2373
Final Fantasy XII
  • Gábor
    Azt hiszem olvastam vhol, h ez volt a hangeffektje (mármint a csipogás) egy talán snes-es verzióban, és most így tisztelegnek az előd előtt, v vmi hasonló.
  • Afe
    csipog ha ütök meg ha védekezek, kb mint egy 8 bites gameban.
    lehet csak vmi tréfa akar lenni a Square részéről, de a sebességével sem stimmel vmi, ugyanis b@szott lassú és bármit rakok fel nem nagyon gyorsúl.
  • Seth
    milyen ilyen ^^??? sample please^^
  • Afe
    látom kezd lehalni a topity :(
    sikerült már vkinek összehozni a Tolo Sword-t? kiváncsi vagyok, hogy másnál is ilyen érdekes hangot ad ki ez a kard, v csak nálam van vmi bug.

• Seth
    nem szükséges kimenni a városba, csak fleeing-gel két képernyőnyit,aztán vissza. Én olyan 300+-ot csináltam ^^
  • Oldern the 1st
    Van egy remek rész a bányában, (a második nyitott pallónál), ott folyamatosan újratermelődő csontik vannak, (+az utána következő részen is csak csontik találhatóak), én arc nélkül kitermeltem magamnak a 90-95-ös chaineket, mikor is elfogytak. Akkor ki a városba, majd vissza, s közben még a rare denevérrel is nagy eséllyel találkozhatsz ;)
  • Gábor
    up
  • Tyler Durden
    Gigas Gate-nél használnod kell a legelső espert /Belias/ és az fogja neked kinyitni a kaput.
  • Tyler Durden
    Kb 20 voltam én is, quickeninggel le lehet aprítani és 1 jó kardot is kapsz érte, szal megéri..
  • Szuperkaraj
    kimaradt az hogy, amikor megölte(...akkor hanyas szinten volt?...),sry^^
  • Szuperkaraj
    sziasztok, valaki emlékszik még arra hogy amikor a Dawn Shard-ért indult el a történetben, akkor a Valley of the Death ( Halál völgye )-ben azt a szobor szörnyet, ami hasonlít az FFX-ből a Demonolith-ra, hogy akkor hanyas szinten volt? csak mert nekem eléggé megyűlt vele a bajom és a csapatba mindenki 20-as, kivéve Vossler-t, ő 18-as mert vendég, és nem tudom fejleszteni
  • evikec22
    Sziasztok! ha valakinek van swap magic boot dvd-je vagy tudja hogy kell használni légyszi irjon privibe, vagy ide: [email protected] köszi
  • Robi66
    Ismét elakadtam! Feywoodból kellene tovább jutni, de van egy GIGAS GATE nevezetű kapu, amit nem tudok kinyitni. Vannak hologrammos szentélyek, utakat mutatnak, 7nél van fekiáltó jel a térképen, kettő nem akar fehéren világítani. Mit kell csinálni??? Hogyan kell tovább jutni??? Segítsetek legyszi, mert 5órája keringek azon a helyszinen, és a tököm már nagyon tele van!!!! (amúgy itt találkoztam az 5"tökfejjel" kétszer is, elősször sima ügy volt, másodjára esélyem sem volt. 71-es szintü három emberem, bármivel próbálkoztam nullát sebeztem rajtuk, ők 9999-et, szóval esélyem sem volt)
  • Tyler Durden
    Nekem is nagyon bejön, most kicsit tápolok meg szedem a cuccokat a Tournesolhoz, nem akarom még befejezni se a huntokat, se az espereket, se a sztorit (:

Hja 1 kérdés, Zodiacnak nekimentem, de sajna nem sikerült levernem. Kérdés a köv lenne, úgye ezt a darkaja spellt nyomatja, ami igazán ártalmas a karakterekre. Ellenben dark absorbbal elvileg ki lehetne kerülni nem? Én beraktam Black Mask-t Ashe-nek, Demon shieldet Vaan-nak, de ez a spell leszarja, ugyanúgy bekapom a sebzést..
  • Ronin1350
    Minden percét szeretem a játéknak. Domo arigato Yasumi Matsuno.
  • Tyler Durden
    Az jó link volt amit beraktál, durván kihívás lenne úgy a játék. Bár szerintem, olyan feltételek mellett a legkeményebb ellenfeleket nem tudod lenyomni..
  • Gábor
    Nekem a X-2 is nagyon tetszett, de ízlések és pofonok...
    Mielőtt bárki a torkmonak esik, előre szólok, h nem megyek bele a játékról semmilyen vitába! :D

Hogy ontopic is legyek, tényleg nagyon játszatja magát a 12, gyakorlatilag kétszáz óra körül tettem eddig a játékba, és még mindig nem unom! Sőt! Ki akarom próbálni, amit linkeltem egyszer: forced class challenge-t!
  • Victor1103
    Nekem idáig ez minden idők legjobb FF játéka.Lehet hogy csak azért mert nekem anno nem volt szerencsém kipróbálni az FFVII,de ez a játék annyira játszattja magát és számomra semmi sem erőltetett benne.Azért is tetszik mert az FFX-től szinte minden tekintetben eltér és semmiben sem hasonlít rá,nem egy egyszerű "koppintás".Még mindig jobb hogy ilyen a játék,egy FFX-2-höz hasonló játéknak kevesebben örültek volna.
  • DoNorBi
    egy régebbi kommentbe irta egy srác hogy állitolag a quickening közbe tucc a csapatok között váltani az r1 gomb nyomásával...
    nekem ez nem sikerűl,ilyen télleg van vagy téves info?
  • dinomano
    ...Huhh, FFXII-ös nyuszilany nekem is nagyon tetszik(screen-ek alapjan), FFX-ben LULU, Aerist en sem komaltam(de azt bantam, h. meghalt; mivel qrvara feltapoltam, baxameg!!! :-| ) ... Amugy nem razott meg különösebben a halála; viszont (viszont nagyon tetszett a halalakor, h. utolag derült ki a white materia mibenléte; és utolag nyertek értelmet azok a képkockak, mikor lepottyant a vizbe a W.M. ... :-P) ..Nah, de ne off-oljunk! :-P
  • Seth
    nekem mindegyik csaj tetszik, Fran hangja meg méginkább, olyan egzotikus akcentusa van,és nagyon kimérten,lassan beszél ..teetsziik XD
  • Seth
    Nekem mindegyik csaj tetszik, Fran hangja meg méginkább, olyan jó kis akcentusa van XD
  • Tyler Durden
    Én nekem a VII jött be a legjobban, igaz Aeris kurvára idegesített, sokakkal ellentétben nem bántam mikor átköltözött az örök vadászmezőkre a kiscsaj.. /haverom meg majdnem elsírta magát/ Amúgy a csajokkal itt is így vagyok, Ashe bejön, de Penelo az nálam leves, a playboy nyuszi csaj meg atomjó valaggal rendelkezik, de a hangja az szintén felejtős kategória /mint technokol rapid kúrát tolt volna/.
  • dinomano
    Öööö... Nekem a 8 nagyon nem tetszett; egyszerüen(eröltettem le a torkomon!!!); de total nem tudtam aterezni az egeszet... pedig rohadt nagy sci-fi fan vagyok, igy a picit sci-fi-s design-nak be kellett volna jönnie nalam (sokaig hajtottam a game-et; millioszor megneztem a neten fellelhetö screenshot-okat+videokat)... Mikor meglett a game, ugy ugrottam ra mint ahogy a "8mm-es" Sexmachine ugrana Maya Gold-ra ( :-P); oszt csalodnom kellett 1 jo nagyot...
    FFX-be még csak beleneztem, azonnal a KOTOR ugrott be; nagggyon xép; majd proba... Nekem FFIX volt a szerelem; még 1 oylan részt el tudnek viselni... :-P Talan azért ragadtam le a GrandiaIII-nal, mivel picit hajaz FFIX-re+Chrono-ra...
  • Seth
    Végig fogom vinni, mert nincs az az isten hogy egy ff kifogjon rajtam,ekkora szégyen nem érhet^^, csakhát majd vmikor később, rápihenek ^^
  • Tyler Durden
    Nemtom nekem nem volt vele semmi gondom, monoton volt az igaz, de manapság 1re több játékban vannak ilyen bakik. FF7ben amúgy hasonló titok /is/ volt, hogy harcolhattál a köcsög és erős ellenfél ellen, szal ebben a XII is hajaz a VII-re . A sztoriban 1et értek, engem se b@szott földhöz, ellenben pl a huntokat nagyon jó 5letnek tartom, meg ezt a pecázást is ki fogom próbálni. A tárgyak gyűjtögetése/eladása pedig ugyanolyan változtatás, mint pl az, hogy most már nem körökre osztott a csata, meg látod az ellenfelet és nem a semmiből kezdesz harcolni.
    Amúgy meg no offense, van rakat más játék szerencsére, amivel tudsz játszani.. Hja és mégvmi, szerintem felesleges azt mondtani, hogy előveszed, se Sephi se te nemfogod még 1x ráerőltetni magadra, ha ennyi kiakadtatok rajta /kivétel ha mazohisták vagytok/
  • Seth
    na most lett elegem a játékból, ennyire dögunalmas részt, mint ez a Ridorana én még életemben nem láttam. 20 emelet tök ugyanolyan,mi értelme van ennek? Ezzel akarták elhúzni az időt?? AZ egész játékra jellemző, hogy kb 3 óra az egész sztori(lehet még sokat mondtam), a többi mind mászkálás és harc. Most az a divat, hogy az a titok hogy harcolhatsz egy köcsög és erős ellenfél ellen, hát gratula. Hol vannak már azok a mellékküldetések,amik a korábbi részekben voltak,amik nem a harcról szóltak, hanem úgymond nyomozni kellett? Oké ebben is van ilyen, egy-kettő. Meg itt vagyok majdnem a végén és nem érdekel a sztori, ki mit akar szarok rá. Előző részekben a sztori miatt vittem tovább,mert érdekelt hogy mi fog történni, itt meg semmi ilyen érzés. Ott izgalmas volt az az 1-2 titkos harc a kemény ellenfelek ellen, de most az arcunkba nyomnak több százat (10-el együtt).
    Hú de felbaszta az agyamat, nagyon sajnálom hogy ennyire tellett, ps2-re egy jó ff nem készült - most rámförmednek sokan,tudom, de ez maradjon csak az én véleményem. Hiányoznak a gyönyörűszép renderelt hátterek, ahol semmi ismétlődés, minden egyes helyszín más. Itt meg copy-paste +más textúra, szevasz.Városok nagyon jók,van 1-2 szép helyszín de nem az igazi. A másik a tárgyak gyűjtögetése-eladása, mijez MMORPG? Az hát

Na bocsi ha valakit felzaklattam, saját vélemény tudjátok, valakinek ez nagyon-nagyon bejön és meg fogja védeni a game-t. Ha valaki mondjuk a 6-7-8-9-et szidná rúgnám tökön ^^
    szóval csatlakozom Sephi-hez , majd vmikor máskor előveszem
  • Ronin1350
    köszi
  • Afe
    miután megszerezted a Barheim Keyt, és megcsináltad a Gilgamesh huntot beszélj a Ruksel-el Dalmasca Eastersandban, aztán Port At Balfonheim dél-keleti részén is dumálj a halásszal többször és jelöld meg az első választ. hagyd ott, de ne menj ki a területről. mikor visszamész nem lesz ott az öreg csak a pecabotja (Muramata).
    menj vissza Rukselhez DE-ba, aki megengedi, hogy pecázz vele.
    csinálj néhány perfekt fogást, amíg nem kapsz 5 szines palackot, aztán keresd meg az üzeneteket:
    1.Nabreus Deadland
    http://img.photobucket.com/albums/v515/sephiroth_y/Guide/bottle1.jpg
    2.Salikawood
    http://img.photobucket.com/albums/v515/sephiroth_y/Guide/bottle2.jpg
    3.Mosphoran Highwaste
    http://img.photobucket.com/albums/v515/sephiroth_y/Guide/bottle3.jpg
    4.Cerobi Steppe
    indítsd el az 1, 2, 5, 7, 9-est és
    állítsd le a 3, 4, 6, 8, 10-es szélmalmokat.
    5.Garamsythe Waterway
    http://img.photobucket.com/albums/v515/sephiroth_y/Guide/bottle5.jpg

miután mevan mind az 5, keresd fel Gilgamesht Barheim Passageban itt:
    http://img.photobucket.com/albums/v515/sephiroth_y/Guide/gil.jpg
    add neked egy Matamune nevű botot.

vissza Rukselhez DE-ba és pecázz perfektre minnél többet, hogy megnyiljanak a nagyobb szintek.
    River Lord szintet is teljesíted megkapod a Lu Shang's Badge nevű lootot ami a Tolo Sword nevű kard egyik összetevője.
  • Ronin1350
    Afe hol lehet horgászni ?
  • Tyler Durden
    Szerintem nem para, ha tudod ölni a dolgokat, akkor fogd fel, mint tápolóhely. Rakd be mindenkinek az xp duplázót és hajrá, én legalábbis ezt csináltam.
    A huntokról meg már írtam, a sima sztorit követve, nem igazán fox kihívással találkozni, a kihívást a huntok és a titkos dolgok jelentik. Szal ne csodálkozz, hogy nem olyan hurkák a 6os 7es huntok, mint a sztori vonalon lévő debil bossok..
  • Tyler Durden
    Én 2x futottam össze velük eddig, 1x csak kószáltam lent, másodszor pedig mikor Behemoth Kingget kerestem. Amúgy érdekes, mert őket is le kell verni, hogy megjelenjen a Behemoth. /már ha éppen ottvannak/
    Igen azok a fehér építmények (:
  • Tyler Durden
    Én 2x futottam össze velük eddig, 1x csak kószáltam lent, másodszor pedig mikor Behemoth Kingget kerestem. Amúgy érdekes, mert őket is le kell verni, hogy megjelenjen a Behemoth. /már ha éppen ottvannak/
  • Afe
    jaj én aazokat bejártam millioszor, de nem találkoztam velük.
    a shrine az a Glyphek, amik megmutatták a kapuhoz az utat?
  • Tyler Durden
    Feywood uccsó 2 helyszínén jöttek nekem, egész pontosan a shrine-oknál találod őket, 1 helyre szokott beállni mind az 5.
  • Afe
    van az 5 bogyófejű kiskrapek akiket le kellett nyomni Sochen Caveben.
    a Bestiary Feywoodra írja őket, de még 14 db-ot le kellene vadásznom mindből és sehol nem lelem őket. vki összefutott már velük máshol?
  • Afe
    nyugi IX-es hunt nincs. VII-esek után csak egy VIII-as van Yiazmat.

én a rare mobokat keresgélem, na azokhoz tényleg kell türelem .
  • chicco24
    Ehez a balck orbos dologhoz elépesztő türelem kell. Főleg ahogy látom hogy a 3. szinten már egy rakat kell hozzá. És akkor még ott van a Mob is amit le kell vadászni.
    Feladom a huntokat.
    Még megszerzem azokat az espereket akiket tudok és kinyírom simán a főellenfelet a Bahamuton és végeztem az FF12vel.
    Ha egy 7es huntot ilyen nehéz levadászni akkor mi van a 8db 8as szintűvel és a +1 9essel.
  • Ronin1350
    qurva mázlim volt
  • Ronin1350
    Szóval az a „repcsi” már nem repül, mert két éve lezuhant. Itt a térkép a boltról : http://db.gamefaqs.com/console/ps2/file/final_fantasy_xii_nabudis.png