11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • petee
    Nálam nem indul a demo, feltelepítettem, frissítettem ATI drivert, directx-et , phsyx-et, de semmi, rákattintok kirja egy másodpercre hogy demo előkészítése és semmi. Van valakinek ötlete? (win7 64bit, ATI 4850)
  • DarkSector
    ez így van a konzolokra fejlesztenek, onnan portolnak, de az hogy konzolon olyan az irányítás, vag bármi, az pénz kérdése, mindennel sietnek, leszarják, csak neve legyen a játéknak úgyis megveszik....(kivéve néhány ex.-et)
    az általában a jó játék, amire időt és pénzt szentelnek, és nem csak a nevével akarják eladni.
    énis bizom benne hoyg változik még a játék, de pár nap alatt nemtudom hogy ekkora dolgokban mit fog majd fejlődni.

tartok töle, hogy az itt lévő szöveg arra irányul csak hogy a demo okozta bugok nincsenek a véglegesített játékban.
  • GPx8
    Pár nap alatt már nem változik semmi, ne legyél naív.
  • Dante73
    Igen, apróságokkal próbáltak hangulatot teremteni, nem grafikával, pörgéssel. Ma sajnos ez már nem így van. Ma a grafika a fő elem, a többi másodlagos.
  • PhantomAss
    ezzel vitatkoznék, sajnos ma a konzol a prioritár, ergo arra szoktak belőni mindent, majd abból csinálnak egy silány pc-portot
    nézd meg pl a turning point-ot, az talán a legjobb példa erre (vagy pl gta4..)
    a grafika azért rossz sztem, mert életlem, homályos kicsit
    ezért mondom hogy nem az igazi a port, de ez csak egy demó, nem a teljes játék, szóval lehet még változni fog
  • HeadHunter86
    GT Preview
  • McCartman
    ez itt a gond , hogy elmentek a gta klónok irányába mikor a Mafia iránymutató volt minden szempontból a maga korában.
    sajnos sokat leadtak a realitasbol a fejlesztők az első részhez képest, de lehetett sejteni. Mondjuk titkon kicsit reménykedtem bennük , kik ha ők nem , de nem jött be.:D
    csak pár játékmenetbeli példa első részből
    -ujratöltés mizéria (eldobott tárban levo golyok elvesznek)
    -első kattra nem lőttél rögtön , először csak célra tartottad a mordályt
    -motorindítás / leállítás , manuális váltó (kuplung !!)
    domboldalon leallitottad a motort és üresbe tetted , legurultál.:D
    Láttatok már ilyet valaha más játékban?!:D (gta elmehet a sunyiba)

a közelharc rendszer tetszik , miszont mi ez a 'jobb gombbal razoomolsz a célra' szarság.. (máshogy nem is tudod elővenni és célra tartani)
    guggolva miért nem tudsz lőni? alapből nem is lehet guggolni csak begörnyedni.
    kocsiből lövésre ne is beszéljünk.

nem értem miért kell visszafelé fejlődni.
    ettől függetlenünl valszinu utobbi idok legjobb játékja lesz , ez a szomorú tendencia , ha már Mafia fejlesztői is itt tartananak akkor mit várjon az ember a többiektől.

most mondhatnám , hogy a konzolok térhódítása a ludas mindenért mert az átlag konzolos játékos mentalitásába nem fér bele pl. egy manuális váltó kezelése , csak legyen minél 'gyorsabb-pörgősebb-szinesebb-szagosabb azt' annyi' ezért nem is vesződnek vele a készítők , de biztos lehurrognának egyesek.
    (akinek nem inge ne vegye magára)

De az TÉNY , hogy amíg a PC volt a fő platform , jobb , igényesebb játékok készültek.
  • Yoda001
    ha más nem, akkor majd kipróbálom vele, mert engem is érdekel :)
    egyébként most már tény, hogy a vér rá tud fröccsenni az ülésekre... most már nem első alkalommal
  • Knabb
    Persze mert ott szabályhozható, hogy mennyi gázt adsz, billen viszont nem, ezért padlógázzal indul és végig azzal megy, nemcsoda, hogy kicsúszkál az autó (az említett tulajdonságaik mellett, ez is közrejátszik). De az vígasztaljon, hogy legalább a rendőrök se tudnak vezetni , olyan gyönyörűen gyolkolják magukat néha, hogy öröm nézni :D
  • DarkSector
    ua mint pc-n, csak ott könnyebb, mert joy-al küldi az ember, de lénegtelen...nincs jelentősége, van pc-re is joy meg kormány akinek igénye...:)
  • SpeedXHUN
    xboxon az irányítás nagyon jó.

• DarkSector
    ""amugy gondolom értesz engemis ettől független, hogy nem a te véleményedet akartam befolyásolni a mafia 2-vel kapcsolatban.
    hanem ez tény: technikailag egy hardware-ben vannak korlátok...igen, de hogy mit kezd a fejlesztő a teljesítménnyel az már programozás, odafigyelés kérdése, erre mindig eszembe jut PS1-en! érted 28-éves gépen a metal gear solid. és köze nincs a gépnek se a x360 se a pc-hez ....:)""
    ""az hogy a mai játékok ennyire trehány módon vannak elkészítve, az mind pénz és munkaidő hiányából fakad.sajnos ez igaz minden platformra, még a 3 nextgen melletiekre is szerintem.""
  • CamelX
    Köcsög Steam baszki egész nap Server busy-t ír. El is indítottam szépen 1 előre időlimit skippelt kalózöblös verziót, csak az meg iszonyat lassan jön, mivel mindenki rá van cuppanva.

Kormánnyal amúgy próbáltátok már? Force Feedback van? Fizika milyen?
  • DarkSector
    akkor nemvágom mien játékai vannak, no mindegy...nemlényeges...egyéni véleményed, tiszteletben tartom...:)
  • koj
    köszi a választ:)
  • PhantomAss
    hogyne játszottam volna, van xbox ismerősömnek, egy csomó játékkal
    van vszonyítási alapom
  • DarkSector
    vagy kis felbontással maxon vagy nagy felbontással medium-on szerintem menne simán.
    tégy egy próbát, nem macerás az...vagy nehézkes regelni egy accot? :)
    parancsolj.
  • DarkSector
    mindegy fátylat rá.
    reménykedjünk, hogy kijavítanak 1-2 dolgot.

van akinek tetszik és valósághünek tartja az irányítást, van aki nem, van akinek megfelel az ai (én nem vártam öntudatra ébrdt virtuális embereket egy gta klónba) van aki többre vágyott. (bár jobb az ai mint a gta4-ben)
    van akinek végre tetszik a graf, letisztultnak véli, van akinek nem homályos, szar (konzolos).

nem tökmindegy?
    mindenki majd megválasztja hogy akar-e vele játszani, vagy nem és ha akar akkor mien platformon...csak az a lényeg hogy döntése előtt, ha bizonytalan, saját maga próbálja ki lehetőség szerint. Nem? :)
  • koj
    Sziasztok! Mostmár kb tudjátok milyen gépen menne jól a játék. Nekem a gépem: IntelCore 2 Duo 2,2 GHz, 2 GB Ram, és Nvidia 8600 GT 256 mb. Mennyire menne a játék? (Demót nem töltöm le mert elég macerás)
  • DarkSector
    nem akarok ebből vitát indítani, ez tipikus hozzáállás, te még életedben nem játszottál aútós játékkal konzolra?
    szerinted minden játék ai-je és irányítása ien szar? meg miért szar a grafika, tudtommal szebb mint konzolon nemrég írták, akkor most mivan....

szerintem te nem voltál még konzol közelében soha.
    már sokszor írtam minden tapasztalatlan emberkének, hogy ez egy tipikus pc fan hozzászólás, semmi tapasztalat, vagy utánajárás nincs mögötte.

ez öregem full fejlesztési hiba, és abból adódó bugok, ha egy játékot kiadnak pc-re azt pc-re adják ki, MINDENT arra szoktak belőni, szóval ezt a fejlesztők akarták így hagyni, illetve a demo által előjött bugok, nem vonható le ebből a végleges verzó minősége, persze 13 nap alatt kevés dolgot lehet javítani, de kitudja.

szóval nyugodj meg konzolon is van szebb játék jobb ai és jobb irányítás, az ien naív hozzászólásokból indulnak el a k vs p viták, nekem van mindkettő, tudom miről beszélek...

ezt amugy jóindulattal irtam, nem azért hogy megsértselek vele, csak ezt a hozzáállást, nem tartom helyesnek.:)
  • norbi56
    Hudeokosvalaki
  • zzeN
    Reinstall, nálam még nem volt ilyen eltűnnek a dolgok bug.
  • wollnerd #4850

Nálam a demo tényleg bugos!
    Mondjuk fél óra után a városban mintha a játék nem dolgozná fel helyesen az adatokat, az épületet, utakat. pl.: a hídon mennék észak felé, majdnem a felénél leesek! A játék szerencsére vízként észlelte, így Vito megmenekült.
    Aztán észrevettem hogy a ételbár épülete nincs , csak a jele!
    Még a gunshop-ba se tudtam bemenni, hiába nyomtam az akció gombot, Vito nem nyitott ajtót!
    Én a gépre gyanakszom. Nincs valami más megoldás??
    installáljam újra? A patch oka???
    Vagy a NYÍLVÁNYOS demo ennyire bugos??? NÁLAM??!
    A megoldást előre is köszi!
  • zzeN
    Ez nem konzolport, konzolon szarabb mint pc-n. A grafika butított...hát Én pont nem mondanám annak.
  • f4ember
    Van valaki innen akinek van kormánya? Mert Én a demoban nem tudtam beállítani. remélem a teljesbe megoldják.
  • bertino
    ok, eleg volt, tenyleg.
  • PhantomAss
    azért tartom konzolosnak, mert butított az irányítás és a grafika
    az irányításnak van a legnagyobb köze a konzolhoz, azt nagyon el lehet cseszni, ha nem megfelelően portolják
    ez persze csak az én véleményem, de kb olyan érzésem volt, mint amikor akármelyik konzolátirattal játszottam pc-n, hadd ne soroljak címeket, van elég
    jó játék, de közelről sem tökéletes
    olyan közepes arcade az egész, amíg az első rész nem volt az
    (pl hallod a rendőrök rádiózását!? wtf? az autók szinte csak driftelve tudnak menni, a rendőrök mint egy bika felöklelik a kocsidat, meg hasonlók, olyan gaygi hatása van az egésznek, egy gta-ban elmegy, de itt??)
    de majd meglátjuk milyen lesz a végleges
    a demóból nem akarok semmi véglegeset leszűrni egyelőre
  • Mr_no_NaMe
    Ezzel csak az a probléma, hogy nem látsz. Nem tudom, hogy elindítottad-e e a játékot. Milyen logó veri ki a szemedet? Nvidia, vagy Ati?
    Amíg az Nvidiát látod a játékok elején, addig az Nvidia mindig is jobb lesz játékra. Csomó Ati kártyám volt, és mindegyik szarakodott valamiben. Hülyeségeket csinált, hibás volt, ami a másiknál volt, az a következőnél nem volt. Az Nvidiát egy stabil kártyának ismertem meg, kellemes képpel és nem problémázik. 8600 GTS-em van, és a játék gyönyörűen szakít vele közép-maxon 30 FPS-el. Nem oltogatom az Atit, mert a 9600XT egy zseniális kártya volt. De azt nem szeretem, mikor valaki az ész érvek ellenére szidja az Nvidiát, mert rábaszott, és vett egy kicsitszarakodó Atit. Gondolkodni kell picit, és nem óbégatni. Csak ennyit szerettem volna.
  • tenkenorman
    30 as években alatt a mafia1 re gondolok.
  • tenkenorman
    szerintem nem pocsék az irányítás. az autók pont úgy mászkálnak az úton keresztbe kasul ahogy a filmekben látjuk, a felfüggesztés is olyan puha. a 30 as években keményebb gumikat és felfüggesztést használtak így azok irányítása teljesen más.
  • Batistuta007
    mikor indítom a játékot exe hibával leáll?esetleg valakinek volt ilyen?xp sp3 .frissítettem minden drivert.
  • DarkSector
    naná hogy könnyebb autokázni, joy-al, vagy kormánnyal.
  • DarkSector
    1.kérdezem én mi köze a konzolhoz, az ai-nek és a kocsi irányításnak?
    2.a grafika mások szerint meg az hogy végre nincs rajta felesleges effect, és hogy letisztult.

tudom sok ember, sok izléssel, de ennyire másképp látni a dolgokat, nem azért furcsállom, mert mindenkinek szeretnie kell a maffia 2-őt, csak érdekes meglátás. persze ettől még valszeg igazad van csak 1-ben nem, az hogy hiba van a játékban, vagy valamit rosszul oldottak meg, nem egy gép hibája, csakis fejlesztőké.
  • samsung123
    hagy mondjak, kicsit ellent. gamepad kell, az analóg gáz és kanyaradodás miatt, vagy nem padló gázzal indulni, azaz pötyögtetni vagy el-el engedve a bill gombjait! szerintem irtó király szim fokozaton! ez autó, vigyázva kell menni, forgalom van! régi nehéz, rossz felfüggesztésű és tapadású autó voltak ezek..amikbe már volt lóerő. a Mafia1-be azért volt jobb lehet helyzet mert tetű lassúak voltak a kocsik
  • norbi56
    Az viszont igaz hogy az elsőben én is jobban élveztem a freerideot.:)
  • tcs007
    jó persze,lehet h ez az élethűbb,csak itt nem olyan élvezetes számomra a kocsikázás mint az első részben
  • norbi56
    Mit vársz egy 2tonnás Cadillactől aminek ilyen vékony gumijai vannak?Egyébként ha a Limitert bekapcsolod azzal bekapcsolódik az "ESP" meg az "ABS" is xd
  • PhantomAss
    letöltöttem a demót, egyelőre vegyesek az érzéseim
    számomra a mafia 1 a nagybetűs JÁTÉK, szinte már nem is játék
    a hangulata, atmoszférája, megvalósítása olyan profi, még mai szemmel is, hogy nem igazán találok azóta sem ahhoz foghatót
    ezért is vártam nagyon ezt az új részt, de amitől féltem, az sajnos bejött: eléggé "konzolos" lett a játék a demó alapján
    mit értek ezalatt?
    az autók irányítása pocsék (szimulátor mód), a mafia 1-ben sokkal jobb volt
    az ai pocsék, a többi autó, rendőrök viselkedése nagyon egysíkú, egyszerű, sablonos
    a gyalogos irányítás/lövöldözés viszont tetszik a fedezékrendszerrel
    a grafika jó, de nem vagyok tőle elájulva
    a textúrák néhol nagyon életlenek, elnagyoltak, ennek ellenére iszonyat gépigénye van (tudom, a fizika sokat eszik)
    ennek ellenére azért várom, remélem még finomítanak rajta
  • tcs007
    am sztem minden naon fasza,csak valahogy a számomra egyik legfontosabb a kocsikázás van elbaszva,szerintem... az első részbe naon tetszett az egész,beleéltem magam h ien lehet vezetni egy akkori autót,de most mintha szapponon csuszna,majdnem olyan mint a godfatherbe...
  • Csokis
    No, meg is oldottam a Logitech Rumblepad 2-vel való irányítást!

Töltsétek le ezt! A benne található 3 file-t másoljátok a Steam\steamapps\common\mafia ii - public demo\pc\ mappába! Utána már indíthatjátok a játékot.

Ui.: Ha hiányolja az msvcr100.dll file-t, akkor töltsétek le innen és másoljátok be a fenti mappába vagy a Windows\system32 mappába.