495
A kedves 8lábú kis állatkák
  • tomsolo
    hihi!
    [DE RÉG LÁTTA]
  • LSSAHPAUL
    Itt a kép: az anyja min 3x ekkora a potrohája meg kb 5x. ez a picike egy 10 ft-ról lelógana.
  • LSSAHPAUL
    Basszus emberek!!!
    Kikeltek a kicsik... fényképezzek le egyet ?
    De még nagyon picik... pár naposak lehetnek. De messziről felismertem mert más..
  • LSSAHPAUL
    ma már nem találtam egyet sem :(
    1-et az asszony talált a fán ezelőtt 1 héttel, senki nem hitte el hogy piros potroháju pokot láttot
    utána 3 napra rá én láttam egy nagyot a házfalán
    és még aznap egy kissebbett szintén a házfalán. ez a legkissebb sem fér bele egy gyufásskatuba. ja a mozgásuk hihetetlenül lassu volt, mint egy csiga. ha piszkáltuk akkor sem gyorsitott fel
  • Pyotr
    "Magyarországon közel ezer pókfajta él, mérgük többnyire fehérjékből áll. Ez a vegyület nem veszélyes az emberre nézve. Ha a harapást érzékeny helyen szenvedjük el (pl. nyak, testhajlatok), ott toxikus hatás is előfordulhat: a bőr erősen kivörösödik, megduzzad."
    tehát továbbra is azt mondom h nem kell összepisálnia senkinek egy esetleges csipéstől,
    kivétel ha a paciens tulérzékeny és valami allergiás rohamot vált ki nála a méreg!

szóval nézz már utánna a pókodnak mert nem kizárt az sem h valami gyülytőtől került ki és esetleg zsebből kicsenget érte 30ezret!
  • LSSAHPAUL
    Tegnap fater kisért le beállni a kocsival , elemlámpával tök lassan mertünk csak menni. ő is azt állítja hogy magyarországon nincs mérges pók...
    Akkor mi van a kis 15mm átmérőjü puttonyában ? viz a száraz időkre ? De azis lehet hogy a pókok mikulása ?
  • LSSAHlavina
    Na, amit én raktam be, azt nem ismeri valaki? Mi ez?
  • Aquir
    á, biztos nem kereszteződhetnek :) nagyon sok faj van, de az átlagember nem ismeri mindet :)
  • LSSAHPAUL
    Fekete özvegy és egy keresztes pók keresztezése lehetséges -e ? ( nem génsebészettel hanem csak natur )
    Mert ha erre a fajra az általunk ismert élővilágban még megközelítőleg sincs hasonlat akkor ez egy új faj. De legalábbis nagyon ritka.
  • LSSAHPAUL
    Valami gyógyszerésznek kellene szólni mert tele van a potrohája fehér lével.
    Egy fele akkora példányt mint amit én láttam az asszony nővére megölt egy bottal. Belenyomta a potrohájába és meglepően sok lé vagy mi jött ki belőle...
    Mellesleg ez a pici példányra sem lehetne rácsukni egy gyufáskatut anélkül hogy megnem taposnád.. Én soha nem ölök pókot, sőt a szoba pokot családtagként kezelem :) meg a sima keresztes pókokat is megtűröm a ház körül.. De ez a valami... bbrrrrr ha bele gondolok hogy néz ki shit :( ...
  • LSSAHlavina
    Ja, és érdekelne, hogy ez mi, ki fiaborja, stb...
  • Aquir
    ok :) attól még.. sokminden van itt ami nincs Magyarországon (pl az állatkertben :))
  • LSSAHlavina
    Ja, nem az ő általa látott pókra mondtam, hanem pár hozzászólással korábban írtátok, hogy Magyarországon emberre nem veszélyes pókok élnek csak.
  • LSSAHlavina
    Ezt Horvátországban fotóztam, a Rab szigeten.

• LSSAHPAUL
    A TV majd jön magától.. ha bekövetkezik a katasztrófa.
    Megpróbálom lefényképezni holnap. Hátha sikerül megtudni a tipusát.
  • Aquir
    mondj fajt, mert nekem nem derült ki milyen pókkal találkozott :)
  • LSSAHlavina
    Szeva Paul! :) Emberre nem veszélyes pókok... Engem egyszer megcsípett egy picike pókocska, svájci bicskával akartam levágni az ujjamat, úgy fájt!!!
  • Aquir
    én sem tudom konkrétan mi lehet :)
  • Pyotr
    nincsmit de most már én is kiváncsi vagyok!

azért csak nyugi a TV-t nehogy kihívd!
  • LSSAHPAUL
    Köszi hogy megpróbáltál segíteni.
  • Pyotr
    na passzolom!
  • LSSAHPAUL
    A potroha szine kb olyan mint a tinta sugaras nyomtatóban a magenta. olyan matt piros.
  • LSSAHPAUL
    Nem! a lábai csont feketék , nincs rajta más szin
  • LSSAHPAUL
    Nem! a lábai csont feketék , nincs rajta más szin
  • Aquir
    póknak nincs potroha de értem :)
  • LSSAHPAUL
    A potroha fej felőli részén.. megpróbálom lefényképezni..
  • Aquir
    ez?

• Pyotr
    szerintem az uriember a Bikapókról beszél! linkelni nem tudok de valaki majd biztos megteszi majd helyettem!

egyébként magyarországon élő pókok között nincs emberre veszélyes!!!
  • Aquir
    az előtesten van kereszt és nem az utótestén?
  • LSSAHPAUL
    Beakartam fogtam egyet üvegbe, de annyira bevagyok szarva hogy csak most látom hogy egy cseresznyét fogtam be :(
  • LSSAHPAUL
    Teljesen piros volt az egész és a fejrészénél fehér kereszt van...
    hátha mégsem fekete özvegy.
  • Aquir
    ez a Földközi tenger partján él Fekete özvegy / L. tredecimguttatus

még 2 faja van. az egyik az amit már betettem, Amerikában él, meg van még 1 ami Délnyugat-Ázsiától Ausztráliáig található
  • Aquir
    Fekete özvegy / Latrodectus mactans
  • Aquir
  • LSSAHPAUL
    Egyébként mi a neve ennek a jószágnak ?
  • LSSAHPAUL
    Hasonlít, de az egész potroha olyan magenta színü.. de a felépítése absolute hasonló.
  • Aquir
  • LSSAHPAUL
    Ja és szeretném kihangsúlyozni hogy a pók gömb alakú, nem a megszokott keresztes pók. szétnéztem a neten és magyar pókok között nincs ilyen bammme :(
  • LSSAHPAUL
    Hi all!
    Help !
    Ellepték a lakótelepi házunk falát a pókok.
    Ami nem is lenne meglepő ha nem valami furcsa pókról lenne szó.
    Piros a potrohája kettőskereszt van rajta fehér szinnel kb mit egy nyagyobb cseresznye , a lábai feketék kb 5cm-sek. Nagyon veszélyesnek néz ki.. nincs valaki aki szakértője ezeknek ? esküszöm hogy nem vicc!! eddig mindenki aki látta azt mondta hogy még életében nem látott ilyet.
  • RelakS
    Attól függetlenül én csak úgy bezézném, hogy BAZZEG FUTÁS!!!