Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carmang
Elkezdtem a HoF-ot. Elég fantáziátlanok voltak a tervezõk, mert az elsõ pálya bevezetõjében azt hittem Freyda-ra, hogy Isabel. Godric szinkronhangja más lett, nekem az alapjátékos jobban bejött.
László meg az inkvizítor csávó viszont jópofa figurák. Az animációk is mintha jobbak lettek volna, fõleg az átvezetõ animációkban a mozgások élethûbbek (vagyishogy most van mozgás, nem csak állnak, és a buffoló mozdulataikat végzik), a szereplõk szájai is mozognak 😊

Egyébként Freyda-t nem nyírta ki Markal az alapjáték nekró utolsó pályáján? (amikor Godric-ot kellet legyõznie)

kösz megvan😊

Intel® Core™2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Carmang
Azt a cuccok ki kell ásni a földbõl. Van a jobb alsó körcikk menüben egy ásó gomb. Ha nem találod, próbáld egy lépéssel odébb, ott kell valahol lennie.
Ha bemész azzal a hõssel a várba akinél van, akkor egybõl kapsz egy kérdést, hogy fel akarod-e építeni ebben a várban a speckó épületet.

megvan az a hely de ott nincs semmi.
hogy kell berakni a várba.
bocs hogy ilyeneket kérdezek😊)

Intel® Core™2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Carmang
Van a térképen 3 Obeliszk, azokat kell megtalálni. Ezek felfedik a "puzzle"-t, az jelöli hol van Asha Könnye (az elõzõ részekben Grál). Azt kell kiásni és bevinni Dunmoor-ba, itt felépíteni a segítségével a speckó épületet.
Utána megy tovább a történet.

Az már megvan,csak mindig jön az ellenség azokat is megölöm,de van egy váruk oda nem tudok bemenni mert védik,és hiába van nagy seregem neki mindig nagyobb,és nem tudom legyõzni!
Mit kell csinálni??

Nem tudom mi a gondod, elöbb szabadítsd ki Izabelt és így tovább...
ivan924
Ezer köszönet ezért a pályáért!! Nagyon bejött. 😊 Gratuláció és hozsanna a készítõnek is! 😊

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

hy
valaki megmondaná h az ötödik küldetés:a király bukása,mit kell csinálni?

😊

Rájöttem közben, nem szereti a H5 ha "nincs felrakva".
Win újrainstall után simán exe-vel indítottam, azért csinált ilyen hülyeségeket, miután (megjegyzem letörlés nélkül) újraraktam már minden OK.

Cobra.
Próbáld meg régebbi vagy újabb driverrel, ha úgy is megmarad a hiba, akkor valami "más" 😊

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Tech-jellegû kérdés:

néhány varázslat/speciális képesség effektje "ott marad" a harctéren, pl. bash, vagy a familiarék manaszívása.

Driver lehet, vagy van valami "más"?

Mivel most értem a végére tudok hozzászolni, ha pl. a 900 küklopszot átpakolod Kujinn-hoz akkor nagyon egyszerû a csata és a végére is megjön az erõsítés.
kis érdekesség😊
Hungarian Freedom

Shiwo
köszi szépen

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Template: User-made template for RMG

Egy komplett mod-csomaghoz tudok csak linket adni, de egyesével is le lehet õket tölteni, azt használsz amihez kedved van😊
Xazardous Mods

Szerintem csak 3.0 alatt (vagyis TotE) mûködnek, legalábbis az alatt nem próbáltam.

Shiwo
ill a skillwheels-es még érdekelne...

Shiwo
a térkép-generálóhoz azt a template-cuccost belinkelhetnéd

Újra kedvet kaptam a játékhoz, és szétnéztem külföldi fórumokon, és valami bitang sok hasznos dolgot találtam😊

Kezdjük mondjuk a random map generátorral. Ugye elég hülye pályákat tud csinálni, játszhatatlan, stb-stb. Nos, pár ügyes arc csinált ún. Template-ket, amiket a RMG-ba betöltve normális pályákat kapunk.
Template kb. úgy néz ki, mint egy séma. Meg van mondva, hány "zóna" van a pályán, azon belül melyikekben mi lehet (bányák, városok, trezsör, ilyesmi), valamint az egyes zónák kapcsolatai (melyik-melyikhez kapcsolódhat, védve van-e, ilyesmi).
Egy ilyen sémára dolgozik rá a RMG, szóval egy "alapjában véve" jó pályát kapunk, ami mindig másként jelenik meg.

Második dolog: modok.
Pl. a játékon belül egy kattintással elérhetõ skillwheel, vagy a few-lots-horde dolgok számokra cserélése.
De található még olyan is, ami a város speciális képességét írja ki (minden város tud vmi extrát), illetve a TotE-hez olyan mod, ami az összes elõzõ kampányt elérhetõvé teszi.

Ami pedig a legjobban tetszik: AI mod.
Nem pusztán erõsítésrõl van szó; inkább igyekszik a rendes normal-hard közötti lépcsõt elsimítani. Olyasmi hibákat javít, hogy az AI hõs nagyobb prioritással vegye fel a kulcs-sátrakat, így bejuthat a jófajta kincseket rejtõ helyekre is, de tökéletesíti a hõs-szervezést is (pl. 1 hõs- 3 várból származó lény, vagy heroicon 5db gyenge hõs helyett 1 erõs és 1 nagyon erõs)

amúgy a Heroes Community oldalon találtam ezeket, angol tudás must have.

Ez így nem mond semmit. A hõs erõssége, tudása számít (gondolom az egypályáson is).
Sziasztok!

A Hammer of Fate -hoz honnan tudom letölteni a magyar peccset?
Ami a FAQ-ban meg van adva link az nem jó.
Esetleg ami itt az SG-n van az jó?
Elõre is köszi.

hellósztok ti voltatok már úgy hogy sima egyypályásat nyomtok mondjuk a hadurak pályán és az ellenfél gép nehézen van 120 fekete sárkánya meg 176 titánja nekem meg 52 titánom és a többi egység és simán levertem és általánosságban neki több volt a kicsi egységekbõl mint nekemelvileg a maga 300 legerõsebb egységével már csak azokkal le tudna gyõzni de mégse ki érti ezt
OK, köszi az infót mindenkinek!

TreDoR
Vagy vinned kell magaddal phoenix-eket a csatába és legalább 1-nek életben kell maradnia a végére.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Carmang
A térképen található összes fekete sárkányt le kell zúznod, a Hut of the Magi megmutatja hol vannak. Csak utána tudod véglegesen Nikolájt elpusztítani.

Néha más is kell csinálni, nem csak ölni!
Mondjuk quest log-ot olvasni.
(nem tudom pontosan mi a teendõ, rég játszottam, de az tuti h le van írva)

Sziasztok!

Az elfes hadjárat utolsó küldetésénél járok, amikor Nyikolájt kell megölni. Egyszer megtámadom utána visszavonul egy várba, utána megölöm de ujjászületik, és több száz sárkány lesz nála és minél tovább várok annál több sárkánya lesz, volt hogy 21ezer volt :-)
Valaki tudna segiteni mi itt a teendõ? Valami trükk esetleg vagy lassú vagyok? Második napja próbálom megcsinálni ezt a küldetést de nem megy, tök mindegy mit csinálok a végén mindig ujjászületik többszáz vagy jóval több sárkánnyal.
1.41es patcel játszok alap heroes 5.
Segítségetek elõre is köszi.

TreDoR
Hát igen, ott végig kell rohanni az egész pályán, lehetõleg lényveszteség nélkül, és kénytelen vagy kihagyni szinte az összes erõnövelõt. (Nival megcsinálta...)

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Kori
második eleje mikor átmész gonoszba

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Carmang
Mellik pálya volt az?

Valamit rosszul csináltok ez biztos. Én ikább azon évõdöm, hogy lehetne nehezebb is.
Kori
az ominozus jelenet egy pálya elején történt ahol még nem lehetett a hõst fejleszetni
kvázi alap volt a védõ is meg a támadó is

Carmang
Ha elrontod a hõs fejlesztését, és gyenge lesz, akkor még szép hogy egy erõsebb ellen hõs "kezében" a kevesebb katona szétszedi a te nagyobb sereged. Az a trükk az egészben, hogy nem igazán érdekli a játékost, hogy milyen erõs hõsnek megy neki, csak a serege létszámából ítélkezik.
A varázslatok megfelelõ használata a megfelelõ idõben szintén döntõ egy csatában.

Carmang
Érdekes én végig tudtam vinni a játékot. És sok más is aki itt hozzá szokott szólni. Még véletlenül sem gondoltál arra, hogy nem a játék a nehéz, hanem valamit marhára rosszul csinálsz?
Keress végigjátszást a neten, azzal könnyeb lesz, meg belerázódsz a dolgokba.

Kori
van bõven igazság abban amit írsz, de sztem az alapjáték is elég hibás ebböl a szempontból
ugyanaz a két karakter ha velem van akkor 25-nek semmi esélye 50 ellen ha viszont ellenem van akkor 1 legyõzi az én 50 katonámat

szerettem vele nagyon játszani de úgynézki befejeztették velem

Broafka
most mindenki fikázhat, de ez a játék egy nagy rakás szar!
a simával játszom, de a küldetések egyszerûen nevetségesen nehezek! ha össze gyûjtök még a legerõsebb egységbõl is 50-et akkor is leigáznak, mert jön egy 2000-es sereg ellenem, ha meg nagy nehezen lekûzdöm, és mennék hogy elfoglaljak egy várost amit el kell foglalnom a küldetés szerint, akkor az ajtóban ott ácsorog egy szintén 2000-es sereg mindenbõl! jah és úgy van beállítva temrészetesen hogy minden körben õ jöjjön, így cirka 5 perc alatt leszedi a 2 milliárd arany értékû seregemet!

az iylen játéknak mi az értelme?

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

TreDoR
Hát igen, mindenhol ezt írják, ezért énis kivettem a seregeket, aztán csak néztem amikor az ellenség átmászott a területemre...

ivan924
A hozzászólásodhoz még annyit hozzáfûznék:
ha már valaki úgyis újrakezdi azt a pályát, érdemes a helyõrségbõl minél hamarabb "kivenni" a seregeket, ugyanis se Biara, se mások nem jönnek majd beljebb. A Shift lenyomása mellett lehet seregeket szétosztani, majd az 1-1 kis pixie-t pl. kicserélgetni a nagyobb seregekkel. Kár lenne a nagyobb sereget feláldozni, akkor már sokkal több haszna van, ha összegyûjtöd. A végén is könnyebben nyersz majd. 😊

\"Rossz úton jár, aki álmokból épít várat, és közben elfelejt élni - ezt jól vésd az eszedbe.\" Nem a képességeink mutatják meg, kik vagyunk. Hanem a döntéseink.

Ez az amikor Biara jön majd? Állítólag sokaknak volt ez probléma, fel kell tenni a patch-eket és akkor jó lesz és azt a kampányt ujra kell kezdeni.
Halihó!
A ranger elsõ pályán szívok.Eddig egyszer támadták be az elején az egyik helyõrséget visszafoglaltam és azóta semmi...már kb 1 évnél tartok és már rohadt uncsi nem csinálok semmit csak gyüjtöm a sereget...mi tévõ legyek?
TreDoR
Régebben is volt már valakinek valamilyen hasonló problémája és akkor codec-kel volt gond, vagy talán VGA driverrel.

fachox
Nekem ugyanaz a problémám mint kory83-nak(#13821) csak 1.5 patchel.
Valakinek van már valami megoldása ?

MSI K8N Neo4,AMD3200+(939),N6800GT,A-DATA 2x256,

ivan924
Sok sikert! 😊

Cobra.
Ha nem eredeti, akkor rossz a crack valószínûleg. Illetve még kis esélyel okozhatja valami codec pack is.

Hide and fear, Cobra Commander is here !

Na szóval, most hogy már majdnem kivégeztem az összes H5-öt, meg kell hogy mondjam többet vártam a géptõl. Nehéz fokozaton vittem és az ellen csapatok csak szaladgáltak a pájyán mint a töketlen kutya, minden taktika nélkül. A H3 ebben a tekintetben okosabb volt. Ráadásul azok a fix ellen hõsõk is kiszámíthatóak. Szóval többet vártam taktikában az ellenféltõl. az egész olyan henteselés benyomású.
Sziasztok!

Feltettem a játékot. 1.1, 1.2, 1.3, 1.4-es patcheket is.

Mikor rámegyek hogy egyszemélyes - hadjárat - A Királynõ (Egy királynõ születésérõl) - A Királynõ (elsõ küldetsé)

És mikor erre kattintok a menü eltûnik, de a játék nem tölt, hanem csak a menü videója megy mikor egy szörny meg egy lovag harcol egy fa mellett....

Mi lehet a gond?

Köszi!

Titkolódzom? 😊 Hiszen ugyanezt tanácsoltam elõtted én is hajszálnyi különbséggel(hajó idézése helyett építés).

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Aspyrin nemtom miért titkolodzik. Én azt csináltam, h a várakban talizmánt lehet csinálni és mindjárt az elsõ az a hajó idézése. Tehát a harmadik vár felet kimész a tengerpartra és a megidézett hajóval már oda tudsz érni.
Köszi szépen a tippeket; én is hasonlókkal próbálkoztam, csak kevesebb sikerrel mint te <#lama><#nyes>

Újra megpróbálom majd, és amikor eljutok ismét ahhoz a harchoz, akkor bevetek mindent!
ivan924
A helyedben inkább "csak" a jóval korábbi mentéstõl folytatnám, mintsem az egész pályát. Jobb nem jut eszembe. Nekem se sikerült elsõre bevenni az inferno-várat, de másodjára vagy harmadjára sierült. Nem rohamoztam agy nélkül, hanem a Horde's Anger-ral a succubikat és a háromfejû dögöket aprítottam, illetve amint ledõlt a kapu, úgyis özönlöttek kifele a várból. Csak azokat támadtam, amik eredeti lények, a megidézett lényekkel nem foglalkoztam, bármilyen sokat is leszedtek a seregembõl. Elõbb-utóbb (pláne ha okosan támadsz) elfogynak a valódi lények, csata megnyerve, a megidézett lények meg eltûnnek. 😊
Fontos hogy a succubikat és a háromfejû dögöket addig aprítsd, amíg benn vannak, mert ha sokan maradnak, az idézettekkel együtt kegyetlen sokat elpusztítanak a seregedbõl. Az ördöggel nem szenvedtem annyit, illetve a slayer-eimet az elsõ változatra fejlesztettem, mert így duplán csap le az ellenbõl.