11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • joebacsi
    hájja :)
  • gfreak
    de még mennyire...vicces ahogy nem bírja kimondani a csótányt és nyomja helyette hogy cocoroaches :D

say 'ello to my likkle friend ;)

Ó a Sopranos ;)
  • LMNO
    Ja de az más mert az nem olaszos, hanem kubai/latin-amerikai kiejtés
    De az is szép, igen :)
  • Carlos
    Esetleg még a sebhelyes arcú?
    No az kemény angol... :)
  • LMNO
    Szerinted egy maffiás játékban/filmben perfekt angol/amerikai kiejtéssel beszélnek?
    Megsúgom: nem.
    Egyszer nézz bele a Sopranos-ba v. Keresztapába v. Nagymenőkbe eredeti nyelven, meg fogsz lepődni :)
  • gfreak
    jajj emberek, tényleg szálljuk le a nyelvről...hoszzú évek óta művelem az ékes ángélus nyelvet jómagam is, tanítok is meg a munkámhoz is kell, továbbá fordítgatni is szoktam ha időm engedi(főként képregényeket ;) )...nem lealázási célzattal szóltunk (sztem Bucser nevében is kijelenthetem), csak egy kis segítség, hogy akik semennyire nem tudnak angolul is az eredeti szöveget kapják...

saddi: az 'élő' nyelv és az ilyen 'kiejtem neked helyesen' között baromi nagy eltérések vannak/voltak és lesznek is amíg világ a világ (gondolj bele, milyen furcsa neked egy tájszólással beszélő magyar...vagyis nekem az :) )...bármilyen furcsán is ejti, az bizony sinned, ha mást nem is nézel, mint a kontextust...(a send-del kapcsolatos fejtegetést lsd lejebb :D )
  • Pepsi Twist
    még jó hogy fordítóirodában dolgoztam 4 évet :D
  • Bucser
    Te most engem akarsz kioktatni angolból?

Felsőfokúm van és a munkámban rendszeresen használom... hagyjál már...

Nyelvészkedjünk máshol. A fordításodnak köze nem volt a tartalomhoz innentől tök mindegy miről beszélünk.
  • saddi
    klikk
    akcentus, tájszólás és szlengek nélkül beszél, amerikai angol nyelven.
    elhanzik egy going szó is, és nem goengnek ejti.
  • Bucser
    csak annak furcsa aki nem beszél angolul.
  • saddi
    a történet jóideje készen van, és 700 oldalas a forgatókönyv (az első részé volt kb. 400 oldalas).
    modellek, hangok, fizika, scriptek és a motor készen van. esetleg kisebb változtatásokon eshet még át a játék, de "maximum" egy év múlva kiadják. ergo fél év múlva már nem nyúlnak semmihez, olyankor már csak az utómunkálatok készülnek. fél évük van, hogy mind3 platformra működöképes verziót készítsenek, ami nem kis munka. szóval szerintem készen van a nagyja, csak még nem játszható.
  • Dave0092
    áhh, szerintem még nincs teljesen kész, ha jol hallottam több mint ezer oldal a forgatókönyv, meg még biztos lesznek új dolgok benne amikről nem tudunk
  • totyak
    Szerintem eléggé esélyes lehet, hogy a környező országot nyelveit belevarázsolják a fejlesztők. Elvégre Csekország itt van a szomszédban. Legalábbis én úgy gondolom nagyot lendítene az eladásokon itt Közép-Európában.
  • Szabi84
    Szerintem kiadják.
  • saddi
    ha ezt a második sorra válaszoltad, akkor hallgasd meg, milyen furcsán mondja azt a sinned szót.

gfreak: remélem nem vagyunk túl optimisták, én bízom benne, hogy megint rendes munkát kapunk. szerintem mostanra a játék már készen lehet, portolás és optimalizálás, na meg bugvadászat folyhat éppen. szívesen lennék bétateszter :)

szerintetek mennyi az esélye, hogy magyar nyelven is kiadják? mármint nem szinkronra gondolok, az nem kell.
  • Szabi84
    Mafiat ötször végigjátszottam, GTA-t egyszer, de abban sokat ökörködtem a városban!
  • Fido4life
    GTA 3 volt az ELSŐ ahol teljesen szabadon lophattál, lövöldözhettél egy hangulatos hatalmas városban. már csak ezért megkéne hagyni neki a tiszteletet, és nem hasonlítani olyanokhoz, amik végülis tőle vettek ötleteket.
  • Bucser
    kíváncsi vagyok mennyit toltad a mafia 1-et ésa GTA3-at...
  • Bucser
    mert a SIN = vétek/bűn... i have sinned az bűnöztem (valamikor a távolban) present perfekt angol 2. osztály...
  • Szabi84
    Itt csak pár hülyegyerek alacsonyítja le a GTA-t, akik egy kategóriába veszik a két játékot.
  • Fido4life
    Pedig a GTA 3 óta nem született jobb a kategóriában, talán talán a Saints Row két része még megközelíti. (persze ez teljesen szubjektív, de szükségesnek éreztem ahogy így lealacsonyítottátok a GTA 3-at)
  • bertino
    hát... várjuk ki a végét.
  • gfreak
    éppen ez a jó a mafiaban...nemhogy egy mostani high-end pc fogja simán futtatni, de egy közepes konfig is elég lesz ahhoz hogy normális látványt és élvezhető sebességet préselj ki belőle (vagy túlontúl optimista vagyok ;) )
  • saddi
    szóval több mindent is benéztem. bocsi érte :)
    bár ezzel a vétkeztemmel most se vagyok kibékülve, miért így mondja, de nektek van igazatok.

az első mondatban a mammer szövegében télapót hallottam, bár lehet, ez a havas táj és a feldíszített városnak tudható be (a hórihorgas öreg is ez miatt került bele). nem hallgattam meg többször, írtam amit hallani véltem. most megnéztem vagy ötször egymás után a dumás részt, azt hiszem, így már pontos lesz a fordítás. ha nem, szóljatok :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    1
    00:00:20,034 --> 00:00:23,702
    - Vess keresztet, aztán kérj feloldozást...
    - Tudom anyám! Oké?

2
    00:00:23,737 --> 00:00:24,996
    Még nem felejtettem el.

3
    00:00:28,045 --> 00:00:30,031
    - Na de Vito!
    - Mama?

4
    00:00:30,066 --> 00:00:32,103
    - Mozogj!
    - Jól van már, megyek.

5
    00:00:32,104 --> 00:00:33,582
    Jézusom...

6
    00:00:34,509 --> 00:00:36,152
    Bocsásd meg neki.

7
    00:00:38,963 --> 00:00:42,164
    Oldozzon fel atyám, amiért vétkeztem!

8
    00:01:02,672 --> 00:01:05,863
    Megjelenés:
    2009 őszén

hogy milyen gép kell majd a játékhoz? egy mostani high-end pc röhögve fogja maximum grafikán normális sebességgel futtatni. hogy miből gondolom ezt?
    először is: azért ez a feltételezés, mert a konzolokra is megjelenik a játék, igaz ott nem lesz olyan szép a grafikája, mert vannak korlátok.
    másodszor: pc a fő platform, és az előző játékuk az egyik legjobban optimalizált program volt, amivel találkoztam. a gta iii megjelent 2001-ben. akkoriban egy 366 celeron 2-es gépem volt, 192mb sd rammal, és egy 32mb-os tnt2-essel. minimum grafikán ment a játék maximum 20 fps-sel. kb. egy évre rá jött a mafia, aminek sokkal szebb grafikája volt, törések, sebződések meg minden sokkal komolyabb volt benne, és ott közel high grafikán (színmélységet nem szerette 32 biten a kártya, az volt alapon csak)tudtam játszani rendes sebességgel, és nem szaggatott be közben.

és egy infomorzsa a végére: a menü ha minden igaz, megint valami fasza dolog lesz, nem egy sima kép gombokkal.
  • bertino

hát a haver is ugy tolta végig a történetet, hogy néha bizony elkelt a segítség, mert valamit már annyiszor játszottunk ujra, hogy felment a pumpa...
  • gfreak
    ja, tényleg volt a levágás...bár azt már csak a második végigjátszáskor használtam..emlékszem először haverral ott ücsörögtünk a gép előtt, és felváltva nyomtuk a versenyt ;) frankó volt, röhögés, anyázás, röhögés, bénázás ;) ja meg röhögtünk is sokat :D
  • Waczkor
    Asszem többnyire csak ilyen EVM-es szériában,ronda borítóval.De jatekaim.hu-n találsz rendeset is sztem.
  • Rundstedt17
    Úgy értettem hogy 2 hónapig abbahagytam és amikor megtudtam hogy létezik a levágás úgy megcsináltam.utána már tökéletes volt a játék
  • pauly
    Nem is volt nehéz az a rész :P
  • pauly
    Áh ezt az introt hányszor megnéztem!A zenéje is piszok jó,mozifilmbe is jó lenne...Ha választani kellene,nálam ez a játék lenne minden idők legjobbja :)
  • LMNO
    Úgy emlékszem hogy egy patch-ben könnyítettek az autóversenyen.
    Amúgy meg ki kellett lökni az elején akik elöl vannak, és utána szép nyugiban végig lehetett menni :)
  • Carlos
    Meg lehet valahol venni olcsóért a MAFIA-t? CSakmert se a cdgalaxisnál se az 576-nál nem láttam. :(
  • koschwarz
    én sem voltam az sose, egyedül az NFS egy-két részével játszottam. szóval nem lehet akkora vaszidasz. meg amúgy is autózni kell a játék felében, hasonló fizikájú autókkal, csak legfeljebb lassabban, tehát pláne nem értem a dolgot, de mindegy. szerintem próbálkozz, megéri.
  • grebber
    Ez az autós rész a Mafia-ban nem is volt nehéz.Toca 2 ben lévő hasonló kis autós részek sokkal nehezebbek voltak irányítás ügyileg.
  • Rundstedt17
    2 hónapig abba is hagytam pont azért a nyamvadt küldiért..
  • Rundstedt17
    Az autóverseny miatt én csak 90%ékot adnék a játéknak.Az azért nevetséges volt hogy mit el nem vártak egy egyszerű akció játékostól azokra is gondolniuk kellett volna akik nem autóverseny függők...
  • Carlos
    Az elsőre sikerült nekem. Fura...
  • koschwarz
    de mondjuk ugyanez volt az előtte lévő küldetéssel is, amikor a versenyautót sértetlenül kellett elvinni és visszavinni egy kis buherálásra, időre.
  • koschwarz
    tanítani kéne a mafia alapján, hogy egy játékban hogy kell minden egyes küldetést különbözőre, hangulatosra, izgalmasra, egyedire, és a történetbe illőre megcsinálni.

egyetlenegy hibája van a játéknak, ami miatt csak 98%-ot adnék rá: a hiperagresszív rendőrök.
  • Carlos
    Énis megcsináltam még annó, de nem elsőre. 2-3 próba után sikerült. Nehéznek konstatáltam és léptem tovább.
    Később hallottam, hogy jött valami patch hozzá ami könnyebbé tette vagymi. Állítólag. (lehet, hogy valami hack volt, nemtom)