379
nVidia fan topic
A topic indító, és a fanok kérésére az esetlegesen felsorolt hülyeségek nem képezik vita tárgyát
  • ollie
    Amúgy gratula, tényleg jó unkát végeztél a képpel.
  • K.András
    Ha szerinted ez az ,akkor egészségedre :)
  • K.András
    De ti nem eröforrásrol beszéltetek fogd már fel,ti szajkoztátok(nem te)hogy a kártyának köze van a minöséghez, ha nincs hozzá köze akkor a játéknál sincs köze ergo nem lehet szebb atival egy játék sem ,mivel nem számit a kártya jol értem amit mondasz???
  • B@dsector
    DirectX 5.0 képre vagy büszke:)
  • ollie
    ja ez így van. én annak idején 486 sx2-őn (gyakorlatilag 386-os volt) rendereltem, valami 1M-s vidkari volt benne, de persze rá se kakilt a karira, mert a renderelés szoftveres volt.
  • Russ!an
    A rendereléshez a szükséges erőforrás nem a videokártyából, hanem a processzor(ok)ból származik!
  • NeoMaN
    Az így van. De a renderelést sztem hardvares gyorsító nélkül is meg lehet csinálni...
  • ollie
    a 3d kártya a preview-khoz kell, nem a rendereléshez. de persze használhatja a 3d-t is rendereléshez, de nem a kártyától függ a minősége, mert egy 386-oson le lehet renderelni csodaszép képeket, akár ennél is szebbeket.
  • K.András
    "Amúgy egy ilyen képet még Savage4-el is le lehet renderelni télleg...."
    Asszem ülnél a gép elött egy hétig...
  • NeoMaN
    Ez tény, mivel sima 9600-nál még a Gef4 is gyorsabb DX8-ban...
  • K.András
    Nem itt most nem arrol van szo,hanem arrol hogy te beszélsz szakértelemröl meg mindenröl,de miben vagy te szakértö??Abban hogy lehuroggsz egy kártyát???Közben meg játékon kivül mást nem tudsz vele...
  • Gerry
    Ez igaz, ennek a képnek SEMMI KÖZE a digitális kamerához... Mellesleg a renderelést tudtommal a processzor végzi, és nem a VGA kártya, legalábbis pár helyen láttam már sokkal gyengébb VGA kártyával (Matrox G400/450, TNT2, stb) ellátott gépben renderelt képet, ami szintén marha jól nézett ki.
  • NeoMaN
    Amúgy egy ilyen képet még Savage4-el is le lehet renderelni télleg....
  • ollie
    basszus, most mindenki a saját kártyáján látja ezt a képet, ezért attól függ milyen minőség. a rendereléshez meg nem kell 3d-s kártya.
  • Gerry
    9600XT-nél szrintem gyorsabb az FX 5900XT. Én spec ATi tulajdonos vagyok, úgyhogy nem lehet rámfogni hogy elfogultan nyilatkoztam, nekem 9700-asom van.
  • K.András
    "Digit Camera függő a rendelt kép nagyrészt."
    Már milyen digitális kamerárol beszélsz???
    Én ezt a képet a nullárol kezdtem,megcsináltam a modellt,megcsináltam a shadereket hozzá és rendereltem.Nem értem mi köze van ennek a digitális kamerához???
  • NeoMaN
    Figy hiába vitatkoztok, egyikőtöknek sincs igaza, mindannyiotokat bepalizták a gyártók. Se a FX se a ATI NEM ÉRI MEG AZ ÁRÁT. Jó lenne magatokhoz térni.
    GefFX -5900-en kívűl mindegyik kibaszott lassú
    GefFX -5900 gyors (AA és AF szar és lassít is rajta kurvára), de DX9 alatt lassú (4x2) viszont drága
    ATI 9600 -lassú (4x1), de talán elfogatható az ára, és nem lassul be AA és AF mellett
    ATI 9800 -gyors (8x1), de kibaszott drága

Gef4 -másfél éve volt bruttó 40, 4x2, igaz nem gyorsít DX9-et, viszont ha DX8-ban futtat egy DX9-es gammát akkor gyorsabb mint a FX sorozat (5900-nél nem gyorsabb)

Másfél évvel a 9700 után, a most piacon lévő ÖSSZES grafkari a jelenlegi áron a pofátlan átbaszás és a fogyasztói társadalom elvakult gyermekeinek agymosása című kategóriát meríti ki...
  • Borg
    Ez kész, szerintem inkabb at kene rakjam a gumiszobába ezt a topicot:)
    Ez ugyanakkora blődség, mint amikor az 5800 előtt az nvidia is egy renderelt képpel akarta megvakítani a közönséget:) Holott fasz köze nincs a vga kártyához, egy TNT is lerenderel egy ilyen képet...

Hát mind1, én már nem csodálkozok semmin:)

K.András, neked nem tűnik fel, hogy az összes többi fórumozóval homlokegyenest ellentétes véleményen vagy? Talán ideje lenne átgondolni a meggyőződéseidet. Ha én nem is, majd talán más rábír...
  • B@dsector
    Digit Camera függő a rendelt kép nagyrészt.
    De ha akarod akkor játszunk majd én is berakok egy képet az esti órákban.
  • Russ!an
    Oké! Tényleg nem rossz kártya amit vettél, de ne akard összehasonlítani az ATI high-e. kártyáival. NV-éknál ár/telj. tényleg jó, de, még az én 9700pro-m is megveri, úgyhogy nem a legjobb GAMER kártya, de nem rossz. Ezt kéne megérteni.
  • joe69
    ne kérdezd mer megin 1 hétig vitatkozni fognak
  • K.András
    Itt befejeztem, ezeket ha értelmes ember majd elolvassa majd egy jot röhög rajta,rendereléshez nem kell 3d-s kártya LOL ez az éve legjobb vicce!!!
  • K.András
    "Ez tényleg LoL!!!
    Rendereléshez 3d-s kártya sem kell. :)))"

Uristen!!!Atyaég,ember el sem indul a maya ha nincsen benne 3d-s kártya nemhogy még rendereljen LOLLLLLLLLLLLLL ATYAÉG!!!
  • K.András
    "És szerinted egy 9800-as mennyit menne 450/800-on??"
    Na mennyit???Na???
    És mennyibe is kerül a 98-as??Na mennyi?Ahoz az árhoz viszonyitva szerinted az még mindig jo eredménynek számit???
  • B@dsector
    De látom olvasni, sem tudsz írtam kb. 4-5 hónappal ezelőtt vettem a kártyát.

• ollie
    Ez tényleg LoL!!!
    Rendereléshez 3d-s kártya sem kell. :)))
  • K.András
    A képminöség nem kártya függö????LOLLLLL
    Hát akkor miért állitotttok idáig???
  • ollie
    És szerinted egy 9800-as mennyit menne 450/800-on??
  • B@dsector
    :))))))))))
    Mindjárt lefejelem a monitort hát te, nem lehetsz ennyire
    hülye ez nem VGA Card függő
  • K.András
    Én meg brutto 55-ért,tán nem volt jo vétel???Na ne már!!!Én nem mondom hogy a legjobb kártya a viláon én azt mondom hogy nagyon jo kártya!!!
  • K.András
    "AH már látom mi a probléma... vettél egy ilyen FX-et, és most magadnak is bizonygatnod kell, hogy jó lépés volt..."

Okés akkor legyen!
    Ha majd valamelyikötök saját eröböl(saját készités) ilyen minöségü képet csinál,akkor kezdhetünk vitatkozni okés???
    Addig viszont azt mondom hogy gözötök nincsen föleg Borgnak hogy mi mindent lehet kihozni egy videokártyábol!!!De most ne a szád járjon Borg hanem a kezed ,rakjál be képet amit te csináltál a radeonoddal és legalább ilyen minöségü!
    Ezt fx-el rendereltem:

• B@dsector
    Én brutto 73 ezerért vettem kb. 4-5 hónappal ezelött.
  • NeoMaN
    Egyként nálam a Gef4 is megy 2001 alatt ennyit
    :)
  • K.András
    Akkor én közlök veled szomoru hirt ugyanis 450/800-on 5500-at csinál egy brutto 55 ezres kártya...
    Te mennyiért is vetted a tiedet???
  • B@dsector
    "Ami azt illeti én vettem ma egy fx 59 xt-t mint mondjak 3dmark 2001 13345 2003 5004 egy p4 2.4-es gépen...
    Megnéztem és ennyit csinálnak az ati 98-prok egy hasonlo gépben,mindez került nekem 55 bruttoba!!!"

Szomorú hírt kell veled közölnöm a BBA 9800 NON-PRO kártyám, van 9800 PRO bios-al megy és a 3DMARK03-ban nem 5004 pontot ér el, hanem 5847 pontot !!!
    Most jelenleg 9800 XT órajelét meghaladó frekvencián megy 430 Core illetve 730 Memory és így van 6315 pontom a 3DMARK03-ban.
    Kicsit érdekes dolgokat írsz látszik, hogy nVidia fan vagy:)

• NeoMaN
    Az a baj az FX-el,hogy nem DX9 gyorsító...
    Amúgy gyors.
  • IMYke2.0.0.0
    Az én kis gépecském 3DMark 2001 SE 330-ban: 9995 pötty
    3DMark 2003-at nem teszteltem... de ha érdekel, feltehetem.

Ja, és SEMMI TUNING!

A gép:
    -------
    AMD 1700+ (1466MHz)
    2x256 DDR (266MHz - Samsung)
    ATI [BBA - igen, az utolsó, kivont sorozat!] Radeon 9500 Pro 128MB (275/275)
    Catalyst 3.9
    DirectX 9.0b
    1024*768/32 és 85Hz (17" monitor)

Bele se merek gondolni, mit tudna a kártya mondjuk egy 3200+ -es alatt, 1024 (400-as) RAM társaságában, sőt, mondjuk húzva...

------------------------------------------
    .:i2k:.
    ------------------------------------------
  • Inquisitor
    Hehehe. Srácnak másik fórumon TUNING NÉLKÜL csinált a 9800Pro 20.000+ pontot egy Athlon FX procival. :)
    Tuningos 9700/9800-as kártyák meg 7000+ felett vannak 3DMark03-ban.
    Ha most ehez hozzávesszük, hogy a 8500LE!!! csinált nekem húzás nélkül 10.800 pontot 2,4-es P4-el húzás nélkül a 2001-ben ... és hogy ennél egy "jó öreg" 9500Pro is többet tud.
    Ezek után már csak az a gondom vele, hogy legalább jól fognak futni vele a DX9 játékok DX8-ra butítva, meg 16 biten.
  • Ymdar
    "...3dmark 2001 13345 2003 5004 egy p4 2.4-es gépen...
    Megnéztem és ennyit csinálnak az ati 98-prok egy hasonlo gépben..."
    He-he... A non-pro 9700 kicsit cibálva (nem pro értékig)5080 pötty '03 ban.
    ASUS P4p800 3.2 HT proci

Azé me' a Borgnak nics olyan cucca attó még ismarhati nem?
    Ja a 9700 az enyimé... dobj egy priv mailt, megbeszélünk egy talit és megmutisztom...
  • Borg
    AH már látom mi a probléma... vettél egy ilyen FX-et, és most magadnak is bizonygatnod kell, hogy jó lépés volt...

Hát remélem legalább magad meg tudod győzni róla utólag, ha már mást nem is.

De nekünk itt erről a belső cívódásodról feltétlenül tudnunk kell?

Ha itt figyelne a gépemben egy 9800 akkor meg azzal jönnél, hogy csak azért, mert nekem az van... hát persze. Szánalmas érvelés...

Btw, kicsit félrenézhetted azt a 9800prot, ami csak 13345/5000 pontra képes. Majd ha egyszer élőben is látsz egyet, vagy netán csak egy tesztet is elolvasol egy ilyen kártyáról, vigyázz a szivedre ám. Demalgon,cavinton,calgonit minden legyen kéznél...