14765
KELET TÖRZSEI MAGYARÍTÁS (thx, AtiRadish)
-
#14165 jól néz ki :) -
#14164 Viszont a hexa visszatér a Disciples 3. -ban, ami lehet, hogy most felül fogja múlni a Heroes minden szempontból, grafika, taktikai lehetőségek, HANGULAT!
-
#14163 Persze, a kampány az nagyon ritkán kihívás..persze ha valaki a legnehezebben játszik, akkor tud az lenni némelyik pálya.
Minnél nehezebb a játék annál többet ismer meg belöle a játékos szvsz.
Van pálya ahol már mindjárt az első héten el lehet bukni az egész pályát, vagy ahol muszáj használni a hexarácsot(ami már nem az) mert esélye nincs egyébként a játékosnak.
Lehet egy csata ilyen is..
meg
ilyen is
és persze vannak a legendásan nehéz térképek, ahol minden,..minden számít, amit a játékos tud a HoMM-ről. -
#14162 Válaszom nem csupán TreDoRnak szánom, hanem laikuss-nak illetve b type free-nek is.
Hogy ki a pro és ki nem... nem számít !ha! mindannyian boldogultok a hadjáratban, szóló pályákon. Mindenkinek megvan a maga jól bevált, megszokott módszere. Tanulni mindenkitől lehet.
Ami engem illet, néha másik hőst vettem, néha várból idéztem lényeket (inkább csak akkor, ha más miatt nem kellett a várba mennem, és hosszú lett volna az út, de közel voltam a várhoz - föld alatt illetve feletti szitu, ilyenkor megérte az egy napi veszteglés, mint oda és vissza menni.)
De legtöbbször se új hőst nem vettem, se várból nem idéztem. "Hülyeség" tudom, de ha így is minden különösebb nehézség nélkül meg tudtam csinálni a pályákat, akkor... Így elvileg nehezebb volt, de ha így is megy? Játék, élvezzük... :) Ki-ki a maga számára leginkább élvezhető módon. Mondjuk el ötleteinket, de felesleges azok alkalmazását másokon számonkérni. -
laikuss #14161 A portálokat az ördög szimbóliumokra értettem. -
laikuss #14160 Állj be a portálokba a hőseiddel egyszerre kivéve Avantír, ha jól emlékszem a névre és megnyílik az út. -
#14159 Amúgy a Keleti törzsről volna szó...
senki? -
#14158 Na most akadtam el először.
Asha végrendeletének utolsó pályáján vagyok, már minden felderítve, ahol csak tudtam a portálok előtt elintéztem az őrzőket, de fennt Északon nem tudok bejutni... Beszéltem a tolvajokkal, és elintézték nekem a szukubuszokat... így a Szellem küldetése sikertele lett, helyette ez lett sikeres.
Szal akkor h is kell Északra teleportálnom?
thx -
laikuss #14157 Azért nem állom meg, Ha már annyi térképen játszottál, ugye láttál olyat is ahol kút nuku egy darabig mert az tulajdonképpen könnyítés és pl. ami a H3 ban volt, vagyis hogy nagy területeken még varázsolni sem lehetett, szóval taktikusan a mannával is. -
#14156 :) -
#14155 Én egy szóval nem mondtam, hogy tipp lett volna lol, leírtam, hogy miért nem használtam a summon creatures-t és mit csináltam helyette. Vagy szerinted ebben a topicban 176 oldalon keresztül mindenki tippeket irogat? NC... -
#14154 Nézd, ez engem absz. nem őszít mármint a cinkkel próbálkozás,..amiket mondtok 'tippnek' az már mind iszonyat szakállas.
El kell menni a heroes táborba augusztusban, aztán lehet sasolni. :)
Ezt pedig maximális komolysággal mondom, aki nem próbálkozott még versenytérképpel annak is jó móka lesz, aki meg igen az pedig úgy is elmegy, mert nem érti :)
-
laikuss #14153 Sőt ami még lényeg, h más lényeket akik nekem erős hősnek megadják magukat át tudjam adni a segítőnek hogy hely legyen a seregemnek vagy, h ő menjen uppolni őket. -
Zóanagyvarázsló #14152 Nem szerepel a kézikönyvben, sőt nem is abban, hanem külön egy külön lapon vannak elvileg a képességek és a town tree-k, de ott sincs említés ilyesmiről. -
#14151 Na itt már gondok vannak, most vagy mi vagyunk amatőrök és b type free pro, vagy... -
laikuss #14150 Én se használtam szinte soha a lények magamhoz hívását, mert úgyis kell segítő hős akinek az a dolga, h felszedje a nyersanyagot stb. ne a főhősöm vesztegessen utat, időt (csak a csaták miatt áljon meg v ahol fejleszt), és hozhat nekem lényeket, tárgyakat és a townportal használtam ha nagyon messze voltam és ott már elintézve mindenki. -
laikuss #14149 Nincs bug, szerintem a kulcsot sem szedted még össze, ugyhogy verd le a sárkányt stb. -
#14148 nekem most kölcsön van adva,..próbáltam felásni hogy az alapjáték kézikönyvében szerepel-e..ezért is válaszoltam később, de cimbinél van :(
mindegy, tényleg off.
Sok baj volt a H4-l (nekem leginkább a világ elvétele fájt mondjuk, mert a M&M-ben már jó ideje kaptuk a pofonokat), de az összetettség az nagyon jó volt.
ON: -
Zóanagyvarázsló #14147 Sosem szerettem az unkikornist, a 4-ben szerintem sosem használtam (azt tudom, a 3-ban ellenállást adott a körülötte állóknak), de nyilván volt más lénynek is hasonló képessége. Mindenesetre jól tiktolták, az ismert oldalak lényleírásaiban sem találom.
(A HoMM IV-nek pedig ettől a feature-től függetlenül is megvoltak a gyemrmekbetegségei, azok kissé szembeszökőbbek voltak, mint egy hivatalosan "nem is létező" feature. Mondjuk én szerettem azt a részt is, de nagyon messze volt a tökéletestől.) -
#14146 :)
Az alapjátéknál is müködik (pl. egyszarvú párhexás morálbónusza), ..de a H4 lehúzás az ment. -
Zóanagyvarázsló #14145 ..vagy mint a H4-ben a lények egymásra ható pozítivumai, tök kevesen tudták használni.
Elnézést a némi OFF-ért, de pontosan mire gondolsz? Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehetőséget hagytam annak idején kihasználatlanul. (Csak az alapjátékkal játszottam, a kiegészítők a mai napig várnak a sorukra.) -
#14144 Na látod, ez nem késztet vitára :) -
#14143 Így van, sík hülye vagyok a heroes sorozathoz, sőőőőt.. -
#14142 hát harcossal meg pont a felejtős, nincs elég mannája. a warlock meg amúgy is a destruktra épít, szal inkább az elején hasznos :/ ..de akkor is nagyon eszi a mannát -
r4pt0r #14141 Nem érteheti meg mindenki. :D -
#14140 Nem mondod, tényleg vettél egy másik hőst és azzal ingáztál? Mekkora ötlet :DDD
Te sztem nekünk még nincs miről dumálgatni, szal én inkább befejezem :) -
Bandy #14139 faszom most meg a második pályán, mikor varászmőhöz kell menni és vinni neki 50 zombit meg nyersanyagot, egyszerüen nem tudok átmenni az egyik teleporton, ami elvileg az elfoglalandó várhoz vezet. Minden más teleport mükszik csak az nem. Ez bug vagy valamit még be kell szereznem hogy átudjak rajta menni?:D -
#14138 No meg vettem egy másik hőst a kocsmában és azzal ingáztam a hősöm és a váraim között, szóval a főhősömet sosem lassította le ez a varázslat. -
#14137 Jah, bocs. Én akkor vettem fel lényeket egy várból mikor az a közelemben volt. Meg pl. amikor visszamásztam a várba varázslatokat tanulni. Vagy te azokat is magadhoz teleportálod? lol -
#14136 Nekem tök mindegy, de csak egy példa:
ballagsz a föld alatt, és a földfelszinen lévő várból akarsz lényeket...
odamenni hülyeség...több nap/hét, onnan hozni hülyeség több nap/hét, oda teleportálni valamivel jobb, de vissza kell jönni.
Természetesen a hősláncokat meg lehet csinálni egy bizonyos távolságig, de csak egy várból.
Nekem volt olyan emlékszem, hogy pár lépésből két várból is a hőshöz tudtam idézni a várban lévő lényeket.
Szal tökéletesen használható, csak tudni kell használni.
...ez olyan mint pár varázslat,..sokan nem használják mert azt sem tudják mire jó, vagy nem tünik hasznosnak...pedig okosan használva nagyon bitang.
..vagy mint a H4-ben a lények egymásra ható pozítivumai, tök kevesen tudták használni.
Na mindegy :) -
#14135 Szerintem használhatatlan, csak lelassít. -
#14134 Pedig jóság.
okosan kell vele élni, és persze nem alapszintű lényeket kell idézni.
akkor nagy segítség...földalatt és földfeletti elosztásnál óriási segítség lehet. -
#14133 Ezért nem is használtam a summon creatures varázslatot. -
#14132 arra viszont nem jó a kút. -
#14131 Ez a kisebbik gond, de a lépéseid 75%-át is elveszíted... -
#14130 Elfogy a manna-d a sok lény idézésétől, ezért jó a kút. -
steweee #14129 ezt egy végigjátszásban olvastam :
Ha gyors akarsz lenni, akkor a következõt javaslom: menj keletnek, majd fordulj délnek. A kút az elágazásnál nagyon hasznos, mivel így tudsz idézni lényeket a váradból. Vedd be a helyõrséget délen (2-es) és
a kút és a lények idézése várból hogy függ össze? vmit még nem tudnék a játékról ? nem a summon creatures adventuring spellel lehet idézni a várból a megvásárolt egységeket ? -
Bandy #14128 jah közben rájöttem én is, de mire eljutottam a várhoz 58 angyal volt benn és a többiről ne is beszéljünk, mire ledöntöttem a vár falakat, kinyirták az összes emberemet.... kezdhetem előről :D -
#14127 Valaki feltöltene pls 1 mentést a legutolsó kampány 1. palyajarol?
Ott jartam es windows format volt, naná h. a mentéseket meg nem masoltam át :D, szal lécci akinek van szoljon. -
laikuss #14126 Várad nem is lesz közben, ha jól emlékszem lesznek barbár harcosok fogságban, ez úgy van, h valami ellenséges faj áll elötte. Azokat kinyírod és a kiszabadított csatlakozni fog és kapsz a térkére olyan harcos lelőhelyet és így tovább. Nem nehéz ha szépen sorban szabadítgatsz, fejlődsz lesz pénzed is bőven amin vehetsz harcosokat. A végén már könnyedén elfoglalod a várat is. Ez különben szerintem csak egy tanuló pálya a barbárokhoz.