2373
Final Fantasy XII
-
#693 Hogy a picsaba maradt nekem ki ez a gem?.... -
NormalisEmber #692 Ilyen interaktív terep egyébként nem sok srpg-ben jelent meg. Legfeljebb voltak olyan játékok ahol 1-2 dolgot működtetni/kezelni lehetett(pl. ff tactics-ban a gátat) -
#691 nah, ez tetszik...izééé...csunya dolog ilyet kérdezni, de hol tudom letölteni angol-forditassal együtt? Hmmm... Mivel SNES került teritekre...FFVI nagyon-nagyon jo kis gém? Csak jokat hallottam rola... Érdemes vegigjatszani? Mennyi gémidö kb.? Mik a jo SNES rpg-k még? (Chrono Trigger kivetelevel?) -
NormalisEmber #690 BL : az snes utolsó időszakában jelent meg de csak japánul (gondolom ezért nem ismerik sokan), de szerencsére van hozzá 100%-os angol fordítás. A lényeg hogy amikor harc van, a csatatér fel van osztva ugyanúgy mezőkre mint bármely más stratégiai rpg-nél, de amikor harcra kerülne a sor, akkor már egy atb-s rendszerben kell megküzdeni az ellenféllel. Ennek az egyik értelme, hogy a terep interaktív és vannak távolsági fegyverek is. Pl. ha nem tudsz a folyón átmenni, egyszerűen befagyasztod vagy a sárkányokkal tudsz távolról is támadni (ekkor nem vált át atb-re). A pokémonos rész pedig csak annyi hogy mindenféle kajával etetheted a sárkányokat amik aztán egyre erősebbek lesznek. -
#689 bahamut lagoon kimaradt az eletembol. Meselj rola. -
#688 Jo, azt elismerem; h. RPGnel szamit leginkabb; h. az "összhatás" milyen; más gémnél jobban szemet lehet hunyni, pl. FPS-nél a dolgok felett; köszönhetö ez annak, h. RPG-ben sok a random fight+eleve joval hosszabb mint egy átlag FPS+eleve arrol szol a gém RPG-nél, h.mennyire tud belevonni a sajat kis világába, mennyire varazsol el... :-P BoFIV milyen? Megvan, de még nem toltam..harcrendszer pl.?
D. -
NormalisEmber #687 Én csak annyit tennék hozzá hogy szerintem egy jrpg-nél bár nem annyira fontos a csatarendszer, én mégis a jó történet mellett nagyon tudom értékelni ha valami újjítás vélek felfedezni a harcban. Pl. a Breath of Fire 5(amihez kisértetiesen hasonlít az Arc 4 is) vagy a Wild Arms4(bár itt egy kicsit elszúrták a dolgot egy picit). Illetve kedvenc snes-es rpg-m, a bahamut lagoon amihez hasonlót még nem igazán láttam idáig (atb keverve srpg-vel leöntve egy kis pokemonos szósszal)
-
red13 #686 Nekem egyformán fontos minden egy jrpg-be. Mert hacsak a zene nemtetszik benne akkor már el is megy a hangulata az egésznek. De ugyanez van a történettel, harcrendszerrel, játszhatósággal stb. SZVSZ
Ennél szánalmasabb FF topikot még nemnagyon láttam :D Röhej :D Általába bármely FF fórumba, topicba normálisan tudnak válaszolgatni, beszélgetni az emberek, de itt :D:D:D:D -
#685 Ez igen! Ez egy korrekt hozzáállás! -
#684 lentebb irtam már 1 példát, a Koudelka-t; amit sztem nagyon elbacctak... :-/ ...és maga a Koudelka hangulatra sem lenne rossz...ezert irtam, h. a jo harcrendszert nem veszi észre az ember (elvegre az az RPG "fizikaja" - mint pl. egy jo FPS-nel sem veszed eszre magat a fzikai motort-a sok "aprosagot"(iranyithatosag+célzás); de ha sz*r az iranyitas, célzás stb.-ill. pontatlan a "talalat-csekkolas"; pl.tulél jopar elmeletileg bevitt fejlövest az ellen); akkor nekiall viszketni az ember ujja az uninstall-gomb felé... :-P
Vagrant Story pl. nekem nagyon nem megy, pedig szivesen tonam a gémet; mert nagyon tetszik, de ritmuskombohoz holtbéna vagyok sajnos... :-(
FFXII: tetszik, h. "köpködik" egymast a karakterek! :-P (Jo, csak vicc...mindenesetre azonnal a köpködés jutott eszembe, mikor meglattam gameplay videoban az ellenfel kijelölest... :-D) -
#683 Én mondjuk még egy játékban sem vettem észre, hogy rossz lenne a harcrendszer. Igaz, nem is érdekelt. :) Chrono Cross = Hangulat.
Ok, FF12 a Vagrant Story-ra hasonlít külsőleg, hangok és remélhetőleg zene terén is, ami már egy jó pont lenne, ha igaz lenne. -
#682 ...fontos a harcrendszer, de ha az sz*r, akkor megette a fene az egeszet...az az igazsag; h. a jo harcrendszert nem veszi észre az ember; csak a hianyat! :-P Chrono+Final-ek+Jade Cocoon pl. hangulatra nagyon üt! Hangulat is nagyon szamit; az h. mennyire varazsol el a gém... -
#681 "Csak halkan merem mondani, ha nem harcolsz eleget a játékban NEM TUDOL ELŐRE JUTNI, mert egyszerűen elbuksz a Boss’ harcoknál."
Ez a legtöbb esetben teljesen így működik. De engem továbbra sem érdekel, hogy a harc hogyan működik. Nem érdekelt a Legend of Manában, nem érdekelt a Breath of Fire 3-4-ben, nem érdekelt a Chrono Crossban, sem a Dragon Questekben, sem a Suikoden 3-ban. Miért? Mert ezek a játékok rendelkeztek néhány olyan tulajdonsággal, ami az én listámban magasabb rendű helyet foglal el a harcrendszernél.
Chrono Cross, Breath of Fire 4 a kedvenc jRPG-im.
-
#680 ... Spoilert megnezem, vegigolvasom forditast sztem, ugysem most fogok jatszani FFXII-vel...ugy értem a "nem most"-ot; h. nem az english (USA) verzio kijövetelekort; de mivel meghatarozhatatlan ideig nem lesz ps2-esem; nem is bizti h. tolom majd... nah; Unknown, jo gémet; nyomjad... :-P A szemelyeskedest meg nem szeretem... :-/ -
Ronin1350 #679 De de teljesen világos minden. Én vagyok a hülye.Szinte ugyan az dettó.Annyira hasonlítanak,hogy szerintem per lesz a vége.Ekkora párhuzamot még soha életemben nem láttam. Na jó mostmár tényleg OFF a téma részemről. Mindennek van határa..... -
#678 Más részről egyetértek nem teljesen ugyanolyan a szöveget olvasni mellette mint egyből instant kapni a gameba. Na de most jobb híján addig így fogom csinálni :P Egyébként aki nem játsza a játékot és nem idegenkedik a spoilerektől sztem olvassa el. -
#677 Akkor elmagyarázom...nem a két mű között kell párhuzamot vonni hanem a szituáció között. Így már megértetted vagy még mindig nem? -
SlickAdam #676 Nem akarok különösebben beleavatkozni a vitába, de szerintem eléggé egyértelmű az Unknown által felállított párhuzam a FF és a LOTR között, szóval furcsállom, hogy nem értitek. Vagy értitek, tudjátok, hogy neki van igaza és most beszéltek a világba, hogy mentsétek a becsületeteket.
-
#675 Láttad Te már azt a fordítást? :P A stílusomat illetően pedig maximum majd a moderátor nyílvánít nem tetszést... Egyelőre maradjunk ennyibe... -
Ronin1350 #674 Az a helyzet hogy hülye vagyok, mert nem tudtam párhuzamot vonni én balga a LOTR és a, FF között . Pedig annyira hasonlítanak vááá és az efektek is majdnem ugyanazok.Olyan szépek a fények meg minden. Remélem, nem kell majd harcolni az új részben a szörnyek majd maguktól, megdöglenek, mert ugye a story nak folytatódni kell. Különben sem légyég a karterfejlődés, á minek az egy RPG- ben. He he sikerült eddig mind a 10 részben elmenekülnöm ha harcolni kellett Nem is ez a lényege… francba jönnek azok a csúnya fehér ruhások megint. -
#673 Unknow; ettöl függetlenül eleg gánya a stilusod, vegyél picit vissza légyszi...:-P Amugy hevenyészett TXT-s forditassal nem hiszem h. ugyanolyan a gém mint full english-ül pl...Utanaolvasol papiron a parbeszedeknek? :-D
D. -
#672 Váá te komolyan hülye vagy. Azért hoztam fel a filmet témának mert a sok hülye az effektek miatt nézte meg és a sztori nem is érdekelte. Te is ilyen vagy...
" Final Fantasy játékok lányege az un random harc."
Ezt a mondatodat kikéne húzni nagy fekete betűkkel. Na látod barátom ezért nem érdemes vitatkozni veled. Előbb is szólhattál volna,hogy így vagy vele. Hülyékkel nem állok le. Ja és Pistabácsi 50éve szerel mosógépet..attól még lehet balfasz :P -
#671 Olvass vissza..mondtam,hogy ne írj hülyeséget :P Van hozzá fordítás barátom :P Az angolhoz meg konyítok annyira,hogy végignyomjam. Legközelebb olvass vissza :P Amúgy azt is közöltem,hogy ez számomra egy demo értékével ér fel. Ettől még ugyanúgy meg lesz originalba is. -
#670 nem foglalok allast, de tényleg nem jogos egy Gy.U. filmet felhozni FF-mellé... :-P Amugy nem volt annyira rossz(söt jo volt a GY.U: film nagyon!!!); és a Gy. U.-ban (igaz, h. van rohadtsok CGI); de annyi CGI van benn, ami feltetlen muszaj...jo tele van vele a film; de nem öncélú effektmutogatas vegett; hanem mert 1 rakat csatajelenetet; menomentalis tajat; aterezhetö vagy akciodus cselekmenyt csak ugy lehetett olcsobban (vagy ha nem is olcsobban)idöigenyesebben megcsinalni... mi massal dolgoztak volna? Stop-motion technikaval mint az 1940-akarhanyas King-Kong-nal? :-O Nah, de OFF, mert ez nem filmes topic egyaltalan...
Mi köze a Gy.U.nak ill Tolkien vilaganak a Final részekhez? Az égvilagon semmi...Amugy az FF-jatekok random-battle-ra vannak kihegyezve, csak ugy lehet frankon fejlödni; igaz h. neha sok benn a random fight; de ez a sorozat egyik jellegzetessege...
D. -
Ronin1350 #669 Jah és mégvalami . Ha már annyira vered magad a story után, akkor miért kezdted el japán nyelven játszani kis láma ? Talán vágod a japán nyelvet is? LOL -
Ronin1350 #668 Kedves „barátom.” Hogy lehet példának felhozni egy játék kapcsán egy filmet? Semmi köze nincs egymáshoz a kettőnek. Egyébként képzeled, elolvastam a könyvet is, már jó régen. Te irkálsz lámaságokat és utána magyarázod a hülyeségedet. A Final Fantasy játékok lányege az un random harc. Persze a jó történet is fontos. Több mit 20 éve foglalkozok játékokkal, szóval én kérek elnézést. Legközelebb meg mást hozz fel példának, bár felírhatod a naptárban, mikor fogok veled még egyszer szóba állni. -
#667 Ezzel pedig csk egyet érteni tudok. A harc is fontos de akinek 80% a harc az valamit nagyon elcseszett vagy battle music mániás... Nahogy legyen egy kis ON is:
FFXII harc:
Na poénból kipróbáltam már ezt a mob vs mob csatát a játékban. Épp rámakaszkodott pár szörny mikor megláttam a háttérben egy tyrexet. Na mondom pont jókor jön,hogy leszedjem magamról az idiótákat. Oda szaladok egy escape alatt (mobok persze mögöttem futnak), megzúzom a tyrexet az is szalad utánam. Szerencsére a kereszteződésbe sikerült annyi előnyhöz jutnom,hogy a tyrex fogja magát és neki áll üldözni az engem üldöző mobokat...végig a pályán :D Nos sztem ez rohadtul feelinges :) -
#666 Az az X generáció amiről annyira fogalmad sincs sztem pont az akiknek elsőnek volt C64. Többek között nekem is volt. Tudod ezzel nem vagizni kéne hanem inkább örülnél,hogy nem maradtál ki olyan játékokból amik azokon voltak. Vagy mi van? Akinek nem voltak ezek azoknak a véleménye nem is számít? Kicsit érdekes a felfogásod. Sztem pont Te vagy az aki az X generációba van... Teszem hozzá RPG témára a C64et pont nem hoztam volna fel. Mert,hogy RPG témához semmi köze az biztos, az meg,hogy Te most vered a nyálad arra, hogy mit ismersz és mit nem szvsz gyökérség. Hogy miért? Mert ha a témához akarsz hozzá szólni a NESnél vagy SNESnél kezded... Tudod ha copyzod az 576 fórumba akkor ne felejtsd el a hozzászólásokat is melléjük tenni. Persze így már szar mert Te jössz ki hülyén. -
#665 Te..valami gond van az értelmezéssel? Gyűrűk ura 80% számítógépes effekt...ha a játékról lenne szó nyílván nem ezt mondom nem? Talán ilyenkor az ember a filmre gondol és nem a játékra :P Na igen...valóban nehéz csökkent értelmiséggel felfogni,hogy miért ezt a kettőt hozom össze..csak neked, csak most kifejztem:
A Gyűrűk Urában van aki csak az effekteket nézi és számára a film nem több mint jó kis trükkök halmaza és semmit nem ért meg a sztoriból. Mennek, effekt és kész. Te így vagy úgy látom az FFel...mész, ölsz, sztori leszarva. Tudod barátom előbb gondolkodni kéne aztán neki állni okoskodni. Máskor azt a válasz gombot válaszra használd... Az idióta hozzászólásoktól és attól,hogy meg kelljen neked magyarázni,hogy mit mire ért az ember, pedig kímélj meg és próbáld felfogni. -
#664 teljes mértékben egyetértek...Ami szamomra PS1-en nagyon nagy csalodas volt, az a Koudelka... szép grafika, jo stilus -gotikus beütésű várkastély-zombik+egyeb szörnyek, faszanak igérkező hangulat...és 1 (szamomra, bár szerintem nem csak szamomra...) elbacottszar harcrendszer; ezek utan még a random encounter system ad egy jo nagy pofotn a gémernek+fél évenkénti mentés; az is fögenya utan... termeszetesen a kukaban landolt a gém... :-/ (+ a legalapabb baki - elalvos-melankolikus zene a fight-scene-nél..)
Viszont, igaz h. nem 1 grafikai csoda+régi gém, de a Star Ocean 2 harcrendszere naggggggyon tetszik! :-) -
#663 Lehet hogy hülye vagyok de egy rpg akármi fantasztikus storyja is van agy jó harcrendszer nélkül hosszú távon játszhatatlan gondoljunk bele egy játék végigviteléhez több 1000 harcot végig kell nyomni na ha ezek dög unalmasak érdektelenek akkor mi van...?"Abbahagyom ez van." Szvsz Egy jó rpg elengedhetetlen tarozékai: Egy remek story , változatos megunhatatlan harcrendszer pl(Grandia3,Shadow Hearts1,2,3) jó karakterfejlődés pl( Final Fantasyk)számomra fontos még hogy érdekes karakterek szerepeljenek benne , ami tulajdonképp lényegtelen az a grafika ha az is jó az már csak hab a tortán. -
#662 Mind2 gép megvan még a padlason...Sajna egyikre sem tudok gémeket kiirni; hiaba van fenn az összes gém a neten... :-P Amiga THE BEST! :-D
Sztem meg FF-nél éppenséggel lényeges a harcrendszer; ha már a gém nagy részében fight-olsz... és emellé még jo a sztori is...
" Ugyanis egyrészt egy jó RPG-ben az előbbrejutáshoz eleve nincs szükség 80% harcra, másrészt a harcrendszer nekem nem ad plusz élvezetet, arra van sok más játékstílus." - Hmmm... Igen... és egy pl. lövöldözös gémben (mint mas jatekstilus) van pl. "Active time battle"? Ezt azért nem értem, mivel jopar rpg-nek egymastol elütő harcrendszere van; nehany esetben olyan harcrendszer, amilyet semmilyen mas jatekkategoriaban nem talalsz meg... Én épp a harcrendszerben + random encounterekben lelem örömöm; a jRPG; a a jatekmüfaj; amit akkor is tudsz tolni, ha épp nincs kedved vinni a sztorit; nincs igazan kedved gémezni...oszt jol "el-levelup-ozgatsz..."
FFX-hez nem tudok hozzaszolni, csak videokat lattam; azok alapjan "szimplan"csak "megaatomdurvajokis" gémnek nézett ki! :-P -
Ronin1350 #661 Az az érzésem kár volt egyáltalán belemenni ebbe a témába az X generációval, akik egy C64-est magnóval vagy egy Amiga 500-ast max csak fényképen láttak. -
#660 Ez tok edes volt. -
#658 Te ugye azt figyeled hogy mit irsz? -
Ronin1350 #657 Csak halkan merem mondani, ha nem harcolsz eleget a játékban NEM TUDOL ELŐRE JUTNI, mert egyszerűen elbuksz a Boss’ harcoknál . Gyűrűk ura játékot össze hasonlítani egy FF játékkal? Van, aki a storyt is nézi, nem csak végigfut? EMBER te játszottál valaha egyetlen egy, FF el is ? Esküszöm, beszúrom ezeket a hozzá szólásokat az 576 fórumba hagy, röhögjenek a többiek is. -
#656 Nekem van egy hosszú listám, hogy elsődlegesen mit várok el egy jó kaland/RPG-től, a harcrendszer ebben benne sincs. Ugyanis egyrészt egy jó RPG-ben az előbbrejutáshoz eleve nincs szükség 80% harcra, másrészt a harcrendszer nekem nem ad plusz élvezetet, arra van sok más játékstílus. -
#655 ...aha... a Gyűrűk Ura 90% számítógépes effect,a hamburger 80% marhahús és így tovább. Grat..ennél rosszabbul nem is tudnád definiálni a játékot :P Őszintén...akik ide írnak azok közül VAN AKI A SZTORIT IS NÉZI ÉS NEM VÉGIGFUT? -
#654 Sphere -es cucc szerintem nagyon ott van, én meg pont annak örülnék, ha minden rpg adoptálná vmilyen formában... -
Ronin1350 #653 A játék kb. 80% harcból áll. Miért nincs számodra jelentősége?