11769
maffia23.jpg

>>Mafia II OFF-topik<< >>FAQ<< OLVASS és csak aztán kérdezz...
  • DarkSector
    jah akkor jól emlékszem.
  • DarkSector
    azért én azt megnézném, de ez max 1 random hasonlat lehet, többet nem fogsz találni...:)
  • n3whous3
    "jah juteszembe a shader-ről, még 4-esre sem nagyon emlékszem játékokban..."

Asszem már crysis is az volt, az meg elég régi már.
  • DarkSector
    jahú...:)
  • n3whous3
    "Aki DX miatt vesz kártyát annak úgy kell"

hááááát nem azért, de a metro 2033 dx 10 és 11 között kb akkora különbség van, mint pl. gta sa meg gta iv, hogy mondjak egy random hasonlatot.
  • MerlinW
    Aki DX miatt vesz kártyát annak úgy kell:) AMD terén érdemes az DX11-es HD5-ös sorozatból választani, mert gyorsak, hűvösek, keveset esznek.

Nvidia-nak a 8000-es sorozat volt az utolsó jó munkája, a GTX-ek drágák, melegek, sokat esznek, és csupán a 460 ami ár/teljesítményben megérheti (ár/értékben nem éri meg az sem). A 480-ról meg szerintem kár beszélni:)

Jelenleg a 4890-em DX10.1-es de gyorsabb, mint az 5850. Viszont melegebb és többet fogyaszt. Tehát mindenkinek magának kell eldöntenie mire van szüksége. Én legközelebb csak a HD6-os sorozatból veszek kártyát

(Oldschool vagyok, a játékmenet, a sztori és a zene után csak a 4. helyen van nálam a grafika - a DX9-es effektek pedig minden igényemet kielégítik. Természetesen vannak a mai világ szülöttjei akik nem Commodore-on nőttek fel, nekik kell a ragyogás, amit elfogadok:))
  • DarkSector
    jah juteszembe a shader-ről, még 4-esre sem nagyon emlékszem játékokban...
    asszem a Flight Simulator, meg tán a Cryisis, amikke kapcsolatba hoznám igy hirtelen emlékezetből.

én ha meghallom hogy egy játék dx11-es lesz, akkor mindig felteszem a kérdést magamban, vajon most hány dx11-es kártyát fognak megint venni 1-2 játékért??? :)
    ezis faxa üzlet ám ezt nem vitatom...:)
  • MerlinW
    "bonyolultabb effecteket, tudnak elérni, gyorsabban"

Ez annyit jelent valójában, hogy gyorsabban lehet elérni mint korábban. Eddig a bűvös 30fps alá nyomta a játékot, most már fölötte megy a megfelelő hardveren.

A DX9-es effekteket is csak a megjelenése után 2-3 évvel lehetett élvezni igazán, DX11 még 1 sincs. A multiknak céljuk/érdekük legalább 1-2 évre előre tervezni.

A perpill használható DX11 effektek az SSAO/HBAO, Pixel Shader 5, stb.
    Az újak mint Hull, Domain Shader és Tesselator még a jövő zenéje, jelenleg csak a csúcskategóriás kártyák bírnak el velük. Ez mindig így ment a DX8 óta.

Azt kell megérteni - teljesen logikus - hogy a modern technológiák a legmodernebb és a jövő hardvereire készülnek. Hiszen ettől halad a piac és a technológia. Ha mindig a középkategóriára koncentráltak volna, kb 2000-es szinten tartana a informatika:)
  • DarkSector
    nah ez már komolyabb értékelésnek hangzik, mint a fanboy 10/10
  • zzeN
    Jó lett, de szvsz nem kell rá a megjelenés időpontja, nemsokára itt van, utána meg lehet megint "szerkeszteni".
  • janika15
    gamestar: 85%
  • DarkSector
    ezt mind mind ma 1 nap alatt? :P
    nemsemmi teljesítmény...videőkat is készíthettél volna...:)
  • tomo05
    nagyon jó lett!remélem ezt fogjuk használni!!THX
  • tommygear
  • xido
    Mentem volna busszal az említett térkép-anomália pontra...erre beáll a dugó..dudálok mint állat,erre nigró kipattan előttem a kocsiból és kirángat és elkezd verni:)..Persze leütöm,erre haverjai a környékből jönnek,majd zsaruk és az általatok említett bandaharc kezdődik:)
  • Prézli
    Kicsit játszottam, és továbbra is találok jó dolgokat, amik azért mind mind azt bizonyítják, hogy eléggé át van gondolva a játék
    -A stop táblát le lehet lőni a póznáról, eleinte lifeg egy csavaron és lehet pörgetni ha lövöd
    -Ha köröz a rendőrség azt le lehet fizetni telefonon keresztül is
    -Először bugnak hittem, de a fekák előszeretettel másznak fel a kocsijuk tetejére ha messziről lőnek rád
    -A benzinkút boltjában lehet lődözni a flakonokra, pár robban is (nekem Mafia tutorialt juttatta eszembe)
  • Bala10
    Készítettem uncsiságból egy bannert, ha tetszik használjátok...

• DarkSector
    "Csak hát a sok marketing a hájp és a butábbnál butább független online játékmagazinok behülyítették a laikusokat"

jah ezt a fontos dolgot elfelejtettem kiemelni, nah erről van szó...
  • tenkenorman
    általában mindig:D
  • tenkenorman
    mert rosszul van a faqban leírva. trainereknél általában mindig a játékot indítjuk előbb.
  • DarkSector
    hát ebben biztos igazad van hiszen ezért írtam hogy kamu.

régebben a kezdetekkor olvastál hireket? még dx10-nél.

azzal nyomultak hogy ezzel a technikával a már meglévő és annál bonyolultabb effecteket, tudnak elérni, gyorsabban...nah erről beszélek hogy kamu.

érdekesnek tartom hogy egy dx9 és dx10 nél nálam 1 eltérés van hogy kevesebb az fps.
    meg ottvan a crysis baki...xp-n dx9-ben ugyanugy mennek azok amik állítólag dx 10-es dolgok, effectek....lol
    most meg ez a dx11... a dx8-9 óta lószar fejlődést mutat.
  • a.carkey
    Azt meg tudnád írni priviben, hogy melyik cég?
  • Gibor
    Ezt szépen leírtad, mint mindig :)

Amúgy amit DarkSector mondott, azaz a pisix realtime számol mindent és a havok meg scriptből... erre ott az ellenpélda hogy a pisix is scriptből számolja az egészet, az más dolog hogy a scriptet könnyeben lefuttatja vga ról mintsem 1 cpu magból. Pisix ugyanúgy scriptet használ, hiszen vegyük a példát, látsz egy dinamikus fény forrást ami ugyebár realtime, azt nem egy 10kb os fájl-al csinálják, hanem úgy modellezik le a pályát például, na akkor ha pisix realtime azaz dinamikus füstöt vagy ruhát mozgatna, akkor nem egy 10kb os fájból használná, fizikának számolnia kell magától nem sciprtekből, és akkor lenne dinamikus ha a modellen a ruha darab lenne megcsinálva úgy, azaz ott a ruha darab neve lenne mondjuk ruha1, és akkor a pisix értelmezné hogy a ruha1 micsoda és úgy mozgatja.... de itt a pisix 10-15 20kb os fájlokból működik, ami ugyanúgy script... Bocsi hogy hosszan írtam csak megpróbáltam érthetően leírni, és darksector dinamikus dolgaira rácáfolni...

Ui: Azért beszéltem modellekről, mivel 3DSmax-ot ismerem használtam, használom, a dinamikus dolgokra mindig is ott vetitettük le a dolgokat, és a fizika a mesh nevéből dolgozott...
  • Vlala #6581
    Ja, ok. :)
  • zzeN
    Nem neked ment az üzenet, másnak de már kitörölte a hsz-ét:).
  • MerlinW
    "dx egy nagy mese"

Fogalmad sincs mi az a DX:)

DX célja, hogy mozogjon az egered, működjön a billentyűzeted, a webkamerád, a monitorod (DirectInput), szóljon a hangkártyád (DirectSound), és hogy szolgáltassa a 3D gyorsításhoz (Direct3D) szükséges függvényeket (ebbe beletartoznak az effektek is) a VGA számára, ami értelmezi azokat.

DirectX egy interfész, ami direkt elérést nyújt a perifériákhoz. Soha sem volt célja, hogy gyorsabb legyen tőle bármi is (*lásd lejebb). Az alkalmazás sebesség a programozón múlik, hogy az eljárásokat, effekteket milyen módon használja fel.

Laikus nyelven: DirectX egy passzív könyvtár, sok sok könyvvel. Nem csinál semmit. A programozó válogat a könyvek közül és idéz belőlük a megfelelő helyeken. Ha rossz helyen, rossz időben, akkor a közönség lassan fogja megérteni:)

Tehát DX-nek közvetlenül semmi köze a sebességhez (közvetetten valamennyi növekedés előfordulhat a régi függvények simogatása és az új DX10-es architektúra által.), valamint a látványtechnikai effektek a DX rendszer felét se teszik ki.

DX11: könnyebben használható, gyorsabb algoritmusok, több függvény (többek közt effektek, lehetőségek, hardvertámogatások)

A DX a fejlesztők játékszere, nem a játékosoké. Csak hát a sok marketing a hájp és a butábbnál butább független online játékmagazinok behülyítették a laikusokat - akik csesznek utánaolvasni és inkább mondják a magukét -

DX11-es effekteket használó játék lassabb lesz logikusan, főleg a nem DX11-es kártyákon. A régebbi cuccok pedig, mint pl. a Pixel Shader 3, gyorsabb lesz DX10/11-el, mint DX9-el.

Az új DX11-es effektek:

Hull Shader (HS)
    Fixed Function Tesselator (TS)
    Domain Shader (DS)

Remélem felvilágosultál kicsit.
  • DarkSector
    hát ezzel csak egy gond van, hogy míg a dx egy nagy mese, a fiziksz, kézzelfogható látványbeli különbséget ad a játékhoz...

a dx-nek tudtommal az lenne a célja, hogy gyorsabb legyen tőle a játék.
    azt kiváncsi lennék hány ember van akinek dx11 vagy dx10-ben jobb fps-e lenne mint dx9-ben...:)

de ahhogy mondod a tertrisben régen nem volt semmi fizika, és mégis jó játék volt...:D
  • MerlinW
    Mintha DX11 vagy fiziksz nélkül rossz lennének a játékok..:)
  • tomo05
    ez se rossz megoldás!
  • DarkSector
    jah vagy legyen minden karin dx11..... :D és szeressük egymást.
  • Vlala #6574
    Ezt tettem.
    "Igazából több hasznos kis patch/trainer is létezik ezen probléma megoldására, az egyik itt található, azért is érdemes ezt használni, mert emellett rengeteg plusz szolgáltatást is nyújt mi szem szájnak ingere!
    Használata pofon egyszerû, mielõtt indítjuk a játékot indítsuk el a trainert is. Aztán amikor már játékban vagyunk elég, ha egy ALT+TAB kombóval felnyitjuk és szimplán csak kipipáljuk azt amire szükségünk van! "
    De nem műkszik.
  • balee4
    De lenni lesz, csak arról volt szó, hogy nálunk, nem forgalmazzák, de úgy tűnik hoznak be mégis.
  • forzajuve5
    Shift
  • samsung123
    szazrjuk le ezt az egész Nvidia dolgot, szeressük egymást! úgyis az dő ledönti hogy, marad-e vagy végre az amd is lép a HAVOK-kal CPU alapon, és egységes lesz mindenkinek! felőlem lehet az N phiziksze is csak mindenki egyenlő esélyekkel induljon, ugymint a pl: DirektX közös szabvány oszt csókolom!(szép álom tudodom)
  • wollnerd #6570
    Sziasztok!
    Mi a billentyűparancsa az erőtettet(gyors) futásnak?
    Köszi előre is!
  • zzeN
    FAQ!! OLVASS és csak aztán kérdezz..
  • Vlala #6568
    Kíváncsiságból kipróbáltam volna a trainert (FAQ), de nem működik.
    Mi lehet az oka?
  • DarkSector
    nem kell utána néznem, mert teljessen mársról irsz te, mint én...ezért se érdemes tovább foglalkozni ezzel, mindenki leragadt annál, hogy a proci többet elbírna a kártyánál, a gond ott kezdődik, hogy senki nem llította az ellenkezőjét, legalábbis én nem...
  • a.carkey
    Nem arról volt szó, hogy nem lesz speckó kiadás pcre?
  • pxxl