379
nVidia fan topic
A topic indító, és a fanok kérésére az esetlegesen felsorolt hülyeségek nem képezik vita tárgyát
  • NeoMaN
    Ezt szépen írtam:
    DOMM+
    B+ lol
    szal doom3 topik
  • NeoMaN
    Neeeeeeeee... Kérlek ne ossz ki D3-al kapcsolatban!
    DOMM+ engine topik
    Klikk ide....
    JC mindig is platformfüggetlen programozó voklt (MAC, PC)
    Carmack legutolsó nyilatkozata valami ilyesmi: jó a dx9, de nem térek át rá. Mingyá itt az OPENGL 3.0 ami még jobb lesz (nagyobb szabadságot, platformfüggetlenséget biztosít)...
  • IMYke2.0.0.0
    Carmack bácsi nem hülye... de majd meglátod

------------------------------------------
    .:i2k:.
  • IMYke2.0.0.0
    A Pixel Shader-eket nem is tudná olyan szépen, mint a képlopásokon látjuk - az OpenGL szép, jó, de mivel univerzalitásra törekszenek a fejlesztők (ami ugye a Microsoft malmára hajtja a vizet), az OpenGL szép lassan kimúlik...

• NeoMaN
    :)
    Ezt ne hangoztasd!
    D3D-ben? Imyke ezt Te sem gondolod komolyan Carmack-ról...
    Te nem a HL2-re gondolyz?
  • IMYke2.0.0.0
    A Doom 3 már nem OpengGL-t használ. DirectX API-n keresztűl D3D-ben fog futni.

• IMYke2.0.0.0
    Az FX 5900 (főképp az XT) olyan jelenleg, mint annak idején volt a Ti4200 a nagyágyú (értsd a Ti4600) mellett - mint tudjuk, az NVidia baklövést követett el akkoriban, amikor nem egy új sorozatot, hanem órajel-optimalizálást hajtott végre és életrehívta a Titanium-sorozatot (innen a "Ti").
    A 4200 akkoriban a legjobb választás volt, mert olcsóbban tudott majdnem olyan jól muzsikálni, mint a 4600 és a köztes állapotot képező 4400.
    Aztán megkapta az első (és nem utolsó) pofonját az NVidia...
    Jelenleg kék-zöld foltokkal megpróbál talpon maradni. Azonban, amikor már nyolc sebből vérzel, alig látsz és csak kapkodsz össze-vissza, bizony nem nagyon fogsz tudni visszavágni az ellenfelednek: ATI már nyerő pozícióban van. Az NVidia azt kapja most, amit annak idején ő adott a Világnak... már egy gyengített Radeon is lealázza a teljes NVidia szegmenst.
    Egyetlen kártya van, ami még áll(hat)ja a versenyt: FX 5950

Tehát, az FX 5900 jó vétel, ha azt vesszük, amit korábban írtam, de semmiképpen a legtutibb kártya. S bár drágább kicsivel az ATI azonos kategóriájú (és itt az XT nem butítást jelent ugye, mint az NVidia retardált változatai esetében!!!!!!) XT-je, mégis csak az a jobb vétel.
    Mert a minőség számít. Ha nem ma, majd fél év múlva, amikor SEMMI sem (vagy alig) indul el normálisan a cheater driveres NVidia-n.

3D rajzoláshoz/rendereléshez kell a 3D kártya. De leginkább a jó proci, a jó DX API és rengeteg memória.

• NeoMaN
    DOOM3-nak semmi köze nem lesz a DX9-hez, lévén SZÍNTISZTA OPENGL a kód...
  • K.András
    Öszinte legyek?Engem egy dolog zavar,ha valaki olyan szinten beszél egy kártyárol mint Borg, az ö nézetei szerint nem is müködik az fx,nemhogy még jo is legyen,pedig aki elvitatja ettöl a kártyátol hogy jo a maga nemében az nem ért a kártyákhoz.Egyébként ha azt veszem hogy a legjobb ár/teljesitményt adja fx akkor nehogymár nem volt jo vétel...Anyival nem tud ati többet mint amenyivel többe kerül...
  • IMYke2.0.0.0
    A Doom 3 most R9800-ra van optimalizálva.
    Alsó határ: 9500.

• IMYke2.0.0.0
    A Radeon-családnak van egy ultra high változata.
    Aki volt olyan szerencsés, és látta a korábban az SG-n is közölt cikkben a 4 chip-es (tulajdonképpen 2x2 chipes) monstrumot, melyen összesen 1024 DDR II RAM (3.3ns) volt az tudja miről beszélek.
    Ja, és mire használták?
    Repülőgépszimulátor-programhoz 4 (!) 24" inches monitor megküldéséhez és a a feladatok megtervezéséhez! Szigorúan katonai célokra kifejlesztett, teljesen egyedi architektúra egy nagyon bevált alapon - értsd: R9700.

• Gerry
    DX9 miatt volt az R9700-as optimalizáció, hiszen az R9700 volt az első igazi DX9-es kártya. A program fejlesztése tényleg már sokkal korábban elkezdődött (álá GF3). Viszont azt is nyilatkozta Carmack, hogy az FX-ek kissé gyengén muzsikálnak Doom III alatt.
  • Gerry
    Akkor meg nem kell bele FX sem, elég egy Matrox, vagy ATi Rage, office-hoz és egyéb "mezei" windosos alkalmazáshoz akár egy Trio3D vagy egy bármi. Ha meg tervezéshez kell, akkor vagy Matrox, vagy speciális esetekben pl az általad is említett Wildcat, illetve nVidia Quadro. Az FX és Radeon az játékra való, ez tény.
  • NeoMaN
    Nem.
    Gef3-ra kezdte Carmack (az első bemutatója a Gef3 megjelenésekor volt, természetesen gef3-on futott).
    Utána már 9700-en mutatta be. Azt mondta mindig a jelenlegi legjobb VGA-n fogja fejleszteni és bemutatni is. (amúgy utána asszem áttért FX-re, mikor kijött az 5800, hogy utána mi történt már nem szól a fáma...)
    Gondolom viszatette a 9700/9800-at
  • K.András
    De ha már itt tartunk,nem mindenki játékra használja a gépet,ergo ha nem játékra veszed akkor felesleges atit venni???Jol értem?
  • Gerry
    A Doom III-at ki is hagytam a felsorolásból, amit eleinte R9700-ra kezdtek optimalizálni...
  • Gerry
    Ha már az nVidia "The way it's ment to be played" logónál tartunk, akkor csak csendesen megjegyzem, hogy pl a Rainbow Six: Raven Shield pedig Graphics by ATi logóval van ellátva, és a Half-Life 2 is ezt a logót fogja viselni...
    Ráadásul az nVidia "The way it's ment to be played" logóval induló játékok mind mind kiválóan mennek R9600/9700/9800-as kártyákon, általában még nagyobb FPS-t is produkálnak, pláne ha AA és AF is be van kapcsolva! És mégvalami, annak idején az nVidia techdemoja, a Dawn is elindult ATi kártyán, ráadásul gyorsabban futott, mint az FX-en, és mindössze egy DLL file-t kellett lecserélni hozzá...
    Amúgy azt ne hidd, hogy én egy bősz ATi FAN vagyok, mert igaz az egyik gépemben R9700-as van, de a másikban egy GF4 Ti4200 ketyeg, és szerintem mindmáig az a legsikeresebb DirectX 8-as kártya. Egyszerűen az FX széria el lett rontva, és most az nVidia kapkod a pénze és hírneve után, és ezért ad ki mindenféle "optimalizált" drivereket, meg javított grafikus chipeket. Remélem a következő generációs kártyái jobban sikerülnek, és akkor majd lecserélem az ATi-t, de addig még sokminden megtörténhet.
  • K.András
    Ha én személyeskedek akkor törölsz, ha te és valaki ezt szováteszi az szalad az ovobácsihoz LOLLL
  • K.András
    Te még ennyit sem,szal
  • csaptelep
    Szétröhögöm az agyamat srácok!
    Legalább pereg a topik...
  • NeoMaN
    Nekem világ életemben nvidiám volt (Riva 128-tól kezdve végig). Jó áron jó karit kaptam.
    Ár/teljesítményben jó kari az 5900, addig amíg nem kel 8x multitextúrázni(DOOM3), vagy DX9 effekteket használni (HL2).
    Ezt a világon mindenki tudja, aki nem elvakult.
    Tehát: ár teljesítményben jó, időtállóságban nem jó, és aki azt állítja, hogy jobb vétel mint egy 9700/9700 pro az meg egyenesen hülye. A 9600XT-t persze szarrá veri,. addig amíg be nem kapcsoljuk az AA-t és AF-et+DX9-et...
  • Borg
    Gratulálok, ennyit tudsz.
    fuss az óvóbácsihoz mert nem hagyják hogy terjeszd a hülyeségeidet...
  • K.András
    "Ha lenne lehetőség rá, akkor én is emellett lennék, szerintem a moderátorok és pár "sima" fórumozó kivételével mindenki ellene lenne. Szerintem egyszerűen egy erőszakos, támadó ember nem lehet moderátor."

"Szerintem, a Hardware fórum úgy a szívéhez nőtt, hogy ami ott történik, topic nyitás, 1. szerzés, mind ellene történő cselekedetnek hisz. Azt hiszi, hogy ő a hardware király. Támogatom a leváltását."

Lesz még több is...
  • Borg
    lol Ez már a végső stádium...
  • K.András
    Nem renderel?Jajj nemáá,a renderelést nem egyedül a proci végzi, legalább annyit számit a jo karesz mint a sok memoria meg a jo proci!!!
  • K.András
    Ha hiszed ha nem veled nem értenek itt sokan egyet,és ennek hangot is adnak!te vagy az aki mész és fikázol minden kártyát ami nem ati,te vagy aki személyeskedésbe mész át nem én,mindez te vagy nem én!!!Szoval mondjad már miben van neked igazad???Miben???Semmiben, nem tudsz te a fikázáson kivül semmi mást!!Semmit!!!
  • ollie
    szerintem meg teljesen igazad van
  • Gerry
    Szerintem a Wildcat sem renderel, csak a 3D-s tervezésnél jó az erős OpenGL támogatása, mert gyorsan lehet vele a képek preview-it megjeleníteni, de a végleges renderelést a processzor végzi, de cáfoljon meg valaki, ha tévedek.
  • Borg
    Szar ügy mi, mikor kiderül, hogy nincs igazad... pedig néhány esetben már jártál így itt... fejezd már be inkább, unalmas hogy még mikor 50 ember mond ellent neked, akkor is a baromságaidat szajkózod itt..
  • K.András
    Jo csak amit ö irt az nem teljes,de felesleges ezen vitázni tovább.Ha renderelésnél nem számitana karesz is akkor nem kerülne 500 ezerbe egy wildcat.
  • Russ!an
    Kicsit lemaradtam. :)
    GERRY már válaszolt helyettem. Viszont a régi szemlélet, hogy az ATINAk élesebb a képe már nem igaz.
  • B@dsector
    Ezt fogja támogatni az R500.
  • ollie
    az opengl a glide-nak újabb változata, open glide :)
  • B@dsector
    Glidenak is van köze hozzá szerintem:)
  • K.András
    Persze hogy nem csak kártyafüggö,ahogy nem is csak proci függö kell hozzá egy egész gép föleg jo sok memoria:)))
  • ollie
    ez amúgy szerintem opengl, ha már itt tartunk :)
  • ollie
    durva lenne, ha vidkari függő lenne egy ilyen drága program renderelési képessége!
  • K.András
    Köszönöm.
  • Gerry
    Nem jól érted. AA és AF miatt szebb a játék, ha be van kapcsolva, és ez igazán csak ATi kártyákon élvezhető, mert az nVidia kártyáin nagyon sokat lassítanak ezek az eljárások. Nomeg a mozgó valósidejű 3D-nek sok köze nincsen a te (amúgy nagyon szép) renderelt képedhez. Nomeg ha már itt tartunk ATi kártyákon van még egy TruForm-nak nevezett képminőségjavító eljárás is, ami méglátványosabbá tudja tenni a valós idejű 3D megjelenítést, de az már elég sokat tud lassítani. 3D rendereléshez pedig proci kell, a kész képet pedig meg tudod nézni akár egy 4MB-os S3 Trio3D kártyán is.
  • B@dsector
    Nem tényleg szép munka.