Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Acidlich
Köszi

Shiwo
ty

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Október 12.
JackSparrow88
Hát ez a Homm V Tribes of the East demó most már kikészít teljesen. Elõször nemhogy csak harmadjára sikerült csak leszednem(mivel az elsõ 2 alkalommal megállt nemtom már hány %-nál és nem ment tovább az istenért sem) most meg mire már teljesen megtetszett és végignyomtam a 2 pálya közül az egyiket úgy gondoltam megcsinálom a másikat is. Erre most egyszerûen az "ubisoft" videónál egyszerûen megáll a kép és kész. Már próbáltam újraindítani a gépet, sõt újra is raktam a game-t, de semmi. Majdnem biztos vok benne h ez a demó még hibás is, kár érte naon...<#shakehead>

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB

Valami okt 20 körül.

Carmang
Érdekes, de az Ubi oldalán nincs dátum róla. A szeptemberi Gémsztárban sincs.

Shiwo
amúgy mikor is kéne megjelennie a kiegnek hivatalosan ? <#fejvakaras>

srácok.felteszek egy kérdést..Vki emlékszik vagy esetleg megis tudná szerezni anno a Heroes V beta veriójábol a hydrának a hang file-ját😄 mert nagyon tetszett a betában de kicserélték mikor kijött ateljes...na feladtam a legnehezebb házit😄 aki megtalálja az kap egy 5-öst😄 bár sztem reménytelen😊

Shiwo
hát te se sórakoztattál fel túl sok érvet, viszont annál többször mondtad, hogy a 4 az istenkirály és milyen szar a 3 meg az 5.. ha nem tetszik, ne játsz vele, és menj a homm 4 topicba verni a nyálad..

Mondja az érvek nélküli ember.De legyen,részemrõl vége értem a rókabõr lett volna jó.

Ott a pont.

Most már igazán átmehetsz a Heroees 4 topicba, mert most már inkább "fikázod" a Heroes 3, és nem elfogadod a véleményeket. Nah meg a Heroes 3 se ide tartozik de mégis van köze a 5höz, 4 nek meg semmi. És mivel ezen a sárgolyón ti vagytok kevesebben akik szeretik ezért kéretik ott folytatni az offot. Köszi. 😄

Különben a heroes 3-ban pofátlanul csal a gép.A multiban sem nagy élmény a heroes 4-et meg sem közelíti.

Hát a mai szemnek már igencsak csúnyácska rajzok.

Cobra.
2.03-as Skillwheel Ez azt hiszem az 1.41/2.00 verziókhoz készült.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Acidlich
Csak egy a baj vele, aki nem a demoval jatszik, annak már nem túl jó. Igaz, az arc aki csinalta linkelt régit a kommentek közt, de az meg valamiért nem jön be nálam. Amúny tényleg baró<#eljen>

Carmang
Rossz a H3 grafikája? Szerintem gyönyörû, igényes rajzokból van.
De kíváncsi vagyok neked mi rossz benne.

Ez az új skillwheel nagyon jó.

Acidlich
Szted ha a 4 által felállitott "koncepció" jobban illene a sorozat világába, akkor miért nem ezen a vonalon folytatták az 5el? Mert tudták hogy a HOMM lényege a 3. résznél elveszett, õk ezt a fonalat vették fel, s folytatták így a sorozatot. Pár jo 5let azért szorult a 4be is, néhányat át is ültettek az új részbe...
Ha csodás grafikai élményekrõl, meg egyszemélyes iddqd-s népirtásokról beszélünk, errõl valami teljesen más játékkategória jutna eszembe, nem egy heroes stratégia..bocs, de teljesen el vagy tévedve...de még a topicok közt is..

AtiRadish
Most jottem fel del ota sg-re, latom 73 uj HSZ, bakker azt hittem kinnt van a kieg😄, de latom csak az allandoan visszatero 3 vs 4 csata zajlik.

Cobra.
Megint hülyeségeket írsz. A grafika persze, hogy gyengébb, mivel régebbi játék a H3, DE a maga idejében nagyon jónak számított. A másik gondod, hogy a 3-ban (és az 1-ben és 2-ben is) a hõs nem aktív harcos. Gondolom feltûnt, hogy csak 1 részben volt akítv hõs, és az elsõ 3 (illetve az 5-ben is félig meddíg) részben pedíg csak varázsolt, tehát mondhatjuk úgy, hogy a Heroes sorozatban az a normális.
Természetesen nekem semmi bajom a 4. résszel, sõt, miután már untam a 4-et és felraktam a 3-at, nem sokat játszottam vele, mert a 4 után már nem tûnt olyan jónak. És ahogy most eljátszogatok az 5.5 demojával úgy tûnik, hogy ezután a 4 lenne már unalmas (már csak azért is, mert az XL pályák kivételével mindegyiket elsõ ránézésre ismerem, hogy mit merre kell keresni kb).
És hogy valami ontopic is legyen: Celestialheavens-en kint van a 3.0-s Skillwheel az új skill-listával és természetesen a barbárokkal.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Értem mi a baj a 4tõl azt vártátok hogy a 3 pecselt rókabõr verziója legyen.

hiába mondok bármit is a lényeg az hogy mivel a 4 nem illett bele a 1-2-3 furcsa gagyi világába azért rossz számotokra.néhány idézet más helyekrõl:"hú a bandíták úgy néznek ki benne mint a nidzsák,de szar játék,vagy a sárkány nem úgy repült mint a 3ban ezért rox hangulat..blah blah.Akárhogy is mivel nem illik bele a számotokra megszokott koncepcióba rossz...mert a hõs aktív részese a csatának..húha..szerintem meg a 3 egy vacak mert rox grafika a hõs szerepe elhanyagolható csak dísz kb gagyi varázslatok és ugyanúgy unfair rushok.ott aztán tényleg megvan a kiegyensúlyozatlanság!

TreDoR
Igen, benne van.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Carmang
Mennyit írtok, mialatt én összeszedek egy kommentre valót 😊
A karaván az elsõ kiegben már megvan?

Carmang
Pár napja olvastam az új kiegrõl infókat, hogy belerakták a "caravan" képességet. Vagyis várak között lehet sereget küldözgetni. Majd meglátjuk, hogyan sül el a dolog. Nekem nem nagyon jött be a 4-ben (bár ott még plusszba volt a hõsök nélküli csapatmozmás), mert hazavágta a "klasszikus" kiszámíthatóságot. Meg egy jó adag izgalmi faktort vett ki a játékból, hogy "a tartalék hõsömmel tudok-e találkozni, akinél a frissen kivett hadsereg van, mielõtt az ellenség utoléri a fõ hõsöm".

3P
Így van. Imádom is a Blitz Krieg-et. 😉

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

TreDoR
Azt pl. nem értem a karavánt miért szedték ki az 5-bõl? Persze a kiegben benne van, de ez engem nem nagyon vígasztal...

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Shiwo
<#fejvakaras> sztem nem volt darkos hangulata a 3nak...

TreDoR
Erre azt szoktam mondani vala, mindíg jobb egy tele offolt téma, mint egy döglött téma <#idiota>.

Tényleg j0nNyKa-t nem látta valaki? <#vigyor3> Ha kijön kieg. gondolom meg kell majd szûrni a hozzászólásokat.

Saccard
Nekem az az egy gondom van az 5-el, hogy egyszerüen hiába van a szép grafo nem sikerült azt a frankó kis darkos hangulatot eltalálni ami a 3ban volt. Azt azért hozzátenném, h télleg a 4 volt a leggyengébb rész de volt benne néhány ujitás ami maradhatott volna az 5ben is. Pl: a lények mapon tudnak hös nélkül rohangálni, a hõst lehet sebezni(ez az egy dolog tetszett jobban a 4ben mint a 3ban) stb... Na sebaj azért jó kis móka ez😊.

Amitől a legjobban félünk az már megtörtént velünk.

Carmang
Az mondjuk igaz, hogy H3-tól (de lehet, hogy már a 2-tõl) szétválaszották a hõsöket harcos típusra, meg varázsló típusra. Így egy varázsló kezében sokkal többet ért egy spell, míg H1-ben alapból ütõsek voltak a varázslatok.

Nade, be kéne fejeznünk, az offolást. Márcsak ezért is, mert ha holnap hazajövök munkából, és este fél 7 körül a gép elé ülök, akkor nem szeretném azt látni, hogy 812 új komment van a topikban 😊

Acidlich
Akkor ugy látszik te meg a 3mal nem jatszottál eleget, mert a conflux várral is hasonlóan szép eredményeket lehetett elérni...

Shiwo
még mond el 20szor légyszi...

Acidlich
Hát ez az, csinálhatnak bármennyi meg bármilyen csilli-villi új részt, akár 100at is, a HOMM sorozat rajongóinak, akik ugye nem ritkán evtizedek óta tolják, úgyis a 3. rész(néhány elvetemültnek a 2.<#idiota>) lesz a favorit. Ezzel persze nem fikazni akarom az 5-et, mert egy igen jo fejlesztõ gárda kezébe került(már az etherlords se volt piti tõlük), és ez meg is látszik a játékon, meg az is, hogy jórészt figyelembe vették a rajongótábor óhaj-sóhajait, kíváló játékot készítve ezzel, de legenda nem lesz belõle, ugy, mint a 2bõl vagy a 3ból(a 4re meg kár szavakat vesztegetni)

Carmang
Én nem tapasztaltam azt, hogy a varázslatok gyengébbek lennének az 5-ben a 4. részhez képest. Bár számomra a H2 óta konstans gyenge minden varázslat. Úgy veszem ki az írásodból, hogy a H1-gyel nem játszottál, na ott voltak az igazán erõs varázslatok. Pl. Armageddon.
Használati utasítás hozzá:
A sereged csak sárkányokból álljon.
Támadd meg az ellent, nem érdekes milyen sokan vannak (horde, throng, zounds).
Mivel a sárkány a leggyorsabb lény, ezért te varázsolhatsz elõször.
Lõdd el az Armageddont.
Figyeld, ahogy az ellenség hatalmas seregébõl csak a legerõsebb lény marad meg (de abból sem sok).
Küldd rá a sárkányt... és nyertél.

Na ezért mondom, hogy H2 óta a varázslatok egyformán gyengék.

b type free írta:

"Sztem ott lehet a gubanca hogy a 3. résszel kezdtél el játszani..."

"De aki az elejétõl végignyomta a sorozatot, annak a 4. rész lóg ki a sórból az ziher."

Tökéletesen egyetértek...

Shiwo
"pl. egy Fortress vagy Stronghold, hol van egy Castle-hoz, vagy Dungeon-höz képest, de aki ismerte ezen gyengébb várak érdekes lehetõségeit "

pl ebben a két várban összelehetett hozni, hogy 7. szintü lényed legyen az elsõ hét végére...

Kandurex
azért vannak jó pofa varázslatok és skillek, amik a nagyszámok törvényét is megbontját...

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Shiwo
kár hogy a valóságban inkább a sereg száma és fejlettsége a döntõ, és nem voltak hõsök, akik egymagukba megölték a fél ellenséges haderõt..tudom, tudom, ez fantasy game... de a legtöbben a hõs a mindenkit leverõ.. a homm-sorozatban inkább valami hadvezér (a játékos meg a stratéga), aki támogatja a sereget.. és a háromban is befolyásolta a hõsöd képességei a harcot, max te ezt nem vetted észre..

Acidlich
Hehe akkor hol is az a qrvanagy kiegyensulyozottsag a h4ben, amit emlegettél? Ha igy volna nem mindig az erõsen overpowered vámpir+nekromancy meg dzsin+titán kombokat nyomatnák a playerek.
MOndjuk ez elözö sztem messze durvább mint a dzsinnek(bár azokra is rafert volna egy durva nerf), mert ha nem egy s*gglyuknyi nagyságú pályán jatszott az ember, és volt egy kis ideje sereget gyüjteni abból a minden csata utani 3-4 vampirbol, isten nem fogta meg utana...

Shiwo
újítás ? én annó a homm1-gyel kezdtem, homm2-vel folytattam, majd rengetedet homm3-maztam..a 4 valahogy nem kötött le..a sok újítás megcsúfolása volt a sorozatnak, a grafika se volt szép..a várakban a látvány totálisan sz@rabb mint a 3ban, és a lények is túl kicsik harc közben.. egyedüli dolog ami tetszett benne, az a zene.. az 5. rész szerencsére inkább a 3. részt követi, ebben is sok újítás van, de mégis megmaradt az eredeti homm-érzés, ami már az elsõ résztõl jelen van (kivéve a 4-et)

3P
Igen az alapból itthon volt szerencsére angol, de csak a CE változatból. Abból még szerencsére jutott. az elõzõ kiegészítõbl csak magyart láttem.

Jó kérdés. Eddig egyáltalán volt angol verzió is? Bár én inkább külföldrõl rendelem be a Goldot (igen, még csak felületesen ismerem az új részt), gyanítom idehaza az új kieg egymaga kerül annyiba.
De az Ice Boltot és a Create Illusiont igen, inkább a Black Dragon a kellemetlen ellenfél számára - persze ilyenkor a csapatban lévõ Golden Golemeket vagy Dragon Golemeket kell klónozni.

Itt a topikja, szerintem szerencsés ide offolni tovább HoMM IV témában.
3P
Itthon az új H5 kiegészítõt angolul is lehet majd kapni?
Általában nincs gondom a magyarra lokalizált játékokkal (sõt...), de a Heros esetén már annyira megszoktam az angolt, hogy zavar ha nem az.

az order nem kis része része hatástalan az élõhalottakra.a dzsin elég gyenge hiszen nme használhatja a békedalt.

Valóban nem, de éppen elég az, hogy a dzsinn egyértelmûen kiemelkedik (szinte már level 4-es lény), a többiek pedig stabilan hozzák az elvárhatót, mindkét level 4-es lény elég jól használható. Mondjuk az aranygólemek is többek, mint stabilak, bár én csakazértis a mágusokat szoktam választani. Pluszba pedig ott van az Order mágia, mely igenis tartalmaz finomságokat már alacsony szinten is, sõt akkor még a direkt sebzõ varázslataik is jól használhatóak (Magic Fist, Ice Bolt).

De tényleg nem itt kéne ezt kitárgyalni, van HoMM IV topik is.
Igen de az se igaz hogy csak az order lények jók

Ha már ít tartunk a heroes 3 egyáltalán nem kiegyensúlyozott a csontvázas taktika vagy a baziliszkes azzá teszi

Tudom, hogy újdonság nincs benne, csak illene már összegyûjtögetnem az egész sorozatot (szép papírdobozokra lecserélni a csúnya DVD-tokokat😊, sajnos csak USA-ból van lehetõség megrendelni, külön-külön, jó pénzért.