379
nVidia fan topic
A topic indító, és a fanok kérésére az esetlegesen felsorolt hülyeségek nem képezik vita tárgyát
  • Russ!an
    Igazad van. Rosszul fejeztem ki magam. Az emberek 70-80%-a magyar tesztoldalakat néz meg és sajnos ezek a tesztek sz.rt sem érnek! Na ezekre céloztam. Nézz meg egy T.........ware tesztet röheles! Na de mindegy.
    Tetszik-nemtetszik a mai videokáttya piacon az NVIDIA nagyon lent van. próbálkoznak ami mindenképpen jó nekünk (egészséges versenyszellem), de ez még attól messze van hidd el. 1 éve még nekem is NVIDIÁM volt, és remélem még lessz is, de ahogy kinéz nem mostanában.
  • K.András
    olvasd el a felette lévö üzit is, ha igaza van Russiannak akkor nincsen igaza Borgnak nemde???
    A kettö üti egymást!
    Nem mondhatom egyszerre azt nem számit mit ir az ujság meg azt hogy számit...
  • K.András
    De tudod mi a vicc az egészben??Az hogy nekem van ilyen kártyám neki nincs,ö szerinte én nem irhatom ide amit gondolok a kártyárol mert szerinte hülyeség,de persze az ö beszámolja az objektivebb mindamellett hogy látni nem látot még ilyen kártyát???Hát hogy van ez most öszintén??Te mit szolnál ha vennél egy kártyát és mást sem olvasnál hogy ilyen szar olyan szar és mindezt egy olyan ember mondaná neked akinek még olyan szar kártyája sincsen???Mit szolnál,ha vennél egy számitogépházat és valaki meg akarná magyarázni hogy nem fér bele az alaplapod miközben már régen bele van szerelve???
  • Ymdar
    Ezt most nem értem...
    Hogy jön ide Borg üzenete?
  • K.András
    "Az lényeg, hogy RELATÍV mi a best Buy. Nem az amit az újság, a teszt, meg a sok "majom lepénzelt zseni" mond,
    hanem a PÉNZTÁRCÁD"

De ha ez igy van ,akkor nyilván ezzel sem értesz egyett igaz e???:
    "Ami vérlázító az inkabb az, amekkora tudatlanság, és feltűnési viszketegség tombol itt egyes emberekben, csak hogy a saját idióta meggyőződéseiket másokra erőltessék, ahelyett, hogy hozzáértő emberek, és hardver oldalak által számtalanszor leírt dolgokat elfogadnának. De ne aggódj, nem te vagy az első, aki megpróbálja itt a spanyolviaszt újra feltalálni..."
  • Russ!an
    Az lényeg, hogy RELATÍV mi a best Buy. Nem az amit az újság, a teszt, meg a sok "majom lepénzelt zseni" mond,
    hanem a PÉNZTÁRCÁD. Vágod? BORG kártyája ugyanúgy viszonyúl a tiedhez, mint a tied egy 9800XT-hez.
    A TIED SE JOBB SE TÖBB SE KEVESEBB A TÖBBINÉL CSAK NVIDIA!
    :)))))))))))
  • Shep
    Na látom azért kezd alakulni a dolog, amúgy nem mindegy hogy melyik a jobb mindenki azt veszi amire pénze van meg amelyik szimpatikusabb neki ennyi az egész.
  • K.András
    Milyen lényegre tapintott rá?Amit ö irt az fenáll a 98xt ugyanugy!!!ergo ha neki igaza van akkor nekem is!!!
  • K.András
    Fogd már fel hogy neked ninsc igazad!!!!!!!!!!!!!!!!!
    1.szarrá veti 96 xt-t itt a bizonyiték:
    "de az Övé max 12e-15e Ft.
    A tied meg 55e
    4x meg nem jobb a tied!!!! Akkor most melyik is a best Buy?"
    A radon 98 xt 160 ezer forint az enyém 55 (csinál 5500-at 3dmarkon03)hol csinál 16.500-at a 3dmark 03-ban a 98 xt???Akkor melyik is a best buy???Vajon mioért irják mindenhol az fx-re hogy best buy???Vajon miért irják mindenhol hogy az egy árkategoriában lévö 96xt ráver 50-60%-ot???Nehogymár én legyek a hülye....
    http://techreport.com/reviews/2003q4/geforcefx-5900xt/index.x?pg=3
    2.Ha ez neked blöd érv az gáz ez megint személyeskedés.
    3.törölj ki teljesen nyugodtan.
    4.ha nem tetszik hogy ideirok akkor nem jössz ide nem nézed meg,értve vagyok???
  • Borg
    A kérdésére válaszolj!!!! Most ne beszélj mellé, mert rátapintott a lényegre!!

Na erre miért nem tudsz irni semmit?

Kitűnő példát írt a TE SAJÁT blőd logikádra!
  • Borg
    Na látod, tudtam én... itt van a kutya elásva...
    Abba a pillanatba ahogy kitörölnélek, máris futnál hozzá. Semmire nem fogsz menni, csak igy előre megmondom neked.

De ha gondolod felvilágosítalak róla, hogy már most is kitörölhetnélek teljes egészében, mert destruktív vagy a fórumra nézve.
    Nem tudod elfogadni ha nincs igazad, üres dumával, és kötözködéssel szítasz felesleges vitákat, még akkor is amikor egy csomó ember útba igazított már téged.

Olyan nulla logikával, és blőd érvekkel próbálsz vitatkozni, ami eleve személyeskedésnek tekinthető a másikkal szemben.

Ennek ellenére önszántamból nem fogom törölni ami itt van, csak hogy más is lássa mit művelsz. Remélem tanulságos mindenki számára.
    Ha esetleg holnap már nem tudsz a fórumra jönni, vagy csak eltűnt minden postod, akkor azt nem nekem, hanem annak köszönheted majd, akinél próbálsz alámrakni...
  • K.András
    "de az Övé max 12e-15e Ft.
    A tied meg 55e
    4x meg nem jobb a tied!!!! Akkor most melyik is a best Buy?"
    A radon 98 xt 160 ezer forint az enyém 55 (csinál 5500-at 3dmarkon03)hol csinál 16.500-at a 3dmark 03-ban a 98 xt???Akkor melyik is a best buy???Vajon mioért irják mindenhol az fx-re hogy best buy???Vajon miért irják mindenhol hogy az egy árkategoriában lévö 96xt ráver 50-60%-ot???Nehogymár én legyek a hülye....
    http://techreport.com/reviews/2003q4/geforcefx-5900xt/index.x?pg=3
  • Russ!an
    de az Övé max 12e-15e Ft.
    A tied meg 55e
    4x meg nem jobb a tied!!!! Akkor most melyik is a best Buy?
  • K.András
    Neked van komlexusod mert van egy 8500-ös radonod közben meg itt szarozod azokat a kártyákat amik messze felülmulják a tiedet!!!
  • K.András
    Figyelj töröld ki!Nincs benne olyan ami a szabályt sértené ergo nincsen jogod kitörölni!!!Ellenben te személyeskedsz velem és ezt meg fogom irni Nyergesnek,
  • Borg
    Irjal nyergeséknek, megint, és sülj fel megint. Hol érdekel az engem? Vedd észre magad mostmár, de sürgősen.
    Alattomos vagy, és sunyi, a hátam mögött próbálsz alámrakni, mert nem osztom a tévhiteidet.
    Sajnállak komolyan, iszonyatos komplexusaid lehetnek.
  • Borg
    Mi köze van ennek az egésznek a moderátorsághoz?
    Ezt te magad sem tudod megmagyarázni, csak már tudsz mivel kötözködni.

Megtehettem volna, meg is tehetném még mindig, hogy kitöröllek a francba, és akkor nincs több ökörség itt. Megtettem? Nem. Pedig gondolom ezt akarod kiprovokálni belőlem...
  • Borg
    Jó is hogy összefoglaltad amiket eddig irtam, csak az a kár, hogy nem látod be azt, hogy mind úgy van ahogy irtam... ne csak idézgess, hanem próbáld meg felfogni a jelentésüket is. Tudod nem mindenki csak feleslegesen irogat ebbe a fórumba...

Szar a 8500? Taníts mester...
  • K.András
    Provokálsz direkt hátha nekiállok csunyákat irni de ez nem fog neked összejönni, és márcsak azért is irok Nyergesnek és meglátjuk mit fog szolni ahoz hogy provokálsz,okés???
  • K.András
    "Szegényem megint futott egy kört az óvóbácsihoz, de megint felsült"
    LOL,ha valaki leirja hogy egy moderátor szerepcserében van az szalad az ovibácsihoz??Hát te nem tartod be a szabályokat nem én!!!
  • K.András
    "Mert azon kívül hogy alázod az ATI-t és BORG-ot,"
    Idéznél mivel alázom atit???
    Ellenben itt van fx alázása:#202 Főleg ha becsukjuk a szemünket, és nem látjuk a képminőségbeli különbséget.

197 :"nem kéne neki kifejezetten FXre optimalizálni minden kódot, hogy egyátalán játszható legyen rajta, akkor már most itt lenne a Doom"
    "Az eddigiekben mást nem tudtatok szajkózni, csak kb hogy "ÓCCSÓ EZÉRT VEDD MEG", "
    Mindezt egy olyan ember mondja aki egy radon 8500-el szakit,amiröl köztudott hogy szar volt a képminöségétöl kezdve minden!!!
    Plusz ha nem vetted volna és nem nyalnál nagyokat,észrvennéd hogy nem én állitom hogy szar az ati hanem borg állitja hogy szar fx miközben semmivel nem tudja igazolni be volt rakva egy rakás teszt,és erre mit mond??Azt hogy csaltak.LOLLLLL
    Hagyom is a francba ezt a topicot mert egy olyan gyerek akinek 8500-as radeonja van ossztja itt az észt hogy ez a szar meg az a szar közben életében nem látott még közelröl értelmes kártyát csak olvasott valamit és azt szajkozza...

• Borg
    Csak nem tudja mivel kössön belém. Szegényem megint futott egy kört az óvóbácsihoz, de megint felsült... Futja a köreit nvidia témában, pedig arról is felvilágosította már nem egy ember itt, hogy nem úgy van.
    Pedig még az 1 éves gyerek is tanul belőle, ha fejjel megy a falnak. De ő csak újra, és újra, és újra.
    Valami öndestruktív hajlam, márpedig én nem akadályozom benne :)
  • Borg
    Szóltam én egy szót hozzád?
    Vagy csak rossz helyre cimezted amit irtál...
    Bár tök mind1, mert megint nincs tartalma annak amit írtál...
    Hogy belédkössek annak előfeltétele lenne, hogy mondjál is valamit. Viszont te még mindig ugyanazt a semmit hajtogatod, amiről már nem egy ember megpróbált felvilágosítani itt téged... Kiváncsi vagyok a hwsw-n például meddig húznád ilyen hozzáálással...
  • Russ!an
    Mármit BORG nem megfelelő moderátor
  • Russ!an
    Te most mit szeretnél bebizonyítani?
    Hogy Jobb az NVIDIA, vagy hogy nem megfelelő moderátor?
    Mert azon kívül hogy alázod az ATI-t és BORG-ot, illetve isteníted az NVIDIA-t, sok hasznosat nem olvastam tőled.
  • K.András
    Ezek aztán észérvek!
    Képminöség,ha nem lenne becsukva a szemed akkor látnád hogy többen mondják(még itt is, szal ebben kisebbségben vagy) hogy nincsen különbség,mint azt hogy van.Megbeszéltük azt is hogy egy kártya nem elég a képminöséghez ,szoval hiába van ati radeonja valakinek ha egy szar monitoron nézi semmit nem fog belöle látni(melyik részét nehéz megemésztened?).Amikor pedig be vannak linkelve tesztek meg minden amiben veri atit akkor jön a csalt az nvidia szlogen,egyébként nem tudsz mutatni olyan tesztet ahol ne picsázná el 96-ot de ugy mint a rongyot...Ha pedig valaki kioszt téged érvekkel akkor jön a kötekedés,megvádolod a másikat hogy kötekszik, holott ma már ö az ötödik ember akire ezt ráragasztod, nem lehet hogy a te készülékedben van a hiba???
  • Borg
    Csak tudod az a baj, hogy "good enough" alatt a belépő szintű megoldásokat értjük (5200,9200), és nem a high-end kategóriát. Egyébként semmi gond nem lenne. Főleg ha becsukjuk a szemünket, és nem látjuk a képminőségbeli különbséget.

Btw, miért ATI-hoz hasonlitod őket, ha ez nem ATI topic? Inkább abba kéne hagyni a kötekedést (no offense, nem csak neked), ha már kifogytatok az észérvekből, mert a lejtő innen már meredek...
  • Bubux
    Az fp16 nem is olyan rossz. Az FX-eket arra optimalizálták, ezért mennek azzal. Ráadásul -ha szükséges- lehet használni fp16-ot, fp32-vel kombinálva.
    Egy meggyőző promóciós idézet:
    "Through a great talk given by Chief Technology Scientist, David Kirk, NVIDIA basically claims that if 16-bit precision is good enough for Pixar and Industrial Light and Magic, for use in their movie effects, it's good enough for NVIDIA."
    És a különbségről egy kép:

Nem tudom miért kötöttél bele a tesztelésnél használt driverbe Borg, ugyanis az a hivatalos NVidia meghajtó.
    Itt van, és ebben szerepel már az 5900XT is

AA és AF használata mellett is legyőzte a 9600XT-t az 5900XT, úgyhogy aki azek után Radeont vesz, magára vessen.

Megjegyzem ez nem az ATI fórum.
  • K.András
    Akkor akinek ati 96-sa van az se a doom3-al nem tud majd játszani se a hl2-vel???
  • Borg
    A D3D egészen addig lesz erősebb, amíg a Doom3/HL2 ki nem jön. Onnantól újra elkezd majd hódítani az OpenGL.
    Egyébként carmack már több esetben bebizonyitotta, hogy a pénz MÁR nem igazán beszél nála, az egész D3 projektet az nvidia támogatja, ennek ellenére elég nyiltan kimondta, hogy bármely NV3X derivált teljesítménye harmatos lesz hozzá... Szerinted egy kisebb fejlesztő ezt meg merte volna tenni?:) Ha nem kéne neki kifejezetten FXre optimalizálni minden kódot, hogy egyátalán játszható legyen rajta, akkor már most itt lenne a Doom3...
  • K.András
    Na de nem kidott számok alapján vannak kategirzálva a kártyák hanem árak alapján,vannak also közép és felsökategoriás termékek,ha két kártya ua-ba kerül akkor nem fogom a nála 50 ezer ft-vel drágább kártyával összehasonlitani.Szal szerintem egy kicsit sántit igy ez a dolog.
  • Fam
    az a probléma, hogy az nvidia annyira elásta magát, hogy a "második legjobb" kártyája ez az 5900, számolj utána, hogy az atinak "hanyadik" (kb 6.) a 9600xt, ezért nem kéne hasonlítgatnim ez az amiért az nvidia sehol nincs, bár ne így lenne, akkor nem lenne az, hogy a másfél éves 9700prot még mindig 80e forintért tudná adni az ati
  • K.András
    Ez nem igaz,nekem pl megvan a gép alatta rendesen...Hozza is azt az eredményt amit,ellenben nem értem miben kéne tesztelni,ha nem a legjobb konfigon?Ha nem azon lenne akkor meg jönne a másik féle kifogás hogy nincs elég vas alatta hogy megmutassa az erejét,szal ha sapka van rajta akkor az baj ha nincsen rajta akkor meg az.
  • IMYke2.0.0.0
    Ne, velem ne kezdd ezt...
    Én nem arról beszélek, amikor igyekeznek "objektíven" tesztelni, hanem arról, amikor olyan hardware környezetben, ami gyakorlatilag számunkra, halandóknak (és itt nem a bruttó 200-at keresőkre, na meg a kismilliomos gyerkőcökre gondolok, akik havonta képesek új eszközt kikönyörögni az apjuktól/anyjuktól) elérhetetlen/megfizethetetlen...
    Többek között azért, mer tugye már van egy gépünk, akkor minek állandóan cserélgetni CPU/Alaplap/RAM/Winchester stb...
    Az operációs rendszerről ugye nem is beszélve - mert mi van azokkal, akik nem (fos) XP-t használnak...?
    És sorolhatnám...

Már pedig még egyetlen tesztet sem láttam "emberi" gépen futtatni...

------------------------------------------
    .:i2k:.
  • K.András
    " tesztek 75-90%-a teljesen irreális"
    Jajjmár ha olyan teszt van amiben alázzák atit az csalás az irreális meg minden,vicc...
    Ugyanabba a gépben volt ati 96 xt is szal nem is értem miröl beszélsz ,hát mindkettönek egyenlö feltételeket adtak...
  • IMYke2.0.0.0
    Ne viccelj - ez semmit sem jelent. Én tesztelek neked 9800 Pro XT-t FX 5200 ellenében...
    A tesztek 75-90%-a teljesen irreális. Már csak azért is, mert nem mindenkinek van meg a legújabb és legerősebb hardware - ebből kifolyólag minden ilyen eszközzel készített teszttúl elájul: "wáuuuu, de jól megy ez az FX...!" Ja, hogy egy Pentium 4 3.0 GHz (vagy AMD XP 3000+) van alatta, 1024MB DDR (400 MHz-es) RAM-al, meg SCSI vagy legalábbis a legújabb winchesterrel... stb...!? az már nem lényeges?

• K.András
    Állj, hát az 59 xt az nem felsökategoria már bocsi, a 96 xt-vel van egy kategoriában...Mellesleg most pont forditva van 60%-ot ver a 96 xt-re ugy hogy 55 ezerbe kerül 59xt is meg a 96 xt -is szal...
  • Fam
    nem a legjobb ötlet az ATI középkategóriás kártyáját az NVIDIA csúcskategóriás kártyájához hasonlítani, ezen felül meg a bestbuy díjat azért kapnta meg az 5900 mert ha drágábban adná az nvidia akkor a kutyának sem kéne, mert annyiért már atit kap
    ez van
    xart csak olcsón lehet eladni, rengetegen vannak akik piacon vásárolnak, mert olcsó...
  • IMYke2.0.0.0
    Megnéztem... Remek. Én azért megnézem majd a Doom3-at.
    Bill Getzi nem szegény ember... Carmack se, mint tudjuk... De ami mindkettőt legyőzi: a pénz a pénz és megint a pénz.
    A VGA piac manapság erősen D3D felé tendál - ezt Te is tudhatod. Az OpenGL 3.0 szép és jó, de erősebb már a D3D.

• vrob98
    FX5900XT Doom3-ban kb duplaakkora fps-t hoz mint egy 9600XT.
    Altalanossagban veve nvidia a nyero, legrosszabb esetben/HL2-ben/ egy kategoria.
    2xAA-val ugyanaz a minoseg es sebesseg. nvidianal az efolotti AA-t el kell felejteni, mint ha nem is lenne. Azt elcsesztek, ez van, ezt kell szeretni.
    DX9 csilivili oldalrol nezve a 9600XT lehet nyeronek tunik a jovoben, de kivancsi leszek mit alkot a jovo highpolys jatekaiban a 9600 sorozat felezett Vertex egysege.
    Kivancsi leszek pl a Stalker fps eredmenyekre.