Mafia 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lelõttem és elmentem az egyik roncs mögé, eltelt 1,5 -2 perc és ott állt mögöttem (egyébként meg fejbelõttem, ha ettõl se hal meg akkor nemtom mitõl :-) )

Jah! Én is azt vettem észre, már rég vérben forgott a csávókám szeme, de még bõven sárgában volt az életerõ! Azt csináltam már utána!

Kukás részt 2-jára megcsináltam, a kulcsa az volt, hogy gyorsan ki kell nyírni az ellent (bevallom én a rendõrrel se szaroltam, meglátam jön, már ment is szeme közé a golyó), így viszonylag egyszerû volt. Viszont utána 4-es szintû körözés már kicsit komplikált ( körbe rendõrök közelednek, mellettem telefonfülke, csávóka telefonál, ellököm onnan, na mondom király nem is akar bunyózni, mennék be telefonálni, erre bunyó, leverem, mennék a fülkébe, rendõr észrevesz, 1 sorozat a fülkébe, ami erre darabokra törik... XD Igazi LOL jelenet volt... utána 3 másodpercre meg agyonlõttek!)

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Encore
Az a helyzet, hogy nálam nem jelentkezett ilyen gyakran ez a probléma. A szeméttelepes lövöldözés is gond nélkül ment, akit kilõttem, az halott maradt.
Most lehet, hogy hülye kérdés, de biztos, hogy akit lelõttél az halott? Mert az gyakori, hogy elterül, de nem hal meg, hanem feltápászkodik egy idõ után....
A küldetések itt nehezebbek, mint az alapjátékban, már már mafia 1-es nehézségû némelyik, fel kell készülni. HArry-nél töltsd fel a készleteidet, lõszerek, fegyverek, gépfegyverek, gránátok, stb... Az alapjátékban nem kellett lõszert se venned mert mindig volt elég, el tudtad venni a halott ellenfelektõl, de itt jobban fel kell készülni az összecsapásokra. Én kicsit taktikázni is szoktam, hogy ahol meghaltam és tudom, hogy 2 irányból jönnek majd az ellenfelek, akkor az egyik irányt eltorlaszolom egy busszal vagy valami. Amikor a kuka mögött bújkáló manust kellett megvédeni, a kikötõnél, akkor is, egy nagyobb kocsival beálltam a manus elé. Ugye a háta mögött fal, egyik oldalt fal, másik oldalt a szemetes konténer határolta, a negyedik irányt lefedtem a kocsival és így a manushoz nem tudtak hozzáférni 😄 csak magammal kellett foglalkoznom... 😄 Szóval lehet és kell is taktikázni.
Nekem indokolatlanul sok volt (hangsúlyozom) a DLC-ben a vezetés!
Rendõrökrõl meg annyit, hogy ha elraktam a fegyót visszasétált az utcára!

Idõ kapcsán sose vártam meg, hogy lejárjon így nem tudok nyilatkozni, de jó tudni, hogy csak pont szempontjából lényeges!
Roncstelepen pont ez volt a problémám, hogy én mentem volna fedezékrõl fedezékre, ha nem lõttek volna onnan hátba, ahonnan már kipucoltam az ellent! Normalon nyomtam (lehet, hogy fõjátékban elkényeztettek, hogy mindig volt valami társam), de azért elég gyakran kinyírtak, többször mint az alapgémben! Pl.: Írek elverése, majd kinyírása (nagy magabiztosan miután megagyaltam az egyiket kivágódok a sikátorból tudván, hogy csak ketten vannak erre, 8 ír kezd el lõni, gépfegyverrel, shotival, mindennel, mondanom sem kell, hogy fedezékig nem értem el (na ott haltam meg vagy 10-szer. Névlegesen ház oldalánál bújtam kinézve lelõttem párat, majd elfogyott a skuló a tárból, fedezékbe vissza töltés, közben balról és oldalról is elkezdenek lõni és ezt játszották el 10-szer)

matthias92: szerintem egyszerûen lelõné! Húú ott énis becummantottam elsõre (bejelenti a progi, hogy csapda, megállsz az teherautóval a sikátor közepén kiszállsz, és csak 3 felõl jönnek! Megoldás: Nem állsz meg hanem bevágódsz a következõ utcába, na ott már jöhetnek!)

DE persze lehet, hogy mindez a tört verzió hibája (megerõsítést cáfolatot szívesen fogadok)!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

matthias92
én nemjutottam a végére ennek a játéknak, dehát...
ami zavar:
Jimmy Vito házaiban lakik. Nem tudom, szegény Vito megtudná, mitszólna <#whatever>
Én már akkor elakadtam, mikor a cigarettát kellett szállítani. Folyamatosan van valami bibi, végülis a zsarúkkal lekapcsoltattam a felebandát, én meg szépen elkezdtem vinni, de mikor odaértem, és jött a lövöldözõs rész, nem elég, hogy annyi idõm nincs, hogy fegyvertráncsak, ésmár jön a sok gengszter, a rendõrök is odajöttek a lövöldözés hallatán, és kiket kezdenek el lõni? persze, hogy engem...

Encore
Hát vagy a tört játék miatt vagy passz, de a Jimmys negatívumaidból szinte egyik sem volt jellemzõ nálam.

Az ellenfelek igenis használják a fedezéket, bár mikor sokan vannak és fölényben érzik magukat, akkor megpróbálnak lerohanni.
Egyszer találkoztam olyannal, hogy mögöttem termelõdött újra ellenfél (egyszerre kettõ).
A rendõröket pedig ki lehet használni, egyszer volt olyan gondom saját hibámból, hogy velük is meg az ellenfelekkel is bajlódnom kellett. Ha látod a radaron, hogy közeledik, akkor fegyvert elrak és fedezékbe vonul, a rendõr illetve rendõrök pedig elkezdik a még akkor is lövöldözõ rossz arcokat irtani. Mikor a rendõrök meghalnak, újra fegyvert elõ és hajrá... Nekem többet segítettek a játék során, mint ártottak.
Minden küldetés idõre megy, de ha nem vetted volna észre csak két küldetésnél volt jelentõsége, mert annyi idõt adnak, hogy az alatt 2X-3X is meg lehet csinálni az adott missziót. Kétszer éreztem magam idõszûkében, de akkor is a GPs helyett magam terveztem egy fele olyan rövid útvonalat és bõven idõn belül maradtam.
A DLC némelyik küldetése számomra hozta a mafia nehézségét (nem easy-n természetesen). Például az általad említett roncstelepes hármas gyilok. Mesterlövészkedhetsz távolról, vagy ahogy én, fedezékrõl fedezékre. És meg lehet csinálni, még csak nem is az volt a legnehezebb küldetés a dlc során.
A sok kocsikázást nem értem, nem nagy a térkép egyik sarkából a másikba 10 perc alatt el lehet jutni, de átlagosan a küldetések közti autókázás kb 3-4 perc.
Pontosan! A rendszer jó lenne, a kivitelezés meg el van baa..va!

Zs0lt1
igen, sajnos ez a megoldás, pedig olyan szívesen ellövöldözgetne az ember fedezékrõl fedezékre haladva ...

Steam: zs0lt1 - Discord: deadecho_

Nem elég, hogy (most Jimmy-rõl beszélek) egyedül leamortizálsz 1 hadseregnyi nehézfiút, de még a hátad mögül tommygunnal vakargatják a hátad a rendõrök, az már nem szórakoztató, hanem frusztráló,így az én olvasatomban messzire elkerülendõ produktum!

De ki az akit ez szórakoztat? A fejlesztõk nem látták, hogy ez nem jó így, hogy gyakorlatilag az emberke nem szórakozik hanem bosszankodik (jó példa az a küldetés, amikor 3 testvért kell kinyírni Bronszki bontójában: lelövöldözöm a bejáratnál a jónépet elmegyek az iroda melletti roncsokhoz és fedezékbe húzodom, egyszercsak azt veszem észre, hogy a hátam mögött, ott ahol már korábban kinyírtam 1 gépfegyveres tagot, újra termelõdött a semmibõl, persze mindezt akkor vettem észre amikor a hátamba kaptam 1 sorozatot! Legközelebb be se mentem a telepre: távolról puskával fejbelõttem a 3 bratyót és gyerünk tovább)

koschwarz
egyetértek, kivéve azt, hogy szerintem is unalmas a sok autózás. persze, poén volt a beszélgetés autókázás közben (már ha nem egyedül vagy). de a legtöbb embernek azért nem tetszik ez a sok autókázás, mert a legtöbb esetben sok autókázás SEMMIÉRT (menj haza, nyomd meg az E gombot, vagy menj valahová, nézz meg egy videót). a mafia 1-ben minden autózás célja valami jó kis küldetés vagy akció volt, itt meg csak mesterséges játékidõ hosszabbítás, de olyan pofátlan és nyilvánvaló módon, hogy az már fájt.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Sir Quno Jedi
Jah, GTA4-ben is volt olyn küldi, hogy szemem láttára teleportáltak be, meg éledtek fel a maffiózók full fegyóval. Ott mellettem. Egy ideig jól elvoltunk így, de ugye nekem véges a hp-m. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Na végre én is végigértem! Én nem éreztem rövidnek, sõt egész hosszú (igaz 2,5 nap alatt végigtoltam), de számomra tartalmas volt!

Ha nem lenne az elsõ rész ez a játék nagyon-nagyon jó lenne: Minõségi zene, kiváló grafika, remek szereplõk, igazán kacifántos történet. Igaz tele van klisékkel, de mivel lehetne mással megbolondítani egy alvilágról szóló történetet: szex, pia, õrült maffiózók, összeesküvés, leszámolás, bunyó, pénz, óriási pénzügyi és egyéb bukások, autók, fegyverek van itt minden, amit egy ilyen jellegû történet fel tud vonultatni.

Viszont volt nekünk 1 elsõ részünk kidolgozott autólopási rendszerrel, tömegközlekedéssel és azzal a bizonyos hangulattal (amit sajnos itt nekem csak idõnként sikerült elcsípnem, pl. mikor felcsendül a mafia 1 zenéje a rádióban).

A rendõrök viszont iszonyat idegesítõek: Amikor csak egy picit is koccansz 1 másik autóval már köröznek, ami szintén az elsõ pár alkalommal, hú de valós érzést kelt, utána meg csak a gond, hogy na már megint mehetek a telefonfülkékhez elsimíttatni a dolgot, vagy átöltözni.
Jah és ráadásul ha átmész a piroson le se sz...ják. Szóval vagy legyen szigorúbb (pirosnál is lekapcsol), vagy engedékenyebb. Úgy érzem itt a fejlesztõk nem tudták eldönteni, hogy mit is akarnak.

Harcrendszer jó, fegyverek kidolgozottak, bunyó nekem kifejezetten tetszett (Riddick játékokat idézi, amik szintén jók voltak).

Viszont a sandbox lehetõség nagyon gyér: rabolhatsz boltokat, zúzzál autót, gyûjtögesd a körözési posztereket (amik a lõtéri kutyát nem érdeklik), gyûjtögesd a playboyokat (ez már sokkal, de sokkal jobb ötlet, mint a poszterek), öltözködj át (1x, 2x poén utána semmi extra), tuningolj autót (sok értelmét nem nagyon láttam). Ez számomra nagyon kevés 1 sandboxban!

Csodálkozva olvastam pár kollégának abbéli aggályait, hogy sokat kell vezetni, ez még csak az alapjátékban tûrhetõ is (hálisten a beszélgetõs részek elterelték nagyon ügyesen a figyelmemet a monotonításról), de a DLC-ben...

Jimmy's Vendetta DLC: Na aki ezt jóváhagyta kiadásra, azzal el kéne beszélgetni! Hihetetlen unalmas, frusztráló DLC! A készítõk azt hitték attól, hogy minden alkalommal a város egyik végébõl a másikba kell autózgatni, azzal meghosszabbítják a játékot! A másik, az AI alapjátékban jó volt, nem öngyilkos merénylõk voltak az ellenfelek, itt viszont azok! Kihasználva a számukból fakadó elõnyt egyszerre 5-en 6-an rádrohannak, és csak az menti meg õket, ha kifogy az adott tárból a töltény, fedezék nem játszik, mert minden irányból jönnek, ha kifogy a tárad, töltés közben megölnek így reload. Jah és még idõnként olyan is van, hogy a hátad mögött újratermelõdik az ellen mp 40-el ( double facepalm) Hát mondhatom nagyon szórakoztató! Ehhez még hozzá adódik, hogy a rendõrök sem a 600 egyszerre tüzelõ maffiózót basztatják (holott õk kezdték a lövöldözést), hanem téged lõnek le hátulról! Jah és mindez a szórakoztató "móka" idõre megy! Hát mit mondjak csak gratulálni tudok a DLC készítõ csapatnak!

Szóval alapjáték legrosszabb esetben is az egyszer érdemes végigjátszani kategória, a Jimmy fõszereplésévél prezentált DLC-tõl meg mindenki meneküljön amerre lát, még torrentbe se, ha nem akarjátok lerontani az egész élményt teljes mértékben!

hykao
Eddig még egy GTA-t sem nyomtam végig...csak belekukkantottam kettõbe. Nem tudok hasonlítani igazán hozzájuk emiatt, és azt sem tudom mi maradt ki a Mafia 2-bõl, ami be volt ígérve, mert nem követtem nyomon a játék megjelenéséig a sajtóhemzsegést...csak az alapján tudok ítélni és nyilatkozni, amit a jelenlegi Mafia 2-ben láttam. Ezt végignyomtam. (végig? ja...71%-nál lett vége...) Amit láttam: sok dolgot beleraktak, amit nem dolgoztak ki rendesen, és amit már láttam pl. a GTA-kban, de kidolgozottabban, így értelmetlen, és kár volt belerakni ebbe a játékba. Elvárásom pedig az elsõ rész alapján lehet. Ennek a 2. résznek gyengébb a sztorija, nem komplex, kidolgozatlannak, befejezetlennek tûnik sok szempontból. Vannak jó dolgok, de sajnos van sok olyan is, ami mellett nehéz elmenni. Látod pl. a kaja-pia és a tankolás is ilyen...hisz ha kidolgozottabbak lennének ezek a részletek, nem tudtam volna végigvinni a játékot úgy, hogy fel sem tûntek ezek az ily módon lényegtelenségek, hogy mi a szerepe a kajának-piának és a benzinkutaknak (az egyik küldetésen kívül...) ...hozzáteszem egy játékot sem lóhalálában, nem olvasva, nem nézelõdve viszek végig...egy darabig ebben is bõszen ettem-ittam, vizet folyattam, vécét lehúztam...villanyokat oltogattam, zenegépet kapcsolgattam, telefonkagylót emelgettem...de aztán beleuntam - lévén semmi komoly hatással nincsenek ezek a tevékenységek a játékmenetre vagy a történetre...

Mindegy...meglátjuk mit alkotnak a DLC-kkel, illetve a hobbi modderek mit hoznak még ki majd a játékból...
Ami meg mindig kibarad a panaszkodásokból, hogy mi hiányzik a játékból, ami eredetileg benne volt, az a ruhákkal kapcsolatos koszolódás és egyéb effekt. Láttam egy E3 videót, ahol pont a ruha koszolódásáról ömlengtek. Ebbõl mi került a játékba? Az az 1 nyamvadt küldi, amikor a nyakunkba szakad egy nagy adag sz@r, de ennyi. Nem koszolódik a poros úton, esõben nem ázik meg és a nadrág bokája se lesz sáros.

Én is egy autót használtam a JV kiegben, kb. a 6. küldetésnél kezdett el lefeküdni a benzinszintjelzõ. De hiába jelezte 0-nak a benyát, a kocsi még mindig ment, csak nem tudtam vele 50-nél gyorsabban menni és a motor is ki-kihagyott. De úgy, ahogy a mafia 1-ben kifogy a benzin, na ebben úgy soha nem fogy ki.

Dante73
"Hiszen minek vannak nyitogatható hûtõszekrények, bárok, kajáldák, ha az ég világon semmi hasznuk?!" - Visszatöltik az életerõt, ami teljesen nem áll vissza magától, csak egy szintig. Pia szintén.
"Minek zenegép, ha majdnem úgy funkcionál, mint a rádiók? (a zenegépnek épp az az értelme, hogy pénzért mi választunk, hogy milyen zene szóljon...)" - jogos.
"Minek benzinkút, ha sosem fogy ki a benzin?" - Én egy kocsival toltam végig. 3x fogyott ki a benzin.
"(ugyanez az autómosóra is igaz...)" - Az autók piszkolódnak, ha van kedvenc géped, azzal jársz, le is mosatod. Én azzal jártam, mosattam is rendszeresen. Mert erre ad lehetõséget a játék. Ha leparkolsz valahol, ott is marad a kocsid...
Én úgy látom, hogy de. Te kevered a GTA-val. Egy végigjátszást próbálj úgy, hogy elfelejted a GTA-t. Egész más lesz.

Amit a háttérrõl mondasz, az sajnos igaznak látszik, valószínû, ha több idõ, pénz jut a játékra, kidolgozottabb lenne minden.

De ennek ellenére, ha nem azzal foglalkozol, hogy mi lenne ha, akkor ez egy komplett, nagyon jó játék. Sok az alaptalan elvárás, értelmetlen összehasonlítás a játékkal kapcsolatban.

http://www.freetvmaci.info/

Encore
Azért kíváncsi vagyok, hogy hova lettek azok, akik zserint rövid, vagy nem nincsenek benne mellékküldetések, mert a Jimmy's Vendetta DLC nemcsak, hogy kb 8 órával megtoldja a játékot, de ad egy halom GTA stílusú küldetést (amik sokkal jobbak a mafia világában). Ha kicsit számolgatunk akkor még a DLc is megéri a 10 dollárt, hisz 8 óra az több, mint a mai átlag játékidõ. Tehát vehetjük úgy is, hogy a DLC-vel plusz egy játékot kapunk (ami részben igaz is, hisz más a fõszereplõ és más dolgokat kell csinálni, csupán a város és az éra ugyanaz). Az alapjáték ára pedig kicsivel több csak, mint a nagy átlag, csak a nagy átlag nem ad 11-15 óra játékidõt, hanem csak feleennyit.
Lehúzás a DLC, mert utólag lett kiszedve a játékból, de mind az alapjáték, mint a DLc megéri azt az árat, amibe került. A kettõ együtt kb 13.000 FT és ezért kapsz masszív 20 órányi játékot. Egy átlag 6 órás játékból több, mint három kéne, hogy ennyit nyújtson, az többe lenne.

Ne értsetek félre, nem rajongok az apró DLC-kért, az ilyen plusz fegyver, kocsi, ruha, lópáncél (aki érti érti, aki nem, nem) hidegen hagynak egy fillért nem adnék értük. De pl a Jimmy DLC és valószínûleg a Joe DLC simán megéri, hisz többet adnak, mint egy átlag játék.
FLeT
azt tudom, de úgy nagyon lassú.
kb 60 autót kéne bezúzni, boltokba meg alig van pénz.

°°&#183;.:|8800GTX OC |C2D E6600 |4GB 800 |:.&#183;°° °°&#183;.:| XBOX 360 |:.&#183;°° by FLeT&#174;

hykao
Kicsit félreértettél úgy tûnik. Én elsõsorban nem arra gondoltam, hogy nekem igényem lett volna a felsorolt kihagyott lehetõségekre, hanem, hogy ha már egyszer beletették ezeket a GTA szerû játékokból megismert lehetõségeket, akkor úgy kellett volna, hogy értelme is legyen! Hiszen minek vannak nyitogatható hûtõszekrények, bárok, kajáldák, ha az ég világon semmi hasznuk?! Minek kajálni, ha semmi változás nem történik, csak az idõ és a pénz megy a majszolgatással? Mi értelme bebaszni a kocsmában, ha csak szédelgünk egy kicsit, és ennyi? Egyszer poénból kipróbálni oké, de ennyi... (pedig nem nagy dolog lett volna kidolgozni, hogy minél többet piálunk, annál piásabbá váljon a pofánk a sztori folyamán...) Minek zenegép, ha majdnem úgy funkcionál, mint a rádiók? (a zenegépnek épp az az értelme, hogy pénzért mi választunk, hogy milyen zene szóljon...) Miért lehet bármikor felvenni a telefont, ha csak a sztori eseményeikor van értelme, amúgy csak egy nincsenek telefonszámok szöveget kapunk a pofánkba? Minek benzinkút, ha sosem fogy ki a benzin? ...de még ha ki is fogyna, tök mindegy, mert bárhol találunk autót, és egyszerûen nincs olyan hosszú autókázás a játékban a sztori folyamán, hogy érdekes legyen a dolog. (ugyanez az autómosóra is igaz...) A pénznek sincs sok értelme a játékban ilyen formában, hisz nincs nagyon értelme költeni...

Nem én szeretnék GTA-t a MAFIÁBÓL, hanem a fejlesztõk mentek el a GTA irányába (még jobban, mint az elsõ részben...), ám pont olyan dolgokat nem dolgoztak ki, amit õk maguk tettek bele. Vagy ki kellett volna hagyni a GTA-s elemeket, és ráerõsíteni a történetorientációra (ami az elsõ részben azért jobban sikerült), vagy pedig jobban kidolgozni a GTA-kból átvett elemeket.

Nyilván a háttérben az lehet, hogy kb. 50%-ban sikerült véghezvinni az elképzeléseket idõ hiányában. Ez van. Már rég nem egy (vagy néhány) ember fejleszt egy játékot, így csak néhány jólbefutott, tõkeerõs fejlesztõ cég engedheti meg magának, hogy akkor jelenjen meg egy játék, amikor tényleg kész van...a többiek meg úgy ugrálnak, ahogy a kiadók fütyülnek...

Ettõl függetlenül üde színfolt a játék a mai játékszoftver piacon, de sokkal többet is ki lehetett volna hozni belõle.
Bence94
ott írja hogy RABOLJ,ZÚZZ BE AUTÓKAT!!!

dante:nekem nagyon tetszett a játék nagyon hangulatosra sikerült de érzõdik és sok helyrõl ki is szivárgott, hogy ez a játék sokkal komplexebb volt csak megvágták, kivágták zeket a részeket belõle sajnos...monjduk egy free ride és egy kormány kezelést beleraknának akkor enyhülne egy kicsit nálam a helyzet fõleg amikor meg is ígérték, hogy benne lesz alapból...

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

FLeT
nem az utolsó hanem 14-es misszió, úgy láttam van 15-ös is.

°°&#183;.:|8800GTX OC |C2D E6600 |4GB 800 |:.&#183;°° °°&#183;.:| XBOX 360 |:.&#183;°° by FLeT&#174;

FLeT
Sziasztok!
Én XBOX 360-on nyomom autosave-el. Hogyan tudok menteni, mert autosave nem ment az utolsó küldetésnél és 30.000-et összeszedni egy húzásra nem egyszerû, vagy van rá valami trükk?

Dante73
1-4 ig a válaszom az, hogy vegyél GTA-t. EZ NEM AZ.
5.re pedig az, hogy 1, fogy a benya, 2, ott az autómosó. 3, ki lehet rabolni. Mi kellene még amit nem tud a benzinkút?
Nekem van egy olyan érzésem, hogy sokaknak nem eléggé GTA a játék. Ha meg az lenne, akkor az volna a baj. Vannak bugok, kihagyott ziccerek, és egyelõre úgy tûnik a DLC-k lehúzósak lesznek, (Bár, alig hiszem, hogy pl metrót, vagy magasvasutat hoznának, mert elsõre úgy tûnik, az az optimalizációnak esett áldozatul, és ha lehet, akkor inkább ne szaggasson, mint legyen benne vonat, amit úgysem használ senki) viszont semmi más gond nincs a játékkal. Legalábbis, ami engem illet.

http://www.freetvmaci.info/

Encore
Autórajongónak tartom magam, de meg nem mondom egy ilyen régi járgányról, hogy 51-ben, vagy csak 57-ben létezett. A 70-es évek autó már más tészta, a legendákkal tisztában vagyok.

Nem a tizenévesek a célközönség (bár tõlük származik a bevétel nagy része), mégis látod, mindenkinek GTA kell, meg sandbox, holott ez nem az. Az elsõ rész sem volt az.
tenkenorman
szarkazmus

http://www.tenke.hu

Már a fotó?
Hát, tegyél panaszt a vikipediánál meg a Google képkeresõnél. <#hehe>

A Mafia 3 grafikája 😊
Nem túl jó, ott a lökhárítónál elég pixeles, az árnyékok meg... no comment. 😊

Azért 50-es évek beli autók szép számmal vannak benne.

Ez gondolom elég ismerõs, '57-es Chevrolet rendõrautó:

hykao
Hát ez a baj, hogy ez fel sem tûnt az egész játék alatt...akkor meg mi értelme? Sosem fordult elõ, hogy kifogyott az üzemanyag...

...és még egy dolog, amit el is felejtettem: a zsaruk valami iszonyat bénák...csak akkor nem lehet lerázni õket, ha épp valami csotrogánnyal megyünk (de ugyan ki menne csotrogánnyal, amikor bárhol-bármikor lopható viszonylag gyors autó is...) vagy mindenhol fennakadunk, mindennek nekimegyünk...amúgy pikk-pakk lerázhatóak, és így a sebességhatár betartásának és a piros lámpánál ácsorgásnak sincs sok értelme sajna.

Kit-Kat: autó azért van elég szerintem a játékban, 50-es évek beliek is

Encore: a mai tizenéveseknek lehet, hogy fingjuk sincs errõl, de azért aki egy kicsit is tájékozott autó- és zenetörténelem terén, annak egybõl szemet szúr a dolog...és ennek a játéknak azért elsõsorban nem a tizenévesek a célközönsége...
Lehet, hogy fogy a benzin, de hogy teljesen sosem fogy el, az is biztos. Próbáltam kifogyasztani egy jó hosszú autókázással, de amikor teljesen elfeküdt a mutató, még akkor is csak ki-kihagy a motor. Vagyis még az is kimaradt belõle, hogyha pl. kilövik a tankot, akkor határos idõn belül leáll az autó. Mondjuk a tankot se lehet kilõni, csak felrobbantani, de ez is hülyeség.

Encore
Nem történelem hû a játék de talán az elsõ sem volt az. A hangulat miatt beáldozták a történelemhûséget. Mellesleg õszintén, ki az, aki google és forumok nélkül tudja, hogy xy autómárka csak 57-ben létezett 51-ben nem. Vagy, hogy ez a zene csak évekkel késõbb jött ki. Állítom nem sokan, úgyhogy nem oszt nem szoroz.
Kit--Kat
Az nagy baklövés, hogy úgy tûnik valahol a fejlesztés végén kitalálták, hogy mégsem 57-ben lesz a játék második része, hanem 51-ben, de a kocsikat a zenéket és a stílust és a divatot meghagyták az 50-es évek második felében.
Végül is azon kívül, hogy 51-et ír ki mindig ami megmosolyogtató, ez nem lenne olyan nagy probléma, viszont kihagyták az 50-es évek sokszínû autóinak a lehetõségét, alig van néhány.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Csupi05
Sziasztok. Eladnám mafia 2-es játékomat ps3-ra, ha valakit érdekel (nem ce-s változat). Hibátlan állapotban, minden meg van hozzá. Ár megegyezés szerint...

PS3 slim 120Gb... PSN: Csupi-87_04

alratar
Ilyen eset velem soha nem fordult elõ.
tenkenorman
egyben is így volt, és bizony bizony elõfordul hogy egy autót üres tankkal lopsz el (majdnem) úgyhogy el kell menned benyáért

alratar
Én az egész game alatt ezt a benzinkutas újítást egyszer használtam.
Tehát ez szvsz egy felesleges cucc volt a játékban.
Benzinkútnak most is van szerepe. A kilométeróra alsó részén van a mérõ, (alig lehet észrevenni) ha fogy a benzin villog is. Bemész, tankolsz, olyan mint az egyben.

hykao
Valóban kicsit összecsapottnak tûnik a játék a jelenlegi formájában. Sok-sok kihasználatlan, befejezetlen lehetõség! Pedig a részletek kidolgozása nem hinném, hogy további éveket emésztett volna fel!
Pl.:
-a fõhõs kinézetének és mozgékonyságának alakulása az elfogyasztott ételek és italok fényében - mint a GTA-ban
-a lakhelyünk kinézetének variálhatósága - mint a Scarface-ben
-a zenegépeknél szabadon választható számok, nem így csak random módban, ahogy megvalósították
-néhány választható mellékküldetés - telefonszámok a telefonhoz, ha már egyszer a kagyló felvehetõ...
-benzinkutak szerepe...
stb...stb...

Az idõvonal is kissé zavaros ebben a formában. Jobb lett volna az 50-es évek végéig kitolni a sztorit vagy akár a 60-as évek elejéig! Pl. a bannerben szereplõ képen is idõsebbnek tûnik fõhõsünk, mint a játékban. így, hogy csak 51-ig tart a sztori, kissé hiteltelenné válik az amúgy hangulatos Rock and Roll korszak ábrázolás, hisz mind az autók, mind a zenék jórésze inkább az 50-es évek közepe-vége fele készült.

Azért nem rossz kis játék ez, csak nem ennyi pénzért. Adott egy szépen, megfelelõen kidolgozott város. Pofás kinézet (bár a normális élsimítás hiánya elég bosszantó 2010-ben - fõleg, hogy a ma divatos effektek is csak elenyészõ számban vannak jelen, és élsimítás már az elsõ részben is volt 2002-ben...), nem túl nagy gépigény (fizikai lótúrótól eltekintve), kellemes autó-fizika stb. Azonban mégsem áll össze profin valahogy az egész - fõleg a fentebb említett sok-sok kimaradt lehetõség, a meg-megbicsakló sztori és idõbeli furcsaságok, valamint a néha ellaposodó, elsõ részbõl visszaköszönõ küldetések miatt. (legalább az érdekesebb momentumokat majmolták volna...) Kicsit több hangsúlyt fektethettek volna a családra, és a csajozásra (ha már egyszer olasz téma...😄). Az elsõ részben azért a küldetések változatosabbak voltak (hajós jelenet, templom, autóverseny vagy az Alcatraz stb). Ami viszont nem hiányzott, az a társak halandósága. Az elsõ részben néha nagyon bosszantó volt, amikor azért lett vége a játéknak, mert valamelyik társunkat kinyírták. Ebben a 2. részben, én akárhogy próbáltam magára hagyni pl. Joe-t, sosem nyiffant ki...ez azonban inkább örvendetes volt számomra.

Ha mondjuk 5e forint körüli összeg lenne a kezdõár, akkor elfogadhatóbb lenne, hogy majd a késõbbiekben teljesedik ki a játék, a DLC-knek köszönhetõen - ha egyáltalán kiteljesedik... (A Jimmy's Vendetta hangulatos, de nem tesz hozzá semmit magához az alapjátékhoz!)

Rendszeresen néztem a statisztikámat, 40-50-60%, mondom nem is olyan rövid azért ez...erre egyszercsak vége is - 71%-nál! Hát, hogy van ez? Mikor lennék 100%-on? Ha összegyûjtöttem volna az összes Playboy képet meg plakátot vagy mi?

No mindegy, ha nem nézzük, hogy volt elsõ rész, akkor egész jó azért, illetve még várom a DLC-kbõl mit hoznak ki...aztán lehet, hogy végül a Rockstar egyre csak csúszó üdvöskéje, az L.A. Noire lesz a befutó az ehhez hasonló témakörben...
A csapat fele más volt... És mint 1ben küldi után hogy mész Lucas hoz vagy haza, na ez a 2 ben is megvan, azt csinálsz amit akarsz minden chapter végén, senki nem akadályoz meg hogy lopj egy luxus autót és alakítsd át...

#10478: Tök szép ez a hosszú sor de egy nagyon rövid válasz van rá:

Ez nem sandbox játék!

És lehet durrogni de akkorsem lesz sandbox.

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

A Mafia 1-ben a hazakocsikázás is sokkal többet nyújtott, mint a 2-ben. Ott megvolt a választási lehetõség, hogy egybõl hazamész, vagy elõbb elmész a szerelõ ismerõsödhöz, aki révén új autókkal bõvíthettük a flottánkat. Ott megoldották a fejlesztõk, hogy még a hazaúton se üljön le a hangulat. Egyszerûen ez a 2. rész olyan, mintha egy teljesen más fejlesztõgárda csinálta volna, aki semmi tapasztalatot nem tudott meríteni az 1. részbõl.

Majd kb. 15 ezerért megkapod a Mafia 3 exe fájlját (kb. 20M😎, és majd DLC-kel a többit (kb. 1-1 GB-onként) olyan 2-3 ezrekért.<#bee1>
Ugye bár ez is egy sandbox játék akarna lenni (mivel olyan a stílusa). Csak hogy azok nem 9-14 óra játékidõt nyújtanak, hanem jóval többet. Nekem itt csücsül az elsõ része a szekrényben, de ezt nagy ívben elkerülöm. Nem akarok 10 ezerért, meg még ki tudja hány DLC-ért akár összesen 30 ezret leperkálni, hogy egy teljes játékot kapjak. Ennyi pénzbõl már három játékot veszek. Talán majd ha teljes lesz a játék (DLC-kel együtt), és ugyan azt fogja nyújtani amit egy sandbox játéknak kell, és nem lesz 9 ezernél több az árra, akkor majd megveszem. Addig meg nagy ívben kerülöm.
Tiszteletben tartom, hogy egyeseknek tetszik és élvezik ezt a játékot. De ez akkor is egy nagy átbaszás részünkrõl, hogy képesek egy nagynevû remek játék folytatásával így kicseszni, és jó sok pénzel lehúzni a játékosokat. Az meg még nagyobb baj, hogy ennek ellenére sokan megveszik. Mert ezáltal tudják hogy a játékosokat ki lehet használni, és még sok-sok bõrt le lehet rólunk húzni (ott van pld. okáért a Mass Effect 2-3. részét összekötõ DLC-k, hogy ne csak a Mafia 2 hozzam fel példának). <#gonosz3>

"Mindenki az emberiséget akarja megváltoztatni, nem önmagát."

alratar
Engem sem!
Sokkal jobban illett a történetbe, mint az elsõ részben az, amikor a csajt kísértük haza.
Valahogy erõltettek éreztem, ahogy a sikátorokban megy, mikor minden este zaklatják!
Police88
úgylesz... 😄

First born unicorn Hard core soft porn Dream of Californication

longhaul
A Mafi 3-at azt nem akarom videojátéknak!!!!!!!!!!!! Úgy akarom mint a 1. részben, 9És nagyon jó lenne ha a 3. részben lehetne utakat építeni, közlekedési lámpákkal, villamos pályát stb. Ami Budapesten is van, és úgy Taxiznánk például mint Budapesten vagy egy valós élõs városokban.

OMSI FOREVER!!!

Encore
Nem ér fel az elsõ részhez oké, de azt mondani a mafia 2-re, hogy tartalmatlan (van ilyen szó?), az hülyeség. Csak alapból nincsenek benne gétéás mellékküldik. Sztori és karakterek szempontjából ez idén üt mindent.
A legjobbat el is felejtettem: ingyér warezban a déelcé, hiszed vagy sem: nem érdekel! Leszarom. Le se töltöttem, nem is fogom. Inkább nézek vmi tartalmasabb gém után.
Mondjuk Mafia 1!
Elsõ részben is majdnem minden küldetés után haza kellett kocsikázni Salerihez, az nem zavart?

Encore
Úgy tudom csak a Jimmys ad küldiket, a többi az csak autó+fegyver meg ilyesmi....
alratar
Valaki felvilágosítana, hogyan lehet leszedni a DLC-t?
tenkenorman
tö9bbi egyébként nem ad küldit?

tenkenorman
ja nem a jimmys nincs meg.