873
SATA meghajtókról mindent ide
-
#473 Igaz ezért nem kell új táp! Viszont nézd meg a konfigját, ehhez azért már kéne, főleg ha bővül és még HDD-vel... -
#472 van átalakító amire 2 db s-ata vinyót lehet kötni(boltban kéred tudni fogják) max 1000Ft !!! Ezért nem kell új tápot venni. -
Richard90 #471 a sima mercury 300w-os tápon van sata tápcsatlakozó??
vagy nem is kell hozzá másfajta???
mert nemsokára szeretnék venni egy sata-s vinyót és tudni szeretném hogy kell-e tápot cserélnem hozzá
+ nagyon megköszönném ha valaki tudna erről a csatlakozóról képet küldeni
előre is thx
-
deicide #470 ez mind elmélet és a gyakorlat más:((
úgyan is a vinyok ezt fizikalig nem tudják még..és szerintem sokáig nem is fogják!:((
a gyakorlatban ez a 300 mega/sec az úgy néz ki hogy 182 m/sec megmérve..!
figyelembe véve hogy 1 normál pata vinyó 82 m/sec a másolása..!
gyorabb de nem eget verően..!
-
Bence01 #469 lenne pár kezdő kérdésem mennyivel gyorsabb a sata a ata-nál azt tudom hogy a sima az nem sokkal de a Sata300 sataII 3GPS -ez mi és mért nem nagyon kapni sataII 3gps -os vinyót kapni gondolom a 3gps gigabit per secundum de az nem túlzás vagy most hogy van ez? -
#468 NCQ az Native Command Queuing. Vmi olyasmiről szól, hogy a vinyó úgy rakhatja össze a parancsokat, ahogy neki jobban esik, és ezáltal gyorsul az adatátvitel. Tehát a vinyó megkap több parancsot, és úgy rendezi sorba őket, hogy az egymás után elhelyezkedő területen lévő adatokhoz kelljen egyszerre hozzányúlnia.
Ha részletesebben érdekel, keress rá vhol sztem...
AN-8 leírásában nézd meg. -
High Voltage #467 azert megis kerdezek valmi hulyet. mi az az ncq? an8 ultra vágja aztat? -
High Voltage #466 AZ OSTOBA F@SZ!! hat nem particionaltam. nehogy hozzaszoljatok. -
High Voltage #465 hallo,
van egy sata2-es maxtor vinyom (abit an8 ultra, nf4), a bios siman felismeri, es a mar feltelepitett sp2-es winfos is. bent van a device-k kozt is, csak epp meghajtokent nem kezeli.
A kerdes az, hogy csak windoz reinstallal mukodik a dolog, mert azt szeretnem elkerulni. -
taylorp #464 Köszi szépen, akkor maradok az ATA-nál. -
#463 Az ATA és a SATA két teljesen különböző szabvány. Semmi közük nincs egymáshoz, és egyáltalán nem kompatibilisek egymással. -
#462 Kábel kontakthibát nem nézted? Próbáltadf már felcserélni a két vinyó kábelét? -
taylorp #461 Winyót akarok venni a közeljövőben, és azt szeretném megtudni, hogy a mostani ATA-s csatlakozómhoz lehet-e SATA-st csatlakoztatni. -
TBALINT19 #460 HELLO.
Vettem egy uj 160 GB vinyot. A bios látja csak a windows nem.
Pci-os sata kártyával van betéve. Mivel formázzam le vagy hol, hogy lássa a windowsba is? köszi... -
Picivizipaci #459 Kéne 1 kis segítség!
Adva van 2 db 754 alaplap via chipsettel! Az 1ik Asus a másik MSI mind a kettőben SATA Maxtor hdd van ez 1ik 200-as a másik 120-as.
Na mármost a gond feltelepítés után kb 3-7 nap múlva kifagynak. Bootolnak befele és ellenőrzik a lemezt mert, hogy szabálytalanul (???) lett leállítva és semmi 99%-nál állnak és várnak. Ha átlépem az ellenőrzést, akkor meg csak mennek a csíkok csak mennek....., ha safe modban indítom akkor meg újraindul driver betöltés közben.
A következőket próbáltam: legálwinfos :), bios frissítés ( régit visszaraktam próbából újra ), driver frissítés, teljes hardveres ellenőrzés stb.
Namármost a hiba mind a két képnél kb 1 év kifogástalan müködés után jött elő a semmiből :(
ötlet, gondolat bármit szivesen fogadok!!!
köszi előre is -
deicide #458 még 1 megoldás ha boot lemezröl álitod fel...és ha nem NTFS hanem FAT 32 partició...akkor is megtudod nézni pontosan még pedig..
C: enter
dir enter
vagy ha részletesen akarod dir/p enter
itt irja majd mennyi az annyi:) -
mochee #457 Megnéztem hogy látszik a rejtett fájl is, de csak egy treeinfo.wc fájl volt, meg egy Recicled mappa, ugye a lomtár, valamint egy System volume information mappa, amibe nem tudtam belépni, és ezek összesen kb-os nagyságrendet tesznek ki.
Nincs rajta oprendszer, az a másik vinyón van. Valami esetleg ami úgy foglalja ott a helyet hogy total commanderrel nem tudom megnézni?
-
#456 Rendszer visszaállító által lefoglalt terület,
Lomtár által lefoglalt terület,
Lapozófájl (ha azon a vinyón van) -
mochee #455 Szevasztok!
Va egy kis gondom a Maxtor márkájú SATA vinyómmal. 120 gb-os, 114 GB-os lát ebből. Ez eddig marhára rendben is van, csak az összes cucc mérete ami rajta van nekem 106 gb és van 1 gb üres helyem. Hova tűnt 7 giga???
Nem volt formatálva meg töredezettségmentesítve már régóta, ettől lehet ilyen gond? -
deicide #454 én itt csináltam meg a partíciókat...))
igaz dög lassú..:( -
#453 Start/Futtatás beirod, hogy: diskmgmt.msc -
#452 windows on belül hol? -
deicide #451 van a winfosban 1 lemez kezelő..ott megtudod csinálmi...! -
#450 na szerencsére megoldódott!
viszont arra nem jöttem rá hogy lehet partició t létre hozni?
mert akarok kb 10g ahova felrakom a op rendszert a többire meg a gamek!
viszont nem tom hol tudom megcsinálni...
help pls -
#449 nem indul a windows telepítő!
berakom a cdt erre meg bejön vmi sata raid vezérlő utánna meg a bios
a biosban látja a winyót meg a cd romot is még sem jön be a telepítő -
#448 AMD-64 nVIDIA® nForce4, 3 DDR DIMM, 3PCI, 1 PCI-E x16, 3PCI-E x1, RealTek ALC850 7.1ch audio ,Marvell Gigabit LAN , SATA RAID 0,1,0+1,5, Firewire
ezen az alaplapon 80GB Maxtor 7200rpm SATA150 8MB cache winchester , ez vagy ez a winyó menne:80GB Samsung 7200rpm S-ATA II 8MB cache winchester - 3 év garancia -
#447 De én ezt nem értem mert semmi nem utal rá h az alaplapom valami szarabb féle lenne! -
deicide #446 jó:) -
#445 Ahonnan ezt idézted ott olvass tovább egy kicsit és ott ír az átalakítóról! -
#444 Sok alaplapgyártó csinálja azt, hogy különböző szolgáltatásokkal rendelkező lapoknak csak egy fajta panelt gyártatnak. Csinálnak egy panelt amin az összes elektronikának mg van a helye, de ugyanaz a panel megy egy gaygibb lapba is.
Tehát: pl, megvan a panelon a SATA vezérlő, a RAID vezérlő, a FireWire meg a LAN, de a gyengébb laphoz mondjuk nem teszik rá a SATA, meg a FireWire alkatrészeit. Szóval hiába van ott a nyákon a helye a dolgoknak, de se a vezérlőchip, se a többi alkatrész nincs beforrasztva...
Ezzel nem lehet mit csinálni, nagyon sok elektronikai cuccnál alkalmazzák ezt a megoldást, mert így nem kell 5féle termékhez 5féle panelt gyártani, csak legyártanak egyféle panelt és azt pakolják mindegyikbe, csak a beépített alkatrészekl változnak... -
deicide #443 ezen az oldalon itt..itt..látszik a képen a serial ata csati..akkor ez nincs neked meg...?? -
deicide #442 nem értem a dolgot..!
elméletileg van rajta csati..de gyakolatilag nincs..nem...?
jó de az átalakitótt hová teszed az elméletileg re vagy a gyakorlatilag ra..??
most nézem éppen ezen a helyen..
"Jó helyre került az ATX csatlakozó, nem akadályozza a levegő áramlását a processzor körüli tápkábel köteg. Sajnos nem jártak el körültekintően a Serial ATA csatlakozó elhelyezésénél: ha nagyobb méretű VGA kerül az AGP foglalatba, már nem tudunk valamilyen eszközt csatlakoztatni. Ez a hiba merült fel például, mikor a szerkesztőségben vendégeskedő GeForce FX-et a Serial ATA HDD-vel együtt próbáltuk használni a lapban. "
gondolom ez a gondod nem..??
-
#441 Fizikálisan ott van csak a csatlakozó hiányzik! Olvastam valami féle átalakítóról! Tudtok róla vmit? -
deicide #440 ha a deszkádon nincsen meg fizikálisan az sata csati helye akkor ne vegyél olyan vinyót semmiképpen...!
az sata csatikat nem lehet semmivel sem össze keverni mivel eléggé jelegzetesek és eltéröek a patához képest..! -
deicide #439 rendben igazad van:))
de épp erröl volt nem régen szó..!
van itt valami félhülye gyerek aki össze-vissza beszél erröl..hol ott a dolog arrol szól hogy eltudod távolitani mint emlitettem de ez már az SATA I vinyóknál is igy van..!:) -
#438 Sziasztok lenne egy olyan problémám h az alaplapomon (abit bh7) megvan a helye a sata csatlakozónak csak hiányzik! Oda is van irva h SATA1! Utána olvastam és kéne bene lenni! Az lenne akérdésem h mit tudok csinálni ha veszek egy sata-s vinyót? Annyira nem vágom ezt a sata-s témát úgy h ne nézzetek hülyének! -
powerdozer #437 jó ember:
Köszönöm szépen az infót, bár szeritem könnyebb ha megkérdezem mint hogy vissza olvasgassak, végül is ez a fórum lényege. -
deicide #436 olvass visszábbb jó ember...))
természetes dolog...mert menet közben eltávolithatod és illesztheted mint 1 pendrivet..! -
powerdozer #435 Hali!
Help!
Olyan problémám van hogy: miután beizzítottam életem első satás vinyóját, kisebb nagyobb sikerrel, és miután végre a winxp-be is sikeresen megjelent, a tálca jobb oldalán egy olyan kis ikon jelent meg hogy a "Hardver biztonságos eltávolítása" na most egy ici-picit idegesít, valaki esetleg találkozott már hasonló gonddal, az megoszthatná velem!!!
-
istvans #434 Nem ez volt a gond most már működik.
Bocsi