Pókok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
kis kötözködés 😊 ugyan mikor montad hogy keresztes? 😊

Argiope bruennichi - darázspók a neve 😊
most tanuljuk õket a latin nevüket is tudom 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

LSSAHlavina
Paul, mondtam, hogy keresztes pók lesz... 😊

Ja, az általam darázs póknak ismert sárga-fekete állatot tényleg így hívják, vagy gyermekkoromból csak a ragadványnevére emléxem?? Sok ilyen, meg keresztes volt a játszóterületünkön! 😊 De ez a koronás nekem új, legalábbis nem emléxem ilyen bordós utótestûre, de akkor is megismertem a test alakjának és mintázatának hasonlóságából.

The future is now

LSSAHPAUL
Találtan most ugyanazon a lelõhelyen (lakotelepi ház fala) egy gyönyörû keresztes pókot. Fekete-fehér és hasonlít a piroshoz csak kissebb. Sajnos most jötem haza a melóból , már rosszak a fény viszonyok de ha holnap is ott lesz lefényképezem. szvsz a legszebb pók a világon a keresztes.

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Aquir
A legmérgesebb pók Magyarországon:

a Mérges Dajkapók 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
csak nõstény meg hím (amit többnyire meg akarnak enni a nõstények 😊

LSSAHPAUL
Van királynõjük a pókoknak ? Mert a Pókiszony címü filmben volt.. valszeg én a királynõt láttam a multkor. 😊

Aquir
az elsõ asszem Karolópókok családjából van 😊

lehet hogy Xistycus kochi - közönséges karolópók 😊

Pókok nektek! <#vigyor3>

Egy kicsi...

És egy nagyobb...

Saját képek.
Ha valakit érdekel a galériámban akad még más "rémekrõl" is fotó. <#wink>

Jó nézelõdést és éljenek a fóbiák! <#wink>

Gabo

Aquir
dehogy, nem ez a legmérgesebb 😊

LSSAHPAUL
Gondolom ez a legmérgesebb pók magyarországon...

Aquir
nem.

Rovarok: fej, tor, potroh
Pókok: elõtest, utótest
Rákok: fejtor, potroh 😊

fejtor és potroh, nem?
Aquir
nincs potrohuk a pókoknak 😊

csak a rovaroknak meg a rákoknak van 😊

LSSAHPAUL
Döbbenetes a hasonlóság. De teljesen egyforma. Ez a kép teljes életnagyságu ?
Mert ha igen akkor ez nagyobb az én által látott legnagyobbtól is.
Mármint a potroha átmérõ kb 2.5mm-rel nagyobb.

Aquir
ez is koronás keresztes 😊

GregSB

Haver fényképezte...

Aquir
ott a jel az utótestén 😊

Aquir
ez nem piros hanem bordó 😊

LSSAHPAUL
De piros ?

Aquir
koronás keresztes pók😊

tomsolo
hihi!

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

LSSAHPAUL
Itt a kép: az anyja min 3x ekkora a potrohája meg kb 5x. ez a picike egy 10 ft-ról lelógana.

LSSAHPAUL
Basszus emberek!!!
Kikeltek a kicsik... fényképezzek le egyet ?
De még nagyon picik... pár naposak lehetnek. De messzirõl felismertem mert más..

LSSAHPAUL
ma már nem találtam egyet sem 😞
1-et az asszony talált a fán ezelõtt 1 héttel, senki nem hitte el hogy piros potroháju pokot láttot
utána 3 napra rá én láttam egy nagyot a házfalán
és még aznap egy kissebbett szintén a házfalán. ez a legkissebb sem fér bele egy gyufásskatuba. ja a mozgásuk hihetetlenül lassu volt, mint egy csiga. ha piszkáltuk akkor sem gyorsitott fel

Pyotr
"Magyarországon közel ezer pókfajta él, mérgük többnyire fehérjékbõl áll. Ez a vegyület nem veszélyes az emberre nézve. Ha a harapást érzékeny helyen szenvedjük el (pl. nyak, testhajlatok), ott toxikus hatás is elõfordulhat: a bõr erõsen kivörösödik, megduzzad."
tehát továbbra is azt mondom h nem kell összepisálnia senkinek egy esetleges csipéstõl,
kivétel ha a paciens tulérzékeny és valami allergiás rohamot vált ki nála a méreg!

szóval nézz már utánna a pókodnak mert nem kizárt az sem h valami gyülytõtõl került ki és esetleg zsebbõl kicsenget érte 30ezret!

&#9608;&#9608;

LSSAHPAUL
Tegnap fater kisért le beállni a kocsival , elemlámpával tök lassan mertünk csak menni. õ is azt állítja hogy magyarországon nincs mérges pók...
Akkor mi van a kis 15mm átmérõjü puttonyában ? viz a száraz idõkre ? De azis lehet hogy a pókok mikulása ?

LSSAHlavina
Na, amit én raktam be, azt nem ismeri valaki? Mi ez?

The future is now

Aquir
á, biztos nem keresztezõdhetnek 😊 nagyon sok faj van, de az átlagember nem ismeri mindet 😊

LSSAHPAUL
Fekete özvegy és egy keresztes pók keresztezése lehetséges -e ? ( nem génsebészettel hanem csak natur )
Mert ha erre a fajra az általunk ismert élõvilágban még megközelítõleg sincs hasonlat akkor ez egy új faj. De legalábbis nagyon ritka.

LSSAHPAUL
Valami gyógyszerésznek kellene szólni mert tele van a potrohája fehér lével.
Egy fele akkora példányt mint amit én láttam az asszony nõvére megölt egy bottal. Belenyomta a potrohájába és meglepõen sok lé vagy mi jött ki belõle...
Mellesleg ez a pici példányra sem lehetne rácsukni egy gyufáskatut anélkül hogy megnem taposnád.. Én soha nem ölök pókot, sõt a szoba pokot családtagként kezelem 😊 meg a sima keresztes pókokat is megtûröm a ház körül.. De ez a valami... bbrrrrr ha bele gondolok hogy néz ki shit 😞 ...

LSSAHlavina
Ja, és érdekelne, hogy ez mi, ki fiaborja, stb...

The future is now

Aquir
ok 😊 attól még.. sokminden van itt ami nincs Magyarországon (pl az állatkertben 😊)

LSSAHlavina
Ja, nem az õ általa látott pókra mondtam, hanem pár hozzászólással korábban írtátok, hogy Magyarországon emberre nem veszélyes pókok élnek csak.

The future is now

LSSAHlavina
Ezt Horvátországban fotóztam, a Rab szigeten.

The future is now

LSSAHPAUL
A TV majd jön magától.. ha bekövetkezik a katasztrófa.
Megpróbálom lefényképezni holnap. Hátha sikerül megtudni a tipusát.

Aquir
mondj fajt, mert nekem nem derült ki milyen pókkal találkozott 😊

LSSAHlavina
Szeva Paul! 😊 Emberre nem veszélyes pókok... Engem egyszer megcsípett egy picike pókocska, svájci bicskával akartam levágni az ujjamat, úgy fájt!!!

The future is now

Aquir
én sem tudom konkrétan mi lehet 😊

Pyotr
nincsmit de most már én is kiváncsi vagyok!

azért csak nyugi a TV-t nehogy kihívd!<#vigyor>

&#9608;&#9608;

LSSAHPAUL
Köszi hogy megpróbáltál segíteni.

Pyotr
na passzolom!

&#9608;&#9608;

LSSAHPAUL
A potroha szine kb olyan mint a tinta sugaras nyomtatóban a magenta. olyan matt piros.

LSSAHPAUL
Nem! a lábai csont feketék , nincs rajta más szin

LSSAHPAUL
Nem! a lábai csont feketék , nincs rajta más szin

Aquir
póknak nincs potroha de értem 😊

LSSAHPAUL
A potroha fej felõli részén.. megpróbálom lefényképezni..

Aquir
ez?

Pyotr
szerintem az uriember a Bikapókról beszél! linkelni nem tudok de valaki majd biztos megteszi majd helyettem!

egyébként magyarországon élõ pókok között nincs emberre veszélyes!!!

&#9608;&#9608;

Aquir
az elõtesten van kereszt és nem az utótestén?

LSSAHPAUL
Beakartam fogtam egyet üvegbe, de annyira bevagyok szarva hogy csak most látom hogy egy cseresznyét fogtam be 😞