalatszerzésre jó lehet.
Remélhetõleg kitart a lelkesedés.
Dunaújváros, Dunaferr Sportcsarnok – 300 nézõ
Vezette: Bóna, Miskei
Kiállítások: 8 perc, illetve 12 perc.
Hétméteresek: 7/5, illetve 7/5.
UKSE Szekszárd: Mészáros (kapus) – Jankovics, Fauszt 9(1), Kopecz, Weigel 5(4), Gulya, Szekerczés 2. Csere: Pap, Kurucz (kapusok) – Beck, Hegyi 3, Kovács 2, Horváth Sz.1 , Horváth P. 1, Mizsák. Edzõ: Kovács Jenõ
Dunaferr NKK: Vígh – Nagy 4, Ferling 9(1),Takács D. 4, Gáspár 2, Radulovics 9(4), Balogh B. 2. Csere: Gyõri, Pisák(kapusok) - Sári 2, Velky, Erdõsi 3, Takács L. 1., Vadász, Gera. Edzõ: Kiss Szilárd
Alig telt el néhány perc, máris jelentõs elõnyre tett a hazai csapat. Ez jó rész annak volt köszönhetõ, hogy az UKSE játékosai megilletõdöttek voltak, különösen támadásban. (11. perc 6:1). A késõbbiekben sem tudták felvenni a mérkõzés ritmusát a vendégek, míg a Dunaferr együttesében különösen Radulovics, és Ferling játszott eredményesen. A Kiss Szilárd által vezényelt nyitott védekezését nem tudta áttörni a Szekszárd. A bejátszások pedig vagy nem jutottak el Gulyához, vagy a beállós maradt le rendre a lehetõségekrõl. A félidõ utolsó harmadába érkezve már ki is számolhatta volna az UKSE-t a hazai szurkoló gárda, de nagyon sportszerûen, a gyõriekhez hasonlóan, ezúttal õk sem tették. A végjáték is hazai gólokat hozott, nagy Dunaferr elõnnyel vonultak pihenõre a csapatok.
A második harminc perc elején is tartotta az iramot a Dunaferr, a szekszárdiak közül csak Fauszt tudott lépést tartani. Talán annyit változott a játék, hogy Hegyi révén több támogatást kaptak a lövõk beálló pozícióban. (43.perc 26:10). A hazai közönség gyakran jutalmazta tapssal az övéit késõbb is, bár az idõ múltával mintha a kék-sárgák is higgadtabban, ennek következtében eredményesebben játszottak. Sõt a félidõ végéhez közeledve sorozatban szerezték a gólokat, és sikerült faragni a jelentõs hátrányból. (55.perc 30:20). Igaz ehhez az is kellett, hogy cserejátékosait is pályára küldje a hazaiak trénere. Dicséretére legyen mondva Fausztéknak, éltek is lehetõséggel, és így a vége tisztes vereség lett. Értékelte ezt a szekszárdi szurkoló csapat is, hiszen szép volt lányok köszönéssel búcsúztak kedvenceiktõl.
Fauszt, különösen a második félidõben felvette a versenyt az ellenfél ászaival.
Kovács Jenõ: Gyermeteg hibákat követtünk el, és ennek következtében a Dunaferr átgázolt rajtunk.