Heroes of Might & Magic V.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Blood Elf Paladin Project \"BEPP\"
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi
Pedig a gubanc nálad van, a nagyközönség 85% nem panaszkodik a gépigényt illetõen, szal a hiba ott van.
Minden szar háttér program lelövése, törezedettség mentesítés, virnyák pucolás..."format c: /s, be a wincd, oszt haccszójon"
Igen a dungeon faj nekem is eléggé tetszett(õket hivtam mocsári lények lent😊)
Szóval ez a mostani rész jobban támogatja a felfedezõkészséget.
A demó elsõ részét tényleg meg lehet csinálni, még a kincs megtalálása nélkül is felül lehet kerekdeni az ellenfelen. Csak türelem kell hozzá. Amint elég nagy sereged gyûlt össze, hogy a várat is meg tudd védeni, illetve, hogy a csajszi is bátran felfedezhessen, már meg is nyerted a csatát. Ha meg netán már az elején felfedezed mindhárom obeliszket, akkor meg sétagalopp.
Olvasom, hogy sokaknak nehéz a játék. Lehet, hogy igazuk van, de nekem nem tûnt nehéznek. A köröktre oszott játékokban mindig több is szerepe van a stratégiának, mint az RTS-ben. Itt a számszerû fölény nem mindig, sõt nagyon sokszor nem elég a gyõzelemhez. A legfontosabb, hogy tényleg a ésszerûen a pénzrehajtva kell építeni. Az angyalt relatíve hamar el lehet érni, de nem szabad elfelejtkezni a Resource Silo-ról sem, hiszen a kristály nagy kincs benne és ezt tessék komolyan venni! Az obeliskek gyors felderítése is sokat jelenthet. Ennek dacára én a 3. felé, délre elég késõn vetõdtem el, addigra az enyém volt már az Inferno vár is, tehát nem létszükségelt, csak könnyebbé teszi a játékot.
A játékról általában:
A grafika iszonyat gyönyörû és nem kiugró a gépigény sem. Nekem egy Radeon 9800pro-val 1 GB Ram-mal, és egy AMD 2400+ -os procival 1280*1024-ben 8X aniso mellett max grafikán is élvezhetõ sebességgel futott. Persze van ettõl gyengébb gép is, de ez ma már maximum csak alsó közép kategória, vagy az alsó teteje. S egy 2006 közepén megjelenõ játéknak csodálkoznék, ha nem lenne minimum ekkora gépigénye. S a képeket látva sem csodálkozok az étvágyán.
A sok-sok animáció gyönyörû, tényleg él a világ. Az egységek is mind-mind hangulatosan lettek elkészítve (na jó, 1-2 lény tényleg nem tetszik, de hogy is tetszhetne mind mindenkinek).
A zene röviden é tömören Heroes-os lett, s ettõl több dícséret szerintem nem is kell.
A skill rendszer szerintem ötletes lett. Minõsíteni csak hosszú-hosszú játék után lehet, ami elsõre lejött, az az, hogy a nagy kedvencem, azaz a Logistic skill továbbra is kulcs fontosságú, s szerencsére a jó paladinjaim meg is kaprták a Pathfinding-gal kiegészítve meg egy szó szerint utolérhetetlen hõst kapunk. Egyébként akiknek elsõre nehezen követhetõ a skill-ability rendszer, azoknak ITT egy link hozzá.
A mágiát még nem tudtam mélyésgéiben kismerni, ahhoz is idõ kell, de a full arra is választ ad.
A kiegyensúlyozás a Heroes-ok esetében nagyon kényes kérdés, talán jó ómen lehet, hogy az 5. részben inkább a 3. rész dolgaihoz nyúltak vissza, s véleményem szerint pont a 3. rész a legkiegyensúlyozottabb, de még is eltérõ a stratégia váranként. Tudom ok-okozati összefüggés nincs, de legalább ebbe akarok kapszkodni. 😊
A lények specialitásairól is inkább a teljes játékot látva lehet objektíven nyilatkozni. Azonban egy dolog szerintem már most körvonalazódik a rosz kezdeményezési értékû és keveset mozgó lények egyszerûen használhatatlanok lesznek a játékban. Védtelenek maradnak az üss és fuss stratégiával szemben. Õszintén ki használta pl. sokat a Swordsman-eket? Picit hiányzik a Wait parancs ikonformájú megjelenítése de szerencsére hot key van rá 😉, de vitathatlan, hogy szerepe a 3. részhez képest erõsen megkopott.
Elsõre kicsit szokatlan volt a harc rendszer, most azt mondom, hogy mégis jó, s legalább tényleg egy más szemléletû játékot kaptunk harc tekintetében is. A 4. rész picit átláthatatlan csata sorrendje után itt jó látni, hogy ki kiután jön.
Összegezve nagyon jó játék lesz, s ha a full már nem fog így fagyni nálam, akkor nekem hosszú-hosszú hónapokra, s talán élvekre meg lesz a játékom, ami folyamatosan a gépen lesz... 😉
S hogy még ezek után mit várok? Egy igazi barbár hordát akik fenekestül fel forgatják a világot, s ha igazat csiripelnek a madarak, ezeket a hordákat már javában gyúrják... 😉
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Szal értem amit mondasz, és valszeg még optimalizáltabb lesz, vagy grafban szépen hagolható a teljes.
egyébként nekem teljesen a H3 jön át, aminek én nem feltétlen örülök, de sokmillióan meg igen, így hát...😊)
Annyira uaz az érzet mikor jön a halállovag és AI-nak a csaták 80%-ban 80%-ban üti be a spec kombóját...ami elég durva.
Míg az én seregemben a csaták 30%-ban 30%-os eséllyel üti meg uezt.
Visszajött a H3 lépéselõnye, és ezzel egy csomó H3 taktika..azaz én odamegyek megütöm és õ visszatámad, nincs a H4-ben hozott egyszerre ütés-lövés.
Ennek inkább örülök asszem 😊
De a megint lehet rohangálni malomig-külsõ lénytermelõ helyig..na annak nem 😊
Nincs FoW sem, van upgrade (ennek kifejezetten örülök), szal összeségében az elõzõ bétához képest nem nagy változás, de azok jók, és sokat és jól finomítottak a gépigényen, szerkezetileg meg szinte a H3 szvsz.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Meg tudod nem mindenkinek van pénze egy olyan gépre mint amilyen a heroesnak minimum kell...
így még mindig az elsõ küldivel "küszködöm".. az elsõ rohamot én is nyilt terepen vertem vissza...majd a várban is kötekedtem párat..hát az a summonolós dolga a gépnek nagyon köcsög...a grál is megvan már..
nahszval vélemény:
graf: jól néz ki (még minimumon is..) bár még megkell szokni, hogy mi tereptárgy, és mi az ami használható a térképen...
nézet: alapvetõen nincs vele probléma, bár ha átakarom látni a csata állását, távolra kell vinnem a kamerát..csak akkor bizonyos egységek tök picik, és semmit nem nálot a jó kis animokból..igaz, van mikor közelebb viszi a kamerát akció közbe, de volt, hogy ilyen alkalommal megcsodálhattam közvetlen közelrõl, hogy milyen "szép" is a kamera elött terpeszkedõ fû..
zene: elég jó..bár valami olyasmi volt, hogy az alap heaven zene a csatában is szólt a "csatadal" mellé...elég hülyén hangzott...
ami "annyira" nem teccik benne :
fura, hogy a hõsnek a megtehetõ lépései narancsos-vöröses szinnel vannak jelezve, míg ha elfogy a lépés, akkor kap zöldes árnyalatot..fordítva jobb lenne sztem..
vár fa-struktúrája sem annyira átlátható sztem, mint a háromban..fõleg az zavar, hogy eleinte gõzöm se volt, hogy miket kell felépítenem ahhoz, hogy tudjak angyalt venni..
ostromkor elég macerás a kamera, gyakorlatilag csak oldalról használható (mert a faltól és a tornyoktól nem látom az ellenfelet), ráadásul ránagyítani sem tudtam különösebben a fal mögött lévõ egységeimre... és remélem, hogy az infernós támadónak a legfejlettebb ballistic képessége van, mert ha minden hõs íly könnyedén omlasztja be a kaput és a várat...
varik annyira nem átláthatóak még, bár annyira nem is foglalkoztam még velük..
amit még hiányolok, hogy harc közben azt is kijelezhetné, hogy mikor fog jönni a várakozó (wait) lényem...
úgy hirtelenjébe ennyi 😊
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Nem is értem mirõl beszélsz? Csúnya és sok fa?? pfffffffff 😛PPPPPPPPPP
Mert kurva nagy így is a gépigény, nekem el se indul a játék...
Hide and fear, Cobra Commander is here !
A második pályán meg csak futni kell ész nélkül?
Aki jönne jelezze itt pls, aztán játszunk egy jót, nameg kileeht próbálni legalább másik vár egységeit. Regisztráltok egy accountot ubi.com-on aztán jöhettek is.
(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")
Neten szokott valaki játszani mert én benne lennék egy meccsben...
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
"
Az elsõ héten ki kell szabadítanod Izabellát, aki a Haven vár mögött jobbra, a toronyban van, nálam többszöri újraindítás után is Pit Lordok õrizték, szerintem nem lehet eltéveszteni.
Hát igen, kemény rohamok jönnek az elején, érdemes mind a két tápoló helyet sûrûn látogatni és nem ész nélkül építkezni mert akkor nem lesz pénz seregre! A rohamok ahogy én láttam, egyre gyengülnek, valahogy ki kell tartani, aztán meg kell keresni a 3 darab obelisket és utána a Grál, az így feltúrbózott várral már könnyedén lehet nyerni.
Az infernos játék már fifikásabb, ott menekülni kell és menedékrõl menedékre kijátszani a téged üldözõ lovaghõsöket!
Így elsõ próbára csodálatosan szép a játék, rendkívül látványosak a varázslatok effektjei, fõleg a tûz alapú támadások! Végre az inferno sem az egyik utolsó a sorban, a 4-es szintû Sucubbus távolsági támadása és visszatámadása, a továbbfejlesztett Sucubbus lánc tûzlövése rendkívül hatékony, a Pit Lord pedig varázsol, ráadásul területsebzõ varázslatai vannak! Végre használható ez a vár is, nekem legalábbis nagyon tetszik. Féltem ettõl a négyzetes csatatértõl, de egyelõre úgy tûnik jól mûködik, nem hiányzott a hatszögû tábla. Az, hogy alul látszik melyik lény mikor következik, nagy stratégiázást tesz lehetõvé, szerintem hatalmas ötlet.
A lovagvárban jó ötlet volt a griffet elõléptetni, bár meglátásom szerint az íjász után a második célpontot õ képviseli... icon_lol.gif Nagyon használható lett így felerõsítve, fõleg a légitámadása durva, nagytömegû, elérhetetlen lövõ lények ellen ideális, várostromnál pedig nélkülözhetetlen. A paladin nagyon szép lett, de kicsit gyengus a speciális képessége, a gyógyítás, viszont brutális a sebzése, teljesen odavoltam tõle, már egy-két lovas is nagy erõt képvisel. Csak akkor esett kicsit vissza a csodálatom, mikor belefutottam néhány halállovagba, ezek még mindig überelik a paladint, az utáncsapás képességük pedig halálos. Az angyal, sõt még az arkangyal is nekem kicsit lassúnak tûnik, és keveslem az egyszeri feltámasztást is. A pap és az inkvizítor szerintem gyengus, lehet azért, mert egyszer csatlakozott hozzám 35 lich is...
Ami a legjobban megfogott az a lények animációja. Végre! Bár túl sok lénnyel nem futottam össze, de amit láttam az nagyon tetszik. A war dancer vagy micsoda a természetvárból, a sunnyogó járásával, egy nidzsához hasonló pengehasználatával, ráadásul mikor meghal az egyik kardos kezét az égnek veti! Hatalmas. A hidra mikor meghal, egyik fejét a másik után dönti a földre, a szellemek füstté válnak meg hasonlók, szóval nekem ez tetszik az egészben a legjobban! Tuti megveszem én is, kár hogy a magyar verzió jóval késõbb jön mint az angol... "
Régebben olvastam hogy híres francia írókat dolgoztatnak rajta..valaki tud véleményt mondani az új sztoriról, és hogy mennyire hasonlít a régire? ( heroes 3 és azelõtt)
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
hol a csaj? körbejártam a pályát kétszer (több menetben) de sehol nincs.