379
nVidia fan topic
A topic indító, és a fanok kérésére az esetlegesen felsorolt hülyeségek nem képezik vita tárgyát
  • K.András
    Ami azt illeti én vettem ma egy fx 59 xt-t mint mondjak 3dmark 2001 13345 2003 5004 egy p4 2.4-es gépen...
    Megnéztem és ennyit csinálnak az ati 98-prok egy hasonlo gépben,mindez került nekem 55 bruttoba!!!
    Fel lehet huzni az 5900 ultra szintjére,egyébként meg mig te beszélsz itt addig én itt tényeket mondok,neked van esetleg ilyen kártyád???Ja nincsen?Akkor miröl beszélünk?Te másra hivatkozva mondod amit.
    Szoval milyen érvekröl beszélgetünk???Majd ha lesz ilyen kártyád vagy ati 98 prod akkor oszd az észt, de amig nincs addig te mások kényére kedvére kiadott ötödkézböl vett informáciokkal szédited itt az embereket,magyarul megvezeted öket!Ami pedig a fenyegetést illeti,azt hiszen nem én kezdtem el személyeskedni hanem te,nincsen vitakulturád,ráadásul ugy beszélsz hogy semmi nincsen mögötte!!!Majd ha vettél vagy láttál ilyen kártyát közelröl akkor beszélünk majd megen,addig is hagyom hadd pörögj itt körbe körbe ...Részemröl a vita lezárva,nem fogok olyan emberrel vitatkozni akinek nincsen olyan kártyája amiröl beszél soha nem is látott de jobban tudja milyen annál is akinek van,akárkivel beszéltem akik vettek csak jot lehet hallani rola.
  • Borg
    "Nekem személy szerint mindegy milyen gyártmányú grafikus kártyát veszek, csak jó legyen."

Nem gondolod, hogy ez teljesen ellentétes azzal, amiről eddig beszéltél? Akkor ideje lenne kicsit informálódnod arról, hogy milyen különbségek vannak az egyes kártyák/chipek között, ahelyett hogy csak az árukat nézed.

Én nem személyeskedésnek szántam, de van itt egykét visszatérő "zseni", aki megpróbálja rendszeresen feltalálni a spanyolviaszt, aztán elbukik, majd egy új dolog kapcsán újra és újra megpróbálja.
    Ugyanez volt az NV30/5800 kapcsán, itt osztotta az észt, hogy majd igyelveri, meg 2x gyorsabb lesz, meg mittomén, aztán utána úgyeltűnt mint a huzat.
    Most megint hallott valamit a nagytudású "rencergazda" vagy "szervizes" ismerősétől, aztán azt hiszi megváltja vele a világot, ráadásul még itt is terjeszti. Nagyon nem birom, mikor valaki tévhiteket próbál másokra erőltetni itt a fórumon. Csak erről van szó.
    Legalább 1 tesztet, elolvasott volna olyan helyen, ahol nem ilyen amatúr módon hasonlítanak össze kártyákat, vagy ahol részletesebben taglalják az architektúrális különbségeket, meg hogy mire lesz képes ez a kártya ha valóban DX9-re kerül sor, máris nem irna ilyen ökörségeket.
    Az eddigiekben mást nem tudtatok szajkózni, csak kb hogy "ÓCCSÓ EZÉRT VEDD MEG", hát gratulálok.
    Celeron P4-et, vagy MX4000 32 biteset ne vegyenek? Vagy 9200SE-t? Mer óccsó? Mer óccsóbb mint a másik High-End megoldás? Lehet, hogy logikus, hogy olcsóbb? ...
    Nem elég, hogy alapvetően rossz logikával érveltek, de még nem is értetek ahhoz, amit istenítetek. Legalább egy kicsit utánanéznétek a dolgoknak...
  • Borg
    Tudod, majd neked fogok itt szemezgetni ám a netről. Kissé elegem van már az ilyen helyivagánycsávókból, aki majd meggyőzi a népet arról, hogy 20 legnagyobb hardver oldal, meg az összes hozzáértő ember hülyeségeket beszél, csak neked van igazad. Tudod mit, hagyom is, legyen.
    De egyetlen embert nem akarok itt látni ezentúl, akinek az FX miatt sír a szája, mert ilyenszar meg olyanszar volt/van/_lesz_.

Az árak egyébként a deporol, meg más online lapokról származtak, remélem nem esik nehezedre kettőt kattintani, és utánanézni.

Talán nem tetszik a stílus? Nézz tükörbe ember. Én csak azokkal beszélek így, akiket normális hangnemben nem lehet észheztéríteni.

Semmi bajom nincs azzal, ha te, vagy bárki más FX-et vesz. Szivjatok, egyéni probléma. DE NE OSZD ITT A HÜLYESÉGEIDET TOVÁBB MÁSOKNAK IS, MERT EZ FÉLREVEZETÉS. Vegyél FX-et, aztán játszál vele otthon magad, ne itt oszd az egyéni véleményedet, ami homlokegyenest ellentétes minden logikus érvvel.

Most pedig fussál az óvóbácsihoz, mert valaki nem ért egyet a tévhiteiddel. Nagyon szánalmas ahogy próbálsz fenyegetni, pedig már egyszer elbuktad ezt is, emlékezz...
  • ollie
    Asszem ez a GeF4 MX újra feltalált változata. Nem régen jöttek ki vele. De én azt hittem, hogy rendesen 128 bites lesz. Na most egy 64 bites verziót még el tudok képzelni, de hogy 32 bites... MegaLoL!!!
  • NeoMaN
    4000-es MX milyen kari? Gef6?
    :)
  • ollie
    InnoVision GeForce MX 4000 128MB (64bit) 8x AGP TV/DVI -2év garancia - 12200 Ft

InnoVision GeForce MX 4000 64MB (32bit) 8x AGP TV -2év garancia - 9600 Ft

InnoVision GeForce MX 4000 64MB (64bit) 8x AGP TV -2év garancia - 10600 Ft

Na erről már inkább semmit sem írok. Sajnálom azt a sok szerencsétlent, akinek a gépén még talán a winxp is akadozik...
  • ollie
    Videokártya Sapphire ATI Radeon 9800SE OEM 128MB TV - 36.592 Ft
    Bluefish

InnoVision GeForce FX 5900 XT 128 MB TV DVI 8x AGP - 46000 Ft
    Aqua

Netto árak. Ugyanabban a boltban nem volt mindkét fajta, ezért kénytelen voltam 2 külön üzletből írni az árakat.
  • K.András
    "Ellenben az 5600XT majdnem annyi, mint a nem nyomorék társai!!! "
    Arrol van szo hogy fele annyiba kerül 59 xt mint az 59 ultra, azzal a különbségel hogy nincsen agyonbutitva magyarul minden ugyanaz mint az ultránál csak a memoria nem 800-on megy hanem 700-on ,amit fel lehet egyébként huzni 800-ra!!! Atinál is fele annyiba kerül a kártya és kapsz érte egy 128-bites semmit amit egy nála olscobb kártya megesz reggelire(fx)...
  • K.András
    "De legalább lasabb egy 15.000-es kártyánál.
    "
    Frankoon megnézted te a teszteket???60%-ot ver az ati 9600 prora,akkor milyen 15 ezres kártya nyomja le???Hát az ati 97 non-prot is megeszi reggelire ráadásul kevesebbe kerül!!!
  • Inquisitor
    "Megintcsak az ATI nyert az átvágásában -pusztán csak azért-, nehogy már jól járjon a "kedves" vevő.
    Ez finoman szólva is vérlázító."
    Ühüm. EGy 9800SE a felébe kerül nagynevű elődjének, aki ettől nem gyanakszik és/vagy informálódás nélkül vásáról megérdemli.
    Ellenben az 5600XT majdnem annyi, mint a nem nyomorék társai!!! De legalább lasabb egy 15.000-es kártyánál.
    És ugye nem a luxuskártyákból adnak el sokat, hanem a közepes és olcsó kártyeszekből.
  • K.András
    ". Nem tehetek róla, ha mások nem tudnak érvekkel vitatkozni. Egyéni szocprobléma."

Miröl beszélsz te, belinkeltem két táblázatot amiben le van alázva ati!!!

"2. Írtam árakat lejjebb. Talán előbb olvass, mielőtt kötekszel."
    Irtál árakat???Ember erre azt a választ kaptad hogy ne árakat irjál hanem boltot ahol lehet annyiért kapni!!!
    Olyat én is tudok irni hogy 59 ultrát lehet kapni 23 ezer forintért!!!De amig nem irom le hogy hol addig ez csak olyan mintha beleorditottam volna a nagyvilágba!!!
    Meg amikor azt mondják ird le a bolt nevét ahol lehet kapni az neked,kötekedés???Keljél már fel tényleg,beszélni fogok Tiborral mert amit te itt csinálsz az már felháborito!!!
    Szereptévesztésben vagy megint, kulturáltan elkezd veled vitatkozni az ember és erre meg elkezdesz minösitgetni öket!!!
    "Akkor ki is akarja szándékosan félrevezetni a vásárlót?"

Ha az xt-n nem változtattak ugy mint atin hogy 128bit-re le van véve akkor egyértelmü hogy az ati akarja átverni a várárloit!!!

"Ami vérlázító az inkabb az, amekkora tudatlanság, és feltűnési viszketegség tombol itt egyes emberekben, csak hogy a saját idióta meggyőződéseiket másokra erőltessék, ahelyett, hogy hozzáértő emberek, és hardver oldalak által számtalanszor leírt dolgokat elfogadnának"

Milyen alapon személyeskedsz,minösitgetsz???

"Egyébként marha egyszerű, hogy az FX5900XT-n miért csak annyit butítottak. Szerinted hányat adnának el belőle, ha 128bitre vennék a memóriabuszt, és ugyanolyan gané lenne, mint az 5800-as? Egyet sem. "

Ezzel most azt támasztottad alá hogy nvidia nem butitott annyit a gyengébb kártyáján mint az ati ergo a vásárloinak kedvez atival ellentétben!!!

"Tudod, van aki tud alapból is gyors kártyát építeni, és akkor van hova butítani a low-end szegmensbe.
    És van akinek alapból is gané a kártyája, és akkor nincs hova tovább butítani már..."

Csak amig ö lebutittja low-end-be addig fx majdnem felsökategoriás kártyát ad a kezedbe,ergo megint a vevök érdekeit helyezték elötérbe atival szemben!!!

Ami pedig az érveket illeti,attol mert te érveknek csufolod az álltalad leirt személyeskedéseket attol az még nemlesz érv!!!
  • NeoMaN
    Mind1. Ár teljesítményben jó a fx5900, de sokkal roszabb kari mint a 9800. Enyi.
    Viszont tény, hogy egyik sem éri meg az árát
    :))
  • Borg
    1. Nem tehetek róla, ha mások nem tudnak érvekkel vitatkozni. Egyéni szocprobléma.

2. Írtam árakat lejjebb. Talán előbb olvass, mielőtt kötekszel.

3. A butítással kapcsolatban jobb nem emlegeted az ATIt az nVidiával egy mondatban.
    Ki is keverte meg utólag a jelöléseket, és csinált XT néven leggagyibb kártyát, SE néven meg majdnem legjobbat, míg az ATI esetében már hónapokkal előbb be volt vezetve a jelölésrendszer? Na? Akkor ki is akarja szándékosan félrevezetni a vásárlót?
    Továbbá ki is butítja a grafikát kérdés nélkül driverből, FP16-ra, meg lehagyva a fél scenet a renderelésből? Mindkét kártyáfajtából létezik belépő szintű, meg mainstream is high-end is, hogy ki mennyit butít rajta hardveresen az egy dolog, viszont hogy ki mennyit butít rajta sunyiban, állítási lehetőség nélkül, az egy másik.

Ami vérlázító az inkabb az, amekkora tudatlanság, és feltűnési viszketegség tombol itt egyes emberekben, csak hogy a saját idióta meggyőződéseiket másokra erőltessék, ahelyett, hogy hozzáértő emberek, és hardver oldalak által számtalanszor leírt dolgokat elfogadnának. De ne aggódj, nem te vagy az első, aki megpróbálja itt a spanyolviaszt újra feltalálni...

Egyébként marha egyszerű, hogy az FX5900XT-n miért csak annyit butítottak. Szerinted hányat adnának el belőle, ha 128bitre vennék a memóriabuszt, és ugyanolyan gané lenne, mint az 5800-as? Egyet sem.

Tudod, van aki tud alapból is gyors kártyát építeni, és akkor van hova butítani a low-end szegmensbe.
    És van akinek alapból is gané a kártyája, és akkor nincs hova tovább butítani már...
  • Jacek
    egyes emberek meg itt tartanak az a verlazito:DDD ennyi szerencsetlent:))
  • Borg
    Q1-ben jön az R420, utána meg az R423. Pletykák szerint az utóbbi már PEG x16 lesz, és 2x annyit megy majd, mint most egy agp-s 9800XT. (asszem a beyondon fejtegették)
  • ollie
    Nem tudom, hogy hallottál e arról a Half Life 2-es tesztről, amit a Valve csinált. Ott 1024x768-ban max detail részletességgel több mint játszható volt a HL2 9600 pro-n. Na most 5900 ultra pont ugyanakkor teljesítményt nyújtott, mint a 9600 pro, 5600 ultrahoz meg egyenest azt a tanácsot adták, hogy kapcsolják ki a dx9-et, ha játszani akarnak.
  • Borg
    Jójó, én elhiszhem hogy nem a te FX-ed, csak kérdeztem :)

Btw, hwtesztek.hu nanebasszfel... bucsku gyereknek előbb a 8 általánost kellene elvégezni, mielőtt teszteket csinal. (/magánvélemény/)

Csak egy kis tipp:
    - Nvidia Forceware 53.03 <- ezzel teszteltek... (a legnagyobb csaló driver, nem egyszer le lett irva kb -1000 pont ha másik drivert használsz)
    -ATI-ból "SE" kártyákkal hasonlit össze, amik FELE akkora teljesítményt nyújtanak csak

AZ 5900XT egy olyan kártya -ráadásul tovább BUTITOTT változata- (5900Ultra), amelyet egy rendes 9800-as szarráver, fairplayben.

Az összes valamirevaló oldalon leírták már, hogy a jövőben a DX9 terjedésével az FX-ek egyre ganébb teljesítményre lesznek képesek, SZIMPLÁN ARCHITEKTÚRÁLIS OKOKBÓL.

gyk: (MOST MÉG) az 5900XT a 9600XT ellenfele, mind árban, mind teljesítményben! Megszorongatja azt tény és való! MOST. De akkor majd nem, amikor jönnek a DX9 játékok. Erről van csak szó. Most legjobb esetben is csak DX8 játékokról van szó, amelyekben alapbeállításon még egy TI4200 is SZARRÁVERI az 5900XT-t. Pont.
    Ha meg AA/AF kell, ugye nem kell ecsetelnem, hogy a radeonok jóval gyorsabbak (+ 4X nv AA = 2X ati AA stb.)

Felejtsük már el a csíter detonatorokkal, meg "SE" RADEONokkal való tesztelést.

Végül egy apró kép, csak neked:

Értelmezd nekem a képet légyszíves, hol is van az 5950 a CSITER pzoicioban, és ANÉLKÜL?
    +hol van az 5700 Ultra, ami nagyjából 5900XT-vel azonos teljesítményen van?
  • ollie
    Látom leragadtál a Serious Samnél. Szerinted kit érdekel hogy 200fps-el megy?
  • Shep
    hát nem is mondtam, hogy nem abban folyik, csak aztán nehogy eldurvuljon :)
  • K.András
    Szerintem kulturált mederben folyik a vita és addig nincsen baj ;)
  • K.András
    "Most akkor miről is beszélsz tulajdonképpen?"
    Arrol hogy jo az 59 xt,nem állitom hogy szar lenne az ati,nem állitom hogy szebb képet ad fx-mint ati, én azt állitom hogy ma a legjobb ár/teljesitményü kártya!Ennyit.

"Másrészt, nemtom milyen 100ezres kártyáról beszélsz, amikor egy 9700non-pro már van ugyanúgy 60-ért (9800non-pro meg 82-ért), és ugyanugy tuningolható mint az 5900XT."

Na de ha 97 non-pro-t vezsel 60-ért az miért jobb mintha 59xt-t vennél(?),majdnem 50%-ot ver rá!!!!
    Szrintem ez meggyözö:
    3DMARK
    Aquamark

"btw az 5700 ultrát valaki k.andras emaillel arulja..."

Megnézheted az emailom,ezt az egyet használom szoval biztos nem ezzel az emailal árulja,de nem tartom kizártnak hogy létezik más K.András is mert egyet magam is ismerek:pl az index egyik ujságiroja,lehet ö árulja azt a kártyát, nekem most még a régen vásárolt gf3-om van a gépemben amivel mindent remekül tudnék játszani ha játszanék, de én inkább modellezésre használom a gépet(3d), ennek ellenére lecserélem egy 59xt-re.
  • Shep
    Tud vki olyan oldalt ahol felsőkategóriás ATI kártyákkal is összehasonlítják a tesztekben a kártyát, na csak azért kérdem, mert kezdenek elharapózni az indulatok, és ha erre válaszoltok addig se meg a veszekedés, ami ráadásul totál értelmetlen, mert egyik embernek ez a kártya másiknak az a jó.
  • Borg
    Most akkor miről is beszélsz tulajdonképpen?
    FP32-n utóléri az FX az ATI képminőségét, HA nem butatítanák le driverből, hogy normális sebessége legyen a programokban. FP16-on viszont rosszabb a képminősége.
    Az ATI pedig FP24-en állandóan jó képminőség mellett képes állandóan jó teljesítményre.

Ezt nem kell elbagatelizálni, mert ezek tények.

Másrészt, nemtom milyen 100ezres kártyáról beszélsz, amikor egy 9700non-pro már van ugyanúgy 60-ért (9800non-pro meg 82-ért), és ugyanugy tuningolható mint az 5900XT. Miért nem az 5950Ultrával hasonlitod össze a 9800XT-t, ha egyszer az annak az ellenfele?

btw az 5700 ultrát valaki k.andras emaillel arulja...
  • K.András
    Ha alapbol azt vesszük hogy egyik monitor jobb lehet mint a másik, mondjuk crt-lcd-tft akkor hiába magyarázod hogy mennyivel jobb a képminöség, majd akkor ha a megfelelö monditor is megvan hozzá!!!
  • K.András
    "Végeredményben, ár/értékben az nVidia 5900XT a nyerő."
    Erröl beszélek.
  • K.András
    "FX alatt tán, elfelejtettétek bekapcsolni a monitort?"
    Hát de hogy hasonlod össze??Müszerrel maximum,na de ha van egy 17-es moncsid 0.25 vagy 0.28 képpontos, akkor vehetsz te 98 prot meg vehetsz akármit nem fogod látni azt a képminöséget amiröl ti beszéltek!!!
  • K.András
    Te kevered a szezont a fazonnal megint!!!
    El is mondom miért.
    Azt irod lehet tuningolni atit, de akkor sincsen annyival több teljesitménye amennyivel drágább!Akkor meg mitöl lenne jobb???Oké elismerem hogy gyorsabb, de itt nem erröl van szo!!!Az ár-teljesitményröl, amiben el van picsázva ati mint a huzat!!!Öszintén ki az a hülye aki megvesz 100 ezerért egy kártyát, ami max 15%-al hozz több teljesitményt mint egy 57-ezres kártya(ugy hogy "szépre" van beállitva fx)???Mitöl, ha ezt meg tudod magyarázni akkor oké ,de amig nem addig egy szavad nem lehet!!!Egyébként meg soha nem volt 57-ultrám ergo árulni se árulhatom, viszont kétségbeeset eladokat látok sokat, és mind az atiját árulja,persze nem a 97-et meg 98-at hanem alatta(én elhiszem hogy meg vannak elégedve 97-98-al)!Szoval ha a 96prot mellé rakod a 59xt-t amivel igazábol egy kategoriába van, akkor nyugodtan ki lehet jelenteni hogy lealázta de ugy hogy sirva fakadnak atinál,ha 59xt mellé beraksz egy 97-prot akkor meg azt látod hogy plusz 50 ezerért kapsz 15%-ot(de csak ha aa meg af-van)!!!LOL hát akkor mitol jo???
    "A képminőségről meg annyit, hogy persze hogy tovaszáll az ATI képminőség beli előnye, csak éppen ehhez fele sebességre kell visszavenni az FX-et FP32-be"
    Most frankon, neked röntgen szemed van???Hol tudsz mutatni nekem olyan prg-t amivel objektiven össze lehetne ezt mérni???Szemre?Mert akkor az én véleményem annyit számit mint a tied ezt ne felejtsd már el.
    Idáig azt irtátok hogy nincs olyan képminösége mint az a atinak,most meg azt irod hogy van de viszont kisebb lesz töle a sebbesége.
    Na de kérdezem én töled:
    Ha a kisebb is a sebesség de szép és még játszhato marad, akkor mit csinálsz az atibol származo többlettel???Mit érsz vele???Most frankon mit?Semmit.Kenheted a hajadra!

Képminöség ÉS játszahato sebesség ÉS elfogadhato ár,FX
    Képminöség ÉS nagy sebesség(plusz 15%-ék LOL) ÉS KURVA DRÁGA ÁR, valamint olyan többlet amiért ugy fizetsz hogy semmire nem tudod használni na ez az ati...
    Akkor nem beszéltünk még arrol hogy megveszel 160-ért egy 98 xt-t és mit látsz ,egy 5700 ultra lenyomja serius sam-be!!!LOL hát ennél nincs is égöbb!Lehet azt mondani hogy hát izé hozé a tények magukért beszélnek.Vitát lezártam magam részéröl,nem vagyok hajlando egyértelmü dolgokat vitázni.
  • Borg
    Te miről beszélsz? Már megint kevered a szezont a fazonnal.

Az AIW kártyákon integrált TV tuner van, attól olyan drágák. Nemtom minek hasonlítod össze egy 5900XT-vel, ráadásul azt is elfelejted (vajon miért), hogy a 9700akat is lehet tuningolni, akár még jobban is mint egy 5900XT-t.

A képminőségről meg annyit, hogy persze hogy tovaszáll az ATI képminőség beli előnye, csak éppen ehhez fele sebességre kell visszavenni az FX-et FP32-be.
    Képminőség VAGY sebesség, FX
    Képminőség ÉS sebesség, ATI...

btw, nem te árulod kétségbeesetten az 5700 ultrádat egy másik fórumon? ...
  • K.András
    Érdekes, mivel az összes site attol hangos hogy az ati képminöségbeli különbsége tovaszállt,nem tudom miket nézel te....
  • K.András
    "Connect3D Ati Radeon 9700Pro 91.500 "

Club3D ATI Radeon 9700Pro AIW 128MB 113.740 ft
    Club3D ATI Radeon 9700 Pro All-In-Wonder 128 MB/TvTuner/ 113.740 ft
    Na akkor mutasd a teszteket amelyikben a 97-es 50%-al jobban teljesit,mivel ha dupla ára van akkor illene a teljesitménynek is duplának lenni nemde???
  • NeoMaN
    Nemértelek, az összes hardwaresite ugyanettől hangos.
    Amúgy hiszek neki.
  • NeoMaN
    Lehet ám egy kicsit elfoult, bár ő is nvidiás..
    :)
    Pontszámokat nem mondott, de szerintük láthatóan gyorsabb a 9800 a játékok alatt.(asszem deus ex 2 -vel nézték)
  • ollie
    Ez a kép sajna nekem nem jelenik meg. Mit ábrázol?
  • ollie
    Sima 9800 így leveri az 5900 ultrát? Nem semmi..
  • NeoMaN
  • NeoMaN
    Connect3D Ati Radeon 9700Pro 91.500
    / 128 MB DDR / DVI + TV out

Brutto a depo-n.És azért drága, mert aranyat ér, akárcsak a Gef4-ek az FX-ek "fényében".
  • NeoMaN
    Havrék most teszteltek a boltban:
    Inno GefFX5900 Ultra DDR2 256 bit
    HIS Excalibur 9800

Aztmondja sokkal-sokkal gyorsabb a 9800-as, és a képminőség összehasonlíthatatlan. Az 5900-es egy csomó dolog meg sem jelenik az effektekből ill. csúnya (tükröződés, füst..)
  • ollie
    Aki ilyen kártyát vesz, az nem maya-ra, ahnem játszani hazsnálja. A Serious Sam meg tök mindegy, hogy 150 vagy 200 fps. Az NWN az egyik játék a néhány közül, ahol az FX-ek vannak előnyben (opengl-es), de az az előny is elolvad ha be van kapcsolva AA és AF.
    Egyébként csak hogy lásd, nem vagyok elvakult ATI fanatikus, szerintem is megéri az 5900XT, ha R9600PRO árban van. Senkit sem fogok lebeszélni róla, ha azt akar venni.
  • K.András
    "ja, az opengl-ben gyorsabbak az fx-ek"
    Hát a legtöbb játék és alkalmazás open-gl alatt fut pl:maya,max stbstbstb...
  • K.András
    Akitöl vetted meg lehet elszaladt venni egy uj 59 xt-t...