SATA tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MiloShee
Igaz ezért nem kell új táp! Viszont nézd meg a konfigját, ehhez azért már kéne, fõleg ha bõvül és még HDD-vel... <#nevetes1>

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

kircso13
van átalakító amire 2 db s-ata vinyót lehet kötni(boltban kéred tudni fogják) max 1000Ft !!! Ezért nem kell új tápot venni.

Az élet eleme a lét!

a sima mercury 300w-os tápon van sata tápcsatlakozó??
vagy nem is kell hozzá másfajta???
mert nemsokára szeretnék venni egy sata-s vinyót és tudni szeretném hogy kell-e tápot cserélnem hozzá
+ nagyon megköszönném ha valaki tudna errõl a csatlakozóról képet küldeni
elõre is thx

ez mind elmélet és a gyakorlat más:((
úgyan is a vinyok ezt fizikalig nem tudják még..és szerintem sokáig nem is fogják!:((
a gyakorlatban ez a 300 mega/sec az úgy néz ki hogy 182 m/sec megmérve..!
figyelembe véve hogy 1 normál pata vinyó 82 m/sec a másolása..!
gyorabb de nem eget verõen..!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

lenne pár kezdõ kérdésem mennyivel gyorsabb a sata a ata-nál azt tudom hogy a sima az nem sokkal de a Sata300 sataII 3GPS -ez mi és mért nem nagyon kapni sataII 3gps -os vinyót kapni gondolom a 3gps gigabit per secundum de az nem túlzás vagy most hogy van ez?
DanyyX
NCQ az Native Command Queuing. Vmi olyasmirõl szól, hogy a vinyó úgy rakhatja össze a parancsokat, ahogy neki jobban esik, és ezáltal gyorsul az adatátvitel. Tehát a vinyó megkap több parancsot, és úgy rendezi sorba õket, hogy az egymás után elhelyezkedõ területen lévõ adatokhoz kelljen egyszerre hozzányúlnia.
Ha részletesebben érdekel, keress rá vhol sztem...

AN-8 leírásában nézd meg.

\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"

azert megis kerdezek valmi hulyet. mi az az ncq? an8 ultra vágja aztat?

AZ OSTOBA F@SZ!! hat nem particionaltam. nehogy hozzaszoljatok.

hallo,

van egy sata2-es maxtor vinyom (abit an8 ultra, nf4), a bios siman felismeri, es a mar feltelepitett sp2-es winfos is. bent van a device-k kozt is, csak epp meghajtokent nem kezeli.
A kerdes az, hogy csak windoz reinstallal mukodik a dolog, mert azt szeretnem elkerulni.

Köszi szépen, akkor maradok az ATA-nál.

Ez kizárt dolog, mer nemtudom.

DanyyX
Az ATA és a SATA két teljesen különbözõ szabvány. Semmi közük nincs egymáshoz, és egyáltalán nem kompatibilisek egymással.

DanyyX
Kábel kontakthibát nem nézted? Próbáltadf már felcserélni a két vinyó kábelét?

Winyót akarok venni a közeljövõben, és azt szeretném megtudni, hogy a mostani ATA-s csatlakozómhoz lehet-e SATA-st csatlakoztatni.

Ez kizárt dolog, mer nemtudom.

HELLO.

Vettem egy uj 160 GB vinyot. A bios látja csak a windows nem.
Pci-os sata kártyával van betéve. Mivel formázzam le vagy hol, hogy lássa a windowsba is? köszi...
Kéne 1 kis segítség!
Adva van 2 db 754 alaplap via chipsettel! Az 1ik Asus a másik MSI mind a kettõben SATA Maxtor hdd van ez 1ik 200-as a másik 120-as.
Na mármost a gond feltelepítés után kb 3-7 nap múlva kifagynak. Bootolnak befele és ellenõrzik a lemezt mert, hogy szabálytalanul (???) lett leállítva és semmi 99%-nál állnak és várnak. Ha átlépem az ellenõrzést, akkor meg csak mennek a csíkok csak mennek....., ha safe modban indítom akkor meg újraindul driver betöltés közben.
A következõket próbáltam: legálwinfos :), bios frissítés ( régit visszaraktam próbából újra ), driver frissítés, teljes hardveres ellenõrzés stb.
Namármost a hiba mind a két képnél kb 1 év kifogástalan müködés után jött elõ a semmibõl :(
ötlet, gondolat bármit szivesen fogadok!!!
köszi elõre is

még 1 megoldás ha boot lemezröl álitod fel...és ha nem NTFS hanem FAT 32 partició...akkor is megtudod nézni pontosan még pedig..
C: enter
dir enter
vagy ha részletesen akarod dir/p enter
itt irja majd mennyi az annyi:)

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

Megnéztem hogy látszik a rejtett fájl is, de csak egy treeinfo.wc fájl volt, meg egy Recicled mappa, ugye a lomtár, valamint egy System volume information mappa, amibe nem tudtam belépni, és ezek összesen kb-os nagyságrendet tesznek ki.
Nincs rajta oprendszer, az a másik vinyón van. Valami esetleg ami úgy foglalja ott a helyet hogy total commanderrel nem tudom megnézni?

DanyyX
Rendszer visszaállító által lefoglalt terület,
Lomtár által lefoglalt terület,
Lapozófájl (ha azon a vinyón van)

Szevasztok!
Va egy kis gondom a Maxtor márkájú SATA vinyómmal. 120 gb-os, 114 GB-os lát ebbõl. Ez eddig marhára rendben is van, csak az összes cucc mérete ami rajta van nekem 106 gb és van 1 gb üres helyem. Hova tûnt 7 giga???
Nem volt formatálva meg töredezettségmentesítve már régóta, ettõl lehet ilyen gond?

én itt csináltam meg a partíciókat...))
igaz dög lassú..:(

DanyyX
Start/Futtatás beirod, hogy: diskmgmt.msc

bigfoot
windows on belül hol?

van a winfosban 1 lemez kezelõ..ott megtudod csinálmi...!

bigfoot
na szerencsére megoldódott!
viszont arra nem jöttem rá hogy lehet partició t létre hozni?
mert akarok kb 10g ahova felrakom a op rendszert a többire meg a gamek!
viszont nem tom hol tudom megcsinálni...
help pls

bigfoot
nem indul a windows telepítõ!
berakom a cdt erre meg bejön vmi sata raid vezérlõ utánna meg a bios
a biosban látja a winyót meg a cd romot is még sem jön be a telepítõ

bigfoot
AMD-64 nVIDIA® nForce4, 3 DDR DIMM, 3PCI, 1 PCI-E x16, 3PCI-E x1, RealTek ALC850 7.1ch audio ,Marvell Gigabit LAN , SATA RAID 0,1,0+1,5, Firewire

ezen az alaplapon 80GB Maxtor 7200rpm SATA150 8MB cache winchester , ez vagy ez a winyó menne:80GB Samsung 7200rpm S-ATA II 8MB cache winchester - 3 év garancia

Balyy
De én ezt nem értem mert semmi nem utal rá h az alaplapom valami szarabb féle lenne!

Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!

jó:)

Balyy
Ahonnan ezt idézted ott olvass tovább egy kicsit és ott ír az átalakítóról!

DanyyX
Sok alaplapgyártó csinálja azt, hogy különbözõ szolgáltatásokkal rendelkezõ lapoknak csak egy fajta panelt gyártatnak. Csinálnak egy panelt amin az összes elektronikának mg van a helye, de ugyanaz a panel megy egy gaygibb lapba is.

Tehát: pl, megvan a panelon a SATA vezérlõ, a RAID vezérlõ, a FireWire meg a LAN, de a gyengébb laphoz mondjuk nem teszik rá a SATA, meg a FireWire alkatrészeit. Szóval hiába van ott a nyákon a helye a dolgoknak, de se a vezérlõchip, se a többi alkatrész nincs beforrasztva...

Ezzel nem lehet mit csinálni, nagyon sok elektronikai cuccnál alkalmazzák ezt a megoldást, mert így nem kell 5féle termékhez 5féle panelt gyártani, csak legyártanak egyféle panelt és azt pakolják mindegyikbe, csak a beépített alkatrészekl változnak...

ezen az oldalon itt..itt..látszik a képen a serial ata csati..akkor ez nincs neked meg...??

nem értem a dolgot..!

elméletileg van rajta csati..de gyakolatilag nincs..nem...?
jó de az átalakitótt hová teszed az elméletileg re vagy a gyakorlatilag ra..??
most nézem éppen ezen a helyen..
"Jó helyre került az ATX csatlakozó, nem akadályozza a levegõ áramlását a processzor körüli tápkábel köteg. Sajnos nem jártak el körültekintõen a Serial ATA csatlakozó elhelyezésénél: ha nagyobb méretû VGA kerül az AGP foglalatba, már nem tudunk valamilyen eszközt csatlakoztatni. Ez a hiba merült fel például, mikor a szerkesztõségben vendégeskedõ GeForce FX-et a Serial ATA HDD-vel együtt próbáltuk használni a lapban. "

gondolom ez a gondod nem..??

Balyy
Fizikálisan ott van csak a csatlakozó hiányzik! Olvastam valami féle átalakítóról! Tudtok róla vmit?

ha a deszkádon nincsen meg fizikálisan az sata csati helye akkor ne vegyél olyan vinyót semmiképpen...!
az sata csatikat nem lehet semmivel sem össze keverni mivel eléggé jelegzetesek és eltéröek a patához képest..!

rendben igazad van:))

de épp erröl volt nem régen szó..!

van itt valami félhülye gyerek aki össze-vissza beszél erröl..hol ott a dolog arrol szól hogy eltudod távolitani mint emlitettem de ez már az SATA I vinyóknál is igy van..!:)

Balyy
Sziasztok lenne egy olyan problémám h az alaplapomon (abit bh7) megvan a helye a sata csatlakozónak csak hiányzik! Oda is van irva h SATA1! Utána olvastam és kéne bene lenni! Az lenne akérdésem h mit tudok csinálni ha veszek egy sata-s vinyót? Annyira nem vágom ezt a sata-s témát úgy h ne nézzetek hülyének!

jó ember:
Köszönöm szépen az infót, bár szeritem könnyebb ha megkérdezem mint hogy vissza olvasgassak, végül is ez a fórum lényege.

olvass visszábbb jó ember...))

természetes dolog...mert menet közben eltávolithatod és illesztheted mint 1 pendrivet..!

Hali!

Help!

Olyan problémám van hogy: miután beizzítottam életem elsõ satás vinyóját, kisebb nagyobb sikerrel, és miután végre a winxp-be is sikeresen megjelent, a tálca jobb oldalán egy olyan kis ikon jelent meg hogy a "Hardver biztonságos eltávolítása" na most egy ici-picit idegesít, valaki esetleg találkozott már hasonló gonddal, az megoszthatná velem!!!

Nem ez volt a gond most már mûködik.
Bocsi
Ezt Írja ki a lényeg:
"SPTD is not compatible with kernel mode debuggers(SoftICE,WinDBG)
utána, hogy lépjen ki.
1iké sem...!

nincs még 10 perce hogy felraktam a 4.0 daemont..nevem alatt meg látod a configom...!

milyen hiba üzenetet ir ki....??

Sziasztok!
Kérdés, miért nem tudom daemon toolst telepíteni, ez sata winyó, vagy az nforce 4 driver hibája?

Köszi
visszaolvastam :P
kerdes torolve

May the force serve you well!

kerdezek egy lamat :P
ugya sata 2es vinyit lehet hasznalni sata 1 es gepben?
vagyis visszafele azert compatibel ugye?

May the force serve you well!

ez nem igaz és baromságokat irsz...!!

mert úgyan is ha SATA I vinyód van akkor is ez a figura van...!!

ne keverd a szezont a fazonnal..!!

melesleg azért irja ki mert nem sata, hanem raid vezérlõnek érzékeli a vinfos mintha mobilrack lenne

\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"

DanyyX
Mondjuk a HDTach nevû progival le tudod mérni.
Innen le tudod tölteni

Hali!
Köszi a választ, tehát akkor rendben van dolog. Még egy kérdés hol tudom leellenõrisni, hogy a SATA II winyóm a megfelelõ sebességen dolgozik.

Köszönöm!
figyi..nekem ott még 1 eszköz van..!
úgyanis azért mert nyugodtan lehuzhatod a kábelröl a vinyót ha megnyomtad a biztonságos eltávolitás gombot..úgyan az az elv mint ha pendrive-t távolitasz el
ez egy nagy elöny mivel nem kell leálitani a gépet és nem kell ki sem kapcsolni.
és ez úgy is igaz ha éppn üzemel a gép..és te akkor dugod be..nyilván ha ezen van az op rendszered..akkor ne tégy ilyet..!

és mi elött még valaki lehülyézne vagy elküldene a picsába nem a hasamra ütöttem és onnan tudom..!!!

smead..olyan édes vagy hogy majd kirohad tölled a fogam..!<#mf3>
áruld el nekem hogy kiskorodban miért nem játszottál többett a sinek között mond..??<#mf1><#mf1><#mf1>