Mafia 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kill3r21
jónak tûnik 😊
"Steam-en a második legjobban fogyó játék."
Jelenleg? 6 napja? Hall of fame listán? Röhejesen relatívan fogalmazol, a forgalmazók javára. Marketingsemmirekellõ netán a szakmád?!
Ha neked 5 estényi kikapcsolódás megér 13000 Ft-ot, akkor légyszives vásárolj nálunk is! Mit adsz egy olyan termékért ami kb egy évig bírja?! Az 365 este, kb 70x annyi mint ez a gém. Mennyi az annyi?
Ha ez szted egy TPS, akkor közöd nem volt az elsõ részhez, Mr minden tökély.
Nembaj, vegyél déelcét, mert megérdemled 😉
AntiHero

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

morvaigaben
"The game’s first piece of DLC, The Betrayal of Jimmy, was a PS3 exclusive."

Akkor már értem mért 2. DLC ez.

ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489

ZTM
Miközben bolyongtam a mellékutakon, rábukkantam erre a szerencsétlenre, gondoltam megállok és elmagyarázom neki hogy ha ilyen mértékben füstöl a motor, akkor nem elég ha a krova kulcsot tekergeti<#hawaii>

Miután nem értette meg és továbbra is folytatta, természetesen agyonlõttem, ne szenvedjen szegény...<#hehe>

Plusz, ahogy próbáltam, ezek nem is dlc autók, hanem a freeride mod fájlját betéve kerül be a nevük a garázsba.

AntiHero

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Raktam pár dlc packot a játékba, amik már elérhetõek, pl. war hero pack meg hasonlók. Bemegyek a garázsba, ott írja, hogy a garázsban levõ autók között van +10 az eredeti helyeken felül, amik nem foglalnak helyet.

Naszóval, ott az autók között van 3 db, ami nem jelenik meg, csak a nevük látszik:
- Mascardo AS37
- Waybar HotRod
- Delizia Grandeamerica
Ezek miért nem látszanak? Melyik dlcbe vannak egyáltalán?

Falkon
Ohh köszönöm, pedig azt is elolvastam.
Még egyszer köszönöm.

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

Lacee86
FAQ 9. pont

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Falkon
Sziasztok!

Nem igazán követtem mostanában a topikot, így az lenne a kérdésem, hogy van e a játékhoz free ride mod. Megcsináltam a játékot, aztán nem megy tovább, hanem újra betölti a 15.-ik rész.

Ha már írtátok elõre is bocsánatot kérek.
Köszönettel:
Falkon

Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)

wollnerd
Ezzel lehet teleportálni?????

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Bence94
a legegyszerûbb feladat az egész játékban vagy bocs nem talán a hazatérés könnyebb bár már ott is gondolkodni kell, hogyan mész haza...

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

MikX
Jah... az ilyesmik miatt lett gondolom GPS is benne, mer' nehogymá megkelljen nézni a tépképet, pedíg sokkal oda illõbb volt az 1-ben az iránytû.

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Na ezért kurvulnak el a játékok... ha egy kicsi kis önállóságra van szükség akkor vége mindennek.

Positive Mental Attitude

DJ bigpapa
Próbáld ki ezt, ami a Faq-ban is le van írva:

Ha a fenti megoldás valamiért nem mûködne töltsétek le ezt, ezután másoljátok be a fájlokat a Mafia2/pc mappába, ahol a mafia2.exe is van! Azután létre kell, hoznunk egy userscript mappát, szintén a pc mappába. A userscript mappában pedig létre kell hoznunk autoexec.lua fájlt, ide ebbe a fájlba helyezzük el a különbözõ scripteket amiket, le szeretnénk majd futtatni!

Pl.:

game.shop:SetAllShopExplored()
ai.police:SetDensity(0)
game.traffic:SetPolice(false)
game.game:GetActivePlayer():SetDemigod(true)
game.game:GetActivePlayer():EnableInjury(false)
game.game:GetActivePlayer().invulnerability = true

A fenti pár sor annyit tesz, hogy láthatóvá válik minden a térképünkön, kikapcsolja a rendõrök AI-ját és Godmode-al ruház fel minket! Ha ezzel is elkészültünk, indítsuk el a játékot a szokásos módon, ha már bent vagyunk a játékban egy ALT+TAB után futtassuk le a Configurable_Injector.exe fájlt, amit az imént másoltunk a Mafia2/pc mappába! Ezután vissza a játékba, az imént lefutatott fálj az F1-F7-es gombokig hozzárendelt különbözõ parancsokat:

F1 = All Items/Weapons
F2 = No Police
F3 = Infinite Ammo
F4 = God mode
F5 = Kill Timer (Demo Only?)
F6 = Add 99999 money
F7 = load "/pc/userscript/autoexec.lua" This version should work on the demo and full versions.

Az F7-el tudjuk lefuttatni az autoexec.lua fájlunkat, pontosabban azokat a parancsokat amiket elhelyeztünk benne!

MikX
"Earn 27,000dollar to" pont ezt, bármily hihetetlen... 😄

Szerezz 27,000 dollárt

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

sziasztok
lenne egy kérdésem
a 14 chapternél amikor kiírja hogy Earn 27,000dollar to ......
ott mit kell csinálni?
hova kell menni
elõre is köszi a segítséget
MikX
"Neked Fps-ekkel kell játszani nem 1 ilyen sandbox játékkal!"

Mégha sandbox lenne... Ez egy csõ TPS, annak is rövid, nemhogy egy sandbox játéknak 😄

kill3r21
ird meg pmbe plz hogy mi fog történni 😄
wollnerd
Hogy kell a m2dev.exe-nek adni rendszergazdai jogot????(Windows XP)
Nekem nem akar mûködni! A teleportáláshoz szeretnék használni!
Van a teleportáláshoz konzolon kívül más megoldás??
Ja, és nekem eredeti a game! <#help><#help><#help>

PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2

Van egy "spoilergyanús" rész, arról beszélek, ahol nincs rajtunk cipõ, de többet ne áruljunk el róla.

Na, úgy menjetek el a cipõpucolóhoz!

MerlinW
Steam-en a második legjobban fogyó játék.

Számomra megérte az árát, kaptam 5 estényi kellemes kikapcsolódást. Ez nem sandbox játék, hanem egy sima TPS. Annak pedig tökéletes.

Lehet fikázni, hasonlítgatni, meg minden, de semmi értelme. Távolról sem olyan rossz játék ez, mint amilyennek leírjátok.

A DLC mizéria pedig ismét egy 1000x lerágott csont, de minden topikban újra kell futni a köröket... A DLC opcionális tartalom (mondjuk maga játék megvásárlása is az, ha már itt tartunk). Az alapjáték élvezhetõ nélkülük is.

Ami pedig nem éri meg nekünk, azt nem vesszük meg. Nem kell elõrendelni a játékokat, meg kell várni a reakciókat, ha pedig warezolunk, be kell fognunk a pici szánkat, mert ugye ajándék lónak.. meg milyen alapon, ésatöbbi.

[merlinw.org]

koschwarz
ok, most már értem<#idiota>
akkor én kivétel vagyok, mert inkább kiadok több pénzt egy új játékra és egyben ezzel egy új, "tartósabb" élményre, mint hogy kevesebbet valamiért, amirõl általában az az érzésem, hogy feleslegesen a játékba tuszkolt valami, és ami legfeljebb ideig-óráig köt le, és után valószínûleg gyorsan el is felejtem.

(persze elvileg rizikós, mert lehet hogy csalódás lesz az új játék, de gyakorlatilag ma már mindenfajta információ mindenfajta formában elérhetõ egy játékról, amirõl el tudod dönteni, megéri-e vagy sem)

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Shep
Akkor olvasd még el vagy 3x 😊
De egy egyszerû példával, van egy biciklid amin nincs se teleszkóp, se dupla falú felnis kerék, egy egyszerû bringa, 2 lehetõség közül választhatsz 1. veszel a mostani kerékpárhoz egy teleszkópot x ezer forintért és tök jó lesz 2. veszel egy új biciklit amiben van teleszkóp, meg dupla falu felnis kerék is 5x ezer Ft-ért Az emberek nagy többsége az elsõ variációt választja érthetõ okokból.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

koschwarz
"a DLC-k a teljes árú játékok eladását is visszavetik, mivel inkább kiad a játékos még 10 dollárt egy általa már jól ismert játék DLC-jéért amivel megint játszhat 1-2 órát minthogy vegyen egy új "ismeretlen" játékot és igazat kell neki adnom"

ezt 3x elolvastam és nem egészen értem az összefüggéseket.

Dante73
Én, (többek közt) ezért is várok egy "teljes" kiadásra. 1-2 év múlva, tutti kiadják majd újra, összes, addig megjelent DLC-vel. Akkor megveszem majd, mert hiába a sok lehúzás, jó játék lett ez, megéri (majd) megvenni. Addig meg marad a warezolás. Mert lehúzni nem hagyom magam.

Tudom, csúnya dolog a warez, de (szerintem) vannak helyzetek, amikor inkább megvenni bûn, nem "ellopni". Ilyen volt pl a GTA4 PC verziója. Nálam most is szaggat, hiába vannak a patch-ek felrakva, de azért már megvan eredetiben, hiába a kriminális optimalizáció. 4 ropit már megért. Viszont többet nem. Legalábbis nekem.

http://www.freetvmaci.info/

kill3r21
80 a menük meg ijesmi , sztem a párbeszédekhez hozzá sem nyultak még
Shep
Ja hát a gyártónak nem az, csak kissé pofátlan a játékosok felé. Régebben olvastam egy cikket ahol az egyik tag azt írta, hogy a DLC-k a teljes árú játékok eladását is visszavetik, mivel inkább kiad a játékos még 10 dollárt egy általa már jól ismert játék DLC-jéért amivel megint játszhat 1-2 órát minthogy vegyen egy új "ismeretlen" játékot és igazat kell neki adnom. Az meg ,hogy "félkész" játékokat csinálunk és majd a DLC-el teljessé varázsoljuk enyhén pofátlan húzás véleményem szerint.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Kit--Kat
Már csak a zenékbõl és az autókból is, amit az 50-es évekbe raktak autók 1-2 kivételével, mind 52+ sõt van amelyik 57-es... Érthetetlen amatõrizmus.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Jó, teljesen igazad van, bocs, természetesen a GTA IV-rõl van szó. De ezt te tudod😊 És ami elötte volt San Andreas, az volt az igazi szerintem!😊))

Jó persze, ez igaz, hogy rövid a játék, de azért nem annyira, hogy kétségbe kelljen esni. Mondjuk az is tény, hogy én nem napi 10 órát játszok vele, én napi 1-2 órát. Így azért hosszabb ideig tart.😊 De nem jó irány ez, de gondolj bele, nem is rossz a gyártóknak. Így el tudják húzni a játékot jóval tovább!! 2 havonta kijön egy DLC és eladják, ha csak 3 ezer forintért is, sokan megveszik majd! Persze ránk nézve nem jó dolog ez, de aki mafia fan igazán õ meg fogja venni a DLC-ket. Én nem😊

Ha 80%-on áll akkor nem kell sok idõ reméljük😊
Skynet
Az ilyen játékfejlesztõk nem is fognak tõlem 1 forintot sem látni,és szépen lassan lassan senkitõl...
Shep
80%-on áll a magyarítás állítólag. GTA V-tel mikor játszottál? 😊
Az egy dolog ,hogy a DLC-ket le lehet warezolni de itt a hozzáállásról van szó és, hogy nem jó irányba halad a dolog, a vége lassan már az lesz, hogy csak DLCk-bõl fog állni a játék az alapjáték meg csak egy keretprogram lesz ami a DLC-k indítását teszi lehetõvé meg a menüt tartalmazza.

Ha lesz hozzá magyarítás az nem 2 nap alatt készül el, úgyhogy arra még biztos várni kell, ha valaki(k) egyáltalán elkezdik csinálni.

3. Úgy akartad mondani Gta ügyben, hogy a 4-es rész ugye?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Prince23
Nem is mindenki 😊

De most emberek...mindenki fikázza a játékot!
1, az összes DLC elérhetõ lesz bárkinek, torrent oldalon fent lesz az összes miután megjelenik!!! Ez 100%! Ezért nem kell szidni a kiadót, akinek meg kell eredetibe megveszi, aki kiad 10 ezer forintot bármilyen játékra, az ki fog adni 2ezret is egy DLC-re!

2, Ez a játék nem arról szól, hogy menj és verj szétt mindenkit az utcán, üss el mindenkit, lõj le mindenkit!! Szerintem ez egyáltalán nem baj, sõt...a történet nagyon jó, az tény, hogy rövid, de majd a DLC-k jönnek hamar!

3, Sokan jönnek a GTA-val, teszem hozzá a V-ös rész nagyon gyenge volt szerintem!!!! A GTA San Andreas volt minden idõk legjobban sikerült játéka!!

4, Arra válaszoljon már valaki normális hangnembe, hogy lesz-e magyarosítás ehhez a játékhoz???!!! (mert már minden játékhoz van magyarítás, ehhez meg nem lesz??)
1956-ra tervezték az egész szettinget (persze 40-es évek kivételével), de valami oknál fogva 51-re tették át. Ez nagyon meglátszik, mert óriási a különbség az akkori robbanásszerû fejlõdéssel. Hogy miért kellett pont 51 azt nem tudom, de hivatalos fórum szerint a történet egésze így áll össze.

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

Metwork
Végig toltam én is (medium), még egyszer megcsinálom hard-on.
A hangulata a játéknak rendben van de nem hiszem, hogy még egyszer hozzá nyúlok.

I will use google before asking stupid questions.

Sikerült befejeznem a játékot. Igazából nekem végig tetszett, csak néhány dologgal volt problémám:

Elõször is a fõhõs nem igazán szimpatikus, és nem csak azért mert Tommy Angelo után elég nagyok az elvárások, de úgy alapból sem.
A hangulata a játéknak teljesen rendben van, viszont nagyon messze áll az elõzõhöz képest.
A befejezés szerintem tragikus, amikor vége lett biztos voltam benne, hogy van valami alternatív befejezés,de sajnos nem. Az tény hogy így nyitva marad a történet és könnyen lehet folytatni, de az elözõ rész befejezése után én itt is sokkal többet vártam.

Ennek ellenére én élveztem a játékot, végig letudod kötni, és most meglepõdve olvasom róla a kritikákat, mert szinte mindenhol lehúzták, de jobban átgondolva igazuk van.
A játék nagy része az autózásból áll, ami valóban realisztikus, de szerintem nem túl élvezetes, bár ez valószínûleg ízlés kérdése, de én sokkal jobban élveztem a GTA IV-ben való száguldozást és azt hogy nem kell a gyorshajtásra figyelni.
A lövöldözõs részek tényleg elég egyszerûre sikerültek, be kell menni egy fedezék mögé néha elõbújni és lõni, a verekedõs részek meg semmilyen kihívást nem nyújtanak, simán kilehet bárkit ütni.
A küldetések valóban lineárisak, és sok estben unalmasak. Bélyegeket vinni a benzinkutakhoz idõre, minde küldi után hazamenni és lefeküdni...
A városban a küldetéseken kívül nem igazán lehet mit csinálni, a ruhaboltot lezámítva minden fölösleges.

Ennek ellenére engem a játék közben ezek dolgok nem zavartak(csak a fent említett három), mert természetesen nagyon sok pozitívum is elmondható róla, de tény hogy messze van az elõdjétõl, és egyáltalán nem képes akkora játékélémnyt nyújtani, de ettõl függetlenül egy jó játék. Mielött bárki letépné a fejem, (mert láttam hogy vannak akik a világ legjobb játékának nevezték) hangsúlyoznám, hogy ez csak az én véleményem😊
Az a böszme nagy ikon a kocsi mellett mi akar lenni? Ahogy a térképen a sok kis ötszögletû szar? Mi ez, valami mod?

Lacee86
Na jah, csak én ezzel meg úgy vagyok, h most akkor filmet akarunk-e nézni, vagy játszani... Semmi bajom azzal, ha vannak átvezetõ videók, ha van egy egész jó kis története a játéknak, de ne felejtsük el, h ez egy PC JÁTÉK alapjában, amivel JÁTSZANI lehet, ami ugye egy AKTÍV tevékenység, és nem videók hosszú sorozatát nézegetni, ami meg PASSZÍV. Kiábrándító tud lenni, mikor az ember leülne, h játsszon egy kicsit, de nem tud, mert folyton a videókat kell lesni. Ha meg van is vmi feladat közbe-közbe, az is olyan, h nincs benne köszönet. (Leginkább a börtönös fejezetre gondolok, hát az vérlázítóan szar.)

Na mind1, reméljük h új küldetéseken túl még vmi extra dolgot is kapunk idõvel, amivel tényleg egy kicsit "virtuálisan élhetõ és bejárható" lesz a város.

Ne úgy értelmezd! Nem 30 különálló küldetés! Én arra tippelnék, hogy ez kb. 4-5 küldetés, melynek a lépéseit is beleszámolták, szóval 1 küldetés 5-6 alfeladat és így jön ki a 30 összesen. Tehát 30 alfeladat összesen x küldetésre...

Persze ez csak tipp!

Kellett volna bõvebbnek lenni ebben biztosan igazad van!

Egyébként több DLC-t is terveznek, mint ahogy az mostanában már divat és üzleti stratégia is! Szerintem lesznek itt majd küldin kívüli tevékenységek is!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Nincs a lezárásban csavar, mint az elsõ részben. Legalábbis Nekem nem tetszett annyira. Az biztos, hogy ez alapján könnyû lesz folytatni a játékot 😊

Kipróbáltam ezt a FREE RIDE-os patch-et és rémes. :/

ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED

kill3r21
nem chapter hanem küldi, az alapban van vagy 50 küldi ha azt veszed csak 15 chapterra van osztva
koschwarz
(ezt leírtam már a hírek topikba is, de ide is illik, természetesen)

néztem ezeket a dlc-ket...98% tömény akció 2% ún. "történet"...szóval csak annyi a lényeg, hogy nyomulsz a térképen, veszed fel a küldetéseket, és mindent szét- vagy lelõsz, esetleg ellopsz...hát számomra ez TOTÁL érdektelen.

pont azt szeretettem a mafiában, hogy egy iszonyú jó és hangulatos történetbe és atmoszférába ágyaztak bele eszméletlen jó, érdekes és változatos küldetéseket. de a történet összefogta az egészet. pont ebben különbözött a gta-tól, amiben ugyan szintén van sztori, de nem az a lényeg.

szóval engem speciel hidegen hagynak ezek a mafia 2 dlc-k, egyszerûen a sztoriból eredõ bármilyen motiváció és hangulat nélkül nem érdekel a tömény akció.

grebber
Mit nincs értelme.Jó támpont a folytatásra simán jó a vége akárhogy lehet folytatni!

Next PC upgrade: 2022

Abszolút egyet értek. Most végeztem vele...hát ez a "befejezés". Egyszerûen nincs értelme úgymond...a sztori nagyon jó, bár annak aki nem ért angolul ez egy "értéktelen" de szép játék. Legalább akkor már magyar felirattal adtam volna ki, ha már ennyire csak a sztorira meg a látványra mentek rá. Hol a csinálj amit akarsz rész, hol vannak a mellék küldetések, a b@szd el az idõt egy kicsit, hogy ne csak a fõ küldetéseket csináld, egyéb kiegészítõk, öld meg ezt, azt, kapsz pénzt, vegyél házat - hogy pl. ne abba a patkány lyukba kelljen laknod, vegyél autót, nõket, mászkálj, felfedezz...ez mind mind hol van? Miért nem lehet jóra megcsinálni az alap játékot és kiadni DLC-be meg kiegészítõbe hozzá egy új városrészt, autókat, pályákat történettel..nem értem Én ezt. Annyira jó játék lehetne, de így nem kap többet 8-nál a 10-bõl Tõlem. Sokkal nagyobb idõintervallumot kellett volna átfognia a történetnek, amiben fejlõdnek az épületek, az autók, a város stb. Télbõl nyárba fordulat 1 videó alatt..

Jó volt a játék, de a free ride rész kihagyása hatalmas érvágás (tudom, patch-el megoldható..)

ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED

Lacee86
30 küldi?? Magyarul a kiegészítõje 2x annyit fog tartalmazni, mint az alapjáték?? Hát ez LOL...

Amúgy nekem az a bajom vele alapvetõen, h a lineáris küldetéseken kívül nem ad semmit. Igazán lehettek volna mellékküldik, vagy vmi plusz. Gondolok itt pl. védelmi pénzszedésre, néha 1-1 tag "lerendezésére" vagy akármire ami vmi pluszt ad. Meg az az érzésem nekem is kicsit, h van egy nagy város, de minek. Meg sem tudja ismerni az ember, annyira hamar vége van az egész játéknak. (pl. a 14. küldetésben jár az ember elõször a város közepén levõ elég nagy parkban...) Na jó, ha jön a DLC, az ok, de azért az alapjátéknak is illett volna sokkal bõvebbnek lennie sztem.

morvaigaben
Nekem is ugyan ez volt a problémám.
Amikor az aulába (vagy mibe-ahol sok embör van) érsz, menj fel vissza a tetõre Joe-ért (ne lõjj le egyet sem!) Engem már ekkor követett.
Sok sikert hozzá!

ASUS X550CC-XO227D, amir?l most ezt írtam :D BattleNet: Gabe#2489