SATA tapasztalatok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FAR managert nem használok, de Total Commander 6.51 alatt 50 MB/s átvitel nálam is megy nagy fájloknál.
Tápátalakítót nem kaptam az alaplap mellé.
Kb 2 napot szerencsétlenkedtem mire a két sata okés lett. Míg egyedül volt a maxtor nem volt gáz. Biost frissítettem, legújabb driverek, stb. És képzeld, amit a laphoz adtak drivert le kellet cserélnem, mert nem volt valami friss. Ennyit a driverrõl.

A sata jelenleg bármit is mondassz macerásabb a már bevált patánál.

Ja és a chip tesztben az elsõ 2 helyezett pata, a harmadik pedig az én samsung sp1614c-m (2 pata után).

"A legjobb hogy nincs master-slave, könnyû szerelni, nem kell letörni a csatlakozót a molex kihúzásához, valamint megmarad a pata vezérlõ a dvd / cd írónak, azok amúgy is jobban szeretnek egyedül lenni."

Ez így van, bár hangsúlyozom, hoy master/slave ellenére lehet szívni a satával.

Üdv.
Én az átvitelt nem ilyen tesztprogramo szerinti maximális kamuátvitelre értem, hanem amit a FAR manager másolás közben kiír. Nézd meg úgy is, egybõl nem lesz annyi.

Tápátalakító nekem se kell, mert a tápom alapból tud olyat is, de amúgy is adnak az alaplap mellé. Driver szintén az alaplap mellé csomagolva. Anélkül is kezeli, de nem olyan gyorsan.

A legjobb hogy nincs master-slave, könnyû szerelni, nem kell letörni a csatlakozót a molex kihúzásához, valamint megmarad a pata vezérlõ a dvd / cd írónak, azok amúgy is jobban szeretnek egyedül lenni.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Mit nevezel mezei vinyónak?
Nekem is sata vinyóim vannak a gépben (160-as samsung, 80-as maxtor), a samsung max átvitele HD Tach szerint 62,9 MB/s, átlag 48 MB/s olvasás, DE 50 MB/s átvitelre képes egy 160-as Pata Samsung is, sõt még valamivel gyorsabb is. (lásd Chip teszt 2005 márc.)
Ja és mindkét vinyóm 8MB cach-es.
Annak ellenére, hogy nekem is sata vinyóim vannak, nem vagyok tõlük elájulva, mert egy normális pata is tud legalább ugyanannyit. És nem kell táp átalakító, meg driver, stb.
Ami viszont elõny az a raid, de nem sok embert ismerek, aki ki is használja ezt.

Üdv.
16 megas sata maxtor: 50 MB/s valós másolás. Ez nem rossz a mezei vinyók 20-30-ához képest.

Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp

Nem Mb/s, hanem MB/s, de ez csak a csatoló maximális adatátviteli sebessége, ami a gyakorlatban nem jelent semmit. A sata vinyók adatátvitelnél nem teljesítenek jobban a patáknál, esetleg burst módban. A 16 MB cache viszont valóban nem rossz dolog.

Üdv.
150 Mb/s a 133 helyett. Nem is ez a lényeg, inkább hoyg 16 MB cachest csak SATA-ban kapsz.

Sziasztok!

Most a napokbnan akarok egy új vinyót, csak azt nem tudom érdemes e 3ezer forinttal drágábban sata-t venni. VKi megtudja mondani végülis miben jobb? sebességben mennyivel tudd többet?
Punkerwork
töltsd el a gyártó oldaláról

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Hi all.. volna 1problémám..Az nf7-s emre nem tom feletelepíteni a SATA drivert mert elszált a lemezem.Anny lenne a kérésem hogy valaki nem tudná azt tömöritve elküldeni nekem???([email protected]) Valaki HELP PLIIIIIZZZZZ !!!!!! <#help><#nemtudom><#sir><#szomoru1>
De a külsö SATA vezéslõ ott is csak RAID-el.

Bocsi az elõzõ válasz Neked akart menni...

\"A legnagyobb hatalom önmagunknak parancsolni.\" \"Mindig szakíts időt a szexre!\"

Köszi a tanácsot az nForce 3 chippel konfigoltam a RAID 0-át a tegnapi este folyamán, eddig tökéletes. Feltettem rá egy XP SP1-et, különösebb beállítások nélkül (vezérlõ driveren kívül) müködik. A stabilitást és a sebességet még nem volt idõm tesztelni, de ha minden jól megy a mai estén, már ez is megtörténik.

\"A legnagyobb hatalom önmagunknak parancsolni.\" \"Mindig szakíts időt a szexre!\"

DanyyX
Csakhogy itt NF3-ról van szó.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Nforce4 chipben 4 SATA port van, és a SI vezérlõ is szintén +4 portot ad, de ez utóbbiak csak RAID-re használhatóak, egyesével nem tudnak vinyót vezérelni, azt csak az nforce4.

Ha már sebesség, érdemes megjegyezni hogy 2 db gigabites LAN vezérlõ van az alaplapon, 1 az nforce4 chip sajátja, +1 külsõ chip. Az nforce4 LAN jóval lassabb mint a külsõ vezérlõ, ha nem kell mindkettõ, érdemes a másikat használni.

DanyyX
Az nForce chipbe van integrálva egy 2 csatornás vezérlõ, meg az nForce chip mellett van egy Sillicon Image Sil3114-es 4 csatornás SATA raid vezérlõ. Mivel a chipsetbe integrált raid vezérlõ gyorsabban tudja az adatokat szállítani a proci meg a ram felé, ezért érdemes elõször azt kihasználni, és csak utána a sil3114 chipet.

Még egy apróságot elfelejtettem: Az NForce chip mellett 2 db SATA van, az alaplap alján a Silicon chip mellett pedig 4 db SATA csati van elhelyezve az alaplapra.

Csak a tisztánlátás végett:
The motherboard includes a high performance IDE RAID controller integrated in the NVIDIA NForce 3 250 Gb chipset. It support RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, and JBOD configurations. Use the NVIDIA RAID utility to configure a disk array.

Köszöntem

Most akkor van egy Silicon chipes kártyád külön? Elég homályosan fogalmaztál.

Mert olyan raid nincs, hogy a nf3 250gb-be integrált legyen. Azon is úgy van megoldva, hogy a Silicon RAID chip mellé van téve az alaplapra...
DanyyX
Az integráltat. A külön vezérlõ csak a PCI-sínen keresztül kapcsolódik a többi egységhez, míg az integrált vezérlõnek "dedikált" sávszélessége van.

Hi!

Vettem 1 ASUS K8N-E Deluxe alaplapot, amin 2 db S-ATA vezérlõ van. RAID 0-át szeretnék összekapcsolni az egyikkel. Az egyik vezérlõ be van integrálva az alaplapi nForce 3 250 Gb chipbe, a másik Silicon Image RAID kontroller. A kérdésem az lenne, hogy melyiket használjam, van-e valakinek hasonló tapasztalata?

dotkom
koszonom szepen

http://atwwebmaker.tx.hu/

My computer >> manage >> disk management.

DanyyX
Start/Futtatás: Beirod:
diskmgmt.msc
Ez amugy a lemezkezelõ. Itt lehet a winyót buzerálni, meghajtóbetûjel állítás, partíció létrehozás/törlés...

dotkom
nem tudja valaki veletlenul, hogy hogyan kell particionalni egy winyot a winxp-bol?

DonnieBrasco
Tavaly nyár óta van 80Gb-os Seagate SATA winyóm, és tökéletes<#vigyor><#eljen>

DB

A ti kung-futok nem erős!

Antromorph
Valaki írta, hogy tavaly nyár óta használ SATA vezérlõs Seagate vinyót, én meg már 1 év 2 hónapja egy 160GB-os változatot és azóta tökéletes. Lekopogom.

EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS

Laalee
kérdezd meg az adattároló gyártókat náluk miért 1000 a váltószám az 1024 helyett... és megkapod a választ hogy hova "tünik" a 20gb od

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

dotkom
Sziasztok

Nem tudja valaki veletlenul, hogy egy teljesen uj merevlemezt, hogyan kell a win xp-bol megformattalni, vagy particionalni?

És SP2-vel miért csak 280 a 300 gigás? Azért 20 giga már nem egy elhanyagolható "töredék"...

Hedgehunter
Ja hogy a wnd xp service pack nelkul nem latja a hard drive ot csak 137 gigaig!!<#boxer>
takraj
Kösz. Így már jó!

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

Hedgehunter
Vettem egy Sata 200 gigas maxtort 8 mega cache el. A bios 200 gigasnak latja a partition magic 8.0 pedig 131 gigasnak formazza le? Az alaplap bios frissitve (p4p800 e deluxe). Mi a baja? Mi az a Raid egyebkent?<#conf>
DanyyX
Jah, bocs az a SCSI.
PATA télleg 40 v. 80. <#worship>

Lada Forever:

A Pata mióta használ 50 eres kábelt? Talán 40 v 80.

Takraj:
Nézd meg a vinyód jumperelését, van egy jumper, amivel korlátozni lehet a kapacitást 30 Gb-ra.
Ha ez nem segít, akkor bios.

Üdv.
takraj
Biosból a legújabb van fennt... igaz, sajna az is csak 2002-es...

AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W

#129?

dotkom
Koszi a segitseget! Irany a bolt!

DanyyX
Simán elmennek.
Windows telepítõje floppyról kéri a SATA drivert telepítésnél.
+ Ha a sata winyóra rakod a windowst a bootloadert az ata winyóra teszi!

DanyyX
Ha vmi régi bios-od van akkor nem ártana frissíteni.

dotkom
Az lenne a kerdesem, hogy win xp-n egy ide meg egy serial ata winchestert megfer-e egymas mellett? A leiras szerint a win 2000 meg a win xp-vel mar lehet.

takraj
Miért van az, hogy a winxp a 160GB-os Samsung vinyóm 30GB-osnak ismeri fel? A Millenium, a 98 meg a többi, meg a linux, meg a többi os simán látja a 160-at... Particionálni sem engedi winxp-bõl a többit... Minden Drivert felraktam már hozzá, de nemmegy... ráadásul ami még aggasztóbb a bios is 30GB-nak látja... 5let?

😊))

Bele kell rúgni wazze!Attól megjavul!!!

300 gb-s sata maxtort miért csak 280-nak látja a windows? Mostanában már +-20 gb a kerekítés, vagy valami gáz van?

MiloShee
Hát legalább ezt is tudom,THX!

Abit AN-7,AMD Barton 2500+,2*512 Mb PC3200 RAM, Inno3D 6600GT + Zalman VF700Cu, 200Gb Samsung sATA, Pioneer 111D DVD-RW + LG GDR8163B Mysterium, Chieftec 360W, Aerocool Aeroengine II

De mi gyorsabb, read/write/burst? Cachelve vagy sem?

133-at max burstban lehet elérni, de gyakorlatban sem a pata sem a sata nem éri el.
Két winyo között általában 30-50MB/s MAX, és ezen a SATA sem dobhat sokat elvileg, hiszen a mechanika ugyanaz a SATA-s winyon is...
DanyyX
Azu igaz, hogy pci-ra van rárakva, de tapasztalat alapjá is gyorsabb a sata, mint ata133 . Az okát nem vágom, az a lényeg, hogy gyorsabb a sata nálam. Meg ami natív sata az alapbol jobb. Tudom hogy nf7-s az nem nativ sata. Meg a winyóknak is kéne fejlõdni, dehát ez van.

NAGYON thx... ÖÖÖÖÖ...Lehetne 1 pofátlan kérésem????? Át tunnád küldeni nekem a floppy tartalmát mert az enyém eltünt.. =( Thx..
[email protected] /abit oldalárol nem tuttam leszedni mert.. NOT FOUND.. valamiilyesmi../
Ebbõl végülis csak annyi nem stimmel, hogy gyorsabb.

A kábelezés a soros átvitel miatt ugyan nagyobb ELMÉLETI átviteli sebességet engedNE, de mivel sem a mechanika, sem az alaplapi rész nem tud többet 133MB/s-nál, igy nincs mirõl beszélni.

Pont az nforce2 a tipikus példa arra, hogy a sata vezérlõt egyszerûen feltûzték a PCI buszra, ami meg az órajele és sávszélessége miatt csak 133MB/s-ot tud. Magyarul a rákötött winyok sem mehetnek gyorsabban.

A satának onnantól kezdve van/lesz értelme, hogy dedikált buszt kap, ami birja a 150/300MB/s-ot, illetve a winyok mechnikailag is felfejlõdnek erre a szintre.