Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Leet hogy félreértettél én nem azt mondom hogy ami jól néz ki az szar játék, én csak azt mondom hogy ez a tendencia...de természetesen ebben is van kivétel, ahogy lejjebb említettem a Blizzardot...

Ui.: Melelsleg kis bukfenc van nálad 😊 Ugyanis attól még nem ronda egy játék hogy esetleg a lényeg kinézete nem olyan mint amilyennek te elképzelted, az összhatást kell nézni, és az szerintem jó volt.

Zsolo007
Nem nem én beszélek végeletekben, hány HSZemben láttad te a ronda szót? Én nem azt mondom hogy legyen ronda, azt mondom hogy a 3D használata szükségtelen!

Az hogy valami nem 3Ds az nem egyenlõ azzal hogy ronda, vagy neked pl a Heroes 4 ronda volt???

Eye-scream
Én nem azt mondom, hogy csak akkor jó, ha jó grafikája van.
TI mondjátok azt, hogy ha jó grafikája van, akkor már szar a játékmenet. Ez pedig baromság. És lehet, hogy én vagyok vmi elfajzott ember, de én igenis szeretem, ha pl a sárkány repül, tüzet fúj, félelmetesen néz ki, rázoomolhatok a fogára, stb...
Mindenesetre jobb, mint ha lenne egy kör és rá lenne írva, hogy sárkány. Vagy ti nem így gondoljátok?
És a jó grafikán most nem a poligonszámot, meg az effektek mennyiségét értem, hanem azt, hogy jól nézzen ki. Ott van pl. a Heroes 4, amit a maga idejében magasztaltak mert szép grafika, effektek, stb és mindezek ellenére sztem valami döbbenetesen ronda, mert hülyén néznek ki benne a lények. Énnekem már akkor ez volt a véleményem mikor megjelent. Ennek ellenére játszottam vele, mert igenis jó volt a játékmenet, a fejlõdési rendszer, tetszett, ahogy a hõsök is részt vettek a csata alakulásában és mert szeretem a körökre osztott stratégiát.
És bár egy RTS-nél valóban okozhat gondot a 3D-sítés, egy körökre osztott játéknál ennek sokkal kisebb az esélye, mivel ott van idõd meghozni a döntéseidet, és nem akadályoz az, ha a 3D miatt nem veszel észre vmit azonnal.
Egyébként nem értem mit kell nekikezdeni nyivákolni, mikor még tulajdonképp SEMMI KONKRÉTUMOT NEM TUDUNK a játékról, a videókon kívül. Ennek ellenére nekem úgy tûnik, hogy itt sokan ránéztek, és kijelentették, hogy "szép grafikája van? akkor úgyis szar lesz..." Ez a kisnyuszi meg a porszívó esetére emlékeztet...

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

robotnyk
nálad van két véglét, a ronda de játszható, és a szép de játszhatatlan, így nem érdemes vitázni.
NeoMaN
ez is nagyon igaz!
Az van ami a többségnek kell (ezáltal nagy a haszon).
Sajna ez van.....

Zsolo007
Közlöm veled hogy a kornak megfelelõ graf szintet mi magunk hozzuk létre...ha ebben a kategóriában nem lenne igény hogy csili-vili legyen akkor nem a grafra koncentrálnának, ennyi....

UI.: Arról nem is beszélek hogy az rendben van hogy egy doom3ért hl2ért új gépet veszek, nade egy stratégiáért, hát nemá

hat pedig, ha csak grafikabol all majd, akkor nagy bukta lesz. max a nev ad el parat belole, meg a straforce 3.

robotnyk
az van, hogy nem kell két oldalas vadonatúj feature list, mint a doom 3nál, half life 2nél, stalkernél, de azért hadd hozzanak már egy kornak és a stílusnak megfelelõ grafikai szintet.
a térképen mozgáskor meg tisztán látszik, hogy remekül használható a 3d.
Zsolo007
Hidd el hogy nem, szerintem a 4 grafja bõven jó én azzal nagyon jól elvagyok, és szerintem szükségtelen hogy szebb legyen....

ÉS ha 2005 van akkor mivan? Hmm?

robotnyk
ha elõvették volna a 4 izometrikus 3d grafikáját, és arra fejlesztenének, akkor meg azért lenne a sírás-rívás, hogy minek veszik elõ ezt a játékot, ilyen graffal senkinek sem fog kelleni. és van rá egy 20asom, hogy lenne átfedés ezek, és azok közt akik most azt mondják hogy minek a 3d.

könyörgöm gyerekek, 2005 van.
persze, hisz a screenshotokon es ingame videokon egyedul a graf latszik, az hogy hasznalhatatlan az iranyitas, bena az AI, el van cseszve a jatekegyensuly, nem latszik, amig meg nem veszed, utana meg mar tokmindegy, a penzed nem kapod vissza.

ezert fontos a grafika a kiadoknak, hogy eltudjak sozni a szarukat.

Zsolo007
A másik az hogy szerinetetek miért van az hogy a legtöbb játékkategóriában az abszolút etalon még a játékgyártás hõskorából a 80-as 90-es évekbõl származik?? Hát azért mert akkoriban nem volt lehetõség fergeteges grafra és mást kellett létrehozni hogy vonzó legyen, ma megvan a lehetõség a jó grafra és sajnos túlságosan elmennek abba az irányba...

ha lenen egy jatek csillivilli grafikaval, de gyakorlatilag jatszhatatlan lenne, nem venne meg senki.

ha lenne egy masik, ami szuper jatekelmenyt nyujt, de ez nem parosul csillivilli, grafikval , lehet paran megvennek, de ha a grafika egyszeruen borzalmas lenne, akkor max par fanatikus venne meg.

szal se igy se ugy nem lenne gazdasagi ertelemben siker.

viszont, hogy melyik jatekverzional alakulna ki rajongoi tabor, az egyertelmu, hogy a gyengebb graf, de kimagaslo jatekelmeny.

Zsolo007
Ne túlozz már, a táblás stratégiákat én sem szeretem. Nem azt mondom hogy rondának kell lennie én nem ezt írtam. Én azt írtam hogy a 3D szükségtelen mivel stratégiában legkevésbé arra van szükségem hogy közelre zoomolva bámuljam ahogy felrobban, meghal ilyesmi. Szerintem az ál 3D bõven elég egy stratégiának. Persz én is ámuldoztam pl. a haegemonia grafikájától de sajnos a lélegzetelállító grafika gyakran visszaüt, nemegy csatát buktam el "korszerû" RTSekben azzal hogy csak azt bámultam hogy lövik egymást, felrobbanak meg hogy milyen gyönyörû... 😊. Ez nem jelenti azt hogy ne adjanak ki szép stratégiát, én csak azt mondom hogy sajnos gyakori hogy sok idõ megy el a grafikára hogy "megfeleljen a kor igényeinek", miközben más lényegesebb dologk fölött elsiklanak, vagy egyszerûen nem marad rá idõ mert követelõzik a kiadó, hogy be kell fejezni....

Ottvan pl. a Cossacks 2, egy stratégiának bõven elég egy olyan grafika mert az gyönyörû és mégis csak ál 3D, és azon is tudok ámulni, de látszik hogy a fejlesztõknek nem a grafika volt a legfonotsabb. Sõt már az AoE 2 is gyönyörû volt....(és ma is az)

De mndok neked egy jó példát a grafikára: Ottvan az Earth 2160 nagyon szép grafja van a VGAm be is szart alatta..de maga a játék egy óriási bughalmaz és átgonodolatlan, befejezetlen. És ezzel már el is lett baszva egy nagyon jó RTS...

Sajnos az a helyzet hogy csak azok a fejlesztõ cégek engedhetik meg maguknak hogy relatíve szép 3Dt hoznak össze akiknek sok pénzük van és függetlenek kiadóktól. Lásd Blizzard, a blizzard játékok sem agyontuningoltak grafikával. Szépek, és mindemellett a játékmenet átgonodolt és jól kidolgozott...

Eye-scream
Egyébként ahogy látom az is a 3ra üt, hogy ismét lesznek fejlesztések. Nézzétek meg pl, a képeken a griffbõl van olyan, amelyiknek "csupasz" feje van, és olyan is amelyiken van valami sityak is.

- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!

Eye-scream
Jó, én meg csak megkérdeztem: mire alapozod? Mi az az eddigi információk alapján, ami szerinted arra utal, hogy szar lesz?

BADE
Bejöttem elmondani a véleményemet,vagy már ezt sem lehet?Legalább feldobtuk egy kicsit a topicot...

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Eye-scream
Egyetértek, nem a graf a legfontosabb, de fontos.
Kíváncsi vagyok, hogy ha kiadnák 2 verzióban a játékot, egyet az itt bemutatott graffal, egyet meg mondjuk a 2 grafikájával akkor az itt jelenlevõ fanyalgók melyiket vennék meg... Biztos az utóbbit mi?

Eye-scream
"Már a 4 is nagy csalódás volt,ugyanerre a sorsra fog jutni az 5 is."

Az ilyen hozzászólásoktól tudok agyérgörcsöt kapni... Már megbocsáss, de megmondanád ezt mire alapozod? Eddig láthattál 3 videót a játékból, abból az egyik ráadásul annyi volt, hogy "körbekamerázták" az egyik várat. Ezenkívül olvashattál róla pár sort, meg megnézhettél kb. egy tucatnyi képet.Ebbõl te már eldöntötted, hogy ez bizony szar lesz, reménykedni is felesleges. Csak akkor tudnám, hogy akkor mit keresel ebben a topikban?

igenis az a fontos, hogy jatszani lehessen a jatekkal, es ne csak nezni, mint egy filmet. ezert nem a grafika a fontos.

NeoMaN
Igaz, nem a leglényegesebb a graf, de ha már beleöltünk töbsszázezret a gépbe, és van rá lehetõség, akkor igenis legyen gyönyörû a gém.

Amúgy HOMM3 rulla, és mikor játszom vele soha nem érzem, hogy csúnya lenne....

Cobra.
Stratégiánál szerintem se a grafika az elsõdleges, hanem a játékmenet, de második tényezõként mindenképpen a grafikát említeném meg.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

BADE
A grafika tényleg fontos,de szerintem nem ezeknél a játékoknál.Már a 4 is nagy csalódás volt,ugyanerre a sorsra fog jutni az 5 is.Mindenki csak reménykedik,hogy hátha jó lesz,ugyanígy voltam én is a 4-el(mondjuk ahogy nézgetettem a képeket már sejtettem valamit).A H3 bármilyen gépen futott,namost 5 miatt vegyek új gépet?HL2 és a Doom3 készítõit sem értettem soha,még egy durva gépen is beszaggat néha a játék.

Kandurex
hmm, tulajdonképpen inkább általánosítok, nem neked szólt Zsolo007

Csak az idegbaj elkap, ha meghallom, hogy nem fontos a grafika! A GRAFIKA a leginkább lényeges!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Kandurex
Már ne haragudj, de mehetsz táblás rpg -t játszani! Egyszerûen nem értem, hogy miért ne lenne szükségünk lélegzetelállító grafikára, földbedöngölõ effektekre, fantasztikusan kivitelezett gyönyörû karakterekre, hatalmas egekbe ívelõ városokra? Szerintem óriási szükség van a beleélés szempontjából a nagyszerû grafikára, az aprólékosan kidolgozott tájakra. Miért ne párosulhatna ez egy jó játékmenettel? Mondj egy okot, hogy miért nincs szükség rá? És egyáltalán melyik volt az az istenmarhája amelyik elõször kijelentette, hogy a grafika nem fontos?!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Zsolo007
Reméljük, de erre kicsi azu esély, amúgymeg sajnos ma az a tendencia (és ezt be kell látnod) hogy aminek sok gondot fordítanak a grafikájára hogy csicsás 3ds legyen, annál a játékmenet sínyli meg a dolgot...Remélem az age of 3 nem jár így...

robotnyk
azért attól hogy jól néz ki, már nem lesz rögtön rossz 😊 remélem minél inkább a 2-3as részre fog hasnolítani, akkor lesz az igazi.
Zsolo007
Ha már itt tartunk akkor azt mondom hogy szerintem a 2 volt a legjobb....azóta csak romlik

BADE
már a 4 is gagyi volt,én még mindig a 3-at ill. a kiegészítõit nyomom
Sajnos a fejlesztõk észrevehetnék,hogy nem attól lesz egy játék jobb,mert jó grafikát csinálnak neki.
A Heroes sorozat teljesen elvesztette eredetiségét,akárcsak a Settlers a legújabb részével

Zsolo007
MOndtam <#nyes>

_Atti_
jah tényleg mondja hogy azért kicsi a terep hogy a kislétszámú csapatok gyorsabban ütközzenek..és ez tényleg jó!

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

_Atti_
ztem egy körökreosztottnál nincs gond a 3dvel mert ráérsz..ásrészt ahogy néztem mindenhol belehet álitani azt a kamerát ahonnan a régi játékok nézték a várost,csatát,terepet...ez csak +

Zsolo007
Nemtoma stratégiáknak miért kell feltétlenül 3Dben menniük, azoknál a grafika a legkevésbé fontos szempont....

Hát igen az a fránya 3D mánia. Legalább ne imbolyognának folyamatosan a szörnyek!...
Szörnyû...

Zsolo007
Mégegyszer végignéztem a videót és feltûnt pár dolog ami elõtte nem...
Az elsõ az hogy a hõs nem inaktív mint a 3ban. Csak mozogni nem fog! de támadni tud (rögtön a videó elején mutatja), annyia változás a 4hez képest hogy a varázslatok megint nagyobb szerepet kaptak...
A második pedig az, hogy azt is mondja hogy a csatatér mérete a seregek létszámától függ, ergo mivel itt kis számú egységgel láthatunk harcot ezért nicns mozgás...

Kb. ennyi, remélem nem értettem félre semmit, mert így már egész jó, bár szerintem szükségtelen volt a 3Dre való váltás, a 4 nagyon faszául nézett ki, nem akaorm én közelrõl zoomolva nézni hogy liheg a hõs lova.....

dr Kotász
Remélem a videó látványossága miatt csak a csatatér közepét mutatták... Hátha messzebbrõl indulnak.
3P
Ez így van.

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

Eye-scream
Nekem bejön az az ötlet, hogy külön képzettség kell a harcoláshoz.
Ha rendesen megoldják, akkor jobb lesz mint a 4 rendszere. Persze mindent el lehet b*szni...
Még sok idõ van, remélem ezen a kis játéktér dolgon még változtatnak.

Zsolo007
Ízlések és pofonok ugye 😊

dr Kotász
Nálam pl.
precision
Engem nem zavar annyira h a hõs nem harcol, bár tény h a h4-ben iszonyat jól meg lettek csinálva a képzettségek... ami inkább aggaszt az a kis harctér...de hát majd meglátjuk

Bazinga!

3P
Hát az hogy a hõs végre ismét nem harcol elég sok empernél plussz pont... 😊

Zsolo007
Mewgnéztem a videót, és nemtetszett amit láttam, a grafika még egész rendben van, de ez hogy nincs mozgás (meg ha lesz is asszonta hogy a hõs nem harcol aktívan)..ez azért így elég nagy visszalépés a 3 irányába, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belõle, de nálam ez már mínusz pont...

3P
Pontosan így van. A Heroes alapját jelentette a harctéri mozgás, s a sorrenden kivül a sebesség a harcba bocsátkozás idejét is befolyásolta. Egy lassú egység Slow-val súlytva igen kellemtlen helyzetbe kerülhetett...

Eye-scream
Remélem ezen még változtatnak. Nekem tetszett a Disciples, de azért sokkal több taktikázási lehetõség van, ha mozogni is lehet a játéktéren, nem csak az ereszd-el-a-hajamat megy...

_Atti_
eléggé disciplines lett a harc..egy kör alatt bárki bármit meg tud támadni..

NeoMaN
Kicsi a csatatér akkoris....

dr Kotász
Szerintem se. Pont jónak tûnik. Talán választható skill lesz a hõs számára a harctéri támadás. Ez a videó büntet egyébként...
Meg a narrátor kiejtése is :-)
Cobra.
Azt mondta a fejlesztõ, hogy az a special támadása a griffnek, hogy kirepül a harctérrõl és következõ körben lecsap egy ellenséges egységre. És gondolom bárhova támadhat így, a várfal mögé is majd 😊

Hide and fear, Cobra Commander is here !

HELPer
Nagyon jó lesz a game! Azt is hallottam, hogy magyarul fogják kiadni magyarországon!

http://www.egeszsegpart.hu/fmp/nfs/ - a kedvenc NFS:MW site