FX 5900XT

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ollie
Amúgy gratula, tényleg jó unkát végeztél a képpel.

K.András
Ha szerinted ez az ,akkor egészségedre 😊

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
De ti nem eröforrásrol beszéltetek fogd már fel,ti szajkoztátok(nem te)hogy a kártyának köze van a minöséghez, ha nincs hozzá köze akkor a játéknál sincs köze ergo nem lehet szebb atival egy játék sem ,mivel nem számit a kártya jol értem amit mondasz???

B@dsector
DirectX 5.0 képre vagy büszke😊
ollie
ja ez így van. én annak idején 486 sx2-õn (gyakorlatilag 386-os volt) rendereltem, valami 1M-s vidkari volt benne, de persze rá se kakilt a karira, mert a renderelés szoftveres volt.

Russ!an
A rendereléshez a szükséges erõforrás nem a videokártyából, hanem a processzor(ok)ból származik!

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

NeoMaN
Az így van. De a renderelést sztem hardvares gyorsító nélkül is meg lehet csinálni...

ollie
a 3d kártya a preview-khoz kell, nem a rendereléshez. de persze használhatja a 3d-t is rendereléshez, de nem a kártyától függ a minõsége, mert egy 386-oson le lehet renderelni csodaszép képeket, akár ennél is szebbeket.

K.András
"Amúgy egy ilyen képet még Savage4-el is le lehet renderelni télleg...."
Asszem ülnél a gép elött egy hétig...

NeoMaN
Ez tény, mivel sima 9600-nál még a Gef4 is gyorsabb DX8-ban...

K.András
Nem itt most nem arrol van szo,hanem arrol hogy te beszélsz szakértelemröl meg mindenröl,de miben vagy te szakértö??Abban hogy lehuroggsz egy kártyát???Közben meg játékon kivül mást nem tudsz vele...

Gerry
Ez igaz, ennek a képnek SEMMI KÖZE a digitális kamerához... Mellesleg a renderelést tudtommal a processzor végzi, és nem a VGA kártya, legalábbis pár helyen láttam már sokkal gyengébb VGA kártyával (Matrox G400/450, TNT2, stb) ellátott gépben renderelt képet, ami szintén marha jól nézett ki.

NeoMaN
Amúgy egy ilyen képet még Savage4-el is le lehet renderelni télleg....

ollie
basszus, most mindenki a saját kártyáján látja ezt a képet, ezért attól függ milyen minõség. a rendereléshez meg nem kell 3d-s kártya.

Gerry
9600XT-nél szrintem gyorsabb az FX 5900XT. Én spec ATi tulajdonos vagyok, úgyhogy nem lehet rámfogni hogy elfogultan nyilatkoztam, nekem 9700-asom van.

K.András
"Digit Camera függõ a rendelt kép nagyrészt."
Már milyen digitális kamerárol beszélsz???
Én ezt a képet a nullárol kezdtem,megcsináltam a modellt,megcsináltam a shadereket hozzá és rendereltem.Nem értem mi köze van ennek a digitális kamerához???

NeoMaN
Figy hiába vitatkoztok, egyikõtöknek sincs igaza, mindannyiotokat bepalizták a gyártók. Se a FX se a ATI NEM ÉRI MEG AZ ÁRÁT. Jó lenne magatokhoz térni.
GefFX -5900-en kívûl mindegyik kibaszott lassú
GefFX -5900 gyors (AA és AF szar és lassít is rajta kurvára), de DX9 alatt lassú (4x2) viszont drága
ATI 9600 -lassú (4x1), de talán elfogatható az ára, és nem lassul be AA és AF mellett
ATI 9800 -gyors (8x1), de kibaszott drága

Gef4 -másfél éve volt bruttó 40, 4x2, igaz nem gyorsít DX9-et, viszont ha DX8-ban futtat egy DX9-es gammát akkor gyorsabb mint a FX sorozat (5900-nél nem gyorsabb)

Másfél évvel a 9700 után, a most piacon lévõ ÖSSZES grafkari a jelenlegi áron a pofátlan átbaszás és a fogyasztói társadalom elvakult gyermekeinek agymosása címû kategóriát meríti ki...

Ez kész, szerintem inkabb at kene rakjam a gumiszobába ezt a topicot😊
Ez ugyanakkora blõdség, mint amikor az 5800 elõtt az nvidia is egy renderelt képpel akarta megvakítani a közönséget😊 Holott fasz köze nincs a vga kártyához, egy TNT is lerenderel egy ilyen képet...

Hát mind1, én már nem csodálkozok semmin😊

K.András, neked nem tûnik fel, hogy az összes többi fórumozóval homlokegyenest ellentétes véleményen vagy? Talán ideje lenne átgondolni a meggyõzõdéseidet. Ha én nem is, majd talán más rábír...
B@dsector
Digit Camera függõ a rendelt kép nagyrészt.
De ha akarod akkor játszunk majd én is berakok egy képet az esti órákban.
Russ!an
Oké! Tényleg nem rossz kártya amit vettél, de ne akard összehasonlítani az ATI high-e. kártyáival. NV-éknál ár/telj. tényleg jó, de, még az én 9700pro-m is megveri, úgyhogy nem a legjobb GAMER kártya, de nem rossz. Ezt kéne megérteni.

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

ne kérdezd mer megin 1 hétig vitatkozni fognak

K.András
Itt befejeztem, ezeket ha értelmes ember majd elolvassa majd egy jot röhög rajta,rendereléshez nem kell 3d-s kártya LOL ez az éve legjobb vicce!!!

K.András
"Ez tényleg LoL!!!
Rendereléshez 3d-s kártya sem kell. 😊))"

Uristen!!!Atyaég,ember el sem indul a maya ha nincsen benne 3d-s kártya nemhogy még rendereljen LOLLLLLLLLLLLLL ATYAÉG!!!

K.András
"És szerinted egy 9800-as mennyit menne 450/800-on??"
Na mennyit???Na???
És mennyibe is kerül a 98-as??Na mennyi?Ahoz az árhoz viszonyitva szerinted az még mindig jo eredménynek számit???

B@dsector
De látom olvasni, sem tudsz írtam kb. 4-5 hónappal ezelõtt vettem a kártyát.

ollie
Ez tényleg LoL!!!
Rendereléshez 3d-s kártya sem kell. 😊))

K.András
A képminöség nem kártya függö????LOLLLLL
Hát akkor miért állitotttok idáig???

ollie
És szerinted egy 9800-as mennyit menne 450/800-on??

B@dsector
😊)))))))))
Mindjárt lefejelem a monitort hát te, nem lehetsz ennyire
hülye ez nem VGA Card függõ
K.András
Én meg brutto 55-ért,tán nem volt jo vétel???Na ne már!!!Én nem mondom hogy a legjobb kártya a viláon én azt mondom hogy nagyon jo kártya!!!

K.András
"AH már látom mi a probléma... vettél egy ilyen FX-et, és most magadnak is bizonygatnod kell, hogy jó lépés volt..."

Okés akkor legyen!
Ha majd valamelyikötök saját eröböl(saját készités) ilyen minöségü képet csinál,akkor kezdhetünk vitatkozni okés???
Addig viszont azt mondom hogy gözötök nincsen föleg Borgnak hogy mi mindent lehet kihozni egy videokártyábol!!!De most ne a szád járjon Borg hanem a kezed ,rakjál be képet amit te csináltál a radeonoddal és legalább ilyen minöségü!
Ezt fx-el rendereltem:

B@dsector
Én brutto 73 ezerért vettem kb. 4-5 hónappal ezelött.
NeoMaN
Egyként nálam a Gef4 is megy 2001 alatt ennyit
😊

K.András
Akkor én közlök veled szomoru hirt ugyanis 450/800-on 5500-at csinál egy brutto 55 ezres kártya...
Te mennyiért is vetted a tiedet???

B@dsector
"Ami azt illeti én vettem ma egy fx 59 xt-t mint mondjak 3dmark 2001 13345 2003 5004 egy p4 2.4-es gépen...
Megnéztem és ennyit csinálnak az ati 98-prok egy hasonlo gépben,mindez került nekem 55 bruttoba!!!"

Szomorú hírt kell veled közölnöm a BBA 9800 NON-PRO kártyám, van 9800 PRO bios-al megy és a 3DMARK03-ban nem 5004 pontot ér el, hanem 5847 pontot !!!
Most jelenleg 9800 XT órajelét meghaladó frekvencián megy 430 Core illetve 730 Memory és így van 6315 pontom a 3DMARK03-ban.
Kicsit érdekes dolgokat írsz látszik, hogy nVidia fan vagy😊

NeoMaN
Az a baj az FX-el,hogy nem DX9 gyorsító...
Amúgy gyors.

IMYke2.0.0.0
Az én kis gépecském 3DMark 2001 SE 330-ban: 9995 pötty
3DMark 2003-at nem teszteltem... de ha érdekel, feltehetem.

Ja, és SEMMI TUNING!

A gép:
-------
AMD 1700+ (1466MHz)
2x256 DDR (266MHz - Samsung)
ATI Radeon 9500 Pro 128MB (275/275)
Catalyst 3.9
DirectX 9.0b
1024*768/32 és 85Hz (17" monitor)

Bele se merek gondolni, mit tudna a kártya mondjuk egy 3200+ -es alatt, 1024 (400-as) RAM társaságában, sõt, mondjuk húzva...

------------------------------------------
.:i2k:.
------------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Hehehe. Srácnak másik fórumon TUNING NÉLKÜL csinált a 9800Pro 20.000+ pontot egy Athlon FX procival. 😊
Tuningos 9700/9800-as kártyák meg 7000+ felett vannak 3DMark03-ban.
Ha most ehez hozzávesszük, hogy a 8500LE!!! csinált nekem húzás nélkül 10.800 pontot 2,4-es P4-el húzás nélkül a 2001-ben ... és hogy ennél egy "jó öreg" 9500Pro is többet tud.
Ezek után már csak az a gondom vele, hogy legalább jól fognak futni vele a DX9 játékok DX8-ra butítva, meg 16 biten.

"...3dmark 2001 13345 2003 5004 egy p4 2.4-es gépen...
Megnéztem és ennyit csinálnak az ati 98-prok egy hasonlo gépben..."
He-he... A non-pro 9700 kicsit cibálva (nem pro értékig)5080 pötty '03 ban.
ASUS P4p800 3.2 HT proci

Azé me' a Borgnak nics olyan cucca attó még ismarhati nem?
Ja a 9700 az enyimé... dobj egy priv mailt, megbeszélünk egy talit és megmutisztom...

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

AH már látom mi a probléma... vettél egy ilyen FX-et, és most magadnak is bizonygatnod kell, hogy jó lépés volt...

Hát remélem legalább magad meg tudod gyõzni róla utólag, ha már mást nem is.

De nekünk itt errõl a belsõ cívódásodról feltétlenül tudnunk kell?

Ha itt figyelne a gépemben egy 9800 akkor meg azzal jönnél, hogy csak azért, mert nekem az van... hát persze. Szánalmas érvelés...

Btw, kicsit félrenézhetted azt a 9800prot, ami csak 13345/5000 pontra képes. Majd ha egyszer élõben is látsz egyet, vagy netán csak egy tesztet is elolvasol egy ilyen kártyáról, vigyázz a szivedre ám. Demalgon,cavinton,calgonit minden legyen kéznél...
K.András
Ami azt illeti én vettem ma egy fx 59 xt-t mint mondjak 3dmark 2001 13345 2003 5004 egy p4 2.4-es gépen...
Megnéztem és ennyit csinálnak az ati 98-prok egy hasonlo gépben,mindez került nekem 55 bruttoba!!!
Fel lehet huzni az 5900 ultra szintjére,egyébként meg mig te beszélsz itt addig én itt tényeket mondok,neked van esetleg ilyen kártyád???Ja nincsen?Akkor miröl beszélünk?Te másra hivatkozva mondod amit.
Szoval milyen érvekröl beszélgetünk???Majd ha lesz ilyen kártyád vagy ati 98 prod akkor oszd az észt, de amig nincs addig te mások kényére kedvére kiadott ötödkézböl vett informáciokkal szédited itt az embereket,magyarul megvezeted öket!Ami pedig a fenyegetést illeti,azt hiszen nem én kezdtem el személyeskedni hanem te,nincsen vitakulturád,ráadásul ugy beszélsz hogy semmi nincsen mögötte!!!Majd ha vettél vagy láttál ilyen kártyát közelröl akkor beszélünk majd megen,addig is hagyom hadd pörögj itt körbe körbe ...Részemröl a vita lezárva,nem fogok olyan emberrel vitatkozni akinek nincsen olyan kártyája amiröl beszél soha nem is látott de jobban tudja milyen annál is akinek van,akárkivel beszéltem akik vettek csak jot lehet hallani rola.

"Nekem személy szerint mindegy milyen gyártmányú grafikus kártyát veszek, csak jó legyen."

Nem gondolod, hogy ez teljesen ellentétes azzal, amirõl eddig beszéltél? Akkor ideje lenne kicsit informálódnod arról, hogy milyen különbségek vannak az egyes kártyák/chipek között, ahelyett hogy csak az árukat nézed.

Én nem személyeskedésnek szántam, de van itt egykét visszatérõ "zseni", aki megpróbálja rendszeresen feltalálni a spanyolviaszt, aztán elbukik, majd egy új dolog kapcsán újra és újra megpróbálja.
Ugyanez volt az NV30/5800 kapcsán, itt osztotta az észt, hogy majd igyelveri, meg 2x gyorsabb lesz, meg mittomén, aztán utána úgyeltûnt mint a huzat.
Most megint hallott valamit a nagytudású "rencergazda" vagy "szervizes" ismerõsétõl, aztán azt hiszi megváltja vele a világot, ráadásul még itt is terjeszti. Nagyon nem birom, mikor valaki tévhiteket próbál másokra erõltetni itt a fórumon. Csak errõl van szó.
Legalább 1 tesztet, elolvasott volna olyan helyen, ahol nem ilyen amatúr módon hasonlítanak össze kártyákat, vagy ahol részletesebben taglalják az architektúrális különbségeket, meg hogy mire lesz képes ez a kártya ha valóban DX9-re kerül sor, máris nem irna ilyen ökörségeket.
Az eddigiekben mást nem tudtatok szajkózni, csak kb hogy "ÓCCSÓ EZÉRT VEDD MEG", hát gratulálok.
Celeron P4-et, vagy MX4000 32 biteset ne vegyenek? Vagy 9200SE-t? Mer óccsó? Mer óccsóbb mint a másik High-End megoldás? Lehet, hogy logikus, hogy olcsóbb? ...
Nem elég, hogy alapvetõen rossz logikával érveltek, de még nem is értetek ahhoz, amit istenítetek. Legalább egy kicsit utánanéznétek a dolgoknak...
Tudod, majd neked fogok itt szemezgetni ám a netrõl. Kissé elegem van már az ilyen helyivagánycsávókból, aki majd meggyõzi a népet arról, hogy 20 legnagyobb hardver oldal, meg az összes hozzáértõ ember hülyeségeket beszél, csak neked van igazad. Tudod mit, hagyom is, legyen.
De egyetlen embert nem akarok itt látni ezentúl, akinek az FX miatt sír a szája, mert ilyenszar meg olyanszar volt/van/_lesz_.

Az árak egyébként a deporol, meg más online lapokról származtak, remélem nem esik nehezedre kettõt kattintani, és utánanézni.

Talán nem tetszik a stílus? Nézz tükörbe ember. Én csak azokkal beszélek így, akiket normális hangnemben nem lehet észheztéríteni.

Semmi bajom nincs azzal, ha te, vagy bárki más FX-et vesz. Szivjatok, egyéni probléma. DE NE OSZD ITT A HÜLYESÉGEIDET TOVÁBB MÁSOKNAK IS, MERT EZ FÉLREVEZETÉS. Vegyél FX-et, aztán játszál vele otthon magad, ne itt oszd az egyéni véleményedet, ami homlokegyenest ellentétes minden logikus érvvel.

Most pedig fussál az óvóbácsihoz, mert valaki nem ért egyet a tévhiteiddel. Nagyon szánalmas ahogy próbálsz fenyegetni, pedig már egyszer elbuktad ezt is, emlékezz...
ollie
Asszem ez a GeF4 MX újra feltalált változata. Nem régen jöttek ki vele. De én azt hittem, hogy rendesen 128 bites lesz. Na most egy 64 bites verziót még el tudok képzelni, de hogy 32 bites... MegaLoL!!!

NeoMaN
4000-es MX milyen kari? Gef6?
😊

ollie
InnoVision GeForce MX 4000 128MB (64bit) 8x AGP TV/DVI -2év garancia - 12200 Ft

InnoVision GeForce MX 4000 64MB (32bit) 8x AGP TV -2év garancia - 9600 Ft

InnoVision GeForce MX 4000 64MB (64bit) 8x AGP TV -2év garancia - 10600 Ft

Na errõl már inkább semmit sem írok. Sajnálom azt a sok szerencsétlent, akinek a gépén még talán a winxp is akadozik...

ollie
Videokártya Sapphire ATI Radeon 9800SE OEM 128MB TV - 36.592 Ft
Bluefish

InnoVision GeForce FX 5900 XT 128 MB TV DVI 8x AGP - 46000 Ft
Aqua

Netto árak. Ugyanabban a boltban nem volt mindkét fajta, ezért kénytelen voltam 2 külön üzletbõl írni az árakat.

K.András
"Ellenben az 5600XT majdnem annyi, mint a nem nyomorék társai!!! "
Arrol van szo hogy fele annyiba kerül 59 xt mint az 59 ultra, azzal a különbségel hogy nincsen agyonbutitva magyarul minden ugyanaz mint az ultránál csak a memoria nem 800-on megy hanem 700-on ,amit fel lehet egyébként huzni 800-ra!!! Atinál is fele annyiba kerül a kártya és kapsz érte egy 128-bites semmit amit egy nála olscobb kártya megesz reggelire(fx)...

K.András
"De legalább lasabb egy 15.000-es kártyánál.
"
Frankoon megnézted te a teszteket???60%-ot ver az ati 9600 prora,akkor milyen 15 ezres kártya nyomja le???Hát az ati 97 non-prot is megeszi reggelire ráadásul kevesebbe kerül!!!

"Megintcsak az ATI nyert az átvágásában -pusztán csak azért-, nehogy már jól járjon a "kedves" vevõ.
Ez finoman szólva is vérlázító."
Ühüm. EGy 9800SE a felébe kerül nagynevû elõdjének, aki ettõl nem gyanakszik és/vagy informálódás nélkül vásáról megérdemli.
Ellenben az 5600XT majdnem annyi, mint a nem nyomorék társai!!! De legalább lasabb egy 15.000-es kártyánál.
És ugye nem a luxuskártyákból adnak el sokat, hanem a közepes és olcsó kártyeszekbõl.