873
SATA meghajtókról mindent ide
  • Inquisitor
    Valami SMART teszt esetleg nem dob hibát?
  • ent
    Talán meghalt vmelyik szektor a vinyón, hrdver hiba.
    De ha van a közeledben egy számtekbót, akkor go.
  • rvn
    Üdv! NAGyon kérek mindenkit h ha tud segytsen mert már lassan ojan ideges vok h az agyamn Ldobom! Szval probléma már du 2 óta fel aakrom rakni az xp t aköv konfigra asus p5gd2 delux 1024 ram 3200 intel proci samsung sata vincsi és akár mi van már 3x formáztam le a vincsim meg 2 x vizsgáltattam ár de még mindg arra hivatkozik h virus vagy rossz terület lehet a lemezen vagy uj lemezvezérlöt tettem fel és ezt kék halálban irja ki! mikor a gép lassan egy éves!!! Nem csak Sata hadnm sima vincsiket is Lutasít és hiába csinálok az aléaplapi driverröl inditóflopyt beolvassa betölti d ea végén ugyan az irja ki
  • rborbely
    Sziasztok,
    Asus k8n-e alaplapom van Sata-s WD Caviar 200GB Hdd-vel, friss bios. Az a gond, hogy bekapcsoláskor
    kb 5perc mire elkezd bootolni a gép. addig csak villog a dvd iró ledje és semmi mást nem csinál. a monitoron sincs kép. Aztán egyszercsak felbootol és betölti az op. rendszert. utána már semmi gond.
    kipróbáltam egy ata hdd-vel és az tökéletesen jó.
    Tehát valószínű, hogy nem kezeli jól a sata hdd-t.
    valaki help?!
  • asysoft
    ASUS K8N alaplapom van, s nálam is megvolt ez a lassúság. Leszedtem az nVidia IDE drivert, s egyből megjavult... (Külön is eltávolítható). Egy próbát megér...
  • deicide
    ha valakit érdekell a Raid rendszerek annak tudok segiteni leirással ami alapján én is csináltam..most jelenleg 2x 250G Samsung Sata II vinyó megyen raid0 ban..!
    1 hónapja és tökéletes de hogy mennyire jó is..van pár kép és pár teszet..!
    raid tesztek!
  • DanyyX
    RAID-et igazából a RAID5 környékén érdemes használni szerintem.

RAID1 az otthoni felhasználásra nem gazdaságos, mert ugye két vinyó, de csak fele kapacitás használható, és ált. nincs is az otthoni gépeken annyira fontos adat, ami miatt érdemes lenne RAID1-be rakni két vinyot.

RAID0 "Ha a RAID 0 rendszerben az egyik drive hibás, akkor minden a tömbben tárolt adat elveszik." pont ezért unszimpatikus (a szó helyesen: antipatikus).

RAID2 nem lenne rossz, csak nem terjedt el.

RAID3 szintén kevésbé népszerű, de pl. aki foglalkozik video kódolással, vagy nagy adatokkal dolgozik, annak hasznos lehet.

RAID4 ott a RAID5

RAID5 igaz, 4 vinyó kell hozzá, de ez a legjobb RAID megoldás.
  • DanyyX
    Akkor szvsz ez a hardver hibája, vagy nemtudom. Milyen vezérlő van az alaplapon? Nem lehet, hogy ez típushiba?
  • CSOCSO
    amugy nekem bejon a sata cucc.. az egyetlen bajom az hogy a tapkabelek szinte maguktol kicsusznak a helyukrol:( nagyon lazak...
  • CSOCSO
    aaaahaaa. mostmar ertem.. hat.. SCSI tul draga... a RAID ot pedig teljesen masnak hittem...

en nem szeretnem osszefuzni a lemezeimet... szamomra fontos hogy a rendszer vincsi teljesen kulonallo legyen a "tarhely" vincsitol.. hogy barmikor lehessen formazni vagy ne adodjon problema ha valamit el***ok azon a vinyon.

most 3 sata vinyom van... mind 120 as.. ket seagate meg egy maxtor... ezt szeretnem majd lecsokkenteni 2 re.. majd jo lenne sata300as vinyot venni...
    rendszernek meg boven eleg egy 70 gigas raptor... pl...
  • tudatlanka
    Danyyx:az mind megvolt de a "hiba" továbbra is fenn áll.Mostanában raktam fel egy k8-n-s alaplapra oprendszert sata vinyóra(dvd iró ide-n) és ott is meg volt ez a jelenség.Ha a sata-n semmi két összekötözött gömbvillám de abban a pillanatban ahogy rádugog a satát a boot meghal...
  • drag
    http://szamitogep.hu/show/read.php?id=16586
  • DanyyX
    Most hirtelen ezt dobta a google ,most így reggel nincs kedvem végigolvasni és kifejteni belőle a lényeget (ugye nem baj?).
    Ha nagyon érdekel, kereshetek majd részletesebb leírást.
  • DanyyX
    Elméletileg úgy mint minden alaplapnál.
    SATA vezérlő driver legyen fönt, ha kell, BIOS-ban legyen engedélyezve a vezérlő, dugd rá a vinyót, és megy.
  • DanyyX
    Lehet, hogy a SATA vezérlő lassan tudja inicializálni a rákötött vinyó(ka)t.
    BIOS frissítés/SATA-vezérlő driver frissítés lehet az első lépés.
  • DanyyX
    Szerintem a winXP topicban próbáld.
    Sajnos én sem tudom, hogy miért csinálja, sosem találkoztam a hibával.
  • DanyyX
    Nem támogatja.
  • CSOCSO
    valaki meselje mar el hogy mivan ezzel a raiddal.. miert jo.. hogyan kell stb.. pls!! koszike
  • vasko22
    Asrock alaplapoknál,hogy működik a SATA vinyó?????? pontosan Asrock P4V88+ -os alaplapom van?
  • giovanni85
    Erre én is szeretném tudni a választ mert ez a problem nálam is fenn áll!!!
  • TommoT
    légyszíves segítsetek, egyre idegesítöbb
  • moon08
    EPOX EP-8K9A(I)alaplap támogatja a sata-s HDD-t?
    Valaki megtudja mondani nekem?
    Thx.
  • TommoT
    senki?
  • TommoT
    Hali!

Hibaellenőrzést akarok végezni sata wincsin (helyi lemez jobbklikk-->tulajdonságok-->eszközök-->hibaellenőrzés) és ugye beütemezem következő indításra, de valamiért nem tudja megcsinálni, nincs ötletetek?

ezt írja ki minden indításkor
    legalább azt tudnám az ütemezést hogy lehet kivenni
    van ötletetek miért van?
  • tudatlanka
    Van egy kis gondom hátha tudja valaki a választ:
    Asus K8N-E alaplap ide vezérlőn levő vinyóról villámgyors a windows bootolás.Ellenben ha a sata-n lóg egy vinyó pluszba akkor akár fél perc is eltellik míg a botlogó megjelenik.A biosban a botsorrendben a sata nincs engedélyezve.
    Ötlet?
  • M@TriX
    hát nekem kb csinál 8at, bár nekem elég régi, már van több mint 2 éves, szóval enyém nem mérvadó.
    így most hirtelen nemtom , bár előző héten telepítettem egy gépre SP2-t és ott mintha nem lett volna azért olyan hozzú. lehet valami hálózati gubancod van. azt megteheted, hogy letiltasz mindent ami nem kell a működéshez (hangk, lan kártyák, egyéb cuccok..) vezérlőpultból és úgy nézd meg, lehet akad vmi.
    de nem hiszem, hogy a winyóval lenne gondod.
  • bigfoot
    szóval akkor a prof mindenkinél 7-8 * megy el az első telepítés után?mert elég durva ugrás ez a home e után
  • M@TriX
    nagyobb a potenciálja ;)
    na komolyra fordítva a szót, a 2 oprendszer más alapokon nyugszik, a Prof a Win2000(WinNT) alapokon nyugszik, sokkal összetettebb, szóval nem romlott el a géped,. csak több komponenst szed össze. szerintem
  • bertino
    jah igaz, bocs nem néztem az aláírásodat.... probléma leírásodból nem is gondoltam volna, hogy ilyesmi a legnagyobb bajod
  • bigfoot
    sata winyóm van,gondoltam jó lesz itt megkérdezni
  • bertino
    talán mert offtopic
  • bigfoot
    az miért van hogy leszedtem a windowst a gépről és felraktam a xp profot a home e helyett!eddig 4szer ment el az a kis csík az elején.csináltam egy particiót egy 15g és arra raktam fel,de most a csík 8* megy el!!miért??
  • Richard90
    sata vinyóm írási sebessége 55mb/s
    én feladom
    nem tudom mi lehet a megoldás, mit kell letölteni...
  • deicide
    SATA TESZTEK..

1...
    2...
    3...
  • deicide
    Ha valakit még érdekell az SATA téma itt olvasgathat vagy felteheti a kérdéseit..!!
    kiválasztod mi érdekell...
    célirányosan SATA II
    itt meg
    SATA általában...
  • deicide
    még tovább...
    függ még attol is hogy a vinyó nativ vagy hiddal csatlakozik a deszkához..!
    és ott van még hogy mekkora a puffer..2..8..16..M
    16 M pufferel vinyok csak 400 G felett vannak..!
  • deicide
    Általános érvényességek..
    Ne zavarjon senkit meg az hogy 1 sata vagy sata II vinyó olyan kurva nagyon gyors lesz..!
    A sima pata vinyóhoz képest valamelyest gyorsabb..azok olyan 80-90 m/sec a másolási ideje..az sata II vinyok birnak olyan 190 m/sec körül ezek a samsung modellek..a Hiták ettöl kicsit gyorsabbak 220 m/sec..!
    Sok mindenki véleménye az ha 2 sata vinyod van és azt raidban van téve.azok gyorsak még igazán..!
    Arrol se feltkezzen meg senki hogy csak kábítás a 150 m/sec és a 300 m/sec..!
    erre a vinyók fizikailag nem képesek még..!
    1-1driver frissités csak segit abban hogy picit gyorsabb legyen..de ezek nem látványos dolgok..!
    NCQ az sata II vinyoknál is bizonyitottan nem hoz látványos gyrsulást..és eztek tesztekkel vannak bizonyitva..!
  • deicide
    letöltöttem a tiedet...1 zip files..!
    csomagold ki..!
    miután kicsomagoltad van benne 1 setup files kék színű..ikonja van és úgy éz ki mint 1 számitógép..!
  • deicide
    valoban nem 1 exe..de van annak egy setup-ja nem...?
    azt kell elinditanod..!!
  • big
    de ez nem egy sima exe