Bonsai fa tartása és gondozása
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A tiéd mióta van meg és hányszor metszetted már meg?
Majd próbálok beszerezni egy nagyobb tálat neki, hátha az is a gond, hogy nem kellemes neki.
http://iaro.3dmax.hu/kep/KisBonsai2010.maj.14.JPG
http://iaro.3dmax.hu/kep/NagyBonsai2010.maj.14.JPG
Köszi a linket!!!
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Nekem kettõ van😊
(mbab) Én a hejedben jobban megkopaszítanám azt a fát, ágrendszereket is simán levághatsz róla. Túl nagy a tömörülés. Beszúrnák képet, de nem engedi az oldal.
Igazából azért írok a fórumra, mert már nem sok ötletem van,hogy igazából mi lehet a "baj"...
Februárban kaptam egy BONSAI-t(betudtam azonosítani, ha minden igaz,akkor kínai szil,azaz Ulmus)ami az elsõ hónapokban nagyon szép volt, semmi gond nem volt vele, utána hétrõl-hétre hullottak a levelei, ami természetes, viszont miután meg lett metszve nem nagyon akarnak nõni a levelek, ami nõ az is nagyon hamar elszárad, de viszont van szép új hajtás is ezért nem értem.
Rendesen ápolva van, mert kap elég vizet és tápoldatot is kapott már, sõtt vizet is csak úgy adok neki, hogy felforralom, hogy ne okozzon "betegséget" a vízkõ. Egy tálcában van a fám, amiben köveket tettem, mert párologtatás szempontjából jobban megfelel a növekedésében is.
Sajnos nem tudom, hogy mi lehet a probléma, esetleg ha nektek is volt ilyen gond és helyre jött vagy tudtok adni valami tanácsot,akkor nagyon megköszönném, mert nagyon szép kis fa és szeretném ha sokáig "élne" még... 😊
Linkelek egy képet, amin láthatjátok, az elsõ képen,amikor megkaptam nagyon szép sûrû levélzettel, és utána pedig a metszés utáni jelenlegi képeket láthatjátok!
http://noob.hu/2010/05/18/Bonsai_3.jpg
Egy másik boltban (ahol vettem a fát), ott meg pont az ellenkezõjét mondták: Permetezzem a levelét, és nagyon kevés vízzel locsoljam. Egy darabig ezt csináltam, majd elkezdtek száradni a levelek és lehullottak.
Viszont megfogadtam a másik bolt tanácsát, ott azt mondták, hogy nagyon sok vizet adjak neki, és a levelét meg ne permetezzem. 2(!) nap alatt rendbe jött az enyém, és tele lett új hajtásokkal.
Próbálkozott innen valaki már akáccal? Magról nevelek egy palántát, gondoltam rá, hogy törpén hagyom.
Nálam ugyanez jelentkezett sajna, nekem is február óta van meg és most jött rá ez... Ma elvittem virágoshoz egy levelét, azt mondta tegyem ki a szabadba, nem tûzõ napra, magától helyre kéne jönnie elvileg, azt mondta lehet túl lett vizpermetezve (sztem ez hülyeség)... ha tudsz más megoldást majd írd le ide, bár én sztem nem fogom kivinni a szabadba, most kitettem az ablakpárkányhoz.
Amúgy így néz ki az említett dolog (én valami gombára vagy tetûre gondolnék hogy az lehet...) :

Holnap sor kerül az átültetésre.
Van valami amire nagyon figyeljek a mûvelet során?
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Hogy mikor szabad ûtültetni március eleje-tavasz lehetõleg rügyfakadás elõtt kéne, vagy ha épp most kezdenek fakadni
BONSAI NAPTÁR
Kérdésem: van valami intervallum, hogy mikor nem szabad?
Gondolom télen nem, de most így tavasszal mehet?
Itt lejebb olvastam, hogy több óra egy ilyen, hát kiváncsi vagyok, hogy sikerül.... 😊
ASUS N50Vc | Core2Duo 5850(2.2) | 3GB Ram DDR2 | 320 GB | NVidia 9300MGs 512Mb | W7 64bit regards, ikON
Leveleket vízzel nem árt permetezni napi 1-2 szer
Levelet kell?
Öntözés nagyon egyszerû, általánosítani nem lehet mennyiség/idõ arányában. Egyszerûen a földet megtapogatod, sose száradjon ki, amint már érzed hogy nem túl nedves, csak éppen kicsit, mármár kezd száradni akkor locsold.
Nálam nagyjából naponta 1, néha 2 alkalommal kell öntözni, 21 fokos szobában, és jó nagy bonsai tálban van, de ebbõl ne indulj ki...
Olvasgattam, ez az áztatós dolog tényleg szar.
Most akkor pontosan hogy kell jól öntözni?
Kérlek segítsétek.
Köszi
Üdv
Falkon
Bonsai-osok segítsetek nekem😞(
Mostanában rájár a rúd a kis fácskámra,lehullajtotta a leveleit,a macska sikeresen letörte a fél fát,stb,erre ma egy újabb meglepetéssel szembesültem.
Mindkét fa földje telis tele van apró pondrókkal(?),ilyen pirinyó fehér mászkáló lények.. de rengeteg van belõlük,úgy néz ki mintha mozogna a föld:S
Nem tudja valamelyikõtök véletlenül,hogy mik ezek,vagy hogyan kerültek oda,mivel lehetne kiírtani õket? Már azt tervezem,hogy kidobom mindkét fát inkább,mert ennek már nincs értelme..nagyon csúnyák. A képen pár bogarat láthatóvá próbáltam tenni,remélem felismeritek õket.
KÉP
Ha az volt bocsi.
Majd akkor átültetem.
És akkor hogy van a szakszerû locsolás?
Kösz a gyors választ.
2-3 naponta kell locsolni, de áztatva 2-3 percig.
Hát a leírtak alapján mégjobban elment a kedvem az átültetéstõl... 😄
Am. nem hiszem, hogy 1600Ft-ért ennyire szakszerüen van megcsinálva....minden esetre, ha olyan helyen járok legközelebb, figyelni fogom van-e nekem való tál.
ASUS N50Vc | Core2Duo 5850(2.2) | 3GB Ram DDR2 | 320 GB | NVidia 9300MGs 512Mb | W7 64bit regards, ikON