Mafia 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Prince23
Nekem az a bajom, hogy alig 20 éves taknyos a fõhõs 😊
az elsõ fejezetben meg csak 18 éves

Majd el is felejtettem, a mentéseket elraktam és újraraktam a gémet, de hiába másoltam vissza a mentést nem lehet visszatölteni, eltûntek a chapterek, ez miért van?! :S
AntiHero
Hát a nagymenõkbe is így volt. Ott is idõsebbek játszottak.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

persze, nem róható fel hibának, de ha a mafia 1 ben nem lettek volna epilógusok, vagy egy kis sajátvélemény, majd a végén egy bölcs mondás, akkor nem hiszem hogy annyira dicsõitenétek a mafia 1 sztoriját.

Ne is legyen lelkifurkája, hiszen háborúban volt, ez igen megváltoztatja az embert. ( Én mint nagy háborúshõs aki annyi embert megölt már XD ) <--de ez így nem róható fel hibának, esetleg így nem olyan érzelemkifejtõs vagy mi. 😄
Én is hiányoltam a templomos karácsonyi feelinget meg a hidas jelenetet, de olvastam pár hónapja olyan hírt, hogy elvetették ezt a többféle befejezést és ez szerintem abból adódott, hogy kimaradtak részek.
Prince23
Nekem az a furcsa, hogy a fõhösünk, Vito mindösszesen 18-20 éves. Bakker néz ki legalább 28-nak, már nem azért. '25-ben született. nem kicsit furcsa. Joe is néz ki 30+-nak bakker!

Clark23
Én teljesen egyetértek veled. Amiket leírtál én is ezeket hiányoltam a legjobban. Karácsony, demó vége...

jó játék lett ez... itt inkább azt hiányoljátok, hogy a mafia 1ben fokozatosan kellett beépülnöd a mafiába, nem egybõl a legirtósabb küldetéseket kaptad. Amikor megölted az elsõ embert akkor tartott egy kis monológot, hogy ez mennyire megváltoztatta az életét itt meg ilyenrõl szó nincs...
Ami nagy hiányosság nekem eddig:
-nincs lelkiismeret furdalása Vitonak (itt arra gondolok amit elõbb kifejtetttem).

- Volt egy karácsonyi trailer, na annak a játékban semmi nyoma, ugyanúgy mint ahogy a demo végzõdött... hidon várnak a rendõrök... erre várom hogy ismét ez történjen, de nem... megyek tovább szépen a hidon.

Amikor részegek lesznek Joek, az elég szépen kivitelzett, fõleg amikor hozod haza õket és megpróbálják énekelni azt ami a rádióban emgy 😊

Ha ha lejjebb állítod úgy is mûködik. Max visszarakhatod utána ultrára. Egyszerûen így tölt be valamiért sajnos...

Gigabyte P55A-UD7, i7 860@4,4 ghz Saphire 5870

<#vigyor5>

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

M@TriX
az nekem viszont tetszett, az elején láttam van fegyverbolt betértem, gondoltam megnézem rabolni lehete-e.
Bár így utólag lehet nem fegyverbolton kellett volna kezdenem. 😊

Elõvettem a kis ajándék pisztolyomat, rátartottam az eladóra, mire õ szépen komótosan elõvette a sörétes puskáját, nem célzott, csak a miheztartás végett.

Én inkább gyorsan elraktam a kis játékszeremet mire õ is szépen elrakta az övét. Rendes volt, hogy nem lõtt szitává 😊

Meg a missziók körül is érdemes császkálni, amikor a roncsteleprõl elküldenek ellopni az elsõ autót és a négerek megkergetnek. Elõtte pont betértem a misszió melletti kocsmába egy sörre. Aztán láttam van hátsó kijárat, gondoltam arra megyek.

Az egyik hátsó szobában ott is volt egy szép sörétes puska, amit szépen el is emeltem. Mondjuk akkor még nem tudtam, hogy az autólopásnál nagy hasznát fogom venni 😊

aki nem találta meg ezt a puskát, az nem is érdemli meg a játékot 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
megoldható,
5mp gugli

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

kill3r21
Vajon a mafia1 megy win7-en?? 😊
Azt nemértem hogyha a 14. fejezetben mi nyírjuk ki Tommy-t aki a Mafia1-ben volt a fõhõs, akkor a város miért nem ugyanaz?
Rage47
én is erre gondoltam 😄
Prince23
Még ez hagyján, látnád a szövetségi fegyház õreit, mind 5ös ikrek 😄

AntiHero
Hallod.. Lépj egyet hátra és bazd arcon magad. Fasznak kell spoilerezni. Kösz....

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Skynet
Semmi. Totális lineáris sztorivonal,játék közben sem az idõ sem a napszakok nem telnek,legfeljebb ha azt mondják hogy XY idõ alatt csináld ezt meg azt akkor elindul egy stopper. A napszak pedig missziófüggõ...

Továbbra is egyetlen hely volt ahol volt valami mellék küldetés szerüség,megmentettem duci haverunk egyik kurnyákját egy kiadós püföléstõl a duckó lakása elött. Volt egy kis bejátszás és sárgával jelezte a térképen,nem próbáltam mi van ha csak úgy elmegyek,megmentettem (kb 2-3 perces esemény az egész), mindezidáig semmiféle "hála" nem érkezett miatta..😊
tomo05
az idõt meglehet nézni valahogy vagy lineáris a storyval??

|MSI H97 Gaming 3|Core i7 4790K 4GHz|16GB Corsair Vengeance Black|MSI GTX 980 Ti Gaming 6G| |Seasonic S12G 550W|Samsung 850 PRO 128GB |WD 2TB & 2x WD 1TB|Corsair Carbide 200R|

Skynet
-Nõvel nem lehet bunyózni

Buzi-e vagy?<#idiota>

//A patkány is szétrobban ha lövés éri.<#idiota>

A nõk verését alapból elítélem,még játékban is,szerintem sokkal idegesítõbb hogy

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A börtönben nem verhetjük be az arcát a minket állandóan szekáló rendõrnek,és szó nélkül pucoljuk ki a budit miután belehugyozik...Pár nap magánzárkáért szerintem bárki pucolás helyett inkább pofánverte volna....
Pozitív:
+Jó grafika
+Akad benne humor (Családi veszekedés az emeleten, ablakon kirepülõ vázával, csúszkáló gyalogosok + egyéb humoros járókelõi, küldetésbeli tevékenységek.)
+Filmszerû történetmesélés
+Szórakoztató a bunyózás

Negatív:
-Nincs profil
-Nincs tömegközlekedés
-Nincs autóból kifelé lövöldözés
-Nincs freeride
-Nincs vidék
-Nincs baseball ütõ ;-)
-Nincs fegyver limit
-Nincs EÜ doboz, arcade életerõ viszont van.
-Ismétlõdõ épületek, egyforma benzinkutak
-Ismétlõdõ forgalomfrissítés, emiatt rendõrrel is állandóan találkozni.
-Vízbelökött horgász kapásból megjelenik újra mintha mise történt volna
-Egyszerre egy emberrel verekehetsz.
-Mostmár valóban mindent a GTA-ból koppintottak.
-Nem egyedi
-Rövid szavatosság, ezt senki nem fogja 9-10x szer újra kijátszani.
-Egypetéjû iker kiszolgálók az útmenti büfékben(de a takarítók is a büfé eladónõk ikertesói lehetnek,) benzinkutakon.
-Asztalnál ülõ emberek rád sem bagóznak ha meg akarod õket ütni, sõt meg sem tudod ütni.
-Nõvel nem lehet bunyózni
-Csak a sofõr közlekedik az üres buszával, egyforma buszok
-Túl sok egyforma Hotel felirat, akárcsak a 18 wheels of steel-es városban.
-Galamb szétrobban ha lövés éri.

Skynet
A sztorit tolom már szinte csak az 5-6os chapter óta,mert semmi értelme a kolbászolásnak a városban.
Csak sajnos a sztoriban is elõjönnek a gagyi hibák (lásd pénz értelmetlensége)....

Viala: Csodát nem vártam,csak reméltem hogy az elsõ résznél nem lesz gyengébb és lám, gyengébb lett...Pontosabban szó szerint butább...
Annyi jó 5let van a játékban,és tisztára úgy jön le az egész mintha direkt nyomták volna tele ostoba hibákkal..
Az a baj, hogy mindenki túl sokat várt a bombasiker Mafia folytatásától.
Pedig csodák csak egyszer történnek.

MerlinW
Ezt most komolyan..? <#wow3>
Az egy dolog, hogy 4 év alatt képtelen voltál megtanulni a spoiler tag használatát, de azért gondolkodhatnál...

[merlinw.org]

MerlinW
Vonatkoztass el a sandbox-tól és játssz úgy, mint egy jó játékkal😊 Élvezd a sztorit, a karaktereket, a zenéket és ennyi😊 Nem kell mindentõl a megváltást várni. Könnyed kellemes kikapcsolódás, erre valók ezek a játékok, nem?😊

[merlinw.org]

Köszi, ez most nagyon kellett.
[ spoiler ] játékból elárulandó titok [/ spoiler ]
Legközelebb próbáld így, és a szüleid sem fognak csuklani... 😊

Kongy
Majdnem feladtam a játékot! SPOILER Chapter 14. Megöljük Tommy Angelo-t, és jönnek a zsaruk. fél óra menekülés után sikerül átvenni egy másik ruhát, oké. Megyek haza, és nem köröznek, viszont Joe-t meg igen... -.- És üldözték a lakásig... Eszméletlen. egyszerûen nem fogom fel. Rohadt idegesítõek.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

A Mafia 2 arra volt jó, hogy mégjobban megszeressem a Mafia 1-et 😊
Skynet
Csak az egésszel az a gond hogy a környezet és emiatt a hangulat számtalan sebbõl vérzik. Olyan sebekbõl amik bizony sandbox címnél amatõr gagyi hibák.
MerlinW
"Pzitívum a grafika, és a hangulat, a környezet, a kcosik, zenék, csak az a pár kocsi, meg a 3 rádióállomás azzal a rövidke zenei résszel..."

Pont ezektõl a tényezõktõl lesz jó egy játék. Egyébként ahogy néztem a videókat ez egy kellemes interaktív mozi, olyan amit többször is megnézel. Kell ennél több?😊

A rövidke zenei rész pedig 122 dal a rádióban és 48 szimfónikus a játék alatt.

[merlinw.org]

Ráadásul az volt a Mafia1 varázsa hogy nem hasonlított a GTA3-ra. Ez viszont mindenben... Autóátfestõ mûhely, lopott járgányok leadása a kikötõben, stb... Nagyon sajnálom hogy ennyire telt az új részbõl.
Nemtudom mennyire újult meg a Mafia2 alkotóbrigádja az utóbbi 8 évben, de az biztos hogy a grafikán kívül minden más fejlettebb volt az elõzõ részben. A forgalomfrissülést egyszerûen szarul programozták. Minden frissítéskor ugyanabból a kocsiból ugyanannyit rak az adott helyre. Ennek is köszönhetõ hogy nincs 10 olyan másodperc, mikor ne találkoznál rendõrrel, legalább a térképen.

Ugyanez jellemzõ a gyalogosokra is, fõleg a rendõrökre. Ha elkezdesz mészárolni az utcán, állandóan ugyanaz a 4 rendõr jön, ugyanazon felállásban. Tömegközlekedés nuku, a város egyhangú, unalmas. A Demóban még nem tûnt annak - sõt pont az ellenkezõje .. mert akkor még nem voltak érezhetõek az ismétlõdések. Úgyhogy ez a játék olyan mint a meszelt sír. Kívülrõl szép, a történet úgy ahogy elmegy, de a technikai megoldások rohadnak.
Skynet
Az elsõ rész nem egy mai darab,az elsõ rész idejében a GTA sem mutatott sokkal többet ilyen tééren.
Most meg telenyomták a játékot frankó lehetõségekkel,amiket semmi értelme használni.
A sztorit pedig 10 óra alatt mediumon simán ki lehet tolni,probléma nélkül. Errõl szól,nem errõl szól: Sandbox címhez 10 óra qrva karcsú.
Így felesleges sandbox címként kiadni,ennyi erõvel lehetett volna a kocsikázás videóbejátszás aztán mehet az ingame lövölde.
tomo05
megértem!de nekem így is tetszik!!<#vigyor0>

|MSI H97 Gaming 3|Core i7 4790K 4GHz|16GB Corsair Vengeance Black|MSI GTX 980 Ti Gaming 6G| |Seasonic S12G 550W|Samsung 850 PRO 128GB |WD 2TB & 2x WD 1TB|Corsair Carbide 200R|

Skypack
Mert ez nem errõl szól, ez egy lineáris játék nem pedig egy GTA az elsõ rész is ilyen volt nem értem mi a gond, viszont a freeride az elsõ részhez képest kimaradt amit én is hiányolok a végigjátszás után jó lett volna szabadon szórakozgatni.

ASUS STRIX B550-F | Ryzen 5 5600X | Sapphire Nitro+ Radeon 6650XT 8GB | HyperXRenegade Fury 2x16GB DDR4-3600CL16 | CM Elite 350K | Fractal Ion+2 Platinum 760W | Samsung 970 EVO 250GB + 1TB |

Clark23
Persze az világos hogy más évszak csak érdekelt volna hogy mi történt volna miután elindultak.

Skynet
Gta San Andreas cím dereng? A GTA4 is jócskán butítva volt ahoz képest--> gta 4ben sem volt értelme a pénznek a játék végén már csak úgy heccbõl az összes fegyóba kimaxoltam a töltényt és még mindig milliomos voltam...

Itt a hangsúly azon van hogy sem a sztorira nincs kihatással a pénzed,sem másra. A frankó boltrablós 5let totál felesleges és érdektelen.
Kongy
Ja, és a demóban nyár volt, a teljes játékban meg tél annál a missziónál. 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Clark23
És a másik kérdésemre tudsz valamit mondani?

Skynet
Mindegyik boltot kirabolhatod,kajára eddig max otthon alvás elött volt szükségem,de ha nagyon akarsz fegyót venni ami nem kapható a fegyverboltban akkor kirabolsz 2 boltot (megjegyzem pofon1szerû,bemész fegyverboltba fejbelövöd az eladót gyorsan kipakolod a kasszát és mész,még ha a rendõr orra elött rohansz ki akkor sem fog üldüzni,csak ha a boltban talál még mire kiérkezik--> ruhaboltnál még lõni se kell hacsak nincs biztonsági õr) és máris teljes fegyverarzenált vehetsz. Itt ki is merül a pénz értelme..A sztoriba nem számít bele,lehetsz milliomos is akkor is követelni fogja a progi hogy szállítsd le az árut mert az xy összeget meg kell adni xy-nak...
Ez így ebben a formában egy nulla.
2 boltot kirabolsz és mehetsz háborúba..😊
Még 2-t kirabolsz és megtuningolhatod a verdád,hogy legyen egy tuningos autód amivel semmit sem tudsz csinálni.
3Error
õõõ, igen... egyetértek... 😊

[ I'm in, everyone of machines... POWAAA ! ;) ] [ Steam/Origin : error.dtp (errordtp) ]

n3whous3
oda volt írva a demó elején, hogy ez egy DEMÓ játék és a teljesben nem teljesen úgy lesznek a dolgok, ahogy. Gondolom olvasni nem lett volna nehéz 😄

púúúúú

n3whous3
ja mert a gta-ban olyan kurva sokféle dolgot lehetett venni fegyveren kívül (most itt arra gondolok, hogy mire költöttél el abban TETEMES pénzt).

púúúúú

Clark23
Sziasztok! Én nem szeretném nagyon értékelni egy végigjátszás után de jó indulattal 6/10-es.
És azt szeretném kérdezni tõletek hogy lehetséges-e hogy több fajta végigjátszása is van. Mert ugye a demóban a küldetés azzal ér véget hogy a rendõrök megállítanak, és elsötétül a kép. Most a játékban meg simán elmentem a hídon. Lehet hogy ti tudjátok de kérlek osszátok meg velem is.
Ja és még egy ez miért nincs benne?:
http://www.youtube.com/watch?v=GcZKvcXiUrw
Az eleje, a templomban, és a vége amikor röhögnek rajta?

tomo05
azért a fegyó, kaja-pia, ruha vásárlásnál csak van értelme a pénzek nem?

Skynet
SC2 álleejtõs? Ezen azért mosolyogtam Nagyon szép de álleejtéstõl azért messze van.

SC2-n hol látszódik az 5-6 évnyi fejlesztés?😊
A grafmotor adott volt,felturbózták nagyon szépre. A pályákat te is összerakhatod pályaeditorral (beleértve számtalan sztori pályát is).
A battlenet adott volt,persze fejlesztették. Átalakították és ujratervezték/átnevezték az egységeket.
CGI videóból alig van a játékban,az ingame videók pedig ennyi év fejlesztésnek hazudott idõ után erõs közepes grafikájúak,lehetett volna ennyi év után mind cgi...
Skynet
60-nál még elnézõek a rendõrök,70-80nál már nem.

Apropó hibák,ma leírtam a véleményem a játékról és részemrõl 7/10 de igen erõsen megy lefelé a 6/10 irányába mert egyre több kisebb nagyobb negatívum kerül elõ.
Azon még túltettem magam hogy mi nem lõhetünk ki a kocsiból.
A 10es chapternél tartok egy rakás chapterben elõfordult hogy ült mellettem fegyveres ember és egyszer sem lõtt ki az ablakon,hiába lõttek minket szarrá a bandatagok/rendõrök...

Továbbá a pénznek végképp semmi jelentõsége. A játék elején ugyebár mamának van 2000 tartozása...Rabolgattam,kocsizúzdáztam...Volt 4ezer pénzem. Kicsit késöbb sztori után megkaptam a 2000 pénzt erre közüölte a játék hogy hurá kifizethetem a mamát (mintha addig gond lett volna a zseton...
Késöbb a tuningverdás résznél ugyebár elvégezzük a feladat fõ részét,de tartozunk XYZ-nek is 2000 pénzzel...Ahelyett hogy a garázsamba bevihettem volna a "szörnyet" vigyem el xy helyre eladni,hogy meglegyen a 2000 pénz...Hiába volt addigra kb 7ezrem,akkor is kötelezõen vigyem a kocsit...
(Nem spoilereztem,mert semmi lényegest nem írtam mielött jönnének a magyarázások😊 )
A szörnyet késöbb megkaphatom valahol (aki járt már a tuningvedás misszióban tudja melyik vasról beszélek) ??

Nem nagyon értem a készítõket,miközben telenyomták jobbnál jobb 5letekkel a játékot,és megcsinálták frankón sokkal élõbbre a várost mint egy GTA, akkor a program másik felét mi a francnak kellett vérbe butítani?
Így most sandbox címhez képest ott tart nálam a játék hogy frankó sztori/küldetések, meg az elsõ 1-2 órában nagyon frankó hogy "él" szinte minden,aztán az egész ellaposodik,és gyakorlatilag a küldetések elvégzésén kívül semmi,de semmi értelme hogy a városban bármit is csináljon az ember...Totálisan értelmetlen és felesleges az autótuning mert úgysem tudjuk mire használni,totálisan felesleges rabolni boltokat mert a pénznek nincs értelme,gyakorlatilag teljesen felesleges minden jó 5let amibõl kilehetett volna hozni valamit,a sztorin kívül semmi motiváció nincs az egészben...
Kongy
Amúgy még van is egy õsrégi gameplayem M1-bõl. Hát nagyon szaggat, nem volt még meg a mostani gépem. 😄

Kongy
Mafia 1-el játszottam, és nekem nem jött be, fõleg az unfair rendõrök miatt hagytam abba, de azt elismerem, hogy egy legenda.

Kongy
Félreértettél Nem elõrelépés sztem. Az 1-et nem játszottam, de láttam gameplayt, és dettó ugyanaz.