SATA tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DDDDD

\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"

azért mert szarúl lett telepítve, de kérdezd meg deicide-t neki speciálís windowsa
van

Sziasztok!
Az volna a kérdés, hogy a SATA II-es vinyómat a WIN XP SP2 felismeri, csak a jobb alsó sarokban(a tálcán,mint kis ikon) felajánlja a hardware biztonságos eltávolítását, miért van ez?
Köszi!
jó..!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

ok. ha neked így jó akkor legyen így, egs
végeztem

nem vagyok a nagytudású barátod..!
sem vitázni sem akarok ezen..!
és hidd el..amikor vettem a deszkát akkor megkérdesztem még pedig usersba..
és kikerekedett a szemem amikor kerestem a lemezt és azt mondta a srác..hogy vagy a cd-n van és csináljak 1 másik gépen lemezt vagy ha van olyan xp-m amin van sp2 akkor simán feltudom rakni..!<én meg gondoltam ez hülye,mivel én is abban a hitben voltam hogy kell a lemez>
Felment az Xp Sp2 válltozat..és felismeri valamilyennek a vinyót..de az csak akkor éled fel és akkor válik látványossá amikor már felment az nForce csomag.
Én itt ezen a ponton szenvedtem mivel és az Asus gyári cd-jét eröltettem..!
majd itt az 1 ik srác adott 1 tippet és a 6.66 nForce drivert raktam fel közvetlenül XP telepítés után...!

Ultimate Ears Triple.fi 10vi & Sony Hybrid ..Samsung 46\"C650 ..WD LIVE ..Engenius 9850.. Synology DS111..Logitech G400

nagytudású barátom bármilyen xp-t felrax, de ahoz hogy a sata vezérlõ ténylegesen jól és gyorsan mûködjön kell a floppy amit kaptál jaz alaplaphoz, vagy ha letöltötted a drivert ki kell írni floppy-ra mert csak így tudod a vezérlõt telepíteni. semmi köze az xp-nek ehez. ha neked ez nem így van feltelepítve akkor lassab az adtátviteled stb. menetközben ha a városban járkálsz ugorjbe egy pc-boltba és kérdezd meg, csak ne ilyen hangnemben mert nagyon kifognak nevetni😊))

ha gondolod oda adom neked a retek Xp cd-met..és ha te azt nem tudud felrakni akkor megszem a korongot..de ha igen akkor te fogod megenni..!

ja és akkor meg én vagyok a hülye mi..??

meg kinek van igaza...?

te miröl beszélsz b@zzd meg...??

ha én a retkes XP-et amin rá van rakva az Sp1 és Sp2 telepitem akkor gond nélkül fel megyen az Sata II vinyómra..!
nem máshonnan szoptam..ha nem a saját tapasztalatom..!
és furcsa módon ezt valaki megkérdõjelezi..!
sõt még hülyének is néz...!!
<#violent><#violent>

picit olvass vicca:#395. de az is lehet hogy készítettek neked egy külön windowst, ki tudja😊)
nah, én személy szerint itt végeztem is a témával

Narancs
Figyelj, engem aztán kurvára nem érdekel ki hogy bootol, csak nem kéne nekiesni másoknak, pláne ha igazuk van.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

nem adok hülye tanácsot...senkinek..!
ezt kikérem magamnak..!!

voltak gondok ezzel de miútán rájöttem hogy kell..nem okozott utánna problémát.

máskülömben ha veszed a fáratságot akkor olvasd végig ezt a fórumot..és ne legyél olyan kurva okos..!!!

felõlem úgy telepítesz ahogy akarsz, de mért acc másoknak hülye tanácsokat, mellesleg még sokat fox szopni (#402) mire tényleg rájössz hogyan is kell telepíteni😊))

te meg öcsi a f@szoddal szorakozz..!!!

hát én is igy csináltam addig amiíg nem volt olyan XP amin servise pack 2 nem volt...!
utánna már minden ok volt..!!!

de ha nem hiszel nekem neki lehet esni más fórumoknak is...és ott is ellehet olvasni ezt a dolgot..!

szerintem is, de a fiu ügyes😊)

Narancs
Ahoz, hpgy egyáltalán rá tudd telepíteni satára az XP-t, telepítés elõtt kell neki benyomni floppyról a sata drivret.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

te most szorakozol velem...??

telepítés után? tényleg ügyes lehecc😊)

ha SP2 XP rax fel akkor eleve nincs gond..!
felismeri valaminek...majd utánna mehet a vezérlõ..!!

ha te telepítés után megtudod adni a satavezérlõt, akkor nagyon ügyes vagy😊))

én nagyon sokat szopt@m ezzel..de rá jöttem hogy telepiítés után nem az Asus cd-t kell felrakni..hanem nForce 6.70 csomagott..!
Utánna már minden ok! volt..)

DanyyX
Nah, az meg a másik megoldás...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

sokat kisértleteztem...ezzel a témával..!

nem kell usb sem kismeghajtó..!

egyszetüen csak olyan Xp amibe a SP2 már benne van..!

nem kell variálni meg szüttyögni..!!

Köszi.Utánanéztem,a Bios atomatán is First SATA Master-nek állítja be(hisz az alaplapon is arra van kötve)A DVD írót jelzi Primary IDE Master-nek.(Keverem az IDE-t az ATA-val?-Bocs,kezdõ vagyok.)
DanyyX
Hát, ha normálisan mûködik a vinyó, akkor jó.

Heló all! Egy Asus A7N8X alaplapom van, Vettem most bele egy Pci-os serial ata vezérlõt, a 200 gigás samsung vinyohoz. Na a lényeg, hogy sehogy sem, tudom összehozni ezt a 3 komponenst. A Sata vezérlõ driver cd-jét nemtom használni, mivel nincs wqindows a szûz vinyón. Miccccsináljak?
Vki segítsen plíííz<#rinya><#rinya>
Hali.A gépemben nincs floppy meghajtó és egy WD 1600JS (sata2)van az alaplapra kötve(Asus A8N-e sata 1-re).Az eszközkezelõ és az Everest is elhelyezkedésre-Primary ATA Schannel-t ír.Jó ez így?
DanyyX
Nem, mert a telepitö csak floppyrol tudja elfogadni a drivert.

Banyapapa
Ha felmásolja valahogy egy sima USB driver-re és beállitja biosban hogy onnan induljon akkorse lesz jo?

DanyyX
Bele kell tenni egy floppy meghajtót. (Ki gondolta volna?)

Winfos csak arról fogadja el a SATA drivert.

" XP telepités legelején hogy más gyártótol származó vezérlök "F6" ha ezt megnyomom akkor pár pillanat mulva léri is majd a kislemezt..!"

Kérdés és mi van ha géppe nincs floppy meghajtó?
Akkor hogyan?

Köszi

ezt is KOSSZKE:d:d
Van sata kártya külön, PCI-os. Ha jól látom (Pcland) ez még raid-es is.
Idõközben kiderült, hoyg az alaplapom, nem is tudja a Sata-t, csak az ATA-t!EGyébként én egy sata 1 -es samsungot vettem, de az sem fog mûxeni az alaplapommal! Nyugatassatok már meg, hogy lehet kapni satarol ataba alakito cuccost.
......Egy buta felhasználó😄😄
Az alaplapod stat1-es. Ha a vinyó sata 2-es, akkor kellett hozzá kapnod egy jumper t a vinyó dobozában. Na azzal lehet sata1-re állítani a vinyót. Persze csak akkor, ha valami problémád lenne ha jumper nélkül rakod be.
Egy Asus A7N8X alaplapom van. Most vettem egy Samsung 200 gbyte-os, (MB cache, Sata vinyót. Szerintetek lesz próblémám? Vagy összefér a két alkatrész?
Felraktam. Megy rendesen.
Laza
A P4P800 az elvileg SATA1-es. Samsungnal le lehet jumperelni a vinyot 1-esre, Hitachinal nem tudom hogy mukodik a dolog, de azthiszem ott vmilyen driver szabja meg (v atallitas) hogy 1-es ill 2-es e.

Probaltal masik kabelt?!

Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**

Valami nagy gáz van most itt nálam.Vettem egy Hitachi Sata2-es winyót és nem tudom egyáltalán jó e az alaplapomhoz(Asus P4P800x)Sata 1-et biztos tud de a Sata 2-õt nem tudom,hogy tudja e.Az a probléma,hogy telepítés után elkezd akadni minden utána meg puff lefagy minden kis installnál.Winyóhiba lehet?Driver?Sajna fog.Sincs.Légyszi HELP!!!
meséld el majd a tapsztalataidat...)))

Szívesen :-)
Egy élet a népért! (Virág elvtárs)
Van már új változat is(6.667), de az még béta. Én még nem próbáltam.
Lehet, hogy ma ki fogom...
hálás vagyok neked jócika..😊)

felraktam az nForce..meghajtót a 6.66 amit linkeltél..és csodák csodája müxik az NCQ ide oda másoláskor nem indul újra a gép...!!

köszöntem...))<#taps><#taps><#taps>

na ma igy probáltam reggel..!

felmegy és müxik de ha NCQ bekapcsolom akkor 2 percenként újra indul..!

azt hiszem nekem a 1013 bios van fent a deluxe más a számozása de ez nem bizti..!

viszont ha haza megyek akkor letölöm amit belinkeltél és felrakom kiváncsi leszek rá mi lesz utánna..!!!???

A legutolsó bios van fennt? Úgy is próbáltad, hogy nem nyomtál F6-ot?
van XP telepités legelején hogy más gyártótol származó vezérlök "F6" ha ezt megnyomom akkor pár pillanat mulva léri is majd a kislemezt..!

6.66 driver van xp alá is.

Mindig a legutolsó drivert, biost használom. Õszintén szólva ezt az egész F6 gombot nem értem.
Összeraktam a gépet, a biosban kikapcsoltam a raid vezérlõt, mert nem kell pillanatnyilag, aztán be az xp cd és már ment is fel a particiónálás és utána az op.rendszer. Ahogy bejelentkezett és kivetette a telepítõt, raktam fel az nForce-t. Arra a kérdésre, hogy kéri-e az NV SW IDE Drivert, igent mondtam és újraindulásnál már ott is volt az NCQ.
Nekem a te Samsungod eggyel kisebb testvére van.
akkor te nem az alaplap cd-röl rakod fel a chipszet driverst...???

mondok mást..!

nekem akkor müxik jól a vinyó amikor az XP telepitem és az elején nyomkodom az F6 gombot..ott amikor kéri a lemezt a másik deszkám SATA vezérlöjét rakom fel..!
akkor nincs gond az NCQ val..!
Amikor kész van az XP utánna nyomom fel a deszka chipszet driverét..!

nem tudom eldönteni melyik nem frankó..vagy a deszka vagy a vinyó..!
de 1 másik deszka vezérlõjével meg jó..!

Errõl beszélek:
http://www.nvidia.com/object/nforce_nf4_winxp32_amd_6.66.html