SATA tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Az élet eleme a lét!
vagy nem is kell hozzá másfajta???
mert nemsokára szeretnék venni egy sata-s vinyót és tudni szeretném hogy kell-e tápot cserélnem hozzá
+ nagyon megköszönném ha valaki tudna errõl a csatlakozóról képet küldeni
elõre is thx
úgyan is a vinyok ezt fizikalig nem tudják még..és szerintem sokáig nem is fogják!:((
a gyakorlatban ez a 300 mega/sec az úgy néz ki hogy 182 m/sec megmérve..!
figyelembe véve hogy 1 normál pata vinyó 82 m/sec a másolása..!
gyorabb de nem eget verõen..!
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Ha részletesebben érdekel, keress rá vhol sztem...
AN-8 leírásában nézd meg.
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
van egy sata2-es maxtor vinyom (abit an8 ultra, nf4), a bios siman felismeri, es a mar feltelepitett sp2-es winfos is. bent van a device-k kozt is, csak epp meghajtokent nem kezeli.
A kerdes az, hogy csak windoz reinstallal mukodik a dolog, mert azt szeretnem elkerulni.
Ez kizárt dolog, mer nemtudom.
Ez kizárt dolog, mer nemtudom.
Vettem egy uj 160 GB vinyot. A bios látja csak a windows nem.
Pci-os sata kártyával van betéve. Mivel formázzam le vagy hol, hogy lássa a windowsba is? köszi...
Adva van 2 db 754 alaplap via chipsettel! Az 1ik Asus a másik MSI mind a kettõben SATA Maxtor hdd van ez 1ik 200-as a másik 120-as.
Na mármost a gond feltelepítés után kb 3-7 nap múlva kifagynak. Bootolnak befele és ellenõrzik a lemezt mert, hogy szabálytalanul (???) lett leállítva és semmi 99%-nál állnak és várnak. Ha átlépem az ellenõrzést, akkor meg csak mennek a csíkok csak mennek....., ha safe modban indítom akkor meg újraindul driver betöltés közben.
A következõket próbáltam: legálwinfos :), bios frissítés ( régit visszaraktam próbából újra ), driver frissítés, teljes hardveres ellenõrzés stb.
Namármost a hiba mind a két képnél kb 1 év kifogástalan müködés után jött elõ a semmibõl :(
ötlet, gondolat bármit szivesen fogadok!!!
köszi elõre is
C: enter
dir enter
vagy ha részletesen akarod dir/p enter
itt irja majd mennyi az annyi:)
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
Nincs rajta oprendszer, az a másik vinyón van. Valami esetleg ami úgy foglalja ott a helyet hogy total commanderrel nem tudom megnézni?
Lomtár által lefoglalt terület,
Lapozófájl (ha azon a vinyón van)
Va egy kis gondom a Maxtor márkájú SATA vinyómmal. 120 gb-os, 114 GB-os lát ebbõl. Ez eddig marhára rendben is van, csak az összes cucc mérete ami rajta van nekem 106 gb és van 1 gb üres helyem. Hova tûnt 7 giga???
Nem volt formatálva meg töredezettségmentesítve már régóta, ettõl lehet ilyen gond?
igaz dög lassú..:(
viszont arra nem jöttem rá hogy lehet partició t létre hozni?
mert akarok kb 10g ahova felrakom a op rendszert a többire meg a gamek!
viszont nem tom hol tudom megcsinálni...
help pls
berakom a cdt erre meg bejön vmi sata raid vezérlõ utánna meg a bios
a biosban látja a winyót meg a cd romot is még sem jön be a telepítõ
ezen az alaplapon 80GB Maxtor 7200rpm SATA150 8MB cache winchester , ez vagy ez a winyó menne:80GB Samsung 7200rpm S-ATA II 8MB cache winchester - 3 év garancia
Ajándék csónak ne nézd a lapát! Hala Madrid!
Tehát: pl, megvan a panelon a SATA vezérlõ, a RAID vezérlõ, a FireWire meg a LAN, de a gyengébb laphoz mondjuk nem teszik rá a SATA, meg a FireWire alkatrészeit. Szóval hiába van ott a nyákon a helye a dolgoknak, de se a vezérlõchip, se a többi alkatrész nincs beforrasztva...
Ezzel nem lehet mit csinálni, nagyon sok elektronikai cuccnál alkalmazzák ezt a megoldást, mert így nem kell 5féle termékhez 5féle panelt gyártani, csak legyártanak egyféle panelt és azt pakolják mindegyikbe, csak a beépített alkatrészekl változnak...
elméletileg van rajta csati..de gyakolatilag nincs..nem...?
jó de az átalakitótt hová teszed az elméletileg re vagy a gyakorlatilag ra..??
most nézem éppen ezen a helyen..
"Jó helyre került az ATX csatlakozó, nem akadályozza a levegõ áramlását a processzor körüli tápkábel köteg. Sajnos nem jártak el körültekintõen a Serial ATA csatlakozó elhelyezésénél: ha nagyobb méretû VGA kerül az AGP foglalatba, már nem tudunk valamilyen eszközt csatlakoztatni. Ez a hiba merült fel például, mikor a szerkesztõségben vendégeskedõ GeForce FX-et a Serial ATA HDD-vel együtt próbáltuk használni a lapban. "
gondolom ez a gondod nem..??
az sata csatikat nem lehet semmivel sem össze keverni mivel eléggé jelegzetesek és eltéröek a patához képest..!
de épp erröl volt nem régen szó..!
van itt valami félhülye gyerek aki össze-vissza beszél erröl..hol ott a dolog arrol szól hogy eltudod távolitani mint emlitettem de ez már az SATA I vinyóknál is igy van..!:)
Köszönöm szépen az infót, bár szeritem könnyebb ha megkérdezem mint hogy vissza olvasgassak, végül is ez a fórum lényege.
természetes dolog...mert menet közben eltávolithatod és illesztheted mint 1 pendrivet..!
Help!
Olyan problémám van hogy: miután beizzítottam életem elsõ satás vinyóját, kisebb nagyobb sikerrel, és miután végre a winxp-be is sikeresen megjelent, a tálca jobb oldalán egy olyan kis ikon jelent meg hogy a "Hardver biztonságos eltávolítása" na most egy ici-picit idegesít, valaki esetleg találkozott már hasonló gonddal, az megoszthatná velem!!!
Bocsi
"SPTD is not compatible with kernel mode debuggers(SoftICE,WinDBG)
utána, hogy lépjen ki.
nincs még 10 perce hogy felraktam a 4.0 daemont..nevem alatt meg látod a configom...!
milyen hiba üzenetet ir ki....??
Kérdés, miért nem tudom daemon toolst telepíteni, ez sata winyó, vagy az nforce 4 driver hibája?
Köszi
kerdes torolve
May the force serve you well!
ugya sata 2es vinyit lehet hasznalni sata 1 es gepben?
vagyis visszafele azert compatibel ugye?
May the force serve you well!
mert úgyan is ha SATA I vinyód van akkor is ez a figura van...!!
ne keverd a szezont a fazonnal..!!
\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"
Innen le tudod tölteni
Köszi a választ, tehát akkor rendben van dolog. Még egy kérdés hol tudom leellenõrisni, hogy a SATA II winyóm a megfelelõ sebességen dolgozik.
Köszönöm!
úgyanis azért mert nyugodtan lehuzhatod a kábelröl a vinyót ha megnyomtad a biztonságos eltávolitás gombot..úgyan az az elv mint ha pendrive-t távolitasz el
ez egy nagy elöny mivel nem kell leálitani a gépet és nem kell ki sem kapcsolni.
és ez úgy is igaz ha éppn üzemel a gép..és te akkor dugod be..nyilván ha ezen van az op rendszered..akkor ne tégy ilyet..!
és mi elött még valaki lehülyézne vagy elküldene a picsába nem a hasamra ütöttem és onnan tudom..!!!
smead..olyan édes vagy hogy majd kirohad tölled a fogam..!<#mf3>#mf3>
áruld el nekem hogy kiskorodban miért nem játszottál többett a sinek között mond..??<#mf1>#mf1><#mf1>#mf1><#mf1>#mf1>