14765
KELET TÖRZSEI MAGYARÍTÁS (thx, AtiRadish)
-
#14485 ehh, de benéztem. :D Akkor passzolom. -
#14484 Írtam hogy főkönyvtárból próbáltam!:) -
#14483 Másold a játék főkönyvtárába. Nem biztos, hogy menni fog, de nekem más játéknál volt ilyen problémám és ott ez megoldotta. -
#14482 Hi! Nem tudom felpatchelni a Kelet Törzseit 3.0-rol 3.1-re!
A játék nem eredeti! Főkönyvtárba másoltam a patchet amit az ubisoftrol tölöttem le. Azt írja ki telepités alatt h nem talalja a játékot!
Help me! -
freedom help #14481 Köszönöm a segítséget, de sajna most sem jó...
Pedig nem vok egy technikai analfabéta!
Én már nem tudom mi lehet a baj... lehet hogy a verzió nem stimm...
További segítségeket, hozzászólásokat is előre köszönöm! -
Burszky1 #14480 Sziasztok! Én néztem a mapgenerátorban és nem tudom még mindig hol kell szövetséget beállítani,... van pár alap játék ahol van szövetség, de csak 2-3... valaki tudja esetleg? :)
A másik, meg h nem magyar az uccsó 2 kiegészítő a heroes 5höz, és kellene magyarosítás hozzá ha van egyáltalán! Tud vki? köszi
Én személy szerint az V ik rész ajálom, mind a 2 kiegészítővel, jó a sztorija, a jchatósága, a grafikája, és a varázslatok-képességek is :) -
#14479 A Profiles mappában (a telepített játékkönyvtáron belül) keresd meg az Autoexec.cfg fájlt, nyisd meg Notepaddal, és add hozzá ezt a sort:
setvar dev_console_password = schwinge-des-todes
Utána a játékon belül a 0 (nulla) gomb lenyomásával előjön a konzol. De ez csak az alapjátékra érvényes. -
#14478 Köszönöm. -
fawcet #14477 Egymástól elkülönülnek a történetek, úgyhogy az alap heroes V-öt indítsd el. Szerintem látni fogod. Amúgy ha skirmisht akarsz játszani akkor jó az utolsó kiegészítő. -
freedom help #14476 Üdv mindenkinek! Segítség kellene! Az 5-be szeretném valahogy előhívni azt a fránya konzolt, de "nem akarja megadni magát"!
Próbáltam a fájlokat módosítani (a "setvar"-ost, és a "show_console"-ost is) de semmi!
Lécci írjatok tippeket, hogy mit kéne csinálnom. Előre is köszi! -
#14475 Szevasztok!
Az alapjátékra feltelepítettem mindkét kiegészítőt, bár még magát az alapot sem játszottam végig. Ha az utoljára kiadott kiegészítőt indítom, akkor is hozzáférek az alap küldetéseihez, vagy elhatárolódik egymástól a 3 játék? -
sirdond #14474 vannak magyar készítésű pályák?
heroes.harwired.hu-n néztem,de ott nem nagyon vannak -
armandusy #14473 jah sorry hogy elfelejtettem irni hogy ez a mission a tribes of the east kiegészítésben van -
armandusy #14472 szijasztok a one clan, one khan nevezetű missioban elakadtam megszereztem három várat egy szigeten vagyok és nem tudok sehogysem máshova eljutni hajózok össze vissza de nemtom hogy kell tovább haladni aki megcsinált a pályát kérem segítsen köszi! -
#14471 Persze vannak megmosolyogtató grafikai megoldások...de hát a Might and Magic ugye:
:))
Mégis nagy hangulata van.
Viszont a KB tL valóban jól keverte a mesebeliséget a fantasy-val...jó lett az arány nagyon. -
Zóanagyvarázsló #14470 Én bírom negyedik részt is, de szerintem elképesztően kiegyensúlyozatlan, kiforratlan volt az új rendszer. Lehet, hogy utólag úgymond befejezték, de klasszikus vonalt csúcsra járató harmadik epizód fölé semmiképpen nem helyezném azt a kísérletezgetést.
Az első két rész tényleg mesésebb, ez valahol pozitívum is, viszont az art design engem már annak idején is megmosolyogtatott, elég primitív vonásaik is vannak. Ebből a szempontból nálam az új KB a csúcs, más stílusú játék, de klasszikus, mesés HoMM világot az hozta el egységes, és gagyi megoldásokat nélkülöző formában. -
sirdond #14469 adom a véleményedet
mindenben a 3 legjobb, és ha már meguntad az alap h3-at akkor ott van wog is,ami még rátesz egy lapáttal -
#14468 Én is veled értek egyet. -
#14467 Nem értek egyet. A 3. rész messze a legjobb az összes közül, mind hangulatában, összetettségében, eredetiségében(!). A 4. rész vicc a 3hoz képest. -
#14466 Sztem a 3.-t nyugodtan kihagyhatod :)
Csak hogy én is zavarjak a képen, mert az 5. rész az valóban nagyon a 3. részen alapul.
A HoMM 3. része akkor nagyon jó, ha sorra veszed az összeset.
-Az első rész nagyon rövid, tök hamar ki lehet végezni.
-A második rész két szálon játszható végig, és van kieg. (sztem alapmű a HoMM2 Gold)
-A 3. részjóval összetettem mint a 2., viszont a mesehangulatból elég sokat elvesztett sztem. Kicsit csicsa, és a föld alatt rossz térképen nyomasztó is tud lenni. Online is játszható, bár a stílus nem barátja.
Sztem a HoMM 3. részét csak WoG-l szabad játszani.
-A 4. rész még összetettebb, sokkal izgalmmasabb variációk vannak benne mint az elözőekben, az én véleményem szerint minden lényeges dologban jobb mint a 3. rész, kivéve 2 nagyon fontos dolgot:
grafika (illúzióromboló néha), a 3. rész után szétesett a régi világ.
Elvették a csatárláncot, elvették a 7. nap ostromát, azaz a 'hivatalos' csalásokat. Lehet mondnai hogy megbukott, de azért van sok HoMM rajongó ami kiáll mellette.
Az 5. rész milyenségét javarészt a 4. rész sikertelensége szülte, Nagyon jó játék, de kicsit betoji fejlesztési csapásvonallal.
...nekem ezért is jó élmény a King's Bounty tL.
Szal neked mindenképpen az 5. részt ajánlom.
..és ha megtetszik, akkor az elejétől kezdve az összeset. :) -
lammaer #14465 Koszi sracok, akkor megnezem a 3-tol kezdve :) -
sirdond #14464 Sziasztok!
Tegnap újra elővettem a h5-öt nagy unalmamban.Felraktam a két kiegészítőt, és a legújabb patch-eket, és letöltöttem pár mapot (innen:http://www.maps4heroes.com/), de egyikkel sem tudok játszani. Sőt,ha mapeditorral csinálok egy új térképet és elmentem, utána már azt sem tudom újra betölteni. Gondolom volt már ilyen másnak is,visszaolvastam egy kicsit de nem találtam magyarázatot.
Valaki esetleg tudna segíteni?
-
Zóanagyvarázsló #14463 Én mindenképpen egy régebbivel kezdeném (tehát az első résszel, de legalábbis a harmadikkal), mert ha látod a sorozat által bejárt utat, jobban kialakulhatnak a saját elvárásaid a "HoMM" műfajjal szemben, különben is mind élvezetes tud lenni a mai napig. Mindenesetre a IV. és az V. már távolabb van az ősöktől, pedig illik azokat is ismerni.
Az utolsó két részről címszavakban:
5. rész: lineárisabb kampányok, állítólag ha "rossz" hőst fejlesztesz, akár pórul is járhatsz. (A kampányokat még nem játszottam végig.) A legtöbbet a harmadik epizódtól örökölte, de van, amiben a negyedikre hasonlít (vagy inkább köztes), és vannak saját újításai is.
4. rész: tényleg kilóg a sorból. Volt még ezen kívül ezernyi hibája, de talán patchekkel javították, én elég régen játazottam vele. Fő jellemvonása a hősök közvetlen részvétele a csatába (egy seregben egyszerre akár több is lehet), valamint a lények is tudnak mozogni önállóan, nincs csatárlánc. A legbőbeszédűbb sztorit is magáénak tudhatja, sokat kell olvasni, de ez áltlaában meg is éri. Többnyire ugyanolyan vár ellen kell harcolni, ami nekünk is van, ez viszont kissé aláássa a kampányokat. A várak, mágiaosztályok kiegyensúlyozatlanok. -
#14462 A 4.-et én kihagynám, de a többi jó. Harmadikkal sokat játszottam, 5. is egész jóra sikerült. -
lammaer #14461 Lenne egy kerdesem veteranokhoz: Kings Bounty utan (tudom, tudom, nem ugyanaz, de azert a stilus passzol) sztem lesz kedvem egy HOMM menethez is.
Velemenyetek szerint, melyik a legjobb es miert? Olvasgattam hogy a 4. pl elegge kilog a sorbol, es hogy a 3. volt igen jol sikerult darab.
Az 5. kiegeszitojerol meg azt hogy nem valo kezdo HOMM-osnak, mert brutalra sikerult.
Szoval, melyikkel kezdjem? -
bauer #14460 "Helósztok!
Az a problémán hogy telepítésnél kér egy data 3.cab fájlt ami nekem nincs meg. Segítsetek pls. "
Hello, nincs a dvd-n a data3.cab? Megnézted? Ha rajta van és ennek ellenére nem találja az baj, ha nincs is rajta, akkor viszont, ugyan nem tudom honnan van a játékod... Ha letöltötted, akkor tölts le másikat :):) -
bauer #14459 A map generátorban tudsz szövetséget beállítani. /báár azt most meg nem mondom hol is pontosan.
Nekem is lenne egy kérdésem: Készítek egy map-ot, elmentem és ugyebár bekerül a /maps/ könyvtárba. Nem tudom, hogy hova kell bemásolni, hogy tudjak vele játszani, illetve hogy lássa a játék... valaki tudna segíteni nékem? -
Burszky1 #14458 Lehet valahogy szövetséget csinálni? a map generátórba esetleg? -
bulleye #14457 Helósztok!
Az a problémán hogy telepítésnél kér egy data 3.cab fájlt ami nekem nincs meg. Segítsetek pls. -
Burszky1 #14456 Ohh, látom a linket de sajna már nincs fent! Valaki ha tudja küldje el a magyarosítást a hammers of fate és a tribes of the east hoz (ha létezik ilyen, de ezek szerint van :) ha egyszerűbb akkor emailre: [email protected] köszike :) -
KingPunisher #14455 Bár ahogy látom talán mégis :) itt chat felett van egy link oda katt ;) -
KingPunisher #14454 tomcsa4: köszi igen irtam nekik e-mail-t kiderült nem egyedi este most ők is irtak ubisoftnak remélem megoldodik kapok ujat vagy vmi.
Burszky:magyarul jelent meg magyaritás nincs ha megvenni nem akarod akkor magyar verziot kell letölteni ;) angolbol magyar-t nem tudsz..
-
Burszky1 #14453 Hello szia :) Remlélem tudtok nekem segíteni :) a hammers of fate és a tribes of the east hoz magyarosítást betudok valahol szerezni, vagy van hozzá már? ha tud vki valamit akkor lécci irjon köszi: [email protected] -
#14452 Nem sokat játszottam a törpékkel, nem nagyon fogott meg, de a rúnákat használd "gazdagon" (ahogy Paliklaci bátyánk mondaná :)). -
fawcet #14451 Érdekel hogy a törpékkel hogy érdemes taktikázni? Melyik egységet vigyem be első csapásra? Ti hogy szoktatok harcolni velük?
Azért érdekel mert a sima heroes V-höz képest mindig hullanak a törpék a seregemből. Egyszer meg benyomtam a berserket na az aztán betett szegény dárdásnak, mivel az volt mellette. -
tomcsa4 #14450 Lehet rossz a kód. Nagyon ritka az ilyen. Hívd fel a dobozon található telszámot. -
KingPunisher #14449 Üdv segitség kellen..
Megvettem a kelet törzseit és kér online kodot..
Beirom a dvd tokon lévő 19 jegyű kodot de érvénytelenek irja..
Teljesen uj eredeti game Galaxis netről rendelve..
Mi lehet a gond láttatok már ilyet ?:S -
Crome #14448 Aha, ok. Így mondjuk más egy kicsit, mert megmondom őszintén én úgy próbáltam eddig játszani, hogy ha elfoglaltam egy várat, akkor azt már nem akartam visszaengedni a gépnek. Ezek szerint viszont így egy olyan oda-vissza játék lesz, amíg tart az ereje. Már én is úgy látom, hogy az egyik legfontosabb rész az lesz, hogy hogyan tudom úgy megosztani a seregem, hogy jusson a várvédelemre is, de azért foglalni is tudjak a másikkal. A bányákat eddig is igyekeztem megvédeni, azzal talán ezután sem lesz gond. Viszont azt sajnálattal vettem észre, hogy a varázstornyot nem lehet level 5-re fejleszteni, csak 4-ig. :-S Pedig ugye ott lehettek volna ütősebb varázslatok, mint pl. a meteor shower.
Majd azért visszaírok ide, ha megcsináltam, vagy ha újabb gondom támadna.
Köszi mindent! -
#14447 Huhh, elég régen vittem végig, de tudom, hogy valami hetedik nekifutásra sikerült csak.
Szerintem ne fejlessz épületeket az elfoglalt várban, mert előbb utóbb úgy is visszafoglalja az ellenfél. Esetleg akkor fejlessz, ha eleve van alap épület, és az upgrade-jét megépíted, mert upgrade-elt egységeid vannak, és azokat ki is tudod egyből venni.
A legelsőnek elfoglalt várat természetesen védd meg. A mass varázslós ellenfél leverése után ez az egyik kulcs momentum, hogy az össz sereged hogyan osztod szét: mennyivel mész portyázni, és mennyit hagysz várat védeni. Ezt az első várat érdemes fejleszteni, a többi feláldozható, sőt biztos, hogy előbb utóbb visszafoglalják. Aztán meg te foglalod vissza, stb... Legalábbis nálam a hosszú játék kb 60%-a ebből állt.
Ami fontos, hogy az ellenfél mindig küld kisebb csapatokat bányákat elfoglalni. Ha nem is tudod ezeket a csapatokat leverni, a bányákat mindenféleképp foglald vissza (ez kb +3, 4 hőst jelent a főhős mellé), mert az erőforrás extrém fontos a nagy sereg szempontjából (mindig vedd ki az alap egységeket a várból, ha látod, hogy meg akarja a gép támadni, ha tudod, hogy nincs esélyed akkor is). És egyébként is: ha neked termel a bánya, akkor nem az ellenfélnek termel, tehát ennyivel kevesebbet tud ő seregre költeni, ami főleg ostromnál kedvezőbb felállást hoz. -
Crome #14446 Értem. A varázstornyokat fejlesszem? Gondolom fontos a csatákban, hogy legyen valami ütős varázslat. Én úgy vettem észre, hogy a gép inkább egyre erősebb lesz, nem pedig gyengül, vagy én láttam rosszul? Meg, ha elviszem az egyik hőst a sok sereggel, akkor a másikkal mit fogok kezdeni? Hiszen, ha kinyírják, akkor vége a küldetésnek, mert ahogy írtad is, a várakat nem tudom védeni sehogy...
Végezetül pedig annyit még, hogy az elfoglalt várakban kezdjek mindben fejleszteni? Van annak értelme ezen a pályán? Mert az baromi sok nyersanyagot és pénzt visz el.
Mind1 köszi a tippeket, próbálkozom, ahogy írtad, mert ennyire szívatós pályával még nem találkoztam az eddig lejátszott kampányok során. Már jó pár órát beleöltem, de mindig elbuktam. Feladni meg nem akarom. :-)