SATA tapasztalatok

← ElőzőOldal 18 / 18

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
Minden alaplapra ráteheted a aima ODE-s vinyót. A sata csak opcionális...
Amúgy átalakítót adnak az Abit NF-7S-hez.

Laalee
minden alaplapon van normal pata vezérlõ is, én még nem láttam olyat amin csak sata van, de ha mégis, akkor kell venni egy raid kártyát, kb 4000huf

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Zetorg
Van átalakító, de a gyári Abit 10ezer körül van, de ha a legfullosabb nf-7-es lapot veszel kapsz hozzá 1-et!

Bootnál a S-ATA biosában sincs ilyen opció?
Gerry
Alaplapodhoz is lehet, hogy van már frissebb BIOS, azt is érdemes megflashelni, mert gyakran segít a hasonló problémákon... Ja, azt el is felejtettem írni, hogy nekem sima 2MB Cache van a winyóimon.

Gerry
Nos, sok minden okozhatja a problémádat, pl frissíthetnéd a S-ATA drivert, és ha fut esetleg valami antivirus progi a háttérben (fõleg Norton AntiVirus) akkor tiltsd le, és próbáld ki úgy is a másolást, ha az sem segít, akkor írj megint, mert az sz 1200 nagyon kevés, még a 18000 is kevés lenne, mert nekem a sima nem S-ATA winyóimon is 26000-35000kbyte/sec a másolási sebesség. Szintén nForce2-es alaplap és 3.13-as drivercsomag, csak nekem Chaintech 7NJS, igaz ezen másfajta S-ATA/RAID vezérlõ van...

Antromorph
szeva Cybearboy

nekem Epox 8rda3+ alaplapom van, de ezt már leírtam alul.

EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS

Köszi, amit tudni akartam leírtad!
A bõvebb részleteket majd felkutatom.

CybearBoy
Nem, szerintem nem kell lemondani. A kát SATA csatira 2 winyó mehet fel, de ezekek végülis olyanok, mintha vmi más alaplapon a raid csatira raknád a winyót, csak persze nem kell a kül. raid funkciókat bekapcsolni, így gyakorlatilag a 4 sima IDE hely mellé jön még ez a plusz 2, tehát 6 winyó hely (vagy cd, dvd...). Remélem sikerült valamennyire érthetõen írnom. 😉

Hali CybearBoy!
Csak nagyon halkan kérdem, ne hallja senki milyen láma
vagyok.
Telepítetted a SATA wincsidet---> így összességében hány
meghajtót tud kezelni a gép? 2 db SATA plussz 4 ATA vagy
ilyen esetben lekell mondani az ata vezérlésrõl.

Kellemes Karácsonyt a Fórum látogatóinak

a sebességük a 8mega cache miatt, meg a soros csatlakozás miatt jobb egy kicsivel, viszont ezek is 7200rpm-esek

Blasta
Engem az érdekelne, hogy milyen fordulatszámon mennek a SATA vinyók? Azt hallottam, hogy 5400-en mehetnek, mert halkabbak is és nem is melegednek úgy mint a sima ata vinyók. Viszont ugye a sebességük meg jobb.

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

CybearBoy
Köszi, így sikerült (F6 win telepítésekor). Amúgy neked is ASUS van? Mert ebben a biosban nicns semmi sata, az integrated peripherials-nál sem, pedig sztem is ott lenne a helye. Ennek mintha külön SATARaid biosa lenne, ott látja is a winyót. De mind1, már mûködik, az a lényeg.

Antromorph
Szia

A BIOS "Integrated Peripherials" csoportban kell lennie egy "SATA Raid controller" (nekem "Sil 3112 Serial ATA") pontnak
ez lehet Disabled/Enabled. Sztem lehet, hogy ki van kapcsolva. Ha már látja a vinyót, akkor kell még az alaplaphoz adott SATA eszközmeghajtó lemez, amit az XP telepítésének a kezdetén asszem F6 gomb lenyomása után adhatod meg az XP-nek. Utána feltelepül, aztán már minden megy, mint a karikacsapás.

Hát ennyit tudtam, remélem ez segít valamit.

EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS

CybearBoy
Üdv!
Van egy kis gondom az új géppel. SATA-s Seagate winyó van rákötve egy ASUS A7N8X-Deluxe lapra, de a gép nem látja, így win-t se nagyon tudok telepíteni rá... Ezeket a SATA-s dolgokat nem vágom, csak azt látom, hogy be van kötve a lapba, meg táp is megy a winyóba. Kell még vmit állítgatni, hogy menjen? Bisoban sem találtam semmit.

A PCMARK2002 egy szar, nehogy komolyan vedd a HDDre adott eredményeit!

Próbáld csak ki, ahány féle méretû partíción, ahány MB üres hely, ahány HDD a gépben, annyi féle eredményt ad. Totál összevissza pontoz.
Antromorph

A gépem:
Epox 8rda3+ lap Silicon Image integrált SATA vezérlõvel
Infineon 512MB PC3200 RAM
Barton XP 2500+@2800+
ATI 9700 NP videókártya

A legújab 3.13 Nforce drájver fenn van,
nemtom mit kéne még felteni.

Antromorph
Vettem egy Seagate 160GB kapacitással rendelkezõ SATA (8MB cache)wincsit, mely frankón megy eddig. 😊
Általában 18C fokos szobámban lévõ gépemben olyan 37C fokos üzemi hõmérsékleten dolgozik. Leteszteltem a gépet Pcmark2002-vel, s a HDDre olyan 1200 pontot adott.
Mig Rudigyerek barátomnak a párhuzamos ATA Maxtor 160Gb-os
merevlemeze 5200 pontot kapott.
Szerintetek ez a SATA vezérlõ gyengeségébõl adódik?
Lehetne ezen javtani valamit?

← ElőzőOldal 18 / 18