Videókártya gondok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Abit Siluro GeForce 4 Ti 4200 csak nekem melegszik nagyon vagy acsak az ujfajta hütés szar rajta és ez gyárilag ilyen és másnál is nagyon melegedett??????

Mert már idegesít

tudtok magyar oldalt ahol megnézhetném a Thermatake hütõket?

Narancs
Van rá hûtés, hogyne lenne, Thermatake gyárt hozzájuk, azzal még húzni is lehet!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

és tudnál ajánlani valamilyet?

OKé. nem vagyok hülye. Meg tudom állapítani a beragadt bill hangját. Különben is ez nem a hanszóróból hanem a gépbõl jön.
Demiért? ÉS mitõl ?ááááááááá

Narancs
Hát, véletlenül nem a billengyûzeted puffere telt be?
A havernál is ez volt anno, ha 3 gombot egyszerre megnyomott játék közben csippant egyett...
Más tippem nincs, valószínû nem ez a gáz, de próbáld ki, ha egyszerre lenyomsz 3-4 bill.-t, akkor sípol-e...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Hali. nem tudom hova foeduljak ezzel a problémával.
Az a helyzet hogy nemrég elkezdett sípolnia gép ha indenzíven játszottam. Ez nem folyamats sípolás hanem csak kis "bleep" -ek kb fél percenként.
Gondoltam biztos a BIOS-ban elállítottam a Proci alarm-ját. De megnéztem és nem. Sõt ha kikapcolom az proci alarm-ját akokr is csinálja.
Akkor már tudtam hogy a Videókártya a felelõs. De hogy miért? GF3Ti200 245/485 órajelekkel. Semmilyen program nincs fönn, a tuningot is az Nvidia driverrel csináltam. Akokr meg miért sípol? Tény hogy meleg a kártya, de semilyen grafikai hibát nem csinál és le se fagy. Szóva nem zavar hogy meleg. DE a SÍPOLÁS igen. Miért sípolhat?
PLs help.

0ppika
Na szép, sorra mennek tönkre a Ti4200-k. Az enyém is meghalt még tavaly (1,5 hónapos volt), meg most a héten hallottam 3 embertõl, hogy nekik is tönkrement a hûtés (és ebbõl kifolyólag lehet a kártya is).
Konkrétan hozzá való hûtést nem találsz szerintem.
Vegyél rá vízhûtést, vagy egy brutál nagy bordát.

http://epica.nl

sziasztok lenne 1 problémám Abit Siluro GeForce 4 Ti 4200 es használok de nagyon melegszik milyen hûtést érdemes rá venni ?
És 1 magam le tudom cserélni, nem kell hozzá különleges alkatrész?

Gerry
Nem tudja, GF2-esek közül csak az MX, és GF4-es kártyáktól újabb kártyák tudnak eltérõ képet adni a két kimeneten. GF2Ti csak ugyanazt a képet tudja kitolni TV-re, mint a monitorra.

0ppika
Szerintem tudnia kell. Van valami tv out topic, nézd meg ott.

Sziasztok! Van egy Geforce2 Ti 64MB -os videókártyám. Az lenne a kérdésem: szerintetek ennek a kártyának tudnia kellene azt a lehetõséget, hogy pl. TVTol-al filmet küdök a TV-re a monitoron meg dolgozom? Tudom, hogy van ilyen lehetõség mert a TVTool-on a View fülön látom a klón mezõket de csak szürkén, tehát kiválasztani nem lehet. Ugyanez a helyzet a Windows képernyõbeállításoknál is, alapból nem látja a TV-t pedig be van dugva a kártyába és tudom is használni, de csak úgy, hogy a képet küldöm a TV-re a monitor pedig elsötétül, készenléti módba kerül. Kérdésem, hogy ez a kártya hibája-e vagy nem?

0ppika
És hány fok szokott lenni?

HUmanBandi
Azon sehogy!
Nekem lehet látni! Az eredeti DRIVER-el!

ASUS, P4 2.4@3 GHZ, INFINEON 512 MB+ 512 MB SAMSUNG DDR, MSI FX 5800(486@966), Codegen 8011+480W 3DMark:5175 Aguamark:35250 bövebben: http://l--bandi.uw.hu/01/agep.html

0ppika
Ha ha ...

[NST]Cifu
Egy külsõ hõszenzort szerelsz a hûtés és a hûtõborda közé... 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

0ppika
Nekem FX 5600 van, akkor mivel tudnám megnézni?

Csak az arra alkalmas kártyákon.
Nvidia FX-ek, és a RADEON-ok bizonyos példányain, és ezeknél is maga a driver.
0ppika
Hi! Van valami progi ami kijelzi a videókártya hõmérsékletét?

AMD Norbee
ok kiprobálom

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

Gerry
Valószínûleg nem müxik valamiért jól együtt a kártya a monitorral, próbáld ki a monitort máshol, ha ott is elõjön a hiba, akkor vidd vissza gariba!

Gerry
Milyen képfrissítési frekvenciákkal próbáltad?

Gerry
Érdekes, mindenesetre próbáld ki egy másik monitorral is, mert lehet, hogy nem szeretik egymást a videokártyával.

AMD Norbee
De el van csúszva a kép de pont nem tudom beállítani a csík miatt de a csík nem teljesen középen van kicsit jobbra. Egy régi Samsung Syncmaster 15gli a teljes neve.De az a komoly hogy ha kikötöm a tv-re akkor tökéletes!! nincs elcsúszva.

Asus P5E x38, Core 2 Duo E8400@3600mhz, Geil Ultra 4*1GB/1066mhz, Sapphire HD 4870 OC , Chieftec 550W, Cooler Master Hyper TX2, Samsung 500GB

barret
nem a típusra reagáltam csak arra,hogy ez lehet hardverhiba is! enyém sapphire...

Bérbe vehet? reklámfelület...

Gerry
Mindez egy ASUS kártyán???

barret
winben az én kártyám is tökéletes,ott ahol neked csíkos,ott nekem föggõleges pontsorok teljes képernyõben! nekem,memóriahiba okozza,kb 4 hónapja stagnál a dolog.ez legyen a legnagyobb baja!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Gerry
Fekete csík??? Az meg hogyan? nem balra vagy jobbra van elcsúszva a kép? Mert ha nem, akkor valami más gond van, vagy monitor, vagy VGA, középen normál esetben nem szokott fekete csík lenni. Milyen monitorról is beszélünk?

AMD Norbee
BÚÉK!!!!!! Lenne egy problémám!Vettem egy ASUS radeon 9600XT na amikor a procit meg a ramokat vizsgálja a gép, akkor az egész kép el van csúszva ja meg akkor is amikor a Windows XP boot-ol!És aki tud segíteni az ne írja azt hogy állítsam be a monitort mert a kép közepén egy fekete csík van és amiatt nem tudom beállítani Segítsetek mit tegyek???? egyébként jó a kártya mindenkinek ajálom 8)

Még nincs meg, de majd letöltöm.

ollie
Figyu, neked így mennyi a 3dmark03 pontod?

Akármelyik 9600xtvel jól jársz!

Köszke
Valószíû hogy Connect3D-t veszek. Sapphire-t nem is nagyon találtam meg drágább vagy asus de ez is 60e szóval maradok akkor Connect3D-nél. 2.8n ramok vannak rajta.

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

Jó márka de a sapphire jobb. Vegyél sapphiret!!!

Akkor a Connect3D jó márka?

Gigabyte EP45-DS3|Core 2 Duo E6400@3400MHZ|2X1GB Kingmax 1066MHz| Sapphire 5770 1GB GDDR5|

ollie
Ha mindenképpen olcsót akarsz venni, akkor vegyél egy Radeon 9000 64M-es kártyát. Sokkal jobb ennél, és talán csak egy kicsit drágább.

Gerry
Már írtam, hogy állítsd be a monitorodat. Minden felbontáshoz és frekvenciához más pozícionálás kell a régebbi monitoroknak, simán állítsd be, majd mentsd el, és kész. Ennyi!

Gerry
Egyáltalán nem túl olcsó, és MX440-est manapság már nem szabad venni!!! GF2-es Chip van rajta, vagyis DX8-at sem tud, így eléggé elavult. Inkább használtan egy GF3, vagy egy rendes GF4Ti4200-at lenneérdemes venni!

Gerry
Szerintem is memória, próbálj meg rakni rá valami alubordát, pl.: régi pentiumos hûtõ, vagy hasonló...

Törölt felhasználó
Ha a képzavar után még megy valameddig akkor memória melegedés/hiba, ha azonnal fagy akkor Gpu. Mint írtad az elsõ a valószínûbb.
Antromorph
üdv mindenkinek

Kaptam ingyen egy Butterfly(noname) Geforce mx200 64MB-os videokártyát. Namármost ezt beraktam egy régi Via apollo alaplapba egy K6-2 550Mhz proci és 128MB ram kiséretében rendszerembe. Megyeget is elég jól, de huzamosabb használat közben a monitor képe van amikor teljesen,van amikor csak egy kicsit "összezavarodik", majd ebben a pillanatban le is fagy. A videokártyára gyanakszom, mert haverom gépében is ilyet mûvelt. Szerintetek ezt most a videochipnek vagy a vidomemóriának a melegedése okozza?
Nagyon kaki hûtés volt szegényen(ragasztva volt rá, semmi szilikonpaszta), így raktam rá egy picivel nagyobb rézbevonatú bordát, szépen megkentem szilikonpasztával, majd a sarkoknál rögzítettem egy kis(egy csepp) pillanatragasztóval.Így biztos ott is marad mûködés közben is. Hát ezután is elõfordult ue. a jelenség.
A kártya 150/150-nel megy a gyári értéken, nincs hajtva.
Most mi a francot csináljak? Tegyek rá nagyobb hûtõbordát,
vagy dobjam ki a kukába? Szerintetek?

THX

EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS

Van 9600xt 49ért XPC-nél.
Connect3D mennyire jó?

Nézd meg ezt www.xpc.hu Én itt vettem egy sapphire kártyát. De itt nem csak sima 9600xt(500/600) adnak hanem ilyet 500/650. Nem nagy különbség de azért ez is valami. 54 rugoért viheted.

Gerry
Állítsd be a monitorodat...

Találtam rendelésre és postai utánvétel is van.
http://www.cindy.hu/backup/termek.php?cPath=16&products_id=760
nézzétek meg van róla néhány infó is igaz ez nem asus

Külömben hol lehet kapni 9600XT-t néztem sokhelyen de sehol nincs fõleg nem 50e körül

NeoMaN
4x1 versus 4x2
és még az órajel sem nagyobb. hogy lenne má gyorsabb?

NeoMaN
cseberbõlk-vederbe...
😊

Ajánlom figyelmedbe:

9600XT jobb vétel, és az is kb ebben az árban van, újonnan. Mert ha jol sejtem akkor a chaintechet használtad veszed (k.andras...😉
M@TriX
Persze, hogy kiprobáltam a kártyát.
"Nem vettem észre semmi különbséget."
Na látod, errõl beszéltem. Nem azt mondom, hogy rossz kártya, csak annyit nem ér sztem, de ez persze egyéni vélemény. 😉
Azért jó ha neked jó. az a lényeg. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.