495
A kedves 8lábú kis állatkák
-
#213 a lábában vannak a szervei? Melyik szervei?? -
#212 Én is raktam be a galériámba 1 pókicát :) -
#211 pók itt is -
#210 van a galériámba egy két kép ha valakit érdekelnek a pókok, most részletesen vesszük őket Állattanon :) -
#209 Nagyon. -
#208 jé van ilyen nick is? :) ( Madárpók = Avicularia avicularia :) -
#207 hálófajták :)
-
Prank #206 -
#205 és az egyik legszebb: a Nyurga Ászkapók :))
A lábában vannak a szervei :)
-
Prank #204 erről régen a Természet Csodái című könyvsorozatban olvastam, az aknászpók mellett...
-
#203 pedig olyan aranyosak =)
tudtad hogy a Földön a legmagasabban levő többsejtű élőlények pókok? Az ökörnyállal elszállnak, de rosszabb esetben felszállnak a sztratoszféráig és a Föld körül keringenek :))
meg még néhány érdekes tény:
párzáskor ugye a nőstények mindig meg akarják enni a hímeket, ezellen többféleképpen védekeznek:
1. olyan kicsi a hím, hogy a nőstény nem kezeli táplálékként, mert annak túl kicsi (a nőstény seggén tud futkározni, olyan kicsi) :)
2. a párzás folytán vagy a lábaival megakadályozza hogy ne férjen hozzá a nőstény hogy megegye, vagy a csáprágójával kifeszíti a nőstény csáprágóját párzás közben :)
3. a hím begubóz egy táplálékot, és odaadja a nőstények, így amíg a nőstény eszik, addig meg tudja termékenyteni. Ezután visszalopja a hím a megmaradt kaját és megy vele a következő nőstényhez :))
meg van egy érdekes pók, amelyik üregben lakik, és úgy védekezik az ellenségei ellen (hernyók, darázs), hogy függőlegesen fejjel lefelé bemegy az üregbe úgy, hogy a segge elzárja a járatot. És az az érdekes hogy ennek a póknak olyan az utóteste, mint ha félbe lenne vágva, és így a betolakodó a járat végének hiszi a pók seggét :))
-
Prank #202 -
#201 Pfáj, undorodom tőlük :/ -
#200 ok;) -
#199 ok;) -
Prank #198 csinálj pókfarmot:) -
#197 Ja. Ismerjük.. pl: Lavinát tinédzser korában megcsipte egy pók az újján és annyira fájt neki hogy leakarta vágni...
Más.. Mégsem tudtam olyan könnyen feldolgozni hogy a házunk fala koronás keresztespók tanya lett...
kb 3 naponta álmodok pókokkal hogy itt van meg ott , pl tegnap este álmomban kaptam egy filmet és videó nézés közben a filmbéli pók megelevenedett.. -
#196 Ja, nem itt mondtam, hanem Paul-nak, élőben... Ha megfigyeled a nickünket, ismerjük egymást... ;-) -
#195 10-15 mm nagyságú pók és a Költőkamráját bokrokra vagy nagy bugájú fűfélék visszahajlított kalászába készíti. Ezen belül történik a párosodás. A nőstény a petéket, majd a kikelő kicsinyeket haláláig itt őrzi. Ilyenkor nagyon támadékony, és erős, jól fejlett csaprágóival megsebesítheti a "betolakodókat". Embernél súlyos gyulladást, több órán át tartó időszakos végtagbénulást eredményezhet a marása, mint mondtam előfordulási helye Magyarország #190 :)) -
#194 ez mennyire mérges?:P...kit tudna nyirni 1 embert?:D...hol fordul elö?:P(kiváncsi) -
#193 kis kötözködés :) ugyan mikor montad hogy keresztes? :)
Argiope bruennichi - darázspók a neve :)
most tanuljuk őket [bioszos] a latin nevüket is tudom :) -
#192 Paul, mondtam, hogy keresztes pók lesz... :)
Ja, az általam darázs póknak ismert sárga-fekete állatot tényleg így hívják, vagy gyermekkoromból csak a ragadványnevére emléxem?? Sok ilyen, meg keresztes volt a játszóterületünkön! :) De ez a koronás nekem új, legalábbis nem emléxem ilyen bordós utótestűre, de akkor is megismertem a test alakjának és mintázatának hasonlóságából. -
#191 Találtan most ugyanazon a lelőhelyen (lakotelepi ház fala) egy gyönyörű keresztes pókot. Fekete-fehér és hasonlít a piroshoz csak kissebb. Sajnos most jötem haza a melóból , már rosszak a fény viszonyok de ha holnap is ott lesz lefényképezem. szvsz a legszebb pók a világon a keresztes. -
#190 A legmérgesebb pók Magyarországon:
a Mérges Dajkapók :)
-
#189 csak nőstény meg hím (amit többnyire meg akarnak enni a nőstények :) -
#188 Van királynőjük a pókoknak ? Mert a Pókiszony címü filmben volt.. valszeg én a királynőt láttam a multkor. :) -
#187 az első asszem Karolópókok családjából van :)
lehet hogy Xistycus kochi - közönséges karolópók :) -
Gabo #186 Pókok nektek!
Egy kicsi...
És egy nagyobb...
Saját képek.
Ha valakit érdekel a galériámban akad még más "rémekről" is fotó.
Jó nézelődést és éljenek a fóbiák!
Gabo -
#185 dehogy, nem ez a legmérgesebb :) -
#184 Gondolom ez a legmérgesebb pók magyarországon... -
#183 nem.
Rovarok: fej, tor, potroh
Pókok: előtest, utótest
Rákok: fejtor, potroh :) -
Prank #182 fejtor és potroh, nem? -
#181 nincs potrohuk a pókoknak :)
csak a rovaroknak meg a rákoknak van :) -
#180 Döbbenetes a hasonlóság. De teljesen egyforma. Ez a kép teljes életnagyságu ?
Mert ha igen akkor ez nagyobb az én által látott legnagyobbtól is.
Mármint a potroha átmérő kb 2.5mm-rel nagyobb. -
#179 ez is koronás keresztes :) -
Haver fényképezte... -
#177 ott a jel az utótestén :) -
#176 ez nem piros hanem bordó :) -
#175 De piros ? -
#174 koronás keresztes pók:)