495
A kedves 8lábú kis állatkák
-
#173 hihi!
[DE RÉG LÁTTA] -
#172 Itt a kép: az anyja min 3x ekkora a potrohája meg kb 5x. ez a picike egy 10 ft-ról lelógana.
-
#171 Basszus emberek!!!
Kikeltek a kicsik... fényképezzek le egyet ?
De még nagyon picik... pár naposak lehetnek. De messziről felismertem mert más.. -
#170 ma már nem találtam egyet sem :(
1-et az asszony talált a fán ezelőtt 1 héttel, senki nem hitte el hogy piros potroháju pokot láttot
utána 3 napra rá én láttam egy nagyot a házfalán
és még aznap egy kissebbett szintén a házfalán. ez a legkissebb sem fér bele egy gyufásskatuba. ja a mozgásuk hihetetlenül lassu volt, mint egy csiga. ha piszkáltuk akkor sem gyorsitott fel -
#169 "Magyarországon közel ezer pókfajta él, mérgük többnyire fehérjékből áll. Ez a vegyület nem veszélyes az emberre nézve. Ha a harapást érzékeny helyen szenvedjük el (pl. nyak, testhajlatok), ott toxikus hatás is előfordulhat: a bőr erősen kivörösödik, megduzzad."
tehát továbbra is azt mondom h nem kell összepisálnia senkinek egy esetleges csipéstől,
kivétel ha a paciens tulérzékeny és valami allergiás rohamot vált ki nála a méreg!
szóval nézz már utánna a pókodnak mert nem kizárt az sem h valami gyülytőtől került ki és esetleg zsebből kicsenget érte 30ezret!
-
#168 Tegnap fater kisért le beállni a kocsival , elemlámpával tök lassan mertünk csak menni. ő is azt állítja hogy magyarországon nincs mérges pók...
Akkor mi van a kis 15mm átmérőjü puttonyában ? viz a száraz időkre ? De azis lehet hogy a pókok mikulása ? -
#167 Na, amit én raktam be, azt nem ismeri valaki? Mi ez? -
#166 á, biztos nem kereszteződhetnek :) nagyon sok faj van, de az átlagember nem ismeri mindet :) -
#165 Fekete özvegy és egy keresztes pók keresztezése lehetséges -e ? ( nem génsebészettel hanem csak natur )
Mert ha erre a fajra az általunk ismert élővilágban még megközelítőleg sincs hasonlat akkor ez egy új faj. De legalábbis nagyon ritka.
-
#164 Valami gyógyszerésznek kellene szólni mert tele van a potrohája fehér lével.
Egy fele akkora példányt mint amit én láttam az asszony nővére megölt egy bottal. Belenyomta a potrohájába és meglepően sok lé vagy mi jött ki belőle...
Mellesleg ez a pici példányra sem lehetne rácsukni egy gyufáskatut anélkül hogy megnem taposnád.. Én soha nem ölök pókot, sőt a szoba pokot családtagként kezelem :) meg a sima keresztes pókokat is megtűröm a ház körül.. De ez a valami... bbrrrrr ha bele gondolok hogy néz ki shit :( ... -
#163 Ja, és érdekelne, hogy ez mi, ki fiaborja, stb... -
#162 ok :) attól még.. sokminden van itt ami nincs Magyarországon (pl az állatkertben :)) -
#161 Ja, nem az ő általa látott pókra mondtam, hanem pár hozzászólással korábban írtátok, hogy Magyarországon emberre nem veszélyes pókok élnek csak. -
#160 Ezt Horvátországban fotóztam, a Rab szigeten.
-
#159 A TV majd jön magától.. ha bekövetkezik a katasztrófa.
Megpróbálom lefényképezni holnap. Hátha sikerül megtudni a tipusát. -
#158 mondj fajt, mert nekem nem derült ki milyen pókkal találkozott :) -
#157 Szeva Paul! :) Emberre nem veszélyes pókok... Engem egyszer megcsípett egy picike pókocska, svájci bicskával akartam levágni az ujjamat, úgy fájt!!! -
#156 én sem tudom konkrétan mi lehet :) -
#155 nincsmit de most már én is kiváncsi vagyok!
azért csak nyugi a TV-t nehogy kihívd! -
#154 Köszi hogy megpróbáltál segíteni. -
#153 na passzolom!
-
#152 A potroha szine kb olyan mint a tinta sugaras nyomtatóban a magenta. olyan matt piros. -
#151 Nem! a lábai csont feketék , nincs rajta más szin -
#150 Nem! a lábai csont feketék , nincs rajta más szin -
#149 póknak nincs potroha de értem :) -
#148 A potroha fej felőli részén.. megpróbálom lefényképezni.. -
#147 ez?
-
#146 szerintem az uriember a Bikapókról beszél! linkelni nem tudok de valaki majd biztos megteszi majd helyettem!
egyébként magyarországon élő pókok között nincs emberre veszélyes!!! -
#145 az előtesten van kereszt és nem az utótestén? -
#144 Beakartam fogtam egyet üvegbe, de annyira bevagyok szarva hogy csak most látom hogy egy cseresznyét fogtam be :( -
#143 Teljesen piros volt az egész és a fejrészénél fehér kereszt van...
hátha mégsem fekete özvegy. -
#142 ez a Földközi tenger partján él Fekete özvegy / L. tredecimguttatus
még 2 faja van. az egyik az amit már betettem, Amerikában él, meg van még 1 ami Délnyugat-Ázsiától Ausztráliáig található -
#141 Fekete özvegy / Latrodectus mactans -
#140 -
#138 Egyébként mi a neve ennek a jószágnak ? -
#137 Hasonlít, de az egész potroha olyan magenta színü.. de a felépítése absolute hasonló. -
#136 -
#135 Ja és szeretném kihangsúlyozni hogy a pók gömb alakú, nem a megszokott keresztes pók. szétnéztem a neten és magyar pókok között nincs ilyen bammme :( -
#134 Hi all!
Help !
Ellepték a lakótelepi házunk falát a pókok.
Ami nem is lenne meglepő ha nem valami furcsa pókról lenne szó.
Piros a potrohája kettőskereszt van rajta fehér szinnel kb mit egy nyagyobb cseresznye , a lábai feketék kb 5cm-sek. Nagyon veszélyesnek néz ki.. nincs valaki aki szakértője ezeknek ? esküszöm hogy nem vicc!! eddig mindenki aki látta azt mondta hogy még életében nem látott ilyet. -
#133 Attól függetlenül én csak úgy bezézném, hogy BAZZEG FUTÁS!!!