2373
Final Fantasy XII
-
Gábor #1333 Mondjuk a legkritikusabb square fan címért nyugodtan pályázhatsz! :D
Menj és élvezd a játékot! ;) -
#1332 Ugyan magyarazd el nekem hogy hogyan lehet egy velemenyen egy megadott jatekrol ha meg nem is jaccotad.
Nem egyszer volt pelda hogy egy jateknak a folytatasat bejelentik es akkor mindenki felizgul es alig varja , kepek es leiras alapjan az egbe huzzak oszt amikor vegre megvan a jatek kiderul hogy nem az amire vagytunk.
Ezt talan csalodas avagy tul sokat vartunk tole fele felfogas es nem gyerekes.
Mondjuk nezdmeg... a MGS3 bemutatoitol mindekit kirazott a hideg es mekkora gem lett belole! Ez a pozitiv dolog! Aztan ott a MGS4 trailerjei amik oszintenszolva naon nem pozitivak. De mivel tudgyuk hogy a tobbi resz etalon volt ezert nagyon varjuk. Az meg hogy milesz belole meg nem lehet tundni. -
#1331 Én is játszottam egy keveset a játékkal, eddig nem rossz. A "nehézségét" illetően természetesen már eleve fenntartásaim voltak, hogy ne kelljen sokat csalódni. Az FF-ek már csak ilyenek lesznek, hiszen az a lényeg, hogy mindenki tudjon velük játszani, szóval megértem, hogy ennyi munka után a fenomenális prezentációért cserébe mindenki számára elérhetővé akarják tenni. Mondjuk miután jó kalandjátékos lévén kiváncsiságból végigvizsgálom a dark crystalokat a faluba való belépés előtt (annyi haszna legalább van a hatalmas vörös X-szel való jelölésnek a térképen, hogy tudom, hogy oda fogok benézni utoljára), kicsit hülye érzés, hogy a shadestone feltöltése előtt a biztonság kedvéért azért megjelölik a térképen mindegyik dark crystal helyét, nehogy összetévesszem őket valamivel. De számítottam rá, szóval eddig igazából még nem csalódtam sem negatív, sem pozitív irányba, és kiváncsi vagyok a folytatásra.
-
fanatifo #1330 Bocsánat mester ígérem odafogok figyelni ezentúl.... -
Gábor #1329 Abban is van valami, hogy az üzenet írója neve mellett jobbra van egy "válasz erre" gomb ;)
És még abban is van valami, hogy sokkal egyszerűbb a társalgást úgy nyomon követni, hogy tudja az ember ki mire válaszol :)
Egyébként nem véletlenül kapott 40/40-et a játék a famitsutól, ők tudják, hogy önálló műalkotásként kell értékelni, mint már említettem. -
fanatifo #1328 Van benne valami..... -
Ronin1350 #1327 Tipikus ez a gyerekes felfogás mielőtt meg nem kapod, álmodozol róla, alig várod, hogy a kezedbe vehesd, miután megvan, elkezded szapulni és becsméreln. Lehet megkövezni de ez a véleményem. -
Gábor #1326 A square is biztosan változott, mi viszont játszottunk az etalonokkal!
Ha a mérce mindig a legjobb, akkor nagyon sokszor fogunk csalódni zseniális játékokban is!
Szvsz mindegyik játékukat, ami nem direkt folytatás, önállóan kell bírálni! -
#1325 Hagyuk mar...a Square is elbaxodott akar az osszes tobbi... vagy talan egyaltalan nem valtozott...hanem mi valtozunk? Oo -
Gábor #1324 Igen, ez az öngerjesztő folyamat, hogy vki mondott egy kritikát, és mindenki kontrázik egy kicsit! :D
Amit lejjebb írtam, az nem feltétlenül ff-hez elvárás, csak egy új square játékhoz, mondjuk az ff13hoz ;) -
Gábor #1323 Eddig elégedett vagyok a játékkel, most kell majd Archades felé elindulnom.
Viszont, a romantika nekem igenis hiányzik! -
#1322 :DDD -
#1321 Ismeritek azt a Monthy Python-os jelenetet,amikor két faszi beszélget, már nem emlékszem miről(csak emlékezetből,de kb ilyen):
-Te ez rohadt jó
-Igen , nekem is tetszik
-Ja ,nem rossz
-Hát ja, elmegy
-Hát, azért láttam már jobbat is
-Igen,ez nem olyan nagy szám
-Te, ez tök gáz
-Ja, ez marha szar
Kb ez megy most itt LOL :D -
fanatifo #1320 Nah nekem a 8 volt az ami nagyon sötét és rideg nemszeretem azt a részt... -
#1319 De szerintem a VIII nagyon hangulatos volt! A IX is ment de a X mar nemaz... a XII meg vegkepp nem hangulatos. -
Dajin #1318 csatlakozom, nagyon odabax, ez a tiszta FANTASY, mesés hangulat -
fanatifo #1317 Nálam hangulatilag a 9az über!Azok a tájak azok a zenék.....Imádnivaló volt -
Gábor #1316 Final Fantasyben egy olyan dark cyberpunk epizódra vágyom, mint a 7 volt.
Egy olyan gyönyörű, élő világra, karakterekre, mint a chrono cross.
És nem utolsó sorban egy olyan anime-inspirálta, hangulatos rpg-re, mint a xenogears.
A vagrant storyból most kaptam vissza egy kicsit, de a hangulatot, még mindig hiányolom.
A fent említett játékok egytől egyig a kedvenceim közé tartoznak. A 7 óta nem volt olyan nagyon hangulatos ff. Lehet bennem van a hiba.
Na mind1, gondoltam csak leírom. -
Dajin #1315 az "csalás", nem becsületes ugy győzni, mellesleg nem attol függ csak hogy mennyi lvoét dobsz, attol si hogy hányszor nyert yoji meg hányszor halt meg, meg az egész számítási zanmatos rendszer vmi hatványozásra épül asszem -
zsolt2800 #1314 Szerintem is a VII volt mingen idők legjobb FF-je, utána a X,a VIII és a IX. Ez se rossz csak a történet szerintem túl egyszerű és szerintem nem hozz olyan hosszu játékot,mint a többi epizod, itt még izgulni se leht nagyon a történet előre haladtával. Egy kicsit szerintem könnyü is a játék ,legalább is egyik boss-nál se izadunk bele a játékba és a license grid is túl gyorsan fejleszthető, és az esperek se hozzák a szintet. A romantica meg hiányzik a játékból, mert az is a FF. része. A játék azért tetszik anyira mindanyiunkinak, mert már nagyon ki voltuk éhezve egy igazi Final Fantasyra, mert már eltelt pár év a X.rész ota és csak most hiszük,hogy ez az amit vártunk, de ha majd mindenki végigjátszota akkor majd rájön ,hogy ez nem az.Ezt a részt nem fogjuk elővenni egy két év mulva játszani egy jót.Remélem nem igy lesz és csak most gondolom így és még tartogat még meglepetéseket a játék. Végü a X.rész tényleg nem volt lineáris én is 130 óra játékidőnél tarok, de van még mit csinálni. -
#1313 Penance legyőzése a legegyszerűbb.Ha van kb 6000000 giled az mindet odaadod yojimbo-nak és szerencséd van akkor miszlikbe hasítja a Zanmatoval.15000000 Hp ide vagy oda a legkönnyebb ellenség:)Az igaz egyébként hogy a monster arena jól megdobja a játékidőt de az már csak a játék kb 3/4-től elérhető. -
JohnnyP #1312 Giza Plains en mikor van vége az esős évszaknak? -
Ronin1350 #1311 Elméletileg végigvittem a játékot 64 óra alatt utolsó helyszín van hátra de,van még pár summon nyolc darab,ami titkos.Egykezes KO’-s kardot megtaláltátok? Ütős kis penge :) -
#1310 vannak, csak itt quickeningnek hívják őket. -
Dajin #1309 engem a x-be az zavart, hogy a fegyvereknek nemvolt semmi értékük, annyi hogy volt öszz-vissz 4 slot, ahol lehetett benne képesség, de max képesség, se sebzési érék nemvolt bennük se semmi...
amugy a XII vannak limitek ill overdrivok a kariknak? -
#1308 A FF-ek ugy a 7 ota kb... pont hogy romancrl voltak hiresek es nekem az jott be.
Az meg hogy a FFX linealis? Aki eszt mondja az nem fejezte ugy be... en 150+ ora jatek utan sem birtam leverni Panacea-t vagy mi volt a neve :D
-
taron #1307 igazat kell adnom a karakterekkel kapcsolatban,mindenki hume plusz van egy viera(mondjuk a fülén kívül nem különbözik az emberektől)aztán ennyi.szerintem kellett volna legalább egy teljesen más karakter is mint a VII-ben redXIII.mondjuk egy moogle sztem simán elfért volna.a harc zsíros,legalább látod kinek mész neki.a grafikával nemtom mi a baj,szerintem szép,illik a valós harchoz(nézd meg pl a vizet a giza plains in water-en.(no comment).még mindig csak egy esperem van de én szeretem behívni harcolni a kis aranyost.................szóval victor1103 szerintem nyugodtan készülj fel a hosszú álmatlan éjszakákra:):)
-
#1306 az igazság az, hogy ez a vérfrissítés már nagyon ráfért a harcrenszerre. sztem úgy tökéletes ahogy van.. 10-ben már egy idő után idegesített hogy 3 lépésenként harcolni kellett a nemlátható ellenfelekkel, plusz a summon támadások is szépek-jók egy darabig, de tényleg csak egy darabig.
a story persze sokkal érdekesebb volt számomra mint ez. a 12-ben nekem nem feltétlen a románc hiányzik, hanem jóval inkább egy csöpnyi humor.
simán berakhattak volna egy vicces karaktert a csapatba aki egy kicsit feldobja ezt a depresszív világvége hangulatot amit a game áraszt magából. -
#1305 Nekem ugyan még nincs meg a gém de ezek a kritikák nagyon lehangolóak.Nekem az FFX nagyon tetszett és az FFX-2-re úgy tekintek mint egy kiegészítő lemezre.Az egyetlen dolog ami az FFx-ben elvan rontva az az hogy bődületesen lineáris.Az FFXII tudtommal nem az.A Grafika és zene ugyan olyan jó vagy még jobb.Sok újság és netes magazin jónak szavazta meg és mégis olyan rossz hogy ennyi elégedetlen dolgot találtok benne.Remélem számomra nem lesznek ezek zavaró tényezők. -
KeWiN76 #1304 Nekem szinten nagyon bejon a XII...talan az elmond valamit, h a 7 es 6 utan (igy volt a sorrend :) ) ez volt a kovetkezo FF amit vegigjatszottam, pedig meg van mind. Mondjuk a 6-ot is valszeg azert mert a mobilomon jatszottam amikor nagyon unatkoztam :) Nekem a license rendszer sokkal attekinthetobb mint a grid, itt nem kellenek mindenfele hulye kulcsok v micsodak, h unlockoljak, ha kemenyen dolgozol (ertsd sokat tapolsz :) ) megvan az eredmenye. A gambit meg mindent vissz szvsz. Jah es szinten tetszettm h nem voltam rakenyszeritve a summonokra. Neha mar nagyon untam ujra, es ujra vegignezni az unalomig ismert animokat, itt meg siman vegig lehetett jatszani nelkuluk. -
taron #1303 ff10 túl lineáris,túl kötött,a XII-ben legalább lehet szabadon mászkálni a főszál mellett is.jó kicsit mmo-s de haladni kell a korral.az esperek meg királyok,nekem még csak egy van de már dolgoztatom rendesen.a szerelmi szálról meg csak annyit hogy akinek az kell az nézze a romanticát............ -
fanatifo #1302 Jaja és egyáltalán nembiztos hogy nemlesz benne szerelmi szál vagy csattano de nekemsem hiányzik a szerelmi csöpögés! -
#1301 A helyszínek biztos hogy jobbak voltak a 10-ben, de én a sztorijától másztam falra. Tidusnak benyomtam volna párat 1-2x. Mint korábban mondtam kicsit besokaltam abban az időben(meg még most is) a love-storyktól, és a ff10 pont az, úgyhogy a ff12 kis felüdülés, hogy nem a szerelem van a középpontban.
-
#1300 Szívemből szóltál barátom -
#1299 Miert elozi meg? Lassuk
FFX
Charakterek sokkalta szimpatikusabbak es eros szemelyiseggel rendelkeznek.
Harcrendszer isteni es nincs agyon bonyolitva.
Grid rendszer egyszeru es nagyszeru.
Summonok latvanyosak es hasznalhatoak.
Story uber , habar nem egyszeru de mindent ver.
Szerelmi szal ami odabasz meg vissza.
Gyonyoru 3D es render heyszinek amiken latszik hogy sokat dolgoztak.
FFXII
Karik nagyon unszimpatikusakk... mintha mindnek lenne valami a seggibe.
Harcrendszer nem rosz csak naon nehezen veszil be egyesek az aktiv modot.
Licence rendszer el van baxva mert soha sem lehet tudni mi hol van. Nagy osszeviszasag.
Summonok mintha ott sem lennenek. Nem hasonlithato egyik reszhez sem.
Story... nost 27 ora utan en meg mindig nem igazan vagom neha mirol van szo es nagyon egyvonalu az egesz.
Szerelmi szal... nuku.
Helyszinek kozott van sok nagyon szep de repetalodos. Egyes helyszineken elkap a depresszio.
Nekem igy eddig ez a velemenyem ha a kettot hasonlitnam :D
(nem kell anyazni , mondtam hogy en igy gondolom)
-
taron #1298 ez a final XII egy isten:)megvan az első esperem,simán levertem,kb lv19-20 vagyok.van még vagy 5 befejezetlen huntom,mondjuk a gil.....akármi teknős giza plainsen megszivatott.no para megyek tápolni tovább.
peace -
#1297 Ez már biztos ki lett tárgyalva máskor,máshol, hogy kinek melyik jön be, de azé én is leírom
7,6,9,12,8,10 a sorrend nálam. Elsősorban a gyönyörű helyszíneket hiányolom,amiket a renderelt képek mutattak 7-8-9-ben.A 3d a közelébe sem ér, gyönyörűek voltak (főleg 9-ben). Az újak közül a 12 nálam mérföldekkel megelőzi a 10-et, nem nagyon tetszett. -
fanatifo #1296 Hát nemosztoma véleményedet sztem igenis nagyon jólett a XII!Engem nemfogott meg sem a 7 sema 8!Ami nálam okés az a 6 a 9 a 10 és 12! -
#1295 Azert ez egy kicsit durva kijelentes volt dehat ez a te velemenyed. Velemenyem szerint a FFXII eddigi leggyengebb az osszes kozul (itt nem veszem szamon a X2-ot mert az nekem nem letezik.)
Attol meg hogy a XII szamomra a leggyengebb nem jelenti azt hogy szar , mert szeretem de akkoris millio a tavolsag a tobbihez kepest. -
fanatifo #1294 Nekemis most ez a no1 a finalok között meg az örök szerelmem a 9!