Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na, most hogy dungeon-nel vagyok rájöttem hogy másképp mûködik az elemental chain mint ami le van írva(még a béta állaot szerinti leírás). Sem több elemhez nincs semmi kötve sem kombókat nem vettem észre. Egyszerûen ellentétes elem nagyobbat üt. Vajon miért butították vissza? Túl táp volt vagy az olyan embereknek kedveztek akik nem tudnak lebegõs cipõvel átjutni leszakadt hidakon? Remélem patchben visszahozzák

Hogyan tudom elérni hogy a necro egységek ne csak minden 4-5 körben léphessenek, a fél seregemet leverik mire egyáltalán elkezdhetnék harcolni <#help>

A necro 2-t meg ezekszerint harmadszor is kezdhetem eddig mindig az elsõ héten partraszállt egy mágussereg ami levert mert velük ellentétben nekem kurvára fogalmam sincs hogy mi hol van a térképen ezeknek meg kémmûholdjuk van mert mint egy kibaszott muslinca úgy repültek a hõseim után az idegen terepen

Áá! Megint elõbb tenyereltem mellé, minthogy befejeztem volna.
Emiatt szerintem ne kezd újra. Az az egy varázslat van ami igazán fontos lehetne abból az iskolából.

A knowledge nálam is alig fejlõdött ámbátor 10. szinten 3-as volt, de nem volt belõle gond. Akadt elegendõ knowledge fejlesztõ épület a pályákon szétszórva. Arra azért én is kíváncsi lennék, mi alapján jön a tulajdonságok fejlõdése.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

I love Techno
jah eleinte én is így voltam de mondom mivel folyton mekurt veszteni valóm nincs , és nyertem <#lookaround>

a raise dead asszem csak 2. szintû varázslat így nem kell semmi iskola a megtanulásához.
Nálam a nekronak nem volt idézés iskolája, mégis tudta használni. Nyílván ha van neki, akkor sokkal több Hp-t tud visszaadni, így jóval több lény támadhat fel. Az egyetlen karakterem, akinek megvolt az idézés, az a varázsló volt a wizard kampányban. Bár nem emlékszem már, hogy ez volt neki az alap skill vagy valamiért ezt választottam...

Igazság szerint nálam is csak a helyet foglalták, de mivel az lett írva ,hogy nélkülük nem lehetséges a nyerés, hát hurcoltam magammal õket.

NeoMaN
nem gáz, nekem sincs és simán verem az ellent...
Nálam is alig volt mana (20), közben meg brutál varázslatokat tudtam nyomatni.

I love Techno
nem tom kicsit bebugzódhatott nekem valami mert most újra elkeztem és igaz bár nyögvenyelõsen de sikerült meg csinálnom a sylván utolsó pályáját , ugy hogy gyakorlatilag mindent ugyan ugy csináltam szal nem értem mér volt az elõzõ próbálgatásaiban az hogy a gép nem szedegedte a várból a cucokat csak egyik pilanatról a másikra bekapott 2000 dragont (csitelt a kurva gép <#merges2><#pias>) , (hacsak az nem kellet ehez hogy a pályán lévõ öszes spectre dragont kifingassam és esetleg ez is feladat volt? , mert a feladatok között erre nem emlékszem hogy szerepelt volna , nah mindegy hu de örülök hogy végre továbbléphettem , jah és annak az 5 fõnixnek amit adott az a szar te vedted valami hasznát? mert nálam csak a helyet foglalta haszna nem igen volt <#fejvakaras>)

dr Kotász
Hmm... Én is most kezdem a nekro kettes pályát. A következõ skilleket szedtem össze az elõzõ mapon: necromancy és leadership ugye adott, ezeken felül logistics, sorcery, dark magic, destructive magic. Aztán most figyeltem fel arra, hogy a Raise Dead varázslat a summoning iskolába tartozik. Gáz, hogy kimaradt? Kezdjem újra a kampányt, mert ez a nekró hõs legfontosabb varázslata?

Még egy kérdés nekro 1. pályáról: a végére 12-es spell power és 2-es knowledge-em lett. Röhej, hogy ilyen kiegyenlítetlenül fejlõdik szintlépéskor a hõs. Másnál is ez volt?
Te örök romantikus 😊 Az egyetlen dolog amit elvárnék tõlük hogy kiírtsák egymást. Amúgy van a nekróknak egy speckó épületük amivel minden élõlényt átalakítanak az adott szintnek megfelelõ halott változatára. Mondjuk nem emlékszem, azon a pályán lehet nincs.

Nekro kampányban holt felesleges a logistics. Oda inkább mágikus erõ kell, méghozzá sok.

Nem biztos, hogy így kéne nézed a dolgokat. A single player egy történetet mesél el és ebben vehetsz részt. De ki is hagyhatod és nyomhatod a multit vagy azt a kevés scenariót, ha csak ütni akarsz, de sztori nem érdekel.

Azért kampány, mert egy történetet mesél el. Senki nem ígérte, hogy az adott kampányban csak és kizárólag azon egységekkel fogsz harcolni ami a kampány nevében szerepel. Pláne, hogy nem egy helyen, hanem váltakozó helyszíneken zajlik minden harc.

A necro sztoriját megnézve rájössz, hogy az semmi másról nem szól, mint hogy újra hatalomra jussanak. Ehhez pedig szükségük van egy másik fél támogatására. Ez most a Griffin Empire. Amúgy meg a 2. pályán a cél, hogy visszaszerezd a nekrók õsi városát. Nem nehéz ezt elérni, csak összeállítasz egy kisebb sereget és áthajózol ÉK-i irányban. Ott lesz felül a város.
A 3. küldetésben 1 nekro és 1 haven városod is lesz induláskor. Merthogy ellenõriznek téged. Nem magányos akciózás megy. Mondjuk elég csak a nekró várossal foglalkozni, onnan kiindulva is prímán megoldható minden feladat.
4. küldetésben nme lesz város, hanem üldözni kell egy menekülõ mágust és kivégezni.
5. küldetésben meg a griffineket kell verni egy nekro-griffin szövettséggel.

A 2. küldetésben a mágusok nagyon is késõn fonak odamenni, ha beteszed az egyik hõst a városba. Aha túl gyenge vagy nincs benn védelem, akkor mennek rá a partraszállásra a varázslók. Ennyi a trükk.

Összességében szerintem nagyon jól eltalált a single része a játéknak. Így hangulatos, van benne nehézség és kihívás is. Meg legalább jópár helyütt ahol nem lesznek nagy mozgások, a bázisul szolgáló városok is egész normális alapfelépítésûek lesznek.

dr Kotász
Egy problémát látok: nincs logistics. Szerintem a legfontosabb skill.
Itt a teljes igazság: "Summons magical fist to deal non-elemental physical damage to target enemy creature. This spell ignores magic resistance and protection from magic."

Szerintem ha a resisten meg a protection-ön is átmegy akkor oké ha az immunis sárkányt is megpörköli. Elvégre legalább 1 varázslat sebezze szerencsétlen 2. legerõsebb lényt. Végülis immunity = 100% resist. Vagy nem, de így magyarázom 😊

Sokszor. Amíg a Tear of Asha be nem kerül a városba, addig folyamatosan. Utána már csak egy nagy támadás lesz a város ellen.

Nem tudom ki hogy van vele de szerintem a single playernek kedvet kéne csinálnia a játékhoz, megtanítani az alapokat meg ilyesmi hogy aztán multizzon az ember stb stb

Inf kampányon totál beidegeltem magam, az 5 pálya alatt egyetlen egyszer sem használtam inferno várost és az 5-bõl kettõben még inferno egységeket sem.

Most necro 2-es kampány HEAVEN várossal indulok amit persze pár kör alatt a mágusok úgy is bevesznek, gondolom a csónakokkal kéne lelépni még mielõtt megjönnek vagy a fasz tudja, ez is egy olyan map lesz amit vagy 3-szor újra kell majd kezdenem mire rájövök hogy egyáltalán mi a faszt kell csinálni <#wow3>

Jól megadja a szar élményt ez a tökölés a single részben, végigtolom mert érdekel hogy az elbaszott buzihangú démonlord és a nekrofil királynõ szerelme beteljesedik-e aztán uninstallom a vérbe, talán majd akkor elõveszem megint ha már elfelejtettem az egész játékot, az viszont hétszentség hogy a heroes 6 single közelébe se fogok menni! <#csodalk>

a haven 5. pályán hányszor támadják meg a váram?????
dr Kotász
Nekem sikerült hardon. A 6959#-ben és a #6873-ban írtam róla.
Lacee
valahol itt írták, hogy a patchban adják majd a szerkesztõt, és a random generátor lesz a kiegben

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Vagy majd a küldetéslemezben, ami meg tuti lesz. :-)

Kandurex
Nincs, de majd patch úton lesz késõbb

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Amúgy az eredeti heroesban van pályaszerkesztõ??

scorpeeon
hát, én nem számoltam a támadásokat, hogy mikor lett erõs seregem, de ha az elején tudtam volna, hogy mit kell csinálni, nyilván nem így csináltam volna, hiszen így jócskán több idõ volt. Szóval ezzel nem azt akartam mondani, hogy én profibban csináltam meg, csak azt, hogy így is meglehet csinálni, aki nem akar sietni a pályán 😊

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

j0nNyKa
de nem mindenki official progamer, es van, akinek ugy a legkonnyebb, ahogyan a faqba le lett irva

ja, egyebkent aki a faqt irta (legyek mondjuk en) is teljesen mashogy csinalta, hidd el, hogy a te leirt modszerednel is joval profibban. es ? a 4. tamadas utan kozvetlenul olyan sereged volt, amivel megolted a KURVAEROS varat ? hmhm ? jahogy te sokkal tobb ideig csinaltad, mint kene? ahhhh !!4

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

scorpeeon
lol, most olvasom a FAQ-ban a Haven 5. pályát, hát én nem egészen így csináltam 😄 simán elfoglaltam a fenti várat, Isabellt kiszabadítottam, Godrickal félrevonultam, felfejlõdtem fullra, közben védtem a támadásokat, (a tear of asha-val nem is foglalkoztam), aztán amikor egy elég jelentõs seregem összegyûlt arkanygalokból és más egyéb dolgokból, elindultam, és az egész pályát kiírtottam beleértve a "KURVAERÕS"-nek titulált várat is, az alvilágot és végigpusztítottam, az egész gépet lemostam a pályáról, (amikor homokórára mentem, nem is jött már, mégse lett vége a pályának, mert hát ugye nem ez lett volna a feladat 😄), aztán jöttem rá, hogy milyen pofonegyszerû a megoldás 😄 (közben meg nevetséges volt hallani, ahogy Isabell mondja Godrick-nak, hogy fú, ilyen támadást többet már nem tudunk visszaverni, meg hogy csak a Tear of Ashaval van esélyünk, amikor alig vesztettem valamit, és esélytelen volt a gép)
Hát, így jártam, túlságosan hozzászoktam ahhoz, h mindenkit ki kell nyírni, nem jutott eszembe, h campaignban más is lehet a feladat 😄

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Lynx_TWL
az egész csata menete a valóságra átírva nevetséges szóval hagyjuk😊

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

Kandurex
Az érdekes lenne, ha csata alatt berongyolna OMSZ. -tõl pár fazon és elkezdenék bikázni a döglött egységeket <#idiota>

Lynx_TWL
defibrilátor...😊 first aid az meg elsõsegély szal sínbe rak, kötöz stb😛

gyógyítás, nem feltétlenül kötözés. :-) Elvégre az irányítható tent már fel is támaszt... Azért egy sebkötözés ne támasszon fel, vagy akkor kukába a mágiával, éljenek az elsõsegély sátor alkalmazottai. :-D

Kandurex
Ippen azt mondom, hogy hiába a hõs, ha a fekete eleve a mob max. AD -vel kezd. legfeljebb szintre hozod vele, de semmiképen nem fogja sebzésbe vagy HP -be überelni.

20 black maga az Isten' büntetése.

/ bevallja: imádott lénye a fekete 😄 /

Meg kell cáfolnom a korábbi állításomat a Witch Hutokkal kapcsolatban. Valóban fix hogy mit tartalmaznak (oktatnak) de ez nem kampány szinten elõre fixált, hanem pálya szinten fixált. Ha valaki újrakezdi sima restarttal a pályát akkor ugyanaz lesz oktatva. ha viszont kampányként elõlrõl kezdi (azaz single playerben kiválasztja a kampányt és azon belül a küldetést) akkor totál más lesz ugyanazon a pályán ugyanazok Hutban oktatva. Talán csak mázlim volt, de nekróknál nálam az elsõ 3 Witch Hut azokat a skilleket adta, amik kellettek a végsõ eszköz eléréséhez (Howl of Terror).

Törölt felhasználó
Persze nyilvánvaló, hogy magában semmi esélye sincs, de hát csak hõssel együtt kell lennie!
ezzel csak annyit akartam közölni, hogy a necro sem gyenge, egy jó hõssel kemény ellenfele mindenkinek.Semleges seregek ellen meg lehet oldani minimális veszteséggel, sõt nyereséggel, és az egységei sem a legdrágábbak
Lynx_TWL
ami szvsz baromság, hogy a fekete sárkányra nem hat a first aid tent sem... a kötözés miért mágia?😊

Kandurex
Akkor az bug lesz, az imunity, az imunity és nem resistance, nincs megkerülés.

Kandurex
ja, ok, mondjuk a körülményekrõl nem szóltál, csak a vámpírt emelted ki, holott neki semmi köze nem lehetett a sárkányok halálához <#zavart2>

(halkan megjegyzem, hogy 20 fekete egy ütésre borítja a summon Phonixet) (végül csak a játék legerõssebb mobja vagy mije, nem igaz?)

A Fist of Wrath-el lehet sebezni, ill. ha warlock lenne akkor annak mindene átmegy részben a resisten, igaz õ nekró

Törölt felhasználó
Fekete az, de természetesen tápos hõssel, fõnix idézéssel ( hp 850 damage 290-300) és raise dead-el.Lehet, hogy a 20 sárkány lefújta volna a lordokat, ha együtt lettek volna, de 4 5-ös csapatokban nem.
nem tom én a nekro kampányban nem tudtam elérni a max szintet,sztem nem naon lehet(az igaz hogy witchutokat nem használtam)
de az elsõ 3 pályán elértem a level capet,a 4. és 5. pályán pedig a pálya jellege miatt nem lehet meglépni annyi szintet,amennyi kell
szal 29-30 ig lehet jutni és 32 kellene
lehet én csináltam rosszul

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Kandurex
Az nem fekete lesz, már csak azért is mert a Black Dragon a játék überalles egysége. Minden szempontból a legmagasabb A,D,DMG,HP és semmilyen mágia nem hat rá. 46 vámpír lord egy fújásra eltûnik...no comment, valamit benéztél.

Továbbá a hõs se tudja szinte hozni a vámpírt a dragonnal, hisz eleve dupla van a blacknek mindenbõl!

Kandurex
Akkor 3 napra elõre kell gondolkodni! 😊 (a mindentlátó save-load spell)

Törölt felhasználó
Ember tervez ...
Leadership-et defense-t nem is ajánlotta fel nekem.Tehát hiába tervezed meg elõre, hogy mit akarsz, nem biztos , hogy megkapod.Mindig alkalmazkodni kell, és a lehetõ legjobbat kiválasztani.
Szerencse is kell hozzá!
De egyre jobban tetszik nekem a necro!
46 vámpír lorddal ölök mindenkit 2,5 hónap után. Az elõbb 20 fekete sárkányt gyõztem le, veszteség nélkül! Tetszik!
Magic Boy
Ahoz lassu!
Míg és 2 nap alatt érek vissza addig az Infernós hõsök 1 nap alatt teszik meg ugyanazt a távolságot!

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Magic Boy
Ha mutatok egy képet Isabell-röl és Godric-ról akkor megmondjátok, hogy jó irányba fejlesztem-e õket?

Kandurex
Vissza gyalogolsz, ha gond van :/

Meg amúgy is ez grálos pálya, kiásod, beviszed a váradba és nyertél...

Magic Boy
Isabell a várvédésre kell nem?

Magic Boy
Na jó, de akkor egy csomó lénytöl elesek!

Kandurex
Pl. ne Godricot használd, hanem Isabellt, akit egész idáig tápoltál!

Botond
Bal felsõ sarokban tartod :-)
Magic Boy
Valaki nekem is segítsen légyszives(7112).

Törölt felhasználó
Summoning magic sztem azért kell, mert a vár támogatja ezt!