Heroes of Might & Magic V.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

j0nNyKa
Szia!
Szepen eligazitanalak, ha megengeded!
TAKARODJAL FAQBA.
Szia!

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

mi van azokkal a tárgyakkal amiknek csak nevük van de nincs alattuk a tulajdonságuk ? pl helm of chaos, helm of necromancer, windstrider boots stb. mert statot változtatnak, de nem minden hatás látható/mérhetõ. van erre külön tárgytáblázat? beszúrná vki?

szerintem ha már csak 1 heted maradt akkor kezdheted elõlrõl,amugy én is szívtam egy kicsit,na de mindegy menj elõször a börtönbe ott van a csajszi azt án pedig jönnek majd az angyalok és õk adnak neked szárnyat és utána jön egy ütközet és mehetsz godrichoz,azt elárulom nem könnyû legyõzni, épp itt tartok és még nem sikerült pedig nagyon erõs a seregem, ja és még valami érdemes elmenni a szfinxhez is ha jól válaszolsz nála kapsz egy csomó pénzt,na ennyi.

üdv
varázskönyvedben lesz majd simán slow meg mass slow.
Shiwo
aham..thx

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Cuchulainn
Ugyanúgy ott lesz a slow ahogy eddig, de lesz mellette egy mass slow is. Külön varázslatként jelennek meg, mint pl. az empoweredek...

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Shiwo
és ez hogy tom majd megtenni ? (még nem volt idõm sokat jáccani a gémmel sajna 😞 )

Cuchulainn
Igen

Shiwo
ok köf..

kérdés:

Master of Mind - A Slow és Confusion varázslatok minden ellenséges lényre hatnak, de megduplázódik a költségük.

Ha ez megvan, majd a Slowot 1 lényre akarom rányomni az eredeti mana-áron, azt megtehetem ?

b-type
van a banner-ban egy Heroes Magyarország link, oda menj el, amúgy is érdemes, talán már ismered is.
Ott a H5 szekcióban kiélheted magad, minden ott van, az is hogy egy-egy spec tulajdonsághoz milyen elõtulajdonságok kellenek,...nem olyan fless mint egy flash, de sztem tökéletesen érthetõ.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

NEkem nincsen fenn a gépen mert még nem freankó,ezért kérdeztem így!
Majd hátvégén kõltök rá 150.000Ft-ot akkó meg hiper lesz!

Shiwo
amúgy nem tom ki hogy van vele, de flashes táblázat ide vagy oda, de én valahogy marhára nem látom át az új skill-rendszert..biztos <#lama> vagyok...

j0nNyKa
te egyebkent picit fogyatekos vagy
a data mappadban van mar 1 texts.pak, szerinted akkor mit kell odamasolni? HAT A ZIPET !!!4
argh. :[

Shiwo
akkor írjátok ki, hogy "nem fanoknak, csak fanatikusoknak.."

mert spec én elég sokat jáccottam herót 1-3mal, haverral is nyomtuk, még se tartom magam olyan überjónak, és lehet ha jáccanánk 1et, simán eltörölnétek a számat..kampány meg azért jó, mert részben meglehet tanulni a játékot és eleinte gyengébb pályák vannak, míg custom-mapnál többnyire semmi nem gátolja a gépet..

wesker24
ok kösz megnézem !!!!!!!
wesker24
nekem is help kéne !!!! PLEASE <#help><#help><#help><#help>
Cuchulainn
A második várad (Haven) mellett a börtönben. Csak Markal mehet érte.

Ott vok hogy inferno 5.map és felfedeztem az egészet és ptt hova kell menni,mert van egy kõ izé rajta egy druida ül oda nem tok bemenni!Help!

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+,2048 MB 533DDR2,Nvidia 7600GT,Sound Blaster Audigy

Ja kössz mire leírtam addigra már te is megirtad!

De az nem én voltam!!! Én csak a nnyit kérdeztem hogy melyiket kell bemásolni azt az eggy fájlt vagy az azon belül lévõ mappákat???

Csak egy pak. fájl van és azt írd felül a másik pak. fájlal!

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200+,2048 MB 533DDR2,Nvidia 7600GT,Sound Blaster Audigy

Hehe, lehet megvan a hiba, megnézegettem mindkét pak filet.

Szóval a szóban forgó varázslat ugye a Resurrection (feltámasztás).
Maga a varázslat neve magyarul van írva, viszont a leírás angol.

Az angol, kiegészített (faq-ban lévõ) texts.pak-ban a leírás 05.21-i dátummal szerepel, maga a név 04.17-ivel.
A magyar változatban mindegyik 05.16-i dátummal van keltezve (mint a varázslat neve, mind a leírása).
Szóval a neve ÚJABB, ezért azt vette figyelembe a H5- viszont a leírás meg 5 nappal korábbi, ezért az angol változat lett nézve😊

Valami kavar lesz ott a gépen, én vmi olyasmire tippelek, hogy leszedted a FAQ-s texts.pak-ot még régen (vagy valaki más aki használja a gépet, vagy így kaptad, stbstb), most pedig a magyar pak-ot kitömörítetted a mappába (szóval nem magát a texts.pak-ot másoltad oda, hanem szépen kitömörítetted a pak-ot, mivel a winrar simán nyitja.)

Hm, jó hosszú lett, de remélem érthetõ.

Mellesleg meg tök felesleges, lényeg hogy
NEM a magyarításban van a hiba! <#felkialtas><#eljen>

Navalaki nem tudja hogy a magyaritást hogyan kell bemásolni a Data mappába???<#falbav>Mármint úgy értem hogy texts.pak-ot kell átmásolni, vagy a belnne lévõ tíz mappát???

wesker24
nem tudja valaki hol van a necroknál az utolsó pályán annak a köcsög Godricnak a lánya ???? <#violent><#violent><#violent>

Mert nálam sehol sincs a térképen !!!!!<#falbav><#falbav><#falbav>

Az egész térképet felderitettem az összes neutral enemyt kiirtottam az összes bánya elfoglalva van egy rakás artifact ami a térképen volt egyedül már csak az a köcsög Godric maradt de nem tudok vele harcolni a sziklák miatt és már csak egy hetem van hátra de a lánya csak nem jön !!!! Nálam még olyan csata sem volt amiért kaptam volna olyan artifacot amivel ezt megtudnám oldani !!!

Volt egy narancsárga ellenfél hajóval egy Narxes nevû hõs gyenge hadseregével azt is legyõztem !!!!

Egyáltalán mikor kell feltünni Godric lányának ????

Pedig már nagyon ütös hadseregem volt de szerintem kezdhetem elölröl az egész KURVA pályát !!!!<#gun><#gun><#gun>

Vagy azért mert bugos lett a játék és a csaj nem fog jönni vagy azért mert már az a hét már túl kevés lenne ahhoz hogy bármit is csináljak !!!
zsolt11, scorpeeon:

FAQ, "FAQ" menüpont, 12. alpont:
"12. Vannak hiányos szövegek a játékban, van megoldás?
Van, kHares kijavította õket, innen letölthetitek

Ezután bemásoljátok a /data/ mappába, felülírva a régit, és kész is

(Megjegyzem ez angol, tehát magyar verzióra, vagy magyarosításra ne tegyétek rá)"

Az "innen" a linket jelöli a kHares által módosított texts.pak-hoz, abban pl. a Necromancer's Helm vagy a Windstrider Boots-hoz rendesen oda vannak írva a tulajdonságaik. (1.0-ban nincsenek ezek benne, hiányoznak)
Valamint apró figyelmességek vannak benne, például a varázslatok erõsségének leírása (hogy pl. a fireball X+power*Y-t sebez)

A "MAGYARÍTÁS LETÖLTHETÕ INNEN" lévõ link alatti texts.pak-ot még nem szedtem le, de a #9143-as hozzsászólásban található képen maga a "feltámasztás" magyarul szerepel, viszont az alatta lévõ szöveg angol, mégpedig mivel ott vannak a különbözõ szintek is, azért gondoltam, hogy valahogy a magyar texts.pak és a faq-ban lévõ kiegészítõ texts.pak kavarodott.
Bár az is lehet hogy aki felrakta a magyarítást (már a webcímre), annak volt valami összekutyulva.

Inferno 5. pálya felfedtem az egész pályát és a középsõn van egy kõ izé és oda nem lehet bemenni!Help!

A magyaritás egy vinRAR.ZIP fájl ezt megnyitom akkor kiad egy másik fájlt! Azt kell bemásolni a Data könyvtárba??? Vagy az azon belül lévõ mappákat???

j0nNyKa
torold le a texts.pak -ot, es ugy rakd fel a bannerben levot.

scorpeeon
nah, erre help vki: #9162

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Cuchulainn
Szerintem jó...
Mondjuk aki a gamecopyworldre nem talál el magától, az lehet a F.A.Q.-hoz sem fog, de ne legyen igazam 😊

j0nNyKa
Frissitettem FAQt warez reszleggel (<#gunyos1>), hiba / hianyossag benne ?

Szaruman
Hm, ez másnak is jellemzõ, h a lvl 27es hõsnek, amivel az ultimate cuccra gyúrok (konkrétan az arcane mittoménmi a 6. hadjáratban), bead 2 olyan képességet, ami 1: szar 2: tönkreb**a az elitet? Mer nagyon boldog vagyok😊 A pályát elõröl kezdeni nincs kedvem, mert sokáig lép a gép, viszont úgy tûnik, h így nem lesz meg a képesség... Ciki😊

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

Holy75
Mi ez a nagy csend ilyen hirtelen???
Mindenki elment Heroesezni?<#rinya>

izsook
Elég jól kitettél magadért! Király!

Nah akkor egy-két dolog még

Knight
Primari Skill: Defense
Secondary Skill: Attack

Demon Lord
Primari Skill: Attack
Secondary Skill: Knowlegende (sajnos)

Wizard
Primari Skill: Knowlegende
Secondary Skill: Spell Power

Warlock
Primari Skill: Spell Power
Secondary Skill: Attack

Ranger
Primari Skill: Defense
Secondary Skill: Knowlegende

Ezeket a tulajdonságokat nagyobb valószínûséggel kapják, mint a másik kettõt. Legjobb skillek már az elején (1-6 szint)

Warlock
Luck
Basic Destructive Magic
Sorcery
Empowered Spells

Knight
Expert Trainer
Basic Attack->Battle Frenzy
Retribution
Basic Leadership

Többet nem volt kedvem inni, majd legközelebb 😊

scorpeeon
micsoda, most már én sem értem. A bannerben lévõ " MAGYARÍTÁS LETÖLTHETÕ INNEN (KATT)" -t szedtem le és raktam eb a régi file helyére. Kéne még vmit vagy mivaan? 😄
"Felraktad-É azt a texts.pak-ot, ami itt a FAQ-ban található a hiányos artifact-leírások orvoslására?"- ez melyik? Ez az amit leszestem, vagy 1 másik??

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Ha már taktikáknál is tartunk, akkor Haven várban, ha íjász neutral egységek ellen mész, akkor érdemes lehet csak az Imperial Griffint benthagyni😊
Felrepül, aztán amíg le nem jön nem tudnak az íjászok mit csinálni, csak várnak😊

Persze mondjuk Hunter-ek ellen nem jön be túlzottan, mert gyorsak, és akár többször is belelõhetnek közelrõl a griffbe ha szerencsétlenül kapjuk el.

© Dant0r ma 13:51 | Privát | Válasz | #9144
Kérdeznék..
Felraktad-É azt a texts.pak-ot, ami itt a FAQ-ban található a hiányos artifact-leírások orvoslására?

Mert a varázslatok csak abban vannak benne (pl. ez a 45+15*power is például),
legalábbis én abban találkoztam vele elõször.
Azt meg nem hiszem hogy a magyarítás készítõi abból a fileból dolgoztak volna, valamint ha mégis, nem hiszem h kihagyták volna ezt.
Szal tanácstalan vagyok
Válasz 'scorpeeon' üzenetére (#9143)
Holy75
Ezt nem egészen értettem.. Vagy csak én vagyok ezzel igy?😊

hi,
hogy is van ez? milyen hiányos varázslat artifact-nél?
lehet hogy én ezért nem tudom legyõzni godricot,mert nekem nincs semmiféle vrázslatom?
a faq-ban pedig nincs letölthetõ semmilyen txt. fájl.

üdv
b-type
meg ilyenek hogy:
Nem mindig kell gyorsan befejezni egy csatát, ha úgy látod hogy vagy az angyal, vagy a hõs, vagy a sátor még éleszthet, akkor ne csapd még agyon az ellenfelet, had éledjen fel némi egység..és csak utána öljed a maradékot.
Vmint csatában védjed a nehezen pótolható egységeket..ami 4egységet foglal, annak rakj az utjába egy lényt hogy ne tudjon átjönni, ..inferno lények idézgetése elég jó ilyesmire.
De érdemes beáldozni némi gyalogost, mint hogy odaérjen a lövõ lényedhez, és mivel az közelharcban általában gyík, ezért lesebezze brutálba..és blokkolja persze ami megint csak rossz.
uígy lehet játszani a lovagokkal is ha õk az ellenfelek, nem szabad hagyni hogy rohamozni tudjon, mivel neki ettõl függ a ssebzése.
Vmint talán alap, de mindig azt sebezd le aki sorban következik,..akár még vissza is sorolódhat..
na befejeztem mert tényleg lehetne szövegelni még sokat.. 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

scorpeeon
hát, a banner alatti piros betüs maggyartítást azt raktam fel, a text.pak-ot különben semmi más se lenne magyar ha nem raktam volna fel, nemde? Furcsa... Csak nálam van ez?

b-type
Sok van ám..nehéz összeszedni, mert mondom a legtöbb az több mindentõl függ, ezért nem általánosan alkalmazható.
De pl. a Necro-nál elég gyorsan összejön kampányban a 'large' lények..amik 4 egységet foglalnak..és ezért jó egy nyílvetõ, mert az nem foglal viszont lõ, viszont kettõt, luck-l meg még geccem nagyot is., a sátrat már írtam, különleges képességgel még akár fegyverként is használhatod..mivel fertõz, az ostromgépek megint fontosak tudnak lenni.. mondjuk...ostromkor <#idiota>.
A H4-ben a nyílvetõ nagyon lelassította a hõst, itt viszont újra nem, szal lehet vinni.

Akkor ami még mondjuk eszembe jut és kampánynál fontos lehet, ha 4 várad van, akkor a piacot felépítve már uott vagy mint a külsõ piac-nál árban, az 5.< várnál már jobban jársz(!) ha a várban adod el/cseréled el a nyersanyagokat.
és a nyersanyagokkal elég sokat kell trükközni, szal kell használni a piacot.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Holy75
Szerintem is😊 SRY...

szerintem félrenyomtad azt a "válasz" gombot😛PP

Holy75
Eddig a mai napon a leg átfogotabb, és átgondoltabb hozzászólás volt amit olvastam. Szerintem ilyenek kelleneének ide nem az hogy ki milyen noob meg minden.
Ezekbõl lehet hasznos infót kivenni. THX.

b-type
pontosabban:
"A warmachines fõleg jó mondjuk necrónak, mivel a sátor experten feltámaszt, a nyílvetõ akkorát sebez mint egy magasszintû lény, ha bejön neki a luck akkor pláne, de nem foglal helyet..stb. Luck meg kell."

kiegészítés: mivel a Necro skill-bõl támaszt csata után, vmint csontiíjjászokat gyárt, ezért a csata közben feltámasztó sátorral-hõssel-csata után feltámasztott lényekkel-és a necromancia= gyakorlatilag minden csata nyereséges, ami meg nem az meg vagy szükséges, vagy fontos vagy a végén van.

b-type
Vzz..amikor nem volt 'magyarítás' addig hol van a magyarítás ment, most hogy vna most meg hogy milyen sz@r meg ki nem tenné fel...vicc.

ez sztem olyan alapvetõ, aki nem használja a magyarítást, mert keni az angolt, az nem értem ebben a témában egyáltalán minek szól hozzá? Hiszen fel sem rakta..aki nem tanárnak tanult, az ne akarjon népnevelni sztem mert csak egy nagy katyvasz lesz belöle.
Aki meg felrakta és így játszik vele az meg szvsz próbáljon neki örülni, mert sok olyan játék van amihez nincs.
Ez kicsit a 'ezmiez a játékHol lehet letölteni-5percig voltUninstall' felfogás sztem.

ehh dirr-durr 😊
Na hogy érdemben is:
A Heroes of Might and Magic általában jól átgondolt és kivitelezett stratégiázást igényel...igaz akkor viszont könnyû lesz, na de ezért vannak a nehézségi szintek.
Nagy vonalakban hogy mi számít: minden...a játékoson múlik hogy milyen részleteségig hajlandó pepecselni, aki még a 3.hónapban is használja a külsõ zombie-ghost..stb alap lénytermelõ helyeket, majd ezeket felfejleszti..és viszi a varázsló hõsnek...na az már sejt vmit a pöcsölésrõl 😄D
Az elsõ amit nézel a várad (ha van) milyen épületeket akarsz felhúzni elsõnek, ahoz milyen nyersanyag kell, abból mennyit látsz elérhetõ közelségben, aztán a 'kóborló' lényeket nézed, mik azok amiket veszteség nélkül..vagy minimális veszteséggel le tudsz verni.
és kifilózod hogy mit csinálsz, minden attól függ hogy milyen a hõsöd, milyen a várad, milyen nyersanyagokat rakott le a gép,..ezért nem nagyon lehet összefoglalni.
Kellenek hõsök..ha belefér érdemes az elején venni, mivel késõbb uis kell a lényszállításhoz, akkor miért ne...náluk is van általában kis 'seregecske'jó esetben még sátor vagy nyílvetõ is...vmint õk felderítenek, felszedegetik a nyersanyagot a fõhõs után..stb.
Próbálj mindent jól csinálni, nem besz@rni más hõsöktõl, lényektõl, váraktól, hetednapra támadni, csaták után kocsmába benézni.
és hajrá fejlõdni..csatában taktikázni, lehetõleg minnél kevesebb legyen a veszteség,..minnél kevesebb..ez a lényeg.
Ennek a gyakorlása neveli ki a jó harci taktikákat.
Lejjebb írtam már, pl. nálam van 3 alap tulajdonság, a Logistic, Warmachines, Luck.
A warmachines fõleg jó mondjuk necrónak, mivel a sátor experten feltámaszt, a nyílvetõ akkorát sebez mint egy magasszintû lény, ha bejön neki a luck akkor pláne, de nem foglal helyet..stb. Luck meg kell.
De mindenkinek vannak bevált dolgai, a fejlõdés az elég jó a H5-ben..sõt sztem nagyon is jók a másodlagos tulajdonságok, és a hõsök spec tulajdonságai.
Szal a legfontosabb: mindent nézni, gondolkodni-megtervezni, támadni.

Holy75
A directx 9.c fenvan neked? azzal kezd akkor hogy tedd fel , ha fen van akkor driver frissités, ha az is akkor gáz van.😞
Amugy a konfigod milyen? Az is lehet gond.

blackparty
kösz de már megoldódott a problémám

rakd fel a directx et ami a dvdn rajta van...