11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • Risu Führer
    nemtom.de itt mindig pár hónappal később jön ki mint az usaban ha jól tudom.
  • Palinko
    de miért jön ki európában ennyivel később?
  • Risu Führer
    http://pc.gamespy.com/pc/mafia-2/
    itt van egy rész arról hogy mikor jön ki.jó is lenne ...
  • ZTM
    Óóóó már megint eltolták?A franc... Remélem valami nagyot fog alkotni, ha tudom akkor az elsők között rendelem meg:)
  • grebber
    Pár új kép
  • kirol
    De ezt tolták el valamelyik nap őszre, nem?
  • Auric
    harmadik negyedévre: május-július.
  • kirol
    Most tényleg eltolták 2010 őszére a játékot?
  • voodoo98
    http://www.mafia2.hu/2009/12/mafia-2-megsem/
  • voodoo98
    mármint 2010 tavasz
  • voodoo98
    megint késik, állítólag május-júniusra...
    http://www.mafiaii.net/singlenews,181.html

itt csak annyit ír, hogy 2009 Spring:
    http://www.rockpapershotgun.com/2009/12/04/mafia-ii-on-time-max-payne-3-delayed/
  • tenkenorman
    forrás. mafia2.hu
    teljes interjú: itthttp://www.mafia2.hu/2009/11/interju-jarek-kolar-al/comment-page-1/#comment-1981
  • tenkenorman
    Pár új info:
    -Petr Vochozka és Daniel Vavra is eltávozott a cégtől.
    -Sokaknak nem tetszett a HUD mert belelőg a térképbe az óra.
    .A korábbi videók csupán a prezentáció kedvéért készültek, sok dolog másképp lesz a kész játékban
    -Valóban lesz árkád, és szimulátor mód
    -A gépigénye a játéknak átlagos lesz. (kb c2d 2.4ghz, 2-3giga ram, 256vram stb...)
    -Kijön mindhárom platformra (pc, x360, ps3)
    -2010 első negyedévére talán kijön...
    -Nem tudni hogy használ e a játék dx11-et de ez nem is olyan fontos. a végeredmény számít.
    -Még bőven van mit csinálniuk. nem csak tesztelnek természetesen

érdekesség: Jarek Koláø GTA IV es pólóban jelent meg az intejún. ami nem nagy dolog mert a rockstar a testvérvállalatuk...
  • [HUN]FaTaL
    Te miről beszélsz? Nincs felskálázva semmi csak konzolon és ott sem mindegyik játékban. Pont hogy FULLHDnál nem kell már AA, mert nem látszanak a recék annyira.

A folyamatos kép szerintem is 25-30fpsnél kezdődik.
  • Dante73
    A konzolok "hozták divatba", hogy beszélünk fullHD-ről, miközben a kép, amit látsz, csak fel van skálázva. A videokártya nem a látott méretben számolja ki a képet, hanem mondjuk a negyede méretében, majd ezt felskálázza, azaz egy képpontot 4 pixelre rak ki. Na ilyenkor KELL az AA. Ha egy jól megírt játék, 1280x1024-ben van kiszámolva, majd ezt a képet küldi a monitorra, ami szintén ezt a felbontást használja, akkor (nagyjából) felesleges az AA. Erre kívántam rávilágítani.

Amúgy, nagyon egyszerű, hogy magad is lásd a dolgot, amiről beszélek.
    PhotoShop. Húzol egy vonalat benne átlósan. Ekkor egy vonalat látsz nagyjából, a szélei rece-mentessek. Nagyítás; és máris ott a rece... Mert nem a kiszámolt, hanem egy felskálázott képet látsz. Ez, bár a végletekig leegyszerűsített példa, de nagyjából ez a helyzet játékoknál is.

FPS szám;
    A korai filmes időkben azt állapították meg, hogy 17 képkocka felett folyamatosnak látod a képet. Igaz ez akkor, ha a kép nem "digitális" hanem analóg, azaz van benne elmosódás. Most is van mobil, ami 15 kép/másodperc sebességgel rögzít, és a képét folyamatosnak látod. Az elmosódás miatt. Egy játék olyan 22 FPS-től lesz "folyamatos", bár engem akkor is zavar a dolog, és fárasztja a szemem. Így, ha röccenésmenteset írok, akkor minimum 25-30FPS-ről beszélek, azt már érdemes így nevezni. Alatta (szerintem) szenvedés a dolog, nem játék....
  • [HUN]FaTaL
    Nem rólatok beszéltem, hanem általánosságban. Nem egy embertől hallottam már fórumon is, életben is, hogy hát neki akadásmentesen fut. Lemértük az FPS-t 13-15 között. :D
  • Bucser
    "Más: Bírom mikor valaki azt mondja hogy fullon fut egy játék akadásmentesen, és kiderül hogy az neki 15fps :D"

Hol láttál 15 FPS-t? ennél még a GTa4 is többet hozott... (35)
  • báttyó02
    ott a pont
  • joebacsi
    f*szomat a sok hardverbuzulásba...legyen jó a gamma, hogy jó sok időt elb*szhassunk vele, oszt jóccakát :)
  • [HUN]FaTaL
    2xAA valóban elég CRT-n, volt CRT-m. De a full akkoris a 4xAA-t jelenti, tesztekben is ezt használják.

Más: Bírom mikor valaki azt mondja hogy fullon fut egy játék akadásmentesen, és kiderül hogy az neki 15fps :D

Na mindegy maradjunk annyiban hogy egy 3 éves VGA kevés a mai játékokhoz, pláne max grafhoz (akár AA nélkül) még 1280x1024ben is. A 3 éves generáció nem a 8as és a HD sorozat hanem a 7 és az x1.
  • [HUN]FaTaL
    Hát én egyáltalán nem ezt tapasztalom. Alig van mérhető különbség a 8xAF és a 16xAF között, de még 0 és 16 között se sok.
  • [HUN]FaTaL
    Te miről beszélsz? Xfoson nincs is 1080p. Javaslom nézz meg egy játékot nagyobb felbontásban. Nincs FULLHD monitorom nekem sem mert nincs kedvem állandóan vgara költeni, de azért az 1280 és az 1680 között is óriási különbség van.

Ezt viszont egyáltalán nem értem, hogy miről beszélsz, hogy kinyomja a VGA a jelet?:D Miért ne nyomná ki?
  • Bucser
    kb 20% különbséget ad a DX9 engineken a beállítás.

Másrészt Nézd meg egy CRT és egy TFT monitor képének a különbségét...

CRT-n a technóból kifolyólag nem kell annyi antialiasing (2x-es bőven elég mindenre).
  • Dante73
    Ezek szerint én vak vagyok...
    1280x1024-ben játszom, élsimítást alig használok, mégis, alig-alig látok recét a 19'-es TFT monitoromon. Ha a vakságom leszámítom, akkor 2 oka lehet ennek.
    1; Nem felméretezett képet látok, hanem azt, amit a videokártya leszámol.
    2; Nem is akarok nagyobb felbontást, mint amit a monitorom, és a videokártyám kibír, azaz le is tud kezelni.

Megtehetném, hogy veszek egy 1080-as Full HD monitort, vagy TV-t, de szerintem egyszerűen nem érné meg. Ugyanis kell hozzá akkor egy megfelelő videokártya is, (aminek a létezésében nem hiszek) és akkor máris 150000-t elköltöttem, linkre.

Szerintem ugyan az a helyzet PC fronton is, mint konzolon. Hú micsoda next gen konzol, fullHD meg anyám tyúkja. Aztán mindenki sír, hogy hiányzik az élsimítás, és kiderül, hogy azért, mert nem képes kiadni a megfelelő jelet magából a gép, így egy átskálázott képet látsz...
    A 1080 egyenlőre nem valóság. Legalábbis nem úgy, ahogy azt állítják. TV képként, azaz műsort nézni nagyon jó dolog, de a játék még odébb van. Az, míg tényleg ki is nyomja a jelet bármelyik videokártya, (NEM CSAK PAPÍRON!!!) az még 1-2 generáció. Én addig is elviselem a 1024-es, 5:4-es felbontást, és nem használom az élsimítást, mert ha a játék böcsülettel meg van csinálva, nem is kell. Mert akkor azt nyomja ki magából, amit le is számolt a gép... Azon pedig annyi rece nincs, amit a mozgás ne "fedne" el.

konzolos bámulja csak a homályos képet, (GTA4 alatt p gomb, a PC verzióban) és örüljön a HD felbontásnak. Én nem szaladok előre annyira.... Nézem a dolgokat 1280x1024-ben, élsimítás, és rece nélkül...
  • [HUN]FaTaL
    Pl. azért hogy ne legyen tiszta rece minden. Ha te nem látod akkor vak vagy. Akkor legyen 8xAF, nem mintha sok különbség lenne teljesítményben.
  • robertone
    Nem akarok hülyeséget írni, de azt hiszem az intel indeo volt, azért nem vagyok benne már biztos, mert egy kodekpackkal oldottam meg a dolgot és aztán sokat vágtam videót is ami több feltelepített programot jelentett rengeteg kodekkel ezért később már nem volt ez gond, de amikor új volt az xp és még sp-k sem jöttek ki akkor ez tényleg probléma volt, egy ideig azt hittem el sem fog futni rajta (sírógörcs), aztán valami külföldi fórumon írták a megoldást.
  • Bucser
    egy 17 colos CRT monitoron mi értelme is van a 4xAA-nak 1280*1024-ben? áruld már el... Ez nem 42" és 1920*1080, hogy ahhoz kell a 4xAA hogy ne okádd el magad a látványtól...

16xAF is minek? A legtöbb játékban szarul implementált. 8-as után ekkora méretben észre sem veszed a különbséget.

faraghatod a fingot de ez azon nem változtat amit mondtam.
  • [HUN]FaTaL
    Adok én még ezenkívül játékot, ami megizzasztja, de lényegtelen.

Full az általában 4xAA-t és 16xAF-t jelent. FullHD alatt pedig egyszerűen minden ocsmányul recés ha nem használsz AA-t, még nekem 1680ban is.
  • Dante73
    Én 2007 Augusztus végén vettem a 8800Gts/320amat, ami több, mint 2 év... Ez, egy meghibásodás miatt később 9800Gt-re módosult a gépemben. Minden más ugyan akkor került a gépbe, és eddig semmi nem izzasztotta meg a gépet. (Kivéve a Crysis, ami mostmár(!) 1024x768-as felbontással, élsimítás nélkül, minden VeryHigh beállításon meg se röccen, és a GTA4, ami pedig gyakorlatilag esélytelen) Pedig mindent 1280x1024, maximum beállításokkal játszok, és bár ez a 19'-es monitorom natívja, így gyakorlatilag szükségtelen, de általában 2-4x-es élsimítást is rakok rá.
  • [HUN]FaTaL
    Minimális összeg csak épp a játékok szempontjából a legfontosabb.

A GÉP és minden alkatrészébe pedig a videókártya is beletartozik. Mennyi az a minimális összeg 40k?:D Egyébként meg 6600GT Lowon sem viszi már a mostani játékokat.
  • Bucser
    Látom értelmezési nehézséggel küzdessz.

A GÉP és minden alkatrésze több mint 3 éves. A videókártya cserélve lett mert a 6600GT-m idő előtt meghalt, de az minimális összeg.
  • [HUN]FaTaL
    8800GT hol 3 éves? 2007 végén jött ki tehát még 2 éves sincs.
  • Bucser
    Mert más engine-t használ a konzolos és a PC-s verzió. Azért.

A nextgen EASports engine-eket nem írták át PC-re. (se a madden se a FIFA se a NHL se az NBA esetén)

Viszont pl a NBA2K10 ugyanolyan jól néz ki mint konzolon (szvsz)
  • báttyó02
    hát ami sportjáték van pc-n az mind sokkal szebb mint konzolon...fifa kivétel
  • akyyy
    fifa 10 és 9 ugyanaz grafikailag, és egy átlag géppel lehet hozni ua a grafikát.
    van konzol is meg pc is.

persze van egyét játék ami szebb boxon, de sokkal tobb van ami PC-n.
  • DeerHunter01
    am nincs xboxom
  • DeerHunter01
    a FIFA 10 pl. sokkal szebb szerintem is konzolon, de úgy hallottam azért csinálják meg szarul pc re mivel már ki akarják vonni a forgalomból a pc-s verziót és át akarják tériteni az embereket konzolra :))
  • kirol
    Akkor a sportjátékok miért néznek ki olyan elképesztően jól konzolon, míg PC -n még mindig iszonyatosan gagyik?
    (Nincs konzolom, amúgy!)
  • Bucser
    ésszel fejlesztés.

AMDx2 4200+, 2 giga ram, 8800GT, és 3 vinyó karbantartva. Ja és persze csak 64 bites oprendszert használok megfelelő driverekkel. (a közhiedelemmel ellentétben nem csak a memória miatt érdemes 64 bites oprendszert használni).

A felbontás pedig 1280*1024 és valóban egy 17"-os CRT-n.

És el se kezdjük a "Biztos akkor nem néznek úgy ki mint Konzolon" mert biztosíthatlak róla, hogy még jobban is.
  • CamelX
    Királyság. Kormánnyal megint elleszek vele pár évig :D