2373
Final Fantasy XII
-
#1093 Úgy vettem észre, ha azoknak akivel használod full-ra van a manája,akkor tutira beadhatod azonnal, hogy az egyik véget ért. Ha elfogyott a mana, akkor viszont ugye pörgetni kell R2-vel, és ha szerencséd van,akkor újra beadhatod. Viszont az idő egyre gyorsabban fogy, egyre kevesebb időd lesz újra meg újra pörgetni. Van vmi cucc, vagy nemtom melyik stat-tól függ ez az idő, de vhogy ki lehet tolni, elvégre ilyen 18-as kombókról olvastam, azt azok nélkül lehetetlen.
Ja igen, olvastam ezt meg azt ezzel kapcsolatban, hogy csak nyomva kell tartani az r2-t és baszottgyorsan nyomogatni vmelyik gombot és ez a siker kulcsa, de nekem ez vhogy nemigazán működik. Én megnyomom az r2-t, sorsol egyet aztán vagy megjelenik a szimbólum vkinek a neve mellett vagy nem. Ha nem akkor újra r2 és így tovább amíg le nem jár az idő vagy be nem ad még 1 lehetőséget.De 6-nál több eddíg még sosem sikerült. Viszont 5 után Inferno helyett már Cataclysm jön,ami mindenkire jó nagyot üt. Látott vki már ennél jobbat?? -
#1092 En Vaan-nak raktam az elso idezest de meg ki sem probaltam :D
A Q hasznalasaval illetoen... eleg ha csak annak van full manaja akivel el kell lojjem vagy minden resztvevonek meg kell legyen a full? -
#1091 Csak nagyon ritkán használok varázst. Eddíg szinte semmit sem értek. Státuszváltozót se használok. Néha vmi keményebben kipróbálok egy blind-ot , többnyite miss, aztán hagyoma francba. Slow effect meg van Ashe botján , az 10 ütésből 1x bejön.Eddíg szinte felesleges volt mindegyik. Idézés-t meg eddíg 2 x használtam. Mondjuk akkor végigtrappoltam vele az egész Giza Plains-on, jó sokáig veled van,amíg le nem fogynak azok a kis körök az energiája mellett. Ha viszont letelik,akkor bead egy atomdurva végső támadást,az jól néz ki. De nem hinném hogy sokat fogom használni,mert nagyon lassú. -
#1090 néha az elementmobokra hasznosabbb mint a phisikal attack.pl mostanába találkoztam ilyen tüzes ragaccsal átlag 50-et sebeztem rajta, de 2 water elég volt neki :) -
#1089 oke kiprobálom a bányás csontikal. kösz.
meg volt a Vossler csata.
érdekes hogy ha menet közben lecserélem az egyik karaktert és azzal is indítok egy quickeninget simán azok is rész vehetnek benne akiknek már előtte lenulláztam a mannájukat. -
#1088 Ti egyaltalan hasznaltok varazslatokat? En csak Blind/Slow/Cure es statut removolosat...neha egy egy Black-et valami nagyra mint PL AZOKRA AKURVA MADARAKRA AKINEL MINDIG MISS A MELEE HOGY CSESZEK MEG :DDD -
#1087 Jah az a srác meglepően jól tolja amúgy is a harcot. Mondjuk már 5 szinttel felette vagyok :D -
#1086 Hát van 1 és 2 kezes fahasogató is. 2 kezes ugye erősebb de nem véd pajzs, de ugye kompromisszumokat kell kötni.
Nem értem mi a gondod a chain-nel, egyféle ellenfelet kell ölni. Mondom lenn a bányába a 2. hídnál csak csontik jönnek, ott letesztelheted -
#1085 Nos en a protect kasztolast mar Gambit-ba raktam es nalam Vaan atank mert most olyan kis kardja van ami egybol Blind-et kasztol :DDD
Szal nagy baj nincs. Cure-et es potit is raktam szal nekem sok dolgom nemigen van csatakba es most visszajott a kisgyerek akinek vegtelenbe tuno HiPotija van es tolja ram rendesen lele :D -
#1084 uazt a fajtát probálom ölni, de ha 1 lehal rögtön kiírja a chaint számát. ha a nevük megegyezik, akkor azok elvileg uazok nem? vagy má nem tom mivan. btw az a 18-as is karcsunak tűnik a lentebb beírt 200-as kombókhoz képest.
a fegyverek tényleg érdekesek. legalább fejlődne a karakter képessége ha mondjuk balth-al sokat használok puskát, akkor ő azzal jobb legyen mint a többi kari. de ezt nem vettem észre sajnos. 1 előnye van csak, hogy viszonylag távol marad az eseményektől.
axe-t még nem probáltam de gondolom az 2 kezes cucc, és ilyenkor ugrik a pajzs. -
#1083 Bhujerbai bányában tegnap a szaros csontikon csináltam 170 körül (meguntam, mert a végtelenségig is lehett volna kasztrálni őket. Már nem ilyen ezüst meg aranyérmék estek ki belőlük, hanem egy nagy pulzáló gömb ( cserébe viszont tökugyanazokat a bonefragmenteket kaptam :( ). Összeszedtem olyan 50k-t 2 menetből
Fegyvereknél én is úgy voltam, hogy namost csak egy félére specializálom az egyes karikat,de hát olyan cumókat szereztem hogy kénytelen vagyok mindíg lecserélni. Úgyhogy az lesz, hogy mindenkinek kifejlesztek minden fegyvert oszt jólvan,ami éppen kell rárakom. Pl ott az Ozmoron vagy milyen terepen a nagydarab állatok,amik 2 lp-t adnak meg 400 xp-t a Gladius kard 1200-t sebez, mert zöld elementállal van felruházva, azok a dögök meg pont arra alergiásak, szóval duplasebzést kapnak :D
Fran-t is az íjakra tanítottam, de aztán a kezébe adtam egy 55-ös atck-os baltát :D, Vaan az marad szerintem kardos végig -
#1082 Na most mar betelt a pohar. Baszki hiaba akarom en Balth-ra eroltetni a puskat... mert kapott most egy LANCE-et es 250 helyett most 420!!!! at sebez alltalanosan! Most Vaan-nak kardja van de a bazi nagy AXE-eval 33-mal no a tamadasa!
Miafaxnak van ennyi fegyver ha ugyis kb ugyanazokat kel agyuk mert egy puska soha nem fog akkorat sebezni minta lance pl... vagy aze mert az ranged es a lance melee?
Nem vagom :( -
#1081 En csinaltam 18-as maxot a lovakkal Giza plainz allat... ugyanazta fajta mobot kell levagni sorba es nem szabad kozben mast olni... -
#1080 végre eljutottam én is az első démonfalhoz. rányomtam 3 quickeninget oszt feküdt. megnyilt egy hely amit még a térkép se jelzett, de csak egy "vacak" holy mate volt bent egy ládába.
ennek a lánc-kombó dolognak a lényegét még mindig nem vágom.
megütöm az ellenséget, a többiek is ugyan azt támadják. na most ha az elpusztul, rögtön kiírja, hogy menyi chaint csináltam hiába ütöm a következőt akinek még a neve is megegyezi. eddig a legtöbb 13-as chain volt és azt se tom azt hogyan értem el. szal vki avasson be pontosan hogy is kell ezt csinálni. -
#1079 Clan Primer-->Bestiary-ban mi az a szám egy-két szörny mellett ?? Annyit kell az adott típusból kinyírni és nő a klánrangunk vagy mi a szösz? Mellesleg a Sky Pirate"s Den-ben gyűlnek a nyomi sd figurák -
#1078 En Balth / Vaan es Basch-t hasznalom csakis. Tobbiek naon low lwl :( -
#1077 én fran-nak. Igazából szerintem nem olyan fontos -
lillin #1076 Ti kinek adtátok beliast? Csak kiváncsi vagyok nem tom eldönteni:p. -
#1075 Én most Vaan, Fran, Ashe trióval nyomulok. MIndegyik 25-ös szinten, többiek meg leragadtak 13-15 körül :(, majd őket is fel fogom húzni, ha elérek olyan 30-ig a többiekkel bevárom őket
License boardon a felső táblán mindenkivel a quickeningek felé terjeszkedek, minél előbb meglegyenek (már mindenkinek megvan 2), nagyon hasznos tud lenni.Fegyverek, páncélok terén mindíg azt amelyik fegyver már megvan az inventoryba. -
Jak16 #1074 nálam se...kérdésem az lene hogy ti fejlesztitek párhuzamosan a másik partytt is? Mert nekem a fő partym Ashe, Vaan és Basch 22-es szintüek, míg Balthier és Fran 15, Penelo meg 13 ....szal a kérdésem , hogy muszály fejleszteni őket, mert lesz majd oylan helyzet amikor csak őket hazsnálhatom? Mondjuk Frant meg Balthiert fogom, mert őket szeretem is, de Penelo-t.... -
fanatifo #1073 nálam nem:! -
bertifox #1072 sziasztok!
Lenne egy kis problémaám a játékkal.Miután megöltem a csatorna rendszer végén azt a tüzes lovat(vagy mit)a játék a következő képnél megfagy.A kérdés az lenne ti találkoztatok ezzel a problémával vagy csak az én verzióm rossz?már próbáltu újra írni de akkor is ugyan az van. -
#1071 Van egyszer a Martyr nevű license, ahol ha megütnek kapod a mannát, aztán van még a Headsman, ami az előbb említett megöl egy enemyt -
#1070 Esaztathonnet? -
#1069 Ertem. En nem mertem Q-zni mert aszitem kell a mana Blin+Slow magaikahoz de majd hasznalok egy ehtert es potit. Alig varom mar hazaerjek.
Borzalmasan keves idom van jaccani vele :((( -
Jak16 #1068 Nem,nem,nem, hanem megvettem neki oylan dolgokat, ha megöl egy ellenfelet akkor töltődik a mannája... -
#1067 köszönöm a választ mindkettőtöknek musha és afe -
#1066 én a szokásos quickening sorozattal ( 4-es kombó sikerült, 1/4 élete maradt, azt már simán ütésekkel)
Tökjó chocobolni :D 1-2 titkos helyre is be lehet jutni velük (ahol magas fü vagy bokor van, ott át lehet menni, persze nem mindenhol) -
#1065 Vossler-t hogy oltetek meg? -
#1064 a gambitba be tudod állítani, hogy a karakterek saját maguktól hogyan cselekedjenek a harc során. nálam még a leadernek is bevan kapcsolva nehány dolog, ha néha nemfigyelek az életerejére gyógyitson a drága:)
hogy mikor üt többett azt nem tom.
blokkolás a pajzs evade szintjétől.. gondolom én.
-
#1063 a gambit arra való, hogy meghatározd a viselkedését azoknak a csapatban, akiket nem te irányítasz.alapjában véve 2 fő része van: egy tárgy és egy akció.
például, ha olyat választasz tárgynak, hogy Ally, Hp < 50%, és akciónak például Cure-t, akkor ez azt jelenti, hogy az adott emberke Cure varázslatot fog sütni bárkire a csapatban, akinek kevesebb, mint 50% a HP-je.
több gambit slot is van, ahova ilyeneket beállíthatsz, minél följebb van a sorban, annál magasabb a prioritása.
a másik két dolog meg szerintem véletlenszerű, vagyis inkább a karakter értékeitől függ. -
#1062 akkor azt mondod, hogy direkte leöleted Ashe-t aztán feléleszted, és tele lesz a mannával?
-
#1061 nekem is van 3 kérédsem:
1.a gambit funkció pontosan mire is yo,véletlenűl elnyomtam mikor magyarázta
2.néha tapasztaltam olyat hogy az attack parancs után nem egyet üt az ellenre hanem hármat négyet is,ez véletlenszerű vagy rajtam múlik?
3.és a blockolást se értem igazán,az is véletlenszerű vagy nem? -
Jak16 #1060 1. Félreértettétek az nem a manát növeli hanem feltámaszt :D Szal ez a Phoneix Down :D És lent vagyok a bányába az uccsó két helyszinnél ahol uyge csak csotik vannak...na mots már mind a kettőbél kiirtatam mindenkit eléret 71 chaint,de nem termelődnek ujra ....várjak mé vagy nem is fognak ujramtermelődni? Mert akkor nem értem hogy érhettetek el 200 -at.... -
KeWiN76 #1059 A PD-nel szerintem a Phiisical Defese vagy hogy is van leirva ra gondol :) -
#1058 1 loot hunt gondolom
2 A Bhujerbai bánya,tudod ahol menekülni kellett az elől a 3 hülye elől még az elején. Na ott van egy híd ahol elég sok csontival lehet megküzdeni. Ha egyfajta ellenséget ölsz meg, akkor az chain (kombó) lesz. Minél nagyon a chain, annál jobb cuccokat kapsz (pl nem 1 bone fragmentet kapsz hanem 2-3 egyszerre, iron helm- mondjuk csontikból ennél öbbet nem tudsz kiverni). Ha másfajta ellenfelet 9ölsz meg,akkor a chain nullázódik.
3. na ezt nemtom, valami képesség, gondolom mana regen vagy vmi ilyesmi
-
#1057 Par kerdes.
Mijaza hunt?
Mijaza banya ahol csontik vannak?
Mijaza 200 chian?
Mijaza PD amitol Ashe manaja gyonrsan no? -
Jak16 #1056 Helló, én is megröögzött FF rajongó vagyok, az én kedvencem a IX és örökre az marad :D
Ez a 12 is nagyon bejön, oylan beütése van mint egy MMO-nak..nem viccelek, ahogy megyek egy karakterrel és a többiek teszik a dolgukat...100 variációt lehet beállítni, hogy a mágus mikor löjön tüzet, mikor gyógyitson...olyan az egész mintha VALÓDI emberekkel játszanék és ez a MMO stilusú harcrendszer...isteni.
Nekem Vaan kardos, Ashe mágus (fehér/fekete/zöld, szal mindenes) késsel, de lehet hogy elinditom valami távolsági fegyveres nembe, Basch pedig lándzsás...ez a fő partym. A másodlagosban Balthier puskás, Fran a mágus (szintúgy mindenes) csakmég nemtudom hogy távolsági vagy közelharcos legyen, Penelot meg még nem is fejlesztettem, szal fogalmam sincs hogy mi lesz...
az elsődleges partym 18-as, a másodlagos 14-es szintű, már voltam azért a Dawn Shard-ért, megöltük Vosslert is...most indulunk majd utnak a második ilyen shard-ért, azthiszem :D
Nagyon bejön a játék nekem, kérdésem is lenne: hunton kivül szerinetek megéri lemenni a bányábaa csontit ölni pénzért? mertha összehozok 200 chain-t akkor jó dropok vannak nem? (és Ashe tud gyógyítani mit atom, mert töltödi ka mannája minden egyes megöléskor, csak PD- kell.) Én, mondjuk annyira nem megyke rá a grindelésre, megyek történettel és ha olyan helyre tévedek maradok egy félórácskát ott...ez nem MMO ahol csak a szint fontos ! Majd még lesz kérdésem, csak agy hirtelen nem tudok...ja de, kellene egy PSX emulátor progi mert hallotam hog tudnék akkor játszani a IX-el, mert most a PS2-m nem játsza le :( Szal tudok valami jó kis emut mondani? -
Ronin1350 #1055 Sziasztok
A démonfal szerintem sok játékosnak okozott nehéz perceket, én a második fáklyánál megöltem , szóval szépen el tereprotáltam Rabanastre városkába és megvettem a legjobb védő cuccost.Vaan és Basch kapott egy Handaxet(kb 680 as sebzés) Ashe egy Ancent sword öt.Az első falnál semmit nem tettem csak futás az ajtóig és benyit. A másodiknál lekapcsoltam a fáklyákat ettől kis időre megáll és szétütöttem az agyát. Ennyi.
-
#1054 valahogy úgy . Amolyan félkaru rabló szerűen pörget(r2-vel, nem kell nyomva tartani, csak megnyomod). Ha szerencséd van, akkor kidob még1 lehetőséget a támadásra vmelyik karakterrel mielőtt letelne az idő. Addíg nyomogasd csak az r2-t(számtalanszor megesett velem, hogy kijött vmi,aztán én meg reflexből tovább nyomtam, szóval oda kell figyelbi. Nekem eddíg csak 6 volt a legtöbb