1022
Valaki segítsen!
  • Noninnyó
    Havernak is volt ilyen gondja régebben, neki az volt a gáz, hogy az alaplapján 1-2 kondi elszállt. De táp is lehet a baj, bár nem úgy tűnik, hogy a tápod ne lenne elég a cuccaidnak. Mekkora a tápod? Ha 400W-os, akkor szerintem elégnek kell lennie. Vagy csak szimplán elszaródott a táp, és másik kell. De ha cserélsz, valami márkásat vegyél, Chieftec, ThermalTake, ilyenek.
  • Mersh
    Sziasztok

Meg tudja mondani nekem valaki, hogy az mitől lehet hogy néha nem indul el a gépem? (ez abban merül ki, hogy kb 7-ből 1 szer csak az XP indítóképernyőig jut (XP logó és csíkok mennek alatta, utána az eltűnik, és a monitor kikapcsol. Csak a reset segít rajt)
    Máskor semmi gond nincs vele.
    VIA PT880 az alaplapi chipsset, a vga-ról annyit tudok, hogy rv350-es chip van rajt (radeon 9550 GE 256MB 128 bit)
    Azt hiszem a régi videókártyámmal nem csinálta. Driver probléma lehet? vagy szedjem szét a gépet, pucoljam meg, vagy rossz a kártya? Esetleg nem bírja a táp? másra hirtelen nem tudok gondolni
    köszi
  • Zsolt01
    Sziasztok !

Nvidiás Dreiverektől Függ, hogy veszek-e Nvidiás Kártyát.
    A Problémám:

Olyan "régebbi" Játéknál amibe nem lehet állítani a Képfrissítést(pl.:100 Hz-re) Ott csak a Win / Videokártya beállításnál tudom (nint pl.: GeForce 5200-asnál és a Driver-eiknél amit jelenleg használok) Újabb Nvidia-k: 77.72, 81.95 driverekbe nincs ilyen lehetőség! (Az utolsó amibe van: 66.93, ami megy is a GeForce 5200-on) Az a lényeg, hogy 77.72, 81.95 -be nincs és Nem ilyesmik kellenének idővel a 6600GT !
    Ezt a Problémámat lehet-e Kezelni Valahogy !!!!
    Mert ha nem akkor Radeont kell Választanom !
    ABIT Nf7-es alaplapom AMD Athlon 2800-as Proci 512 Ram GL Flatron ez T710Hp
    Válaszokat előre is Köszönöm !
  • Toroco
    nekem vant fent uj driver. lehet hogy pont az az oka hogy ilyen lesz a kép.
  • Inquisitor
    Driver: www.ati.com? :)

Vagy ... http://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.php

Amúgy nem túl erős, és DX8.1-es a kártya. Mondjuk 2 évesnél újabb játékok erős butítással mennek rajta ...
  • Schelotto
    Helósztok én nagyon kezdő vagyok még ebben a témakörben megtenné valaki hogy ír pár sort a következő videókártyáról?( mihez jó mihez nem jó kb ilyenek) Ati Radeon 9250 128 MB Tv-Out Esetleg valami drivert hol lehet letölt. hozzá?
  • Toroco
    Saphire Ati Radeon 9600pro
  • eNiX
    milyen videjókártyád van?
  • eNiX
    szevasztok. van egy nvidia geforce fx 5500-as videókártyám. az vele a gond h vindóz ixpén szinte az összes játék villog. de win98-on és 2000-en semmi problémát nem tapasztalok. próbáltam rengeteg driver-t de hatástalan volt. mi lehet a gond?
  • madi 9k
    ahogy látom a hűtőventi forog rendesen...az előző kártyám is ilyenekt csinált(de az még egy celeron config volt)csak az fél percenként, és lefgyasztotta a windowst, majd dobhattam ki a kártyát(vagy egy bios frissítés a kártyán megoldaná?)...de ez már teljesen új konfig és ezért nem értem miértis ilyen ez az olyan... :(
  • schrank
    szerintem elszállt a hűtésed a vga-don nézd meg a galériámat ott találhatsz szép képeket 3 ezerért tetettem rá a gyárinál 10x jobbat azt megy de nenagyon erőltesd így mert elszállhat a vga-d ha nincs most alkalmad hűtés modernizációra csavarozd le a házét és irányítsd a vga ventijére közvetlenül amolyan pótcselekvésnek megteszi
  • madi 9k
    sziasztok!

Olyan problémám lenne , hogy: Asus Radeon 9550 GE videókarim van. Vagy 3-4 napja elkezdett néha VPU recover hibákat írni, ma meg már a monitort is kikapcsolta(de ha kihúzom a VGA kábelt a monitor az kiírja h nincs bedugva), újraindítom a gépet és jó...

5.11-es catalyst van fennt...

pls segítsetek

köszi, madi
  • Toroco
    én is gyanakodtam hűtésre. ez hamarosan kiderül mert rakok ventit a gép oldalába. de az lenne a legjobb ha meghalna a kártya, még van rajta gar aztán kapnék egy jobbat
  • Mersh
    vagy hűtés, vagy gpu, vagy memória körül van gáz, ha nem, akkor meg szoftweres gáz van, passz
  • Toroco
    Tudja valaki, hogy miért lesz ilyen a kép játék közben nálam egy bizonyos idő után? És ezek a háromszögek meg csíkok minden féle szinben villognak.
  • varrogyula
    INTEL P3 1000 Mhz. ABIT BE6-II 440BX chipset + HPT370 RAID CONTROLLER.Az oprendszer pedig XP.
  • kovy79
    Azt nem írtad, hogy milyen oprendszered van.
    Nekünk is volt hasonló probléma Millenium alatt (valami Mercury, vagy hasonló sz@rral).
    A bibi az volt, hogy a saját Setup-ját futtatva kellett neki a Millenium telepítő (ám ezt nem hozta tudomásunkra, magunktól jöttünk rá).
    Úgy oldottuk meg, hogy a Windows telepítőt felmásoltuk a gépre, így már tudta 1szerre olvasni a két telepítőt. (az nem volt jó, ha a 2 cd olvasóba pakoltuk őket)
  • varrogyula
    A probléma az hogy a gép bekapcsolása után lefutnak a tesztek majd kiírja az ezközöket. De a multimédiás ezkőzből kettőnek kellene szerepelnie. Ezzel szemben csak a hangkártya szerepel. Tehát a PCI slotok engedélyezve kell hogy legyenek. Különben egyik slot-ban sem működne a hálózati vagy a hangkártya. Viszont ezek gond nélkül működnek,és ki írja a gép.Viszont a TV kártya sehol nem működik, és ne is írja ki a gép. P4-el viszont kiírja és müködik.
  • kircso13
    Bios-ban engedélyezve van a PCI slot-ok? nézd meg, mert anno Én az Abit VH6T alaplapommal szívtam meg így!
  • vjanika
    Alaplapi driver-eket installáltad? Főként az AGP-s drivert? mert még esetleg ez is lehet a baj...
  • Mik
    Vegyél jobb tv tuner kárytát. :p
  • varrogyula
    Sziasztok!
    Az a problémám, hogy az abit be6-II alaplapom semmiképp nem ismeri fel a belehelyezett AVerTV GO 007 FM Plus TV tuner kártyát. Mi a probléma oka?
    Mint multimédiás eszközt nem írja ki semelyik pci slot- ban! Mivel akadhat össze?
    Köszi a segítséget!
  • Narancs
    Hát ezek a SIS-es lapok (az, ugye?) elég szarok. Ha tudod, akkor egy havernál is próbáld ki, de még a 3 nap letellte előtt. Ha nála is ugyanez van, akkor vidd vissza. Ha nála jó, akkor is vidd vissza és kérj egy újat. Ki se bontsd, a PH! hardverpiacán cseréld el vmi másik hasonlóra, pl X700, vagy 9800Pro.
  • LimbóLáz
    ECS P4S5A/DX+ az alaplapom....
  • LimbóLáz
    az én alaplapommal mennie kell eneek a kártyának, ugye? eredetileg...
  • LimbóLáz
    Akkor rossz a kari?
    nem az a baj akkor ami az innokkal ugye?
    hogy csak néhány alaplapot támogatnak...
    mert ha nem akkor holnap úgy viszem vissza ahogy kell...

Narancs nagyon szépen köszönöm a villámgyors segítséget
  • Narancs
    Akkor vidd vissza, szónélkül cserélniük kell és azonnal.
  • LimbóLáz
    Persze tápkábel bedugva, legfrissebb driver. 81.98
    amúgy a smartdoki 38fokosnak mondja a gpu-t
  • Narancs
    Ez lehet driver vagy túlmelegedési hiba is. Amúgy tápkábelt bedugtad?
  • LimbóLáz
    Sziasztok!Nagyon sűrgős segítségre lenne szükségem.Tegnap vettem egy Asus 6600/TD kártyát (128Mb) és az a bajom vele hogy grafikai hibákat produkál: végighúz egy csövet a képernyőn (COD2ben), csávó krja a földig ér stb. Mi lehet abaj?
    vigyem vissza 3napig és csréltessem ki, vagy mit javasoltok?nem tom mitévő leygek... köszönöm segítségeteket...
    (512Mb ram, ECS P4S5A/DX+, Asus N6600 128Mb)
  • Toroco
    milyen kártyád van? ha ati radeon és feltetted a legujjabb catalys 5.12 drivert akkor az a baj. nekem az van fent és a játékokban egy idő után villog a kép és minden féle szinü háromszögek villannak fel. de kilépés után még sosem maradt olyan a windows. ez esetben egy régebbi drivert tegyél fel amig az ati ki nem javitja a driver hibáját.
  • fenevadd
    kösz a választ csak tod nem szoktam hozzá hogy válaszolnak is ...ezért probálkozom több helyen
  • Narancs
    Nem kell 3 topicba beírni ugyanazt, pláne ha már válaszoltam is rá.
  • fenevadd
    hi! lenne egy égető problémám : egy játék (COD2)
    elinditása után directx problémát irt ki a gépem,olyan mintha hiányolta volna a dx9.0c-t. Viszont nekem ez fenn van a gépen .Miután utánna jártam megnéztema direct x jellemzöket :

DirectDraw eszköz tulajdonságai
    DirectDraw illesztőprogram neve display
    DirectDraw illesztőprogram leírása Elsődleges képernyőillesztő
    Hardver illesztőprogram ialmrnt5.dll
    Hardver leírása Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family

Direct3D eszköz tulajdonságai
    Felhasználható helyi videomemória 94304 KB
    Felhasználható nem helyi videomemória (AGP) 0 KB
    Leképzési bit mélységek 16, 32
    Z-puffer bit mélységek 16, 24
    Min textúra méret 1 x 1
    Max textúra méret 2048 x 2048
    Vertex árnyaló verziója Nincs támogatva
    Pixel árnyaló verziója 2.0

Direct3D eszköz jellemzői
    Additive Texture Blending Támogatva
    AGP Texturing Nincs támogatva
    Anisotropic Filtering Támogatva
    Bilinear Filtering Támogatva
    Cubic Environment Mapping Támogatva
    Cubic Filtering Nincs támogatva
    Decal-Alpha Texture Blending Támogatva
    Decal Texture Blending Támogatva
    Directional Lights Nincs támogatva
    DirectX Texture Compression Nincs támogatva
    DirectX Volumetric Texture Compression Nincs támogatva
    Dithering Támogatva
    Dot3 Texture Blending Támogatva
    Dynamic Textures Nincs támogatva
    Edge Antialiasing Nincs támogatva
    Environmental Bump Mapping Támogatva
    Environmental Bump Mapping + Luminance Támogatva
    Factor Alpha Blending Támogatva
    Geometric Hidden-Surface Removal Nincs támogatva
    Guard Band Támogatva
    Hardware Scene Rasterization Nincs támogatva
    Hardware Transform & Lighting Nincs támogatva
    Legacy Depth Bias Nincs támogatva
    Mipmap LOD Bias Adjustments Támogatva
    Mipmapped Cube Textures Támogatva
    Mipmapped Volume Textures Támogatva
    Modulate-Alpha Texture Blending Támogatva
    Modulate Texture Blending Támogatva
    Non-Square Textures Támogatva
    N-Patches Nincs támogatva
    Perspective Texture Correction Támogatva
    Point Lights Nincs támogatva
    Point Sampling Támogatva
    Projective Textures Nincs támogatva
    Quintic Bezier Curves & B-Splines Nincs támogatva
    Range-Based Fog Nincs támogatva
    Rectangular & Triangular Patches Nincs támogatva
    Rendering In Windowed Mode Támogatva
    Scissor Test Nincs támogatva
    Slope-Scale Based Depth Bias Nincs támogatva
    Specular Flat Shading Támogatva
    Specular Gouraud Shading Támogatva
    Specular Phong Shading Nincs támogatva
    Spherical Mapping Nincs támogatva
    Spot Lights Nincs támogatva
    Stencil Buffers Támogatva
    Sub-Pixel Accuracy Támogatva
    Table Fog Támogatva
    Texture Alpha Blending Támogatva
    Texture Clamping Támogatva
    Texture Mirroring Támogatva
    Texture Transparency Támogatva
    Texture Wrapping Támogatva
    Triangle Culling Nincs támogatva
    Trilinear Filtering Támogatva
    Two-Sided Stencil Test Nincs támogatva
    Vertex Alpha Blending Támogatva
    Vertex Fog Támogatva
    Vertex Tweening Nincs támogatva
    Volume Textures Támogatva
    W-Based Fog Támogatva
    W-Buffering Nincs támogatva
    Z-Based Fog Támogatva
    Z-Bias Támogatva
    Z-Test Nincs támogatva

Problémák és javaslatok
    Probléma Hardware Transform & Lighting nincs támogatva. Modern 3D játékok igényelhetik ezt.

emiatt nem indulhat el? kérdésem : be lehet ezt állitani és ha igen hol vagy az Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family ennnyit tud???

notebook acer aspire3610 M370 ,512DDR2
  • czky
    Tönkrement a videókártyád! Ha még garos, akkor irány a bolt és cseréltesd ki. Akkor szokott amúgy ilyet csinálni, amikor túl van tuningolva a kártya...
  • Geroy
    Hali!
    Segitsetek nem tudom mi lehet a gond...
    Játszottam a PES5-tel és egyszercsak fura vonalak jöttek be majd mikor kiléptem a játékbol a windows is olyan lett. Sőt a gép is belassult tőle. Mindenféle színes csikok voltak a lépen és abszolút nem lehetett dolgozni a gépen mert a kép is villogott.
    (Visszaraktam a geforce2-em és azzal működik!)
    Mi lehet a gond????
  • Inquisitor
    Vagy ott van a "Fehérholló" álnevű X700 AGP, az se rossz ;)
    Vagy a szintén nem kaphato X800GT AGP ...
  • kovy79
    Ott van a lapon az is!
  • hackman91
    És hogyan lehet vele huzni a pl: a memória frekijét??
  • gurubefree
    itt van