11769
-
#6482 ha bekapcsolom a fizixet akár médiumra, az fps-em a harmadára, 20-ra esik vissza, minden más maxon van. a vizuális különbség, amit én látok, az az, hogy van törmelék a földön. ennyit nem ér, hogy játszhatatlan legyen... -
samuRaihax #6481 Aki kicsit és utána olvas az nem vesz nvidiát, azért kénytelen minden játék elejére kirakatni a logóját, mert különben még annyit se adnának el belőle mint most. -
#6480 Olvass már utána baszki mi is történik a procival a physx-es játékokban és hogy működik a physx maga,aztán kérdezz hülyeségeket.
Sector rád is vonatkozik.
Totál homályban vagytok a témában.:)
A cpu-nak egyetlen szaros feldolgozási szálat engedélyeznek...:)
Hagyjátok már ezt a proci nem bírná dolgot egy szaros 2magos procival sokkal komolyabb fizikával rendelkező játékok futnak vidáman,és igen a Red Faction Guerilla például fényévekkel elöbb jár fizikában mint akármelyik physx-es cím, nahát a processzor képes sokkal komolyabb fizikát számolni? Jéééé....
-
#6479 de nem értesz engem, a physx-nek semmi köze ehez, ha 1x beraksz egy vga-t physx-nek, onnantól csak az végzi a töblet effecteket, szóval nem a physx húzza a procit onnantól kezdve....ráadásul már irtam más játékban is van physx, van ahol jobban megdolgoztatják a vga-t, és mégis mellette jól van optimalizálva, az hogy itt min hogy megy az már maga a játék fejlesztők optimalizálásától függ...
amúgy sokan csodálkoznak hogy a physx-et átirányítják a cpu-ra és lefogja nekik, az viszont kurvára nem zavar senkit, hogy ez nem cpu-ra lett tervezve, az egy dolog hogy át lehet irányítani, csak akkor ne sirjon senki, hogy nem jol megy, nem azért nem sok az fps, mert ennyi effect-et külön csak a proci nem birja el, hanem eleve nem arra lett megirva, a technológia egy videókárytához lett igazitva az nvidia driverében, ezért megy jobban.
kb ahhoz tudnám hasonlitani, mint mikor valaki meglepődik hogy még sok esetben egy ps2 emulátor is akad ha nincs erős processzorod, holott ha eleve ps2-őn fut a játék, akkor a 800 vagy hány mhz-es cpu kezeli le szőröstül bőröstül...
kapise barátom? :) nem baj ha utálod őket, igazad van abban is ha kapzsi a cég, de maga az ötlet ha jó kezekben fejlesztik ki, hasznos...meg ha RENDELTETÉSSZERŰEN haználják, az meg hogy 1 játékot nézünk az is butaság, más játékban is van mint emlitettem fisziksz, és nincs mégse ien gond....a fejlesztők nem jártasak még ebben...ennyi :P -
#6478 Szerinted ha egy 480GTX alig bír el a physxel (pedig az nvidia, nem butítják) , akkor a proci , ami mellette ugyanúgy számol mást is , sok-sok egyéb feladata van , hogy a fenébe bírná el még a physxet is??! -
#6477 Szaros vistához meg win7hez...és az xp?? -
#6476 Régen régen...MOST van nem régen.
Stalker..pfff,az optimalizáltság csúcsa..:D
Az elmúlt évben bizony egyre tobb játék kezdte el használni jól a magokat,számtalan játékban ezt kifejezetten érezni is (Bizony bizony Starcraft2,BFBC2, és még sokan mások,a lista pedig csak nő és nő).
q8200 és q8400..Na ezeket a négymagosakat hagyjuk..:D
A lényegen nem változtat,ez a játék a physxnek köszönhetően rohadtul bután kezeli a 4 magot,és lám gyenge fizika mellett atomdurva gépkövetelmény figyel.
Ati iránti hódolat? Nem inkább nvidia iránti undor amiért butítják a hardveremet,mindezt azért hogy a fanok túlárazva megvegyék a kártyáikat...
-
#6475 nincs téma, nem fogok fizikszezni veled, engem nem izgat mi jobb, kinek jobb...de rosszindulattól elzárkózva megjegyzem, hogy néha nagy ügyet csinálsz ebből, ami nem feltétlen van mindig igazad.
kicsit érzékelhető az ati iránti hódolatod...:)
szerinted a nem fizikszes játékok mind rendessen kihasználják a procit?
régebben akkor stalkerben mien sírás volt, hogy volt akinél a 2 magból is csak 1-et akart effective használni.
és még sok van...beraksz a gépedbe, egy 3.0 ghz-es core2-est, és utána néznél csak hogy miket müvel olyan cpu-k ellen a játékban mint q8200 és q8400 stb...az i7, megintcsak új technológia, ár értékben lószar helyen nincs.
persze ez van a ramoknál is, én a ddr1 és ddr2 között loszar különbséget láttam, és ez van ddr2 ddr3 közt is.
A VGA...ez amiben én hiszek, egy jó vga egy aránylag felsőközepes cpu mellé, és vége!
persze ez is csupán egyéni vélemény egyéni tapasztalatok alapján irom...nem azért hogy akkor most senki ne vegyen többmagos procit... :P
és ennek amit én irok a physx-hez már rég semmi köze...:) -
#6474 "az egy dolog hogy nem használ az i7-es proci, mert játékok leszarják a procit,"
A physx játékok leszarják a procit pontosabban.:)
Itt jön elő az,hogy mennyivel kisebb lenne a gépigény ha a megfelelő egység (Nem nem fiziksz gyorsító) végezné a "fizikát".:)
A 4 magnak pedig van értelme,jópár játékban volt már jelentős sebességnövekedés tőle,egy ideje már van értelme gamer gépekbe is.
Csak nem gagyx alapú játékokat kell nézni,ahol porbabutítják szegény cpu-t.:)
Na megint mi az éjszakai téma a Mafia 2 topikban???? -
#6473 jogos csak ki vót az a paraszt, aki azt írta hogy jól van optimalizálva?
az meg hogy erős vga-k nem birják, azt kurvára nem fogom fel, rengeted textúra van ami ocsmány, kezdve a környezettel, fák, fű minden, csakhogy rosszat is monnyak.
az egy dolog hogy nem használ az i7-es proci, mert játékok leszarják a procit, az max akkor érdemes 4 magba fektetni, ha tervezel vagy ha konvertálsz valamit, illetve crysis.
de vga-kat énse vágom....de ez csak 1-et jelent, driver....tervezés, illetve a driver még nem elég friss hozzá...
tervezési gond, az minden játéknál van, ritka amelyiknél nincs mivel a technológia megléte és használata még nem jelenti azt hogy lesz is hozzá tudásuk a fejlesztőknek, pénzük idejük hogy kiaknázzák a technológiák minden részét.
ezért ven a fejlődés, nézz meg egy ut3-as játékot a debüt idejéről, meg nézd meg a GEOW2-őt...nah ez a lényeg...:)
-
Csokis #6472 Erről se volt sehol szó. -
#6471 Minden karira:) -
Csokis #6470 Milyen mindenre? Mafia 2-ről volt szó, ott pedig igaz! -
#6469 Úgy tűnik, elsiették kicsit ezt a drivert... :D -
#6468 Gyorsul de 10 fps mindenre,na ez ami kb rendszerint hiteltelen. +10-15% (baromi ritkán 20-30) nem több...Annyi.
//Írtad más játékban hibás,BFBC2 állítólag beszaggat tőle az új gtx-eken:D -
Csokis #6467 Viszont más játékban meg hibás. Just Cause 2 pl. bugos, de úgy látom másnak is hibás 1-2 játékban. TF2-ben nem próbáltam, de inkább megy vissza a WHQL. -
Csokis #6466 Ez már tény, nálam is gyorsult. Az meg physx eredmény, ami baromira nem számít. -
#6465 Hihető,főleg a végén gtx260-al 1920*1080-ban a minimum 47 fps... -
Csokis #6464 Állítólag +10fps az új driverrel, még egy 9600GT-vel is! Guru3D fórumán nem egy ember is ezt írta! Hmm... -
#6463 Nos , nekem 30e-s procival , 40e-s vga val és egy 20e-s physx gpu val maximum részletesség mellett bőven 30 fölötti átlagfps-t kapok.
Összeállítás kérdése , a lényeg az , ha physxet akarsz , akkor külön gpuról hajtsd meg.
Írta is valaki egy másik fórumon , hogy több fps-t kapott , mikor az egyik 460gtx-ét csak physxre használta , mintha SLI be lett volna. -
norman001 #6462 nekem miért fagy le a játék?De akadás nélkül fut de van amikor le fagy és akkor újrakel indítanom a gépet. -
#6461 Nem az Ati drágul, hanem a forint gyengül:) Kint ugyanannyi mint volt, egyszer emeltek asszem 5%-al az 5-ös sorozaton. -
#6460 Röviden azt hogy 100ezres proci mellett 100ezres vidkarival teljes minőségben is alig tud folyamatos szaggatásmentes (30fps fölötti) átlagfps-t produkálni,a sokak szerint jól optimalizált játék.:) -
#6459 Hm , úgytűnik mostmár a régivel sem indul... valamit elállíthattam -
#6458 Gondolom a jó "öreg" 8800gts-emmel nem igazán vennék észre változást,ugye? -
#6457 El sem indul ezzel a driverrel -
#6456 Nincs ezzel semmi bajom ha nekik hihetetlen szép akkor az úgy is van.Neked is és nekem is más a hihetetlen szép sőt mindenki másnak mivel nem vagyunk egyformák.
Bugmentes: Ez meg lehet annyira mámorban játszottak hogy fel sem tűnt.
Ez kb olyan hogy kijött a Mafia 2 demója elsőre végigtoltam csak a küldire mentem és valóban így azt mondom bugmentes ,mert ez idő alatt nem találkoztam egyetlen egy hibával sem.
No de ha nem küldire mentem és elkezdtem ökörködni máris előjött a "sok" bug amiket már szinte mindenki leírt.
-
Pingi23 #6455 gondolom azt hogy i7 920szal meg 2 gpu-val is csak B kategóriás értékelést kapsz -
#6454 Volt már?
Új nv driver mafia 2 höz!
Mindjárt nyomok és benchmarkot mennyit segített -
#6453 ezen mit kell nézni? :) -
#6452 hallod ien szarságoknak nem kell hinni, pontozni könnyű, ha elfogult valaki, ebbe untig van bug, legalább ezt ne mondanák, a külső helyszínek egyeltalán nem szépek.
kellemessen néznek ki, de nem szépek, főleg nem hihetetlenül...
ezek elfogult értékelések...ien nincs... -
#6451 Annyira azé nemlenne jó ha neadjisten csődbe is jutnának,az ati addig nem szemtelen az árakkal amíg van konkurencia (bár az 5-ös széria már elkezdett picit szemtelenedni felsőkategóriában)...:) -
#6450 írhatnak, de a 8as bukó notebook széria óta nem tud talpraállni a cég, így meg az ati árak is kezdenek pofátlanodni hogy már szinte semmi ellenállásba nem ütköznek -
Ironman2 #6449 Hmmm.Azért nem kell temetni,a cikk végén jó híreket írnak -
#6448 Érdekes, sok más helyen, meg lehúzták 7 pontra... -
#6447 És ennyit az Nvidia-ról:) -
Ironman2 #6446
Megszületik az első 100 százalékos játék! -
#6445 Ezen az értékelésen csak szakadok. :D -
Ironman2 #6444 Nem találtak benne hibát.Az érdekes lesz. -
#6443 Ennyire tökéletes játék nincs. :D