Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GothiK Aesh
Én még hiányolok egy olyan opciot hogy ugye a Homm 5 be minden mozog még a kis napraforgó is nah szerintem ez eszi annyira a gépet és kár hogy nem lehet kikapcsolni a fákat kizárva( nah mega a human town t), a landscape nagyon szép.

Blood Elf Paladin Project \"BEPP\"

Kandurex
Heroes series mindig is csöpögött a sziruptól

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

GothiK Aesh
nema sok fa a csunya loller hanem maga a fa grafikája nagyon csicsa

j0nNyKa
de amugy tenyleg hulyesegeket beszelsz, minden 1 pillanat alatt tortenik a jatekban 1 atlaggeppel

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

j0nNyKa
3x jatszottam elf ellen, 3x vertem meg :]

Acidlich
igen de ott nem is ilyen gyonyoru palyakat kellett mentenie\toltenie😊

Dj Xyberpunk
Hát gyerekek ez iszonyat yó ! 82cm-es lcd-moncsin nyomom x 1900xt-vel 😊 1366*768 6xAA max Aniso.. Sírok olyan, annyira kemény :-) Várom a fullt! Nagyon!

DS4 2.0 | Q6600@3400 + NinjaB | 4GBGeil | MSI 5870 | Corsair HX520 | 46\"SAMSUNG Full HD + 22\"BENQFullHD | G500 | AUDIGY2ZS | Genius HT5.1 + Medusa5.1 | 1.5TB SATA2 + 128GB G.Skill SSD | 88/25DiGi

Kandurex
2sec kb. nekem a save :/

nézzd a korábbi részekbe instant save és load volt bármilyen gatyi gépen heroesoztunk, ez most nincs meg, ez tény

mármint a heoroes 5 minden más része jól megy

Kandurex
ja igen, mert az elõzõ részeket 3200+ procira írták fél giga rammal <#zavart2>

Én nem panaszkodok vagy panaszkodtam, de nálam messze nincs olyan instan save és load mint a heoroes korábbi részeinél, ami egy körökre osztott stratégiánnál fontos lehet, minden más tökéletesen jól fut a gépen (3200+,9600, 512 mb ( tisztába vagyok vele hogy kevés a ram))

Kandurex
Add el a géped <#hehe>

Pedig a gubanc nálad van, a nagyközönség 85% nem panaszkodik a gépigényt illetõen, szal a hiba ott van.

Minden szar háttér program lelövése, törezedettség mentesítés, virnyák pucolás..."format c: /s, be a wincd, oszt haccszójon"

512

NeoMaN
Mennyi ramod van? A tesztverzióval voltak ilyen gondok, itt már alig van töltési és mentési idõ.

Még egy dolog nem tetszett, a hosszú töltési és más játékhoz képest nagypn hosszú mentési idõ, nem mertem bekapcsolni az autosave opciót és bizonyára nem véletlen van defaulton kikapcsolva...
Igen a dungeon faj nekem is eléggé tetszett(õket hivtam mocsári lények lent😊)

Acidlich
hat igen ezt kicsit elb...tak, dungeonnal probaltam par csatat, az elfeken kivul gyakorlatilag barkit meg lehet verni veluk, de arra nem voltam felkeszulve h a hunterek egy lovessel lefektetik a 30as pakk gyiklovast pl.

sok játék "no elves pls" névvel indul😊

Nagyon tetszett a demó, kár hogy a multiban a duelek kiegyensulyozatlanok, az elfek gyakorlatilag verhetetlenek ha vki tud velük játszani, a knight/elfek/mocsári lények(most igy hirtelen nem tudom melyik az uccsó faj) elég erõsek,az undead/infernó/academy(dzsinek) elég gyengének tüntek, de ez nem azt jelenti hogy maga a játék kiegyensulyozatlan, csak az egységek kiegyensulyozott számát nem igazán találták el.Tipikus jelenet : amint vmi erõsebb fajt választok a másik player azonnal az elfeket választja(van 60 druidja asszem minden egységet leszed egy lövéssel a hõsével minden varázslatot le tud szedni róla, meg van 120 dupla lövéses ijásza)

Agamemnon
Számomra az volt furcsa, hogy a térképen található lények, nem támadnak maguktól. Nyugodtan megállhatok egy kezdõ hõssel egy csontsárkány mellett, és nem kell számolgatnom a lépéseket, hogy még el tudok-e menni elõtte, vagy nem.

Szóval ez a mostani rész jobban támogatja a felfedezõkészséget.

A demó elsõ részét tényleg meg lehet csinálni, még a kincs megtalálása nélkül is felül lehet kerekdeni az ellenfelen. Csak türelem kell hozzá. Amint elég nagy sereged gyûlt össze, hogy a várat is meg tudd védeni, illetve, hogy a csajszi is bátran felfedezhessen, már meg is nyerted a csatát. Ha meg netán már az elején felfedezed mindhárom obeliszket, akkor meg sétagalopp.

3P
Hát nemtudom. Nekem nagyon tetszik a játék. egyszerûen fantasztikus, nem tudom abbahagyni, pedig a sok fagyás, ami nálam van mindent elkövet érte. Pont az kapom tõle amit vártam.

Olvasom, hogy sokaknak nehéz a játék. Lehet, hogy igazuk van, de nekem nem tûnt nehéznek. A köröktre oszott játékokban mindig több is szerepe van a stratégiának, mint az RTS-ben. Itt a számszerû fölény nem mindig, sõt nagyon sokszor nem elég a gyõzelemhez. A legfontosabb, hogy tényleg a ésszerûen a pénzrehajtva kell építeni. Az angyalt relatíve hamar el lehet érni, de nem szabad elfelejtkezni a Resource Silo-ról sem, hiszen a kristály nagy kincs benne és ezt tessék komolyan venni! Az obeliskek gyors felderítése is sokat jelenthet. Ennek dacára én a 3. felé, délre elég késõn vetõdtem el, addigra az enyém volt már az Inferno vár is, tehát nem létszükségelt, csak könnyebbé teszi a játékot.

A játékról általában:
A grafika iszonyat gyönyörû és nem kiugró a gépigény sem. Nekem egy Radeon 9800pro-val 1 GB Ram-mal, és egy AMD 2400+ -os procival 1280*1024-ben 8X aniso mellett max grafikán is élvezhetõ sebességgel futott. Persze van ettõl gyengébb gép is, de ez ma már maximum csak alsó közép kategória, vagy az alsó teteje. S egy 2006 közepén megjelenõ játéknak csodálkoznék, ha nem lenne minimum ekkora gépigénye. S a képeket látva sem csodálkozok az étvágyán.
A sok-sok animáció gyönyörû, tényleg él a világ. Az egységek is mind-mind hangulatosan lettek elkészítve (na jó, 1-2 lény tényleg nem tetszik, de hogy is tetszhetne mind mindenkinek).
A zene röviden é tömören Heroes-os lett, s ettõl több dícséret szerintem nem is kell.
A skill rendszer szerintem ötletes lett. Minõsíteni csak hosszú-hosszú játék után lehet, ami elsõre lejött, az az, hogy a nagy kedvencem, azaz a Logistic skill továbbra is kulcs fontosságú, s szerencsére a jó paladinjaim meg is kaprták a Pathfinding-gal kiegészítve meg egy szó szerint utolérhetetlen hõst kapunk. Egyébként akiknek elsõre nehezen követhetõ a skill-ability rendszer, azoknak ITT egy link hozzá.
A mágiát még nem tudtam mélyésgéiben kismerni, ahhoz is idõ kell, de a full arra is választ ad.
A kiegyensúlyozás a Heroes-ok esetében nagyon kényes kérdés, talán jó ómen lehet, hogy az 5. részben inkább a 3. rész dolgaihoz nyúltak vissza, s véleményem szerint pont a 3. rész a legkiegyensúlyozottabb, de még is eltérõ a stratégia váranként. Tudom ok-okozati összefüggés nincs, de legalább ebbe akarok kapszkodni. 😊
A lények specialitásairól is inkább a teljes játékot látva lehet objektíven nyilatkozni. Azonban egy dolog szerintem már most körvonalazódik a rosz kezdeményezési értékû és keveset mozgó lények egyszerûen használhatatlanok lesznek a játékban. Védtelenek maradnak az üss és fuss stratégiával szemben. Õszintén ki használta pl. sokat a Swordsman-eket? Picit hiányzik a Wait parancs ikonformájú megjelenítése de szerencsére hot key van rá 😉, de vitathatlan, hogy szerepe a 3. részhez képest erõsen megkopott.
Elsõre kicsit szokatlan volt a harc rendszer, most azt mondom, hogy mégis jó, s legalább tényleg egy más szemléletû játékot kaptunk harc tekintetében is. A 4. rész picit átláthatatlan csata sorrendje után itt jó látni, hogy ki kiután jön.

Összegezve nagyon jó játék lesz, s ha a full már nem fog így fagyni nálam, akkor nekem hosszú-hosszú hónapokra, s talán élvekre meg lesz a játékom, ami folyamatosan a gépen lesz... 😉

S hogy még ezek után mit várok? Egy igazi barbár hordát akik fenekestül fel forgatják a világot, s ha igazat csiripelnek a madarak, ezeket a hordákat már javában gyúrják... 😉

Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...

b-type
Sztem meg az átlag pénzéhez fejlesszék a játékot. A HoMM sorozat teljesen jó ennél gyíkabb grafikában is ez igaz, de mindig lesz vki akinek kevés a gépe a játékhoz, ha pedig ez érv lehetne akkor még a gyíknál is gyíkabb lenne a graf.
Szal értem amit mondasz, és valszeg még optimalizáltabb lesz, vagy grafban szépen hagolható a teljes.

egyébként nekem teljesen a H3 jön át, aminek én nem feltétlen örülök, de sokmillióan meg igen, így hát...😊)
Annyira uaz az érzet mikor jön a halállovag és AI-nak a csaták 80%-ban 80%-ban üti be a spec kombóját...ami elég durva.
Míg az én seregemben a csaták 30%-ban 30%-os eséllyel üti meg uezt.
Visszajött a H3 lépéselõnye, és ezzel egy csomó H3 taktika..azaz én odamegyek megütöm és õ visszatámad, nincs a H4-ben hozott egyszerre ütés-lövés.
Ennek inkább örülök asszem 😊
De a megint lehet rohangálni malomig-külsõ lénytermelõ helyig..na annak nem 😊
Nincs FoW sem, van upgrade (ennek kifejezetten örülök), szal összeségében az elõzõ bétához képest nem nagy változás, de azok jók, és sokat és jól finomítottak a gépigényen, szerkezetileg meg szinte a H3 szvsz.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Hát a képek alapján nincs olyan kurva jó grafikája, szal szerintem nagy a gépigény a grafikához képest....
Meg tudod nem mindenkinek van pénze egy olyan gépre mint amilyen a heroesnak minimum kell...
Agamemnon
Amint rányomsz a wait gombra újra besorolja valahová. Ha nem látod, hogy hová, akkor a sor vége felé valahova. Amikor majd kevesebb lénnyel játszol, akkor majd láthatod, hogy hova teszi be a sorba.

Shiwo
nah.. csak elindult tesóm gépén... bár még sok idõm nem jutott rá (megjelenés utáni elsõ 2 tudtam csak jáccani vele)

így még mindig az elsõ küldivel "küszködöm".. az elsõ rohamot én is nyilt terepen vertem vissza...majd a várban is kötekedtem párat..hát az a summonolós dolga a gépnek nagyon köcsög...a grál is megvan már..

nahszval vélemény:

graf: jól néz ki (még minimumon is..) bár még megkell szokni, hogy mi tereptárgy, és mi az ami használható a térképen...

nézet: alapvetõen nincs vele probléma, bár ha átakarom látni a csata állását, távolra kell vinnem a kamerát..csak akkor bizonyos egységek tök picik, és semmit nem nálot a jó kis animokból..igaz, van mikor közelebb viszi a kamerát akció közbe, de volt, hogy ilyen alkalommal megcsodálhattam közvetlen közelrõl, hogy milyen "szép" is a kamera elött terpeszkedõ fû..

zene: elég jó..bár valami olyasmi volt, hogy az alap heaven zene a csatában is szólt a "csatadal" mellé...elég hülyén hangzott...

ami "annyira" nem teccik benne :
fura, hogy a hõsnek a megtehetõ lépései narancsos-vöröses szinnel vannak jelezve, míg ha elfogy a lépés, akkor kap zöldes árnyalatot..fordítva jobb lenne sztem..
vár fa-struktúrája sem annyira átlátható sztem, mint a háromban..fõleg az zavar, hogy eleinte gõzöm se volt, hogy miket kell felépítenem ahhoz, hogy tudjak angyalt venni..
ostromkor elég macerás a kamera, gyakorlatilag csak oldalról használható (mert a faltól és a tornyoktól nem látom az ellenfelet), ráadásul ránagyítani sem tudtam különösebben a fal mögött lévõ egységeimre... és remélem, hogy az infernós támadónak a legfejlettebb ballistic képessége van, mert ha minden hõs íly könnyedén omlasztja be a kaput és a várat...
varik annyira nem átláthatóak még, bár annyira nem is foglalkoztam még velük..
amit még hiányolok, hogy harc közben azt is kijelezhetné, hogy mikor fog jönni a várakozó (wait) lényem...

úgy hirtelenjébe ennyi 😊

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

elöször azt hittem a treantekröl beszél😊))---na azt megtom érteni..a betaában sokkal jobban nézett ki..meg a hydrának mutálodott a hangja.(mélyebb lett)😞..meg már sajna nem rezeg a képernyö mikor a titan lép😊..meg szerencsére kijavították a gargoyle-t ..már nem vérzik.amikor megütik!!!.de a kinézete amúgy se tetszik..még tudnék sorolni..ez csak az én vélemyénem,meg nem is kritika..csak sztem ezzekel jobb lenne..de így is KIRÁLY!!!

NeoMaN
ehh, mégiscsak ez a legdúrvább beszólás itt....
Nem is értem mirõl beszélsz? Csúnya és sok fa?? pfffffffff 😛PPPPPPPPPP

NeoMaN
<#wow1><#wow2><#wow3><#guluszem1><#conf>

NeoMaN
<#wow1><#wow2><#confused>

j0nNyKa
nagy a gepigeny ien grafikahoz? te meik szazadban elsz ?

A teljesnek kisebb lesz lesz a gépigénye mint a demónak tudja-e valaki?
Mert kurva nagy így is a gépigény, nekem el se indul a játék...
GothiK Aesh
engem egyetlen zavar a heroes 5 be annyira xar az a sok fa..nagyon csunya nah meg a 3 d s world szerintem semmire se jó 😊

na én megyek akárkivel duelezni..az privibe szóljon aki akar

Igen csak ennyi😊

Cobra.
Nem, mert legalább Dx8-as kártya kell neki, az MX meg csak 7-es.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

NVidia GeForce 4400 MX -el mûködik a demó, nem tudja valaki?

Agamemnon
Hogy van rendesen vége az elsõ pályának. Oksi, átküldtem a hõst, eltûnt. Következõ kör semmi, utána megyek a csajjal, elõjön a kisvideó, amiben örülünk Nyikolájnak de senki sehol és nem történik semmi. Ahányszor ki-be megyek mindig ez van. Majd a harmadik-negyedik kör után jön a végsõ videó. Ez így normális?

A második pályán meg csak futni kell ész nélkül?

Srácok gyertek duelezni! :-)
Aki jönne jelezze itt pls, aztán játszunk egy jót, nameg kileeht próbálni legalább másik vár egységeit. Regisztráltok egy accountot ubi.com-on aztán jöhettek is.
zero the hero
ami engem illet, nekem még mindig a 4 viszi a díjat, azzal játszom(unk koliban) a legtöbbet, kicsit szokatlan még az 5 kezelõ felülete, meg nem is teccik annyira, meg az sem h a hõs az bárhonnan megtud ütni bárkit. Remélem a kiadásáig javítanak még rajta.

(\\(\\ (^_^) rpg & fps gamer (_(\")\")

Falabu
Kipróbáltam a játékot, az elsõ véleményem az hogy iszonyat jól eltalálták a régi hangulatát a játéknak és nem is kell hozá erõs gép max grafikán(2x AA, 4X AF) a gépemen(950 Mhz, 512 DDR, ATi 9600 Pro) élvezethõ a játék.<#buck>

Neten szokott valaki játszani mert én benne lennék egy meccsben...

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

Kandurex
Itt egy szimpatikus kritika, plusz segítség akik nem bírnak a játékkal:

"
Az elsõ héten ki kell szabadítanod Izabellát, aki a Haven vár mögött jobbra, a toronyban van, nálam többszöri újraindítás után is Pit Lordok õrizték, szerintem nem lehet eltéveszteni.

Hát igen, kemény rohamok jönnek az elején, érdemes mind a két tápoló helyet sûrûn látogatni és nem ész nélkül építkezni mert akkor nem lesz pénz seregre! A rohamok ahogy én láttam, egyre gyengülnek, valahogy ki kell tartani, aztán meg kell keresni a 3 darab obelisket és utána a Grál, az így feltúrbózott várral már könnyedén lehet nyerni.

Az infernos játék már fifikásabb, ott menekülni kell és menedékrõl menedékre kijátszani a téged üldözõ lovaghõsöket!

Így elsõ próbára csodálatosan szép a játék, rendkívül látványosak a varázslatok effektjei, fõleg a tûz alapú támadások! Végre az inferno sem az egyik utolsó a sorban, a 4-es szintû Sucubbus távolsági támadása és visszatámadása, a továbbfejlesztett Sucubbus lánc tûzlövése rendkívül hatékony, a Pit Lord pedig varázsol, ráadásul területsebzõ varázslatai vannak! Végre használható ez a vár is, nekem legalábbis nagyon tetszik. Féltem ettõl a négyzetes csatatértõl, de egyelõre úgy tûnik jól mûködik, nem hiányzott a hatszögû tábla. Az, hogy alul látszik melyik lény mikor következik, nagy stratégiázást tesz lehetõvé, szerintem hatalmas ötlet.

A lovagvárban jó ötlet volt a griffet elõléptetni, bár meglátásom szerint az íjász után a második célpontot õ képviseli... icon_lol.gif Nagyon használható lett így felerõsítve, fõleg a légitámadása durva, nagytömegû, elérhetetlen lövõ lények ellen ideális, várostromnál pedig nélkülözhetetlen. A paladin nagyon szép lett, de kicsit gyengus a speciális képessége, a gyógyítás, viszont brutális a sebzése, teljesen odavoltam tõle, már egy-két lovas is nagy erõt képvisel. Csak akkor esett kicsit vissza a csodálatom, mikor belefutottam néhány halállovagba, ezek még mindig überelik a paladint, az utáncsapás képességük pedig halálos. Az angyal, sõt még az arkangyal is nekem kicsit lassúnak tûnik, és keveslem az egyszeri feltámasztást is. A pap és az inkvizítor szerintem gyengus, lehet azért, mert egyszer csatlakozott hozzám 35 lich is...

Ami a legjobban megfogott az a lények animációja. Végre! Bár túl sok lénnyel nem futottam össze, de amit láttam az nagyon tetszik. A war dancer vagy micsoda a természetvárból, a sunnyogó járásával, egy nidzsához hasonló pengehasználatával, ráadásul mikor meghal az egyik kardos kezét az égnek veti! Hatalmas. A hidra mikor meghal, egyik fejét a másik után dönti a földre, a szellemek füstté válnak meg hasonlók, szóval nekem ez tetszik az egészben a legjobban! Tuti megveszem én is, kár hogy a magyar verzió jóval késõbb jön mint az angol... "

Muki100
A cikk alapjá tényleg nem rossz, de nekem örökre elátkozták azzal, hogy a régi sztorit eltörölték. Bár az még a 4-ben volt. Ez meg azt is eltörölte.
Régebben olvastam hogy híres francia írókat dolgoztatnak rajta..valaki tud véleményt mondani az új sztoriról, és hogy mennyire hasonlít a régire? ( heroes 3 és azelõtt)

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

3P
Szo-szo. Van elõnye, de van hátránya is. De igen, ha összességében nézed elvileg könyebb, de mondonm kint a nyílt terepen sem jelent nagy gondot.

j0nNyKa
varbol csak konnyebb, nemde ?

3P
Én kint a nyílt terepen állítottam meg. Igazából minimális veszteséggel. A lényeg, hogy a kiszabadított csaj legyen a sereg élén és ne a kezdeti hõs.

jazzy
Kiszabaditod a not lvl17es beallsz a varba es igen, siman vissza lehet verni meg hardon is.
GothiK Aesh
most nemazé de ugye elfoglaloma várat ott felhuzoma a lovasig a cuccot kiszabaditoma ribit legyözöm a élöhalott sárkányt ahola sok pénz van, erre jön az ellen 6 devilell meg 40 succubival és idézget enyhén szolva kicsit powa... valakinek sikerült visszavernie?

jazzy
* Pit lord
A var mellett van egy torony abban "raboskodik". Nehany devil van elotte azt hiszem.
nekem egy hét után egybõl vége a demónak (elfoglaltam várat, de akkor is)
hol a csaj? körbejártam a pályát kétszer (több menetben) de sehol nincs.