Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

j0nNyKa
most kaptam elo a Chroniclest, hat valahogy csillioszor nagyobb elmeny, mint az 5... :[

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

adios
nekem a 4. is tetszett.Igaz a 3.-ik kicsit jobban

dr Kotász
Nem. A 3. rész viszont igen.
Minden nyafogásom ellenére rendkívül jó ez a játék. Ilyen volt a 4-es is?

necromanser: én harmadiknál(necró).
Sziasztok ti melyik kampánynál tartatok ezzel a játékkal????
j0nNyKa
a kor elejen asas, amikor nem leptel, nem azt jelenti, hogy a map vegen asol, amikor mar 283932t leptel
... szerintem

horpeti
nem heroes 3aztál? 😊

tibor16
köszi, vszínû erre nem jöttem volna rá...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

precision
az ásáshoz egy teljes nap kell, szal megállsz az X -el jelölt részen, TURN, és utána ásol

Bazinga!

tibor16
??? - ezt most, hogy érted? - arra célzol, hogy foglaljak el mindent és utánna ássak? (- vagy nem értem...) mert ez is ésszerû, hmmm - de az is, hogy annak a segítségével verem le az ellent... azért is keresem

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

j0nNyKa
probaltal mar kor elejen asni, amikor meg nem leptel ?.

Azt hiszem megvan a kulcs. Ha valaki felkészül és megszerzi a fõnix varázslatot, akkor sokkal könnyebb lesz. Egymás után több csatát is ki fog bírni.
tibor16
sziasztok, röstellem, teljesen láma a kérdésem. Azon a pályán vagyok, ahol az Asha könnyét kellene kiásnom. A 3 obeliszket megkerestem, a mozaik térkép alapján a helyszínt szerintem megtaláltam de hiába centinként vizsgálom át a terepet, nem ajánlja fel az ásást lehetõségként. Mi lehet a hiba? - csak kóválygok a pályán. A két démoni kapubol az egyiket bevettem, - lehet, hogy a komolyabb bevétele után lehet csak ásni? Elõre is köszi a segítséget...

Nekem az elfek összvissz egyszer jöttek

Mocsok dolognak tartom, hogy az erõforrások nem igazán vannak egyensúlyban. Ráadásul, ahogy hozzá érek az egyik városához, rögtön jön a megtorlás+az elfek.
ja az amikkor a 2 hõs van, hát igen én a necroval támadtam Isabellel védekeztem de egyszer tudom elgoflalta a gép az meber várat de a necroval visszafoglaltam

Ja de lehet , bocsika, én arra emlékeztem csak hogy zicceres lehet...mi a gond a pályán?

Az nem a második pálya? Én arról beszélek, amelyiknél a plusz három tárgyat kell megszerezni.
a lényeg ne támad meg a kikötönél a titánokat addig a gép se támad, szerez meg mindent a szigeten és csak utána támad meg õket

Üdv!
Csak az az apró kérdésem lenne, hogy más is megszenvedi a nekró harmadik pályáját?
remélem az 1.3.ba kijavítják ezeket a hibákat..bár vicces hogy patch által okozott hibák lesznek kijavítva😊

horpeti
oksa. Majd megbeszéljük ezt a patch dolgot MSNen.

Nekem csak ez volt a személyes tapasztalatom.

Egyrészt lassú, másrészt ha kilépsz winbe, megáll egész.

ezzel szemben 1.0nál ezek nem érezhetõk... És ez eléggé nyomós... De kipróbálni ki lehet.

Én párszor már újratelepítettem emiatt. 😄D

horpeti
hát egen... Nem lehet egyértelmûen erre alapozni semmit. 😊

Szal csatát kimondottan ezzel nyerni nagyon nem lehet, de veszteség minimalizálásra tökéletes.
Ha annyira nagy a túlerõ, akkor úgyis mind1. 😄D

Igen, a resurrection kimondottan nagy nyersanyag igényû, nem lehet arra alapozni a dolgokat.
A raise dead az olcsóbb... De az csak a nekrónak nyújt maradandót.

Azt hiszem Academyvel nagyon jól lehet a bányákat leverni, eddig velük sikerült a legsimábban. 😊

akkor ujra kell telpítenem küldöm privibe az msn cimem😊

horpeti
1.0-t tökéletesen lehet játszani. (ezt javaslom netre)

1.2 nagyon laggzik. (legalábbis így tapasztaltuk)

Szívesen játszanék veled. 😊

Akár 2en gépek ellen is... De egymás ellen is lehet, na úgy még nem játszottam. Csak elkezdtük haverral 2. hétig jutottunk (neten).

MSNed van? az kicsit jobb kommunikációs csatorna lenne ehhez.

horpeti
jah, akkor kuka. 😄

Egyébként ezzel a ressus, raise deades taktikkal is csak annyi baj hogy mondjuk a ress 5. szintû varázslat azért ahhoz kell ám nyersanyag, azt meg is kéne élni, mig addig eljutnék elég sok gépi ellenfél meglátogat és sokszor annyira legyengül a csapatom hogy egyszerûen begyür a gép.Most is academys hõssel rágyurtam a destru magicre hogy haladjak a bánya foglalásokkal, nem is ment rosszul, erre jön a sylvan gépi hõs, pár szinttel nagyobb ilyen fejlesztett kõszobor lényekkel vagy 60 al (ezek elvileg academy tipusú egységek, hogy honnan szerezte õket nem tudom, ezek ful destru immunák(a stonera talán nem , de nekem ice varázslataim voltak)és a saját fajta egységeivel, igaz abból nem sokkal , persze azokat magiccel simán leszedtem de ezeket alig birtam apritani mivel ugye immune a magicre , persze közbe a sylvan hõse is szedegette az egységeimet, mind1 nagy nehezen legyürtem de megint szinte a teljes seregem elveszett, itt általába abba is hagyom a pályát mert egy következõ hõs ugyis kivégezne . A raise dead meg kisebb de pl academy nál elég kicsi a valószinûsége hogy megkapja az ember

Egyébként mi a tapasztalatotok, lehet hamachival rendesen játszani, nem tulzottan lagol? mert ha nem akkor játszhatunk , bár mondjuk biztos rommá vernél ugyanis teljesen nem sikerült még hard gépet megverni( csak mondjuk nem én nyekentem meg elsõnek😊

Ezt nem teljesen értettem😊 a taktik skill csak annyi (legalábbis én annyit vettem észre) hogy eggyel elõrébb lehet rakni az egységet

horpeti
Nemtom az a taktik az hogy müxik, hogy akkor enged-e a gép után elhelyezni, vagy csak annyit hogy 1gyel elõrébb lehet...

egyébként azt hogy a gép csal néha onnan is észre lehet venni hogy például beraktam egyik oldalra a varázsloimat, a gép pedig pont vele szembe rakta be a legerõsebb grpját akikkel hamar eléri õket, visszatöltöttem átraktam teljesen máshová(persze ha úgy nézzük ilyenkor meg én csalok) a varázslokat és no lám megint vele szembe volt ugyanaz a group lény

horpeti
Én Lászlóval próbáltam ki a nekrót, az is faja.

Bár úgymond nem annyira volt eddig szükség a speckójára, de attól még faja.
Elméletben mindenképp. 😛

Mondjuk én is így szívtam , hogy rossz varázslat volt a mage guildban, pl. Slow nuku.

Lászlóval nem volt gáz. Arcaine institution (vagy mi), 1. hõssel mikor taliztam, varizott slowt, és már meg is volt. 😊

Amúgy legjobb ha nagy attack def, és mágia támogatás.

Knight pl. nem lenne rossz, ha fel tud venni 3-4 knowledget, és 3-4 spellpowert... Gép ellen pl.

Pl. egy nekró ellen, aki rákontráz folyamatosan darkkal, ott azért számít, hogy ki hogy bírja mannával, meg stb...

Bár nekró sem mannabuzi, de intelligenceszel már jobb. Knightnál is mondjuk fel lehet venni... és akkor máris hasonlóan jó lehet... Csak ugye knightnak spellpowere sincs sok... pályán felszedve 3-4 már pl. védõvarikhoz tökéletes...

Na látom kicsit behalt a fórum...

Egyébként most hogy kiprobáltam más fajt az infernon kivül és abból amit horpeti mondott, azt lehet mondani hogy a might n magicbe tényleg egyensúlytalanság van a magic javára. Az academyval (számomra) sokkal könnyebb volt a hard gép ellen jászani a, a bányák és egyebek elfoglalásával is jobban lehet haladni, kis vesztességgel hisz a lények többségét ugyis a hõs öli meg.
Szóval a magic vhol fontosabb a mightnál, és ez nem kedvez a havennek és az infernonak. ezt a 2 fajt kicsit hátrányba érzem a rossz mágia tudásuk miatt, a sylvan azért más azok gyors távolságiakkal nagyon tudnak pusztitani(hamar is kerülnek sorra)

Acadamyba gondnak egyedül azt láttam hogy minden féle mágiát besorsolhat a gép a mage guildbe, és igy nagyon függ az ember attól hogy jó varázslatokat kapjon, itt elég sok mulik a szerencsén

Bár ki tudja lehet késõbb változik a véleményem

horpeti
az artifactolást nézve azért annyira nem is vészes a primary stat helyzete, mert ha csak az attack és a defet nézzük, akkor minden 4. szinten 1gyel nõ az attack/def artifactolható képesség, így kvázi a fele knowledge átszámítható attack/defbe...

20 knowledge: 5-5 attack /def...

Persze ez nem érhet fel egy knight fejlõdésével, de össze sem hasonlítható.

Ha mégis össze akarná az ember: kapunk egy fele olyan erõs knightot, aki viszont irdatlan sokat és akár nagyon is tud varázsolni (mark of the wizard).
Ha eleve azt nézi az ember, hogy pl. levarázsolja a knightot a pályáról resurrectionnel, meg mindig felülírja a másik varázslatát (cleansing, dark magic stb.), akkor máris kezd egálba kerülni az ember...

Bár ugyanúgy megvan a többi népnek is az erõssége, ez eléggé lesarkított. 😊

Pl. az óriási, hogy mass confusiont varázsolva szevaszt mondhat a knight a képességének. 😛
Aztán lehet próbálkozik szegény knight cleansinggel, meg stb... De ugyanazzal a lendülettel vissza is lehet neki adni. Aztán a varázslás gyakorisága, és kitartása nem felé húzza a mérleg nyelvét...

A többi meg a pályán dõl el... Vannak erõsebb, gyengébb, hasznos, haszontalan egységek... azokról nem beszéltem. 😊

Wizardnál nekem a gólem az nagyon tetszik, fõleg, hogy a master gremlinnel lehet javítani. 😄 Meg, hogy mindig visszaüt...
Legutcsó csatában hiába küldtem elõre, nem merték megütni se. 😛

Csak lassú szegény nagyon, de pofoztatógépnek tökéletes. 😄D

Nah, be is fejezem, remélem segítettem akinek kellett, akinek nem, azt meg nem untattam.

Sziasztok,

Van egy olyan gondom, hogy az Academy campaign 3 ik kuldetesenel a Markal csata megnyerese utan kivag. 1.2 es patch meg minden franko, megis 3x jatszotta ezt el. Masnak is volt hiba itt a Markal csata utan, vagy keressem a gepemben a hibat?

Koszi szepen a valaszokat.

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

horpeti
Ha annyira nagy a túlerõ, hogy varázslásonként 3-4 resurrection is kevés, akkor tényleg megeszi a fene... De ha átfordul a csata a te javadra, akkor azt 0veszteséggel hozhatod ki... Minden esetben.
Egyetlen gát, hogy ha az ellen visszavonul. 😛

horpeti
Wizardnál ebbõl a szempontból nekem nagyon ütött a NUR nevû hõs.
Csata közben regenerálja a manát 😊

És elég magas szintre jutva nem is keveset! 😊

Mondjuk lehet fölösleges, mert amúgy is lesz millió knowledged... De szerintem van egy bizonyos szint, ami után akár ha semmit se nyomsz, csak resurrectiont minden körben (sorceryvel ugye 30%kal gyorsabban), mondjuk 2-3-4 lényre egyszerre, akkor az megeheti a mannát...
Persze normáis helyzetben bõven elég, de kimondottan maratoni, és ráadásul nem is fölényes csatáknál bejöhet...

Pl. nekró ellen, aki szintén idéz, mint az állat...

Vagy egyszerûen csak nagy túlerõben, ahol megpusztulnál folyamatos élesztés nélkül...

Bár a tapasztalatom az Nurral, hogy volt 240 mannám,és maratoni csata végére 220 volt.. 😛 Szal lehet pazarlás, de megnyugtató bázist nyújt... Titán és mondjuk a 6. szintû + mágus folyamatos kifogyhatatlan élesztése eléggé kecsegtetõ dolog... Míg a másik csak fogy, vagy esetleg õ is varázsolgat, de lehet 2 óra múlva, de neki el fog fogyni a manája. 😛

Bár ennyire okos géppel nem találkoztam, a wizardok is mark of the wizard nélkül tevékenykedtek, és nagyon gagyik voltak.

horpeti
hát sztem igen. Volt, ami nekem is fura volt az elején, de aztán duplán sebzett.

De ne ebbõl a szemszögbõl nézd, és akkor érteni fogod jobban:

ha megjelölsz egy lényt ezzel, akkor arra mindig hatni fog az a vari amit nyomsz.

ha pl. nyomsz egy sufferinget, nem lesz rajta duplán, nem halmozódik.

De gondolom ha Vulnerablet nyomsz rá, akkor dupla lesz (bár nem próbáltam), mert 2* varázsolta rá.

De hogy jobban megértsd: Másik lényre castolsz, akkor a másik lényre is hat, meg mindegyikre, amelyiket megjelölted...

Pl. tipikus példa: megjelölsz 1-2 egységet, és utána resurrectálsz. Akkor lesz elõször is az alap varid, amit a körben nyomsz, és plusszban az összes többire is kasztol. Na most hogy ez ugyanez-e (és akkor kvázi dupla), vagy más lény, az lényegtelen...

Pl. nekem az is jól bejött, hogy 1et megjelölök, és másikat élesztem... nem muszáj mindig duplát.. 😊

Igaz, sok idõ telik el a megjelöléssel, de talán belefér, hosszabb csatánál MINDENKÉPPEN.

Már csak az kell, hogy legyen elég manna. 😊

Valaki eltudná modnani hogy mûködik pontosan a mark of the wizard ? Mert hiába castolom rá akármilyen ellenséges lényre, utána nem sebeznek duplán rajta a sebzõ varázslataim

NeoMaN
nekemis ilyen 😊
1.2 miatt

1.0án és 1.1en nem volt ez a hiba
1.2van fenn
ez egy bug töltsd le az 1.2 -es patch-t

Még mindig nincs senki, aki tudná melyik fájlban mit kéne átírnom, h normális helyen legyen a gomb???
ja, mint ppéldául a Knightnál az Unstoppable Charge...
Cobra.
Nézd meg a Skillwheelt, ott a középsõ skill, amit a legnehezebb összehozni.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

lenne egy nagyon láma kérdésem: mi az az ultimate skill?
Vanek
hi! nemtom mivan a gépemmel,de bizonyos save-ket késõbb nem tok visszatölteni. Valaki pls küldjön egy olyan save-t,ahol a 2. hadjárat 4. pályán vagyunk. Hátha azt betölti.PLs segítsetek! [email protected]

R U Ready?!?!? ...broken soul...

Szaruman
Nah, 1 újabb szinkronhiba 1.2-vel.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Küldtem egy privit a morálrol