SATA tapasztalatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS
Mondjátok el légyszi hogy is mûködik ez a sata winyó,mert nálam nem megy.
Az alaplapom gigabyte 865pe (ga-8ipe1000-g), van 2sata csatlakozóm, összedugtam mindent, már próbáltam minden drivert de nem megy.
Most itt olvastam hogy ti valami raid-rõl beszéltek, az kell a sata-hoz?
Segitsetek plz..
van egy sata seagate 120as vinyo
+ egy sima atas szintugy seagate 120as vinyo..
ha a satas vinyo vant csak bent es elkezdek ra xpt telepiteni a telepites elso ujrainditasa utan elszal boot nal vmi ..=operation system load error...a sima atas vinyora pedig siman felmegy az xp..
van erre vmi otlet????
Amikor mindíg frissítettem állandóan elbaszódott, már minden bajom volt vele. Aztán kb fél éve lenyaltam az egészet és reinstall, de egyetlen egy frissítést se raktam föl, azóta hibátlan, kivéve hogy lassan másol nagy fájlokat...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
De, ha ez a hiba elõtt minden okés volt, akkor passz!
Lenne egy elég nagy probkémám:
Van egy 80gigás Maxtor SATA vinyóm, NTFS fájlrendszer, winXP.
Ha egy nagyobb fájlt (650megás filmet például) átmásolok a vinyón belül egyik mappából a másikba a következõ peobléma jelentkeztik:
Elindul a másolás ~20.000Kb/s és Kb 60% -ig a sebesség csak seik, majd 60 és 80% között a sebesség 500Kb/s körül mozog. Majd 80 és 100% között a sebesség isét szárnyakra kap és a másolás egyre gyorsabb...
Mi lehet a gáz?
Régebben nem tapasztaltam ilyet...
Este elindítom a töredezettség mentesítõt, hátha segít majd...
A konfig:
AMD 2600+ barton, Abit NF7-S, MSI FX5600, 2*256Mb RAM, Maxtor SATA 80Gb Diamond Master9
Elárulom, hogy létezik egy xp szervíz pekk erre a megoldásra! Egyébként az sp1 okozza a problémát!
Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
Kivettem egyesével a mozdítható hardwereket (pci-ból), no lám, a tv kártyám zavarta az adást!!!
Holnap veszek egy másikat
Volt egy Seagate 120Gb SATA vinyom! Nagy hévvel vettem egy tök ugyan olyat! BIOSba beállítottam a Raid funkciót, felraktam a gyári SilRaid drivert, install xp sp1 (ntfs).
Kegyetlen módon érezhetõ gyorsasággal formázott, installált, boot képernyõ futósáv még egy egészet se futott és már fel is állt az xp...
Min. 70-80% sebesség növekedés!!!!
De...
A probléma mindaddig nem jelentkezett míg fel nem akartam rakni pár plusz progit (rendszerprogikonkívül!) meg természetesen néhány fasza gémet...
1. Az autorun.* fájl a nav2004 nél befagy, fájlkezelõbõl a setup exéje fut rendesen.
2. bootskin.exe install nyitó képernyõ befagy...
3. Hitman3 install exe befagy
4. Beyond..., na ez érdekes, rossz kötetû CD hibával a 3. cdnél tovább nyista...
.
..
De ezek 1 vinyó esetén helybõl csusztak. Minden okés volt.
Egyébként azért ugrottam bele ebbe a megoldásba, mert az egyik haver vett egy külön raid vezérlõt a gépébe (140eFt) és õ mesélt a gyorsaságról. Állítása szerint alaplapra épített raid vezérlõk még egyáltalán nem biztos, hogy megfelelnek az xp nek. Állítólag nem igazán szeretik, és nem is tudják biztonságosan kezelni.
Vélemény, ötlet, stb.
Ui.: Volt már aki azt mondta, hogy a rezidens fájlok hülyítik a rendszeremet, szerintem nem!
Munka: www.rendszerguru.hu Játék: Arma Reforger https://discord.gg/xUhM8Meau8
."vessetek a mókusok közé" :)
A másik kettõ azt írtaki hogy nem driver lemez, pedig az...
Stóval ez rejtély, de mondom nekem a harmadik fajtával sikerült föltolni...
Hogy lehet elérni, hogy az xp telepítõ is lássa a sata vinyómat? Abit nf 7 sl alaplapom van, kaptam hozzá egy serial ata driver disk floppit, de az "a" meghajtóm nem jó, mert minden máshol mûködõ floppyra azt mondja xp alatt is, hogy nincs formattálva, nem tudom hogyan lehet ezt kivédeni. A telepítõ egyszerûen nem vesz tudomást a vinyóról, miközben xp alatt vidáman másolgatok rá.
Van egy raid configuration utility is amibe ha belépek látja a vinyót, de a create raid set funkciót nem hajlandó végrehajtani rajta. Ez azért lehet, mert a Partition magicben már leformattáltam és elosztottam 3 partícióra?
- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?
Nem próbáltad még Partition magic-al? Frankón lehet vele a betüjelzéseket átvariálni , bár ha a rendszer HDD-t megváltoztatod azt nem biztos hogy a win díjazni fogja.
"vessetek a mókusok közé" :)
Abban az esetben, ha a meglévõ (gyári) SATA vezérlõ mellett installálom fel az XP-t, akkor nyugott lélekkel installáljam fel az XP-bõl az újabb SATA vezérlõt?
Tehát semmi bibi nem lehet, ugye?
Egyszerû driver frissítés?
Újraraktam az egész cuccot, mostmár hajlandó volt C-nek és D-nek kezelni a két partíciót.
"ENNEK SEMMI ÉRTELME" 😄
kácco kázolo pácsó
Tegnap vettem egy Abit NF7-S alaplapot és egy 160-as SATA Seagate vinyót. Összeraktam a gépet, XP telepítésekor partícionáltam, de alapból H és I betûjeleket adott neki. A feltelepült windows továbbra is H és I betûjelekkel kezeli a winchestert, G-vel a DVD-t, és C-tõl F-ig (nem létezõ) cserélhetõ meghajtókat jelez. Miért? Meg tudom oldani, hogy (nyilván reinstall után) C és D legyen a két partíció?
Gyors segítséget várok, mert át kell adnom a gépet, köszönöm.
kácco kázolo pácsó

Tehát nemtudok 1et érteni a véleményeddel,bár az igaz hogy még nem túl kiforrott a SATA szabvány(PL.:nForce chipset-nél), de eddigi tapasztalataim alapján ez nem a HDD-k hibája hanem inkább a chipset és a DRV-k miatt fordulnak elõ problémás esetek.Példa: az elsõ SATA-s vinyóm 1 Maxtor 120G SATA 8MB os cucc az én - akkor még - NF7-s lapomba nagyon lassú volt (mint pl.: Nyúbi esete),de a haver ugyanolyan konfigjába szép gyorsan ment. Ugyanaz a rendszer , ugyanazokkal a driverekkel !
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me