Mafia 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

joebacsi
hájja 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

gfreak
de még mennyire...vicces ahogy nem bírja kimondani a csótányt és nyomja helyette hogy cocoroaches 😄

say 'ello to my likkle friend 😉

Ó a Sopranos 😉

Racism is a weapon of mass destruction!

Ja de az más mert az nem olaszos, hanem kubai/latin-amerikai kiejtés
De az is szép, igen 😊
Carlos
Esetleg még a sebhelyes arcú?
No az kemény angol... 😊

Þór vígi þessi rúnar

Szerinted egy maffiás játékban/filmben perfekt angol/amerikai kiejtéssel beszélnek?
Megsúgom: nem.
Egyszer nézz bele a Sopranos-ba v. Keresztapába v. Nagymenõkbe eredeti nyelven, meg fogsz lepõdni 😊
gfreak
jajj emberek, tényleg szálljuk le a nyelvrõl...hoszzú évek óta mûvelem az ékes ángélus nyelvet jómagam is, tanítok is meg a munkámhoz is kell, továbbá fordítgatni is szoktam ha idõm engedi(fõként képregényeket 😉 )...nem lealázási célzattal szóltunk (sztem Bucser nevében is kijelenthetem), csak egy kis segítség, hogy akik semennyire nem tudnak angolul is az eredeti szöveget kapják...

saddi: az 'élõ' nyelv és az ilyen 'kiejtem neked helyesen' között baromi nagy eltérések vannak/voltak és lesznek is amíg világ a világ (gondolj bele, milyen furcsa neked egy tájszólással beszélõ magyar...vagyis nekem az 😊 )...bármilyen furcsán is ejti, az bizony sinned, ha mást nem is nézel, mint a kontextust...(a send-del kapcsolatos fejtegetést lsd lejebb 😄 )

Pepsi Twist
még jó hogy fordítóirodában dolgoztam 4 évet 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Bucser
Te most engem akarsz kioktatni angolból?

Felsõfokúm van és a munkámban rendszeresen használom... hagyjál már...

Nyelvészkedjünk máshol. A fordításodnak köze nem volt a tartalomhoz innentõl tök mindegy mirõl beszélünk.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

klikk
akcentus, tájszólás és szlengek nélkül beszél, amerikai angol nyelven.
elhanzik egy going szó is, és nem goengnek ejti.

Bucser
csak annak furcsa aki nem beszél angolul.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

a történet jóideje készen van, és 700 oldalas a forgatókönyv (az elsõ részé volt kb. 400 oldalas).
modellek, hangok, fizika, scriptek és a motor készen van. esetleg kisebb változtatásokon eshet még át a játék, de "maximum" egy év múlva kiadják. ergo fél év múlva már nem nyúlnak semmihez, olyankor már csak az utómunkálatok készülnek. fél évük van, hogy mind3 platformra mûködöképes verziót készítsenek, ami nem kis munka. szóval szerintem készen van a nagyja, csak még nem játszható.

áhh, szerintem még nincs teljesen kész, ha jol hallottam több mint ezer oldal a forgatókönyv, meg még biztos lesznek új dolgok benne amikrõl nem tudunk

totyak
Szerintem eléggé esélyes lehet, hogy a környezõ országot nyelveit belevarázsolják a fejlesztõk. Elvégre Csekország itt van a szomszédban. Legalábbis én úgy gondolom nagyot lendítene az eladásokon itt Közép-Európában.

Szabi84
Szerintem kiadják.

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

ha ezt a második sorra válaszoltad, akkor hallgasd meg, milyen furcsán mondja azt a sinned szót.

gfreak: remélem nem vagyunk túl optimisták, én bízom benne, hogy megint rendes munkát kapunk. szerintem mostanra a játék már készen lehet, portolás és optimalizálás, na meg bugvadászat folyhat éppen. szívesen lennék bétateszter 😊

szerintetek mennyi az esélye, hogy magyar nyelven is kiadják? mármint nem szinkronra gondolok, az nem kell.

Szabi84
Mafiat ötször végigjátszottam, GTA-t egyszer, de abban sokat ökörködtem a városban!

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Fido4life
GTA 3 volt az ELSÕ ahol teljesen szabadon lophattál, lövöldözhettél egy hangulatos hatalmas városban. már csak ezért megkéne hagyni neki a tiszteletet, és nem hasonlítani olyanokhoz, amik végülis tõle vettek ötleteket.

Bucser
kíváncsi vagyok mennyit toltad a mafia 1-et ésa GTA3-at...

Bucser
mert a SIN = vétek/bûn... i have sinned az bûnöztem (valamikor a távolban) present perfekt angol 2. osztály...

Szabi84
Itt csak pár hülyegyerek alacsonyítja le a GTA-t, akik egy kategóriába veszik a két játékot.

Fido4life
Pedig a GTA 3 óta nem született jobb a kategóriában, talán talán a Saints Row két része még megközelíti. (persze ez teljesen szubjektív, de szükségesnek éreztem ahogy így lealacsonyítottátok a GTA 3-at)

bertino
hát... várjuk ki a végét.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

gfreak
éppen ez a jó a mafiaban...nemhogy egy mostani high-end pc fogja simán futtatni, de egy közepes konfig is elég lesz ahhoz hogy normális látványt és élvezhetõ sebességet préselj ki belõle (vagy túlontúl optimista vagyok 😉 )

szóval több mindent is benéztem. bocsi érte 😊
bár ezzel a vétkeztemmel most se vagyok kibékülve, miért így mondja, de nektek van igazatok.

az elsõ mondatban a mammer szövegében télapót hallottam, bár lehet, ez a havas táj és a feldíszített városnak tudható be (a hórihorgas öreg is ez miatt került bele). nem hallgattam meg többször, írtam amit hallani véltem. most megnéztem vagy ötször egymás után a dumás részt, azt hiszem, így már pontos lesz a fordítás. ha nem, szóljatok 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1
00:00:20,034 --> 00:00:23,702
- Vess keresztet, aztán kérj feloldozást...
- Tudom anyám! Oké?

2
00:00:23,737 --> 00:00:24,996
Még nem felejtettem el.

3
00:00:28,045 --> 00:00:30,031
- Na de Vito!
- Mama?

4
00:00:30,066 --> 00:00:32,103
- Mozogj!
- Jól van már, megyek.

5
00:00:32,104 --> 00:00:33,582
Jézusom...

6
00:00:34,509 --> 00:00:36,152
Bocsásd meg neki.

7
00:00:38,963 --> 00:00:42,164
Oldozzon fel atyám, amiért vétkeztem!

8
00:01:02,672 --> 00:01:05,863
Megjelenés:
2009 õszén

hogy milyen gép kell majd a játékhoz? egy mostani high-end pc röhögve fogja maximum grafikán normális sebességgel futtatni. hogy mibõl gondolom ezt?
elõször is: azért ez a feltételezés, mert a konzolokra is megjelenik a játék, igaz ott nem lesz olyan szép a grafikája, mert vannak korlátok.
másodszor: pc a fõ platform, és az elõzõ játékuk az egyik legjobban optimalizált program volt, amivel találkoztam. a gta iii megjelent 2001-ben. akkoriban egy 366 celeron 2-es gépem volt, 192mb sd rammal, és egy 32mb-os tnt2-essel. minimum grafikán ment a játék maximum 20 fps-sel. kb. egy évre rá jött a mafia, aminek sokkal szebb grafikája volt, törések, sebzõdések meg minden sokkal komolyabb volt benne, és ott közel high grafikán (színmélységet nem szerette 32 biten a kártya, az volt alapon csak)tudtam játszani rendes sebességgel, és nem szaggatott be közben.

és egy infomorzsa a végére: a menü ha minden igaz, megint valami fasza dolog lesz, nem egy sima kép gombokkal.

bertino
<#idiota>

hát a haver is ugy tolta végig a történetet, hogy néha bizony elkelt a segítség, mert valamit már annyiszor játszottunk ujra, hogy felment a pumpa...

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

gfreak
ja, tényleg volt a levágás...bár azt már csak a második végigjátszáskor használtam..emlékszem elõször haverral ott ücsörögtünk a gép elõtt, és felváltva nyomtuk a versenyt 😉 frankó volt, röhögés, anyázás, röhögés, bénázás 😉 ja meg röhögtünk is sokat 😄

Waczkor
Asszem többnyire csak ilyen EVM-es szériában,ronda borítóval.De jatekaim.hu-n találsz rendeset is sztem.

XBOX Live Gamertag:Waczkor

Úgy értettem hogy 2 hónapig abbahagytam és amikor megtudtam hogy létezik a levágás úgy megcsináltam.utána már tökéletes volt a játék

Nem is volt nehéz az a rész 😛

Áh ezt az introt hányszor megnéztem!A zenéje is piszok jó,mozifilmbe is jó lenne...Ha választani kellene,nálam ez a játék lenne minden idõk legjobbja 😊

Úgy emlékszem hogy egy patch-ben könnyítettek az autóversenyen.
Amúgy meg ki kellett lökni az elején akik elöl vannak, és utána szép nyugiban végig lehetett menni 😊
Carlos
Meg lehet valahol venni olcsóért a MAFIA-t? CSakmert se a cdgalaxisnál se az 576-nál nem láttam. 😞

Þór vígi þessi rúnar

koschwarz
én sem voltam az sose, egyedül az NFS egy-két részével játszottam. szóval nem lehet akkora vaszidasz. meg amúgy is autózni kell a játék felében, hasonló fizikájú autókkal, csak legfeljebb lassabban, tehát pláne nem értem a dolgot, de mindegy. szerintem próbálkozz, megéri.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

grebber
Ez az autós rész a Mafia-ban nem is volt nehéz.Toca 2 ben lévõ hasonló kis autós részek sokkal nehezebbek voltak irányítás ügyileg.

Next PC upgrade: 2022

2 hónapig abba is hagytam pont azért a nyamvadt küldiért..

Az autóverseny miatt én csak 90%ékot adnék a játéknak.Az azért nevetséges volt hogy mit el nem vártak egy egyszerû akció játékostól azokra is gondolniuk kellett volna akik nem autóverseny függõk...

Carlos
Az elsõre sikerült nekem. Fura...

Þór vígi þessi rúnar

koschwarz
de mondjuk ugyanez volt az elõtte lévõ küldetéssel is, amikor a versenyautót sértetlenül kellett elvinni és visszavinni egy kis buherálásra, idõre.

koschwarz
tanítani kéne a mafia alapján, hogy egy játékban hogy kell minden egyes küldetést különbözõre, hangulatosra, izgalmasra, egyedire, és a történetbe illõre megcsinálni.

egyetlenegy hibája van a játéknak, ami miatt csak 98%-ot adnék rá: a hiperagresszív rendõrök.

Carlos
Énis megcsináltam még annó, de nem elsõre. 2-3 próba után sikerült. Nehéznek konstatáltam és léptem tovább.
Késõbb hallottam, hogy jött valami patch hozzá ami könnyebbé tette vagymi. Állítólag. (lehet, hogy valami hack volt, nemtom)

Þór vígi þessi rúnar

koschwarz
érdekes, annak idején is már elõre mindenki mondta, hogy az milyen szar nehéz az autóverseny, én meg (tényleg nem akarom fényezni magam) simán megcsináltam. azóta sem értem, mi volt benne a nehéz, és billentyûvel nyomtam. igaz, akkor még ment a need for speedezés is, már nem is tudom melyik résszel, de szintén billentyûzettel.

asszem elõszedem megint, fallout3 ide vagy oda 😊))

gfreak
na igen, egy jó kis Cockney dialektus meg tudja fûszerezni a beszédet...valószínû hogy az italo-us angol hatását szerette volna keltetni a szinkronszínészünk, onnan a kiejtésdifi 😉

gfreak
ha a send-hez ragaszkodsz, akkor csak gondolj bele: i was sent to ...vagy I have been sent to... (küldtek engemet - passive, ugye az aktív modat: They sent me to hell...passive voice: I was sent to hell (by them)...I have sent (én küldtem)

Tomsteel
<#hehe>

.: SUZUKI heart, GTi mind :.

joebacsi
erre a stílszerû válasz:
"Tartozunk pedig mi az erõsek, hogy az erõtelenek erõtlenségeit hordozzuk, és ne magunknak kedveskedjünk."

😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Pepsi Twist
jaja én is szinte csak száguldoztam 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

joebacsi
Pedig az az autóverseny volt benne az egyik legkirályabb rész 😊
Jó, mondjuk én ff-es kormánnyal játszottam, de az is a játékot minõsíti, hogy hasznos volt a kormány megléte, mivel teljes mértékben támogatva volt.
Padkát, macskaköveket, rázókövet lehetett érezni, manuális váltó, sérülõ kerekek, gyorshajtás, piros lámpa büntetése, mind olyan dolog, ami miatt nagyon bele tudta magát élni az ember az autós részbe.
Remélem megmaradnak legalább ezek az elemek...

Kandurex
<#hehe>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

rotator
Na az meg nekem nincs, mivel max. 5 év távlatában gondolkodom. 😄

Kandurex
1 évnél késõbbi release -ek nincsenek favoritba, kivételt egy képez: Diablo 3 😉

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯