873
SATA meghajtókról mindent ide
-
Robin Hood #233 Persze hogy használja. Meg a procit is. -
phredon #232 "öklözős lányok" LOL -
phredon #231 Én NAGYON megbántam hogy sata vinyót vettem. Legújabb bios, driverek, és még is egy nagy rakás... kellet hozzá vegyek még tápkáb.átalakítot is szal kb. 4ezerel drágább volt mint a sima ide és még lassúbb is. Két gép van egy szobában neten szoktunk néha ut2004-et nyomni, eddig én gépen a mezei, régi 80gb 2mb caches seagate vinyómmal előbb betöltötte mint a másik gép, az új maxtor sata 200gbon jóval lassabban jön be. Töredezettségmentesítést is csináltam. Mondjuk ez annyira nem lényeges, de még mobil rackbe se lehet betenni mert ugye más a vezeték.
Végülis mi az előnye a satanak a pataval szemben? Azon kívül hogy vékonyabb az adatkábel ami szép és jó, csak épp semmire se megyek vele. -
#230 Amugy akkor a gép használja a ramot ha egyik sata winyóról a másik sata winyóra másolok?
Szal ilyankor:
Winyo1-SATA_vezérlő-Southbridge-Northbridge-RAM-Northbridge-Southbridge-SATA_vezérlő-winyó2?
Vagy:
Winyo1-SATA_vezérlő-Winyo2
Ezt még úgy nemigen vágom. -
Robin Hood #229 Pár lófasz bejáccik. :) -
Robin Hood #228 Ezentúl óvakodj a sherwoodi erdőtől. :-DD -
adamka12 #227 Főleg az animalesek. -
Robin Hood #226 Érdekes fileneveid vannak. :)) -
adamka12 #225 -
#224 Jahh. -
adamka12 #223 A legelső képednél? Az volt 13,valamennyi?
:) -
#222 Bazz.
Ugyanannak a vinyonak a particiói között másoltam.
Azér volt olyan lassú. Két winyó közt megvan a 44MB/s! -
adamka12 #221 Akkor mitől lett gyorsabb? Csak úgy? -
#220 NAV kilövés semmitsem csinál.
Ugyanaz a sebesség. NAV az fájlátvitelbe nem szól bele.
Ugyanannyit megy... -
adamka12 #219 A NAV kilövése után tesztelted? -
#218 Most meg akkor 44MB/sec. Akkor most mi van?
Képezet
Jah, és nem a fájlnevet kell nézni! -
#217 És kiaz a robin, hogy leugassa.
Kit érdekel?!
Jólmér, oszt kész. -
adamka12 #216 Próbálj egyet úgy másolni, hogy kilövöd a NAV-t. -
adamka12 #215 "Szal inkább mérje meg mindenki HDTach-al."
Nem szabad, Robin Hood leugatta! :) -
#214 A TC mérője egy moslék.
Megmértem a cuccost HD Tach-al és ezt mérte:
Egyik winyó
Másik winyó
Jah, és nem csináltam semmit a SATA vezérlővel, meg a biossal... MÉG!
Szal inkább mérje meg mindenki HDTach-al. -
adamka12 #213 Milyen lett? -
#212 Nah, hazaértem, minnyá alkotok egy bios update-et, oszt megnézem milyen lesz... -
adamka12 #211 :)
Majd ird meg, hogy jobb lett e vmi? -
phredon #210 na sikerült www.abit.com.tw-n találtam egy flashmenu-t windows alatt frissítette a biost. De bazmeg nem értem hogy lehetnek ilyen bénák. Oda van írva hogy "latest" letöltöm benyomom a programban a liveupdatet és kiíírja hogy a program túl régi verziójú töltsem le a legújabbat, erre megnyitja uazt az oldalt ahonnan leszedtem:)Szerencsére van olyan hogy update from file, úgy meg tudta csinálni. -
adamka12 #209 Nekem is volt ilyen vmelyik verzioval.
Egyet tehetsz: dos/98/me bootlemezre rárakod az updatert, újraindít, awdflash.exe -
phredon #208 ez buzi azt írja nem találja az awdflash.exed-t pedig rajta van a lemezen -
phredon #207 ok kösz! remélem nem lesz áramszünet:) -
adamka12 #206 Igen tényleg, elfelejtettem. Kislemez be, újraindít bootoláskor irja a gép, hogy AWDFLASH-hez meg kell nyomni az ALT-F2-t (ha jól emlékszem).
Nyomd meg. -
phredon #205 ja még jó régen a p1-esen:)
De kell vmi kislemez és arra felteeni vagy ilyemsi nem?
gondolom nem windows közben kell elindítani -
adamka12 #204 Abit NF7-S 2.0 Bios
Frissítettél már biost?
Ha kapsz egy áramszünetet bios update közben, akkor gond van, amúgy nem lehet semmi gáz.
Prog indít - ha vége akkor újraindul vagy újra kell indítani a gépet, már nem emléxem.
Elképzelhető NF7-nél, hogy frissítés után kell egy clear Cmos. -
phredon #203 Na kösz a linket, feltettem az 5.10drivert. Ez a windows update nem is olyan rossz, benyomtam eszközök a sil3112 nél illesztőprogram frissítést azt a windows megtalálta 1.0.0.51-es drivert.
Már csak a bios hiányzik azt hogy kell frissíteni?:) -
adamka12 #202 Ezt nem nyitja meg.
Próbáld ezt: Silicon -
adamka12 #201 SiL3112 1.0.0.51
Jobb oldalon klikk. -
adamka12 #200 Igen, ez lenne a reális. -
adamka12 #199 nForce_5.10_WinXP2K_WHQL
Meg SiL3112 1.0.0.51 lehet, hogy benne van a fenti packban, ha nincs keress rá, nem tudom már honnan töltöttem le.
Sípolás, kattogás nem, lassulás viszont volt, de már nincs.
Üdv. -
phredon #198 A 13MB az tényleg elég kevésnek hangzik nekem a mostani 200gb sata maxtorra a régi szar 80gb pata seagateről 2mb cachel 35-42MB/s -
phredon #197 nekem is NF7-S 2.0 van SiL3112-vel:)
bios upgrade-n kívül érdemes még vmit letölteni? újabb driver vagy vmi? egy linket tudsz mondani?
AMúgy az normális, hogy néha mikor keményen megy a másolás kattog, meg sípol a vinyó és olyankor elég jól be is lassul? -
adamka12 #196 Nekem is voltak ilyesmi gondjaim az átvitellel, csak nekem még hibáztak is.
Ja és nekem is NF7-S 2.0 van SiL3112-vel.
Bios upgrade 2.7. Fejlesztették benne a sata contollert. -
adamka12 #195 Lada VFTS:
Tuti hogy driver v. bios problémád van. -
adamka12 #194 Nem száz láthattad. 52.