SATA tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Silicon Serial ATA Raid driver, meg
Intel Application Acceleration Raid
na ezeket toljad fel a cd-rõl
de legfõképpen: megpróbáltad az alaplap driver cd-jén lévõ sata drivert felinstallálni?
Északi híd: Intel Springdale i865PE
nekem az ilyen
és tegnap frissítettem is. ok, akkor nincs gond (már csak az a tápátalakító kéne)
alaplap cd jén lévõ sata drivert toljad fel neki
Alaplapi lapkakészlet nForce4-SLI nekem ez van..!
mindig arrol bootol ahol az op renszer van ne feled..!
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
nforce valamennyi?
mert az everestben nem találtam sehol
ja és úhy lehet hogy van egy sata vinyóm + egy master 80gb ata.
meglehet úgy csinálni hogy a sataról bootoljon?
Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400
minden egyébb esetben pöcök eldobbbb..!
vagy is sata vagy pata..?
Nekem a SATA II az elsõ erröl megy a boot..a másik meg második!
a drivert a vinyóhoz kel szerezni vagy valami máshoz?
Kell egy SATA kábel, meg a táp és mehet is a cucc.
Driver legyen fönt és kész.
\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"
de nincs még hozzá molex sata átalakító:((
egyszerû bekötni a gépbe?
nem kell valami jumperelni vagy a biosban beállítani?
azért legelõször egy kicsit beijedtem ;)(Seagate ST3120026AS SATA150 - 91,5MB/s)
<#eljen>#eljen>
Average Read az olyan 47 és 50 MB/s körül van.
Segítségeteket szeretném kérni.
ABIT ic-7-es alaplapra a SATA drivert, hogy kell feltelepíteni?
Vettem 1 80 GB maxtor sata vinyót ,
van telepítõ lemez, de nem tudom mit kell vele csinálni.
RAID-ot nem akarok csinálni.
akkor reális... nem piszkálódol. :)
(irígykedik)
a két sgate raidelve van? és ezek average read értékek?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az elsõ eltakarta a hátsót.
Szerintetek ezek a sebességek normálisak?
Seagate ST3120026AS SATA150 - 89,0MB/s
Seagate ST3120026AS SATA150 - 91,5MB/s
Samsung SP1614N ATA133 - 87,2MB/s
Az alul látható konfiggal lett tesztelve...
de felteszem az elõzõ kérdésemet: és azt hol lehet beállítani hogy gyorsabb legyen a vinyó??
most nekem a maxi 30mb/s volt.
talán valamit a biosban kell átállítani?
ha van szünetmentesed,akkor nyugodtan nyomhatod a bios frissítést egyéb esetben nem tanácsos.
Bár próba cseresznye,csak áramkimaradás ne legyen.
most nekem a maxi 30mb/s volt.
talán valamit a biosban kell átállítani?
a drivert hol frissítsem? nem nagyon értek ehhez
a biost próbálom frissíteni egy program segítségével (asusupdate)
de nem merem mert nincs mosz a gépemben mûködõ floppy meghajtó.
vagy nem is kell hozzá? elég ha lefuttatom a programot és kész?
vagy van valami universal driver?
mert én is arra gondolok, hogy valami szoftveres a gond, de nem tudom megfejteni, de este be lesz dobva egy friss installos XP-s gépbe aztán teszt lesz, hogy nem hibvás-e a winyó, de akkor szerintem nem lenne az írás 40MB/sec
a pata vinyóm megyen olyan 85-90M/sec..!
probálj drivert frissiteni..alaplapi chipszetek között nézzz szét..)
ez nem lassú?
valahogy be lehet gyorsabbra állítani:
és ha igen hol lehet?
vagy azok hiánya csinál ilyen gondokat..!
én amiíg rá nem jöttem csak az alaplapi chipszet drivert raktam fel az Nforce chipszet cuccot..ennek valami 3.40 volt a verziója..!
a gép újra indult minden oknál fogva dög lassú volt
Felmentem az nVidia.com-ra és onnan töltöttem le rendes drivert 6.70 ha jól emléxem!Na amikor ez meg lett minden rendbe jött..!
el kell hogy keseritselek ha minden ok és minden jó az sata II vinyó is csak olyan 180-200 Mb/s dolgozik..a 3m/sec csak elmélet mivel ekkora sebességre nem képesek még csak elméletileg csak:((
"a legnagyobb problémám a köv. vettem egy 160GB-os Samu SATA winyót. egy ideig rendben volt minden. 2 partra van osztva egy 150akárhanyasra és egy 100-asra egyszer csak bazira lelassult a winyó a Sajátgép/kezelésben volt egy felkiáltójel a winyó mellett, na akkor újra aktiváltam a winyót egy kicsit gyorsabb lett, de a jelenlegi helyzet a köv: 40-50MB/sec-el írok rá az rendben is van, de olvasni róla 3MB/SEC-el!!! tudok, a játékok sem futnak rendesen.
erre van valakinek ötlete?"
winújrahúzás lehet amúgy is lesz, de hátha van valami egyszerû megoldás erre...
Segítségeteket szeretném kérni.
ABIT ic-7-es alaplapra a SATA drivert, hogy kell feltelepíteni?
Vettem 1 80 GB maxtor sata vinyót ,
van telepítõ lemez, de nem tudom mit kell vele csinálni.
RAID-ot nem akarok csinálni.
Hogy lehet masterra állítani, mert sleven van?

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II
Az élet eleme a lét!