Videókártya gondok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Leszedni mindent ami az nvidiahoz kapcsolodik vagy ha van ATI-hoz.
Amugy pedig nem azt mondtam az elejen, hogy a masik alaplapi VGA-re csatlakoztasd a monitort, hanem ha van tobb kimenete az uj kartyanak, akkor annak a masis portjara.
Na de most mar mindegy :DDD
Már nem tudom mit lehetne kitalálni.
Csokkentett vagy VGA modban probaltad e mar inditani a rendszert ?
A monitor az "új" kártyába van bedugva ez 100%.
Ha az alaplapiba dugom és nem veszem ki a másik kártyámat akkor be se akarja indítani a rendszert:((
Eddig egy 128-as kártya volt benne és azzal semmi gond nem volt.
Erted mar ?
Esetleg a masik kimenetbe dugva a monitor ?
Nem jön be a tálca.
[merlinw.org]
Komoly gondjaim adódtak tegnap mikor kicseréltem a videokártyámat.Az "új" kártya egy R9600 PRO 256M típusú. Valami hiba miatt az xp betöltése után nem jelenik meg az asztal csak egy fekete képernyõ. A gép megy csak kép nincs:(
Mi lehet az ok? Az alaplapi kártya viszont csak akkor megy ha ezt a kártyát kiszedem így nem is tudom tesztelni.
Kérem akinek van valami ötlete írja le. Köszönöm.
Szerintem hibas a VGA-d memoriaja vagy tulmelegedik a VGA, esetleg a sz0ftver magasabb orajel erteken uzemelteti a GPU vagy memoriajat a VGAnak es utolsokent ami meg konnyen lehetseges, hogy valamelyik windows file megserult, ami vagy a DXert vagy a vga meghajtasaert felelos.
Ki tudja ? Igy csak hasra utve lehet talalgatni.
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
Mindenki ezt mondja, de én pl counter strike-ban szemmel látom a különbséget, bár olyan 160 fölött már tényleg nem észrevehetõ hogy 400 vagy 160
Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W
Asus M4A87TD/USB3, AMD Phenom ll X4 4.0ghz, 2x2 Gb ddr3 1600Mz, VTX HD5870 1Gb, LG 22\" Full HD, Seagate Barracuda 1.5Tb sata3, Revoltec Chromus ll 450W
nem baj hogy a filmek 24 fps-el mennek? (HD-t kivéve persze)
de akkor is max 60-70 fps felett már nincs észrevehetõ különbség.
jah am minek vettél szar nvidiját látod mínusz 4-500 fps <#ravasz1>#ravasz1><#idiota>#idiota>
All hail the double x!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
C'mon man, get a life:)
[merlinw.org]
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Nemtudtam hova írjam! Szóval valaki segítsen már pls!
KÖv a bajom: Cod 2 zök meg cod4 és akármilyen felbontásra állítom a grafot mindig ugyan anyni fpsem van 4-500 körül. pedig a configom elég jónak mondható, mi lehet a baj?
CONFIG:
Phenom II 955 BE
GTX460OC 1GB
2 GB ddr3 1333MHZ RAM
samsung F3 500GB vinyó
Chieftech 500W
EZZEl verdesnie kéne cod2-ben legalább a 7-800at 1280ban nem?
[merlinw.org]
1.sima fagyás
2.power saving mode
3.blue screen egy kis ati2dvag.dll hibával fûszerezve :)
3 különbözõ driver telepitési procedúra,gyári cdrõl,netrõl,netrõl régebbi stb...ma eddig 4 alkalommal volt XP reinstall,2 különbözõ változattal,Home+Professional,mindekttõnél jelentkeznek váltakozva a hibáK( AKÁR VAN RAJTA DRIVER,AKÁR NINCS!!! ),hétfõn megy szervízbe a gép+monitor,ha úgy jön vissza,hogy hétfõ este akár egyszer is jön valami hiba,október elején új gép...sajnos :((
Nyomtam fel egy jogtiszta XP.
Feltettem a Szerviz csomagokat is.Aztán sorba a drívereket.
Most a következõ probléma van:
Controller Hot Found Error!
No SiI controller was found in the system. Press the button to exit the application.
Nem bírok vele...:(((
Egyébként szerintem sokkal instabilabb a sima XP.
Most ahogy ezt töltögetem vissza a szükséges progikat többször is be-be fagyogat...
Everest nevû programmal futtass terheléstesztet, illetve a memtest86+ -al memóriatesztet.
[merlinw.org]
mert a legújabb driver van fent és 47% ot ír az everest a hûtõventilátoroknál!8600gts
Nah szóval adott a gépem: AMD Sempron 2800+ 1.6 Ghz,asus alaplap AGP-s videókari foglalattal, 1,5 GB RAM, Sapphire Radeon HD3450 256 MB-os videókártya. Windows 7 32 bites oprendszer. LG W1942S lcd monitor.
A gondom a következõ: amióta win7-em van,azóta a játékok többségénél elõfordul,hogy bizonyos idõ után megfagy a rendszer,és power saving móddal elszáll a kép,és kikapcsol a monitor. Próbálom visszakapcsolni,feljön az LG üdvözlõ üzenete,de utána csak fekete képernyõ,és besárgul a monitor power gombja...(alap esetben kék ugye). Elõjött ez a hiba már 2005-ös játéknál is,de legutóbb a MAFIA II-nél is(meglepõ,de tudtam vele játszani. Megjegyzem,a játékok nem szaggatnak,nem lassulnak be,csak egyszerûen megfagynak,és power saving móddal elszáll a monitor,minden gépi berregés,hiba nélkül...Természetesen netezésnél,filmezésnél semmi baja,és még egyszersem jött elõ...2010. júliusi ATI Catalyst control center van a gépen,tehát a legfrisebb. Mondták nekem ismerõsök,hogy nézzem meg nem-e melegszik túlságosan a monitor,vagy a gép,de normál hõfokúak...Érdekesség,hogy nyáron,40 fokos hõségben,az akkori SP2-es XP-mel tudtam játszani minden gond nélkül 2008-2009-es játékokkal,eme hiba nélkül! Azért írtam ide,mert én arra gyanakszom,hogy a windows 7 kavart be valamit a VGA driverrel és/vagy kezd meghibásodni a videókártyám,amit áprilisban vásároltam.
Én a megjelenés óta ezt a típust használtam, pont azért, mert kb 2x gyorsabb és megbízhatóbb volt a hagyományos XP-nél.Az elmúlt 2 évbe egyszer se volt soha semmi gond, pedig reggeltõl estig nyüstölve van a gép. (nem gyenge progikkal...FSX. FS2004.)
Soha egy megfagyás, vagy akadás, se egy hiba üzenet, se semmi gond.
Igazából én voltam szerintem a hülye, mert ami jól mûködik, azt kár baszogatni.Igazából elég lett volna egy rend rakás...
Most este kíváncsiságból 3D Mark-ot akartam futtatni. A progit betölti, bejön az ablak és mikor a "Run 3D Mark" akarom indítani, akkor egy hiba üzenet jön, amibe egy Read hibára hivatkozik.
Egyébként nálam mindig csak a 2005 06. Nvidia driver mûködött. Ha ennél újabbat raktam fel, akkor csak 16 szín és 800X600 volt a max felbontás. A régebbiekkel hibátlan volt. Ja és ez a sima XP SP2 vel is így volt.
2. Legfrissebb Videó és SB driver-t.
Ha ezek megvoltak, visszatérhetünk a problémádra.
[merlinw.org]
Nagy gondom van a segítségeteket kérném!
C:format után EternityXP telepítettem ismét.
A Rendszer hibátlanul fel állt alapra.
Elkezdtem drivereket telepíteni mint máskor.
Már keresztbe kasul cserélgetem a VGA drivert és nem akar össze állni.
A kártya egy GF6600GT.
A következõ hibák lennének.
Nagyobb felbontású videoknál darabos a kép. Mint amikor a net be lassul és nem bír annyit tölteni, mint amennyire szükség lenne...
A másik gondom pedig a Power DVD-vel lejátszott eddigi DVD-k ill DTS dvd-k csak kb30% hangerõvel szólnak. Itt egy 24bittes Sound Blaster Live kártya van bent.A saját tesztelõje nem ír semmi hibát.
Valamint pl ha a vezérlõ pultot nyitom meg, akkor van amikor 10sec is eltelik mire valami is alakul...A saját gépnél ugyan ez a helyzet!
Két napja küzdök vele és nem jövök rá mi a gond.
Próbáltam drivereket cserélni, de mondhatni, hogy az újabb driverek még rosszabbak voltak.
Most úgy viselkedik a gép, mint egy 1200Mhz irodai alkalmazott.
Esetleg valakinek lenne ötlete, kérem segítsen megoldani ezt a gondom.
CPU típusa AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+
Alaplap neve Asus K8N (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce3 250, AMD Hammer
Videokártya NVIDIA GeForce 6600 GT (128 MB)
BIOS típusa AMI (05/04/05)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Memória típusa DDR SDRAM 2GB.
Köszönöm szépen! Hont
Elsõ körben legfrissebb driver telepít, majd nézd meg CCC-ben milyen meleg terhelve. Terhelésre van sok alkalmazás, pl Furmark.
Ha terhelve nem éri el a 100 fokot, akkor szomorúak vagyunk, újratelepítheted a Windows-t, hátha, ha utána is gond van, akkor valószínûleg elfáradt a kártya. Szervíz/garancia/kuka.
Ha terhelve 100 fok fölé megy a hõmérséklete, akkor:
- Vásárolsz sûrített levegõt és kipucolod a gépet, ventilátorokat, mindent, ami porból van:)
- Ventilátorozás. Egyet a ház elejére és/vagy oldallapra - ahol van rá lehetõség - ami befele fújja a levegõt, egyet pedig hátra és/vagy felülrem, ami kifújja.
Elõl+hátul alap, oldalt-fent opcionális. Ha van rá lehetõség, minél nagyobbat (12cm-es ventiket). Ez ház függõ természetesen.
Ez ventilátorokkén ~2500Ft, viszont az egész masinára jó hatással van.
A sûrített levegõs takarítást pedig ejtsd meg minimum 2 havonta.
[merlinw.org]
Egy másik problémám pedig az hogy, a HD4850-es videó karimnál, ha videót nézek vagy játszok ,sokszor lefagy és kiírja hogy , a "képernyõillesztõ nem válaszolt és újraindult".Kérlek benneteket valaki segítsen!!!
A táp tuti hogy jó(550 w-os).
Köszönöm a tippeket,válaszokat.
Üdv
Van nekem 1db HD 2900XT videó kártyám.
Bios frissítést kellene rajta végrehajtani,mert a kép zavaros és szétesett.
Már egyszer sikerült frissíteni a biost, jó is volt kb. 2 percig,de mégegyszer nem sikerült.Van esetleg valakinek valami ötlete?
Köszönöm!
Tudna nekem segíteni abban,hogy 8800GT-kártyámra szeretnék hûtõt szerelni,de nem tudom eldönteni milyet is vegyek.
Valaki tudna tippet adni,vagy esetleg fórumot muatni ahol ezt konkrétan meglehet beszélni?
Köszöntem!
GTX 470 90 fokos apropó! miért mehet jól az én GTX-em? 530w-os táppal? mi lehet a gond?
Olyan gondom lenne h Ati rge iic agp kártyához keresek drivert xphez mert nem találok csak 98hoz. Vki tud segíteni?
elõre is köszönöm.
Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek nem sok egy ASUS EN9600GT 1GB videokártyának a 48 fokos alap hõmérséklet? Ha játszom például a Medal of Honor bétájával, akkor akár a 60 fokra is felmelegszik a kártya.
Szerintetek használhatom így nyugodtan vagy inkább várjak addig, amíg nem lesz ilyen dög meleg?
Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB