495
A kedves 8lábú kis állatkák
-
#254 Itt a tavasz úgyhogy megjelentek az első zugpókok a szobámban :) -
#253 nm:D -
#252 Köszi -
#251 szép ò_ñ -
#250 Geniculatám.
-
#249 Mókás, hogy ezekhez képest a #29ben belinkelt remetepók egyáltalán nem néz ki félelmetesnek, mégis olyan seb marad a csípése után, mintha kiharaptak volna egy darabot belőled -
#248 Ja jogos :) A másik pók rémisztőbb ezzel a fekete-sárga desingnal :) -
#247 mivel csak fajnév volt megadva, ilyen különbségek előfordulhatnak -
#246 Akkor az általam belinkelt pókhoz képest ovodás méretű ha a 40 mm lábakkal együtt értendő :) -
#245 24-40 mm-esek a nőstények.
A hímek (a pókokat nézve) pedig mindig kisebbek a nőstényeknél :) -
#244 Végülis a hálósok a hálójukkal vadásznak, nem feltétlenül a mérgükkel :) -
#243 Mekkorára nő meg ez a szépség?
Már a kézbentartásnál bukik a dolog inkább tisztes távolból szemlélném :) -
#242 Akkor mar ha kézben tartják vagy elkapják, a marás önmagában csak lokális fájdalmat eredményez, enyhén elvörösödő sebbel, ami gyorsan elmúlik. Egészében véve a marása sokkal gyengébb, mint egy méhcsípés... -
Prank #240 madarakat és kisebb állatokat is zsákmányul ejt, úgyhogy lehet benne valami cucc... -
#239 Ez most vicc ? ennél félelemetesebbet rajtolni sem lehetne. Milyen a csípése ? :) -
#238 Ez viszont sejtésem szerint már szépet harap :D -
Prank #237 a legerősebb hálót a nephila produkálja...
-
#236 Ezt a fénykép úgy néz ki mintha valami kerti sufniban vagy budiban készítették volna.Besétálsz nyugiban újsággal a kerti budiba leűlsz elkezdesz olvasni majd egy pillanatra feltekintessz szerintem nem lesz székrekedésed ha meglátod :)) -
#235 én tuti elszaladnék, ha meglátnék egy ilyet... [wow1] -
Prank #234 olyan, mint a nephila -
#233 magyarán veszélytelenebb mint Magyarország legmérgesebb pókja :) -
#232 Nem szeretnek annyira marni. A tünete jelentéktelen, vagy enyhe lokális fájdalom, kisebb zsibbadtság vagy kis dagadás. Alkalmanként émelygés és szédülés következhet be a marás után. Nagyon kis méregfoguk van. A púpos takács fajták félénkek és vonakodóak megmarni valakit. -
#231 semmit
szép pók :) -
#230 Hehe én nem próbálnám ki :) -
#229 Ha ez meg csíp mi történik ? -
#228 Elképzelhető, ez a kép Ausztráliában készült. -
#227 Araneida Tetragnathidae
Beírtam gugliba, és csomó találatot kihozott, és más színűek voltak mint ez, viszont fajilag passzoltak, tehát a Golden Orb gyűjtőnév. -
#226 Én úgy tudom ,hogy golden orb a neve angolul de nem tuti. -
#225 Ez amúgy milyen szörny? -
#224 Akkor keress másik topicot! :) -
#223 RÜHELLEM A PÓKOKAT!!!! -
#222 O_O -
#221 Ehhez mit szóltok?
-
#220 hmm!!!!!!!!!!!! szerintem a láboncsipett sokkal szarabbul néz ki. Szal ha egy horrorfilmben látom csak elmosolyodom rajta hogy ez azért túlzás.. -
#219 Érdekes szörnyek ezek, így képről, meg élőbewn is jófejek, de mikor megijesztenek, na azt utálom. -
#218 Jújbazz, ez nagyon dúrva -
A galériámban tettem fel pókokról képet (másokról is :)
ha valakit érdekel =)
-
#216 nem tudom részletesen, de több szerve a lábakban van :) -
#215 Nyilván nemzetség és fajnevet jelöltem meg, csak a latin elnevezésre értettem, hogy így hívják :)
én is tudom hogy nem ő az egyetlen madárpók, én latinul tanultam külön külön családonként a pókokat ;) -
Dankó #214 Én nem tennék egyenlőség jelet a Madárpók és az Avicularia Avicularia közé ugyanis ez csak egy faj megnevezés, akit valóban először jegyeztek föl mint madárpókot( avicularia=madárka), mert egy döglött madár tetemén volt éppen és azt szegette, de nem Ő az egyetlen madárpók! :)