1034
Aliens vs. Predator film!
  • m4n0
    persze.
  • CSOCSO
    ezzel a topikkal nagyon vigyaz.. mindenki irkalja a spoilereket es nem szolnak egy szot se soha...
    amugy mar lehet hogy hallottal minden spoilert:)
  • BADE
    Valaki leszedte már a szinkronos változatot?
  • m4n0
    hát, én azon kevesek közé tartozom akik még nem látták a filmet (és megvárom a moziban), viszont a spoilereket nem tudom kikerülni, úgyhogy a szakirodalmat már böngészem, és hihető forrásaim vannak! :D
  • Cvd
    Hopp ezt elsiettem, néha tényleg váltogat csak nem mindig.
  • Cvd
    Tényleg, ha már ezt felvetetted, soha nem látni hogy módot váltana, mégis tökéletesen látja az embereket és az alieneket is.
  • m4n0
    hellobello.

itt még új vagyok, a témában már nem annyira!

a pred hirtelen legyakásához vezethetett a pred vizuál módja, mely a filmben hasonló a játékban ismerthez. ha nem alien módban van, bizony nehéz egy idegent észrevenni.
    + közrejátszhatott a tapasztalatlansága is.

a film tervezett itthoni bemutatója október vége!
  • CSOCSO
    nahja.. csakogy egy fegyvertelen swarci meg fegyvertelen predi pont nem ellenfel egy aliennek...
    egy svarci feleannyira nem ellenfel neki mint egy predi....
    no mindegy...
  • Punkerwork
    novemberben lesz itthon mozikban
  • BADE
    Normális minőségben le lehet már tölteni?
  • Coine
    Sziasztok!
    Mikorra várható a magyar mozikban a film ? Kicsit elkeserítő, hogy USA-ban már megy itt meg se híre se hamva. Ha mindez szinkron miatt...
  • steweee
    nagyjából egyetértek azzal amit mondasz. azért azt gyorsan tegyük hozzá csocso kedvéért, hogy mivel ez az egész kitalált dolog, végül is bármi lehetséges. de azért az emberben van egy olyan természetes igény, hogy a fantáziában is szereti a logikus, következetes dolgokat. és ebből kiindulva az nem érthető, hogy akár egy predit puszta kézzel is akár egy alien lenyomjon.főleg hogy meglepje hihetetlen, mert még az embereknek is volt mozgásdetektora, valószínűleg a prediknek sokkal jobb műszereik vannak.én olvastam az összes könyvet és a filmeket is mind láttam, és az a véleményem, hogy itt azért csinálták ilyenre a dolgot, mert költségtakarékosabb volt egy olyan jelenetet összehozni, ahol egy alien végez a predikkel, mitsem egyszerre sokat támadtak volna rá. és ezt elsütötték azzal, hogy "lesből" támadt az alien. sztem ez a megoldás szánalmas
  • Cvd
    Swarzi esete azért nem volt ilyen egyszerű. Ott puszta kézzel is elég emberesem megagyalta a Predator, és már a kegyelemdöfést indult megadni neki amikor az megszivatta a csapdával. Puszta kézzel esélye se lett volna. Alienekre meg távolsági fegyverek nélkül, csak lándzsával vagy csuklópengével vadásznak mert az jelent dicsőséget. Ha összeakaszkodnak akkor tényleg az Alien az esélyesebb, csakhogy a Predatorok nem szokták megvárni ezt hanem folyamatosan mozognak, kikerülnek/betámadnak. Még neve is volt ennek, asszem haláltáncnak hívják. Egy tapasztalt vadásznak így nem jelent gondot az 1-1 elleni harc. Ezeket a tanulókat persze érthető ha lenyomták, csak túl könnyedén meglepték őket.
  • steweee
    nem vetted észre az iróniát a fogalmazásomban? csocsó miatt írtam így. ugyanis eddig még senki sem hallott warrior alienről, hiszen mindegyik az, mondhatni az alap alien a warrior alien, vagyis mindegyikük igen veszélyes és harcol, nem csak építőmunkát lát el
  • BlackWolf
    hat a filmben ugy nezett ki mintha a 3 predibol az elso 2 ilyen gyengebb diak fele lehetett az utolso viszont eleg kemeny harcos ,volt is par heg a homlokan..tanulsag: a noob prediket konnyen kinyirjak
  • Punker
    emlékezetem szerint az egyik AvP könyvben le van írva hogy az alien-ek kemény ellenfelek a predator-oknak épp azért vadásznak rájuk, szal nem értem mit vitáztok.
  • CSOCSO
    amugy meg senki nem mondta de ugye jol erzem hogy inkabb predi fanok vagytok mint alien fanok ( kerdez ezt azoktol akik nem akarjak elfogadni a warrioros dolgot...)
  • CSOCSO
    igen ez a ketto van elvileg es a preatiroen a warrior.. bar a preatoriant reg hallottam...

azt a felvetest nem igazan ertem hogy nem szabadna elintezni egy predit semmi.. miert ne???
    egy predi fegyverek nelkul egy svarcit se nagyon tudott kinyirni.. egy alien meg sokkal halalosabb a sajat testevel mint egy predi...
    a valosagban szerintem negyed ennyi ido lett volna megolni egy predit...
    siman atszurkalja a farkaval mikozben rajta tamaszkodik..csakhat valami izgalom is kell a filmbe..
  • Cvd
    Na mostmár tökre nem értelek. Nekem azt írod:

"és mi nem érthető azon hogy WARRIOR alien ?"

CSOCSO-nak meg kicsit később ezt:

"mi az a warrior alien?"

Kezdesz belekavarodni? :)

• Cvd
    Azért szeretem ha egy forgatókönyv logikus, és ne nekem kelljen hozzá fantáziálnom. Értem én hogy miért győzött ott a nő. Valahogy el kellett érnie a Predator tiszteletét, amihez ki kellett nyírnia egy Alient, amit ráadásul a Predator egyik fegyverével tett. Node ezt csak ennyire gagyin lehetett megcsinálni, nem volt semmi fantáziája a forgatókönyvírónak? Persze lehet hogy pont valami idegközpontot ért amitől tökéletesen tudott tovább mozogni míg élt, csak épp azt felejtette el hogy necsak szájjal tud öltni? Könyörgöm akkor lehetett volna a nő pont egy célbadobó világbajnok, és kavicsokkal dobálva ölhette volna halomra az Alieneket ennyi erővel. Másrészt meg semmiféle dolgozó meg harcos Alienről nem tudok, erről a felvetésről most olvastam először. Külföldi adatbázisokban, meg a filmek/játékok alapján 2 fajta van, a szipla Drone aki mindent csinál, és a Praetorian aki valamivel nagyobb, csak pár darab van belőle és a feladata a királynő védelme. Egyiknek se lehetne szabad könnyedén elintéznie egy Predatort, igaz ezek csak tanultak egyenlőre és nem voltak még vadászok.
  • CSOCSO
    reszletek az alien adatbazisbol:
    Legszembetűnőbb és legfélelmetesebb tulajdonsága a határtalan erőszakosság és a mindennel szembeni ellenségesség.
    Leírásakor figyelemmel kell lenni arra, hogy az összes kifejlett idegen bizonyos mértékig átveszi a gazdatest külső-belső tulajdonságainak, emlékeinek, genetikai adottságainak egy részét, így egy-egy példány között is viszonylag jelentős eltérések adódhatnak; de minden egyede elegáns, magas, karcsú és méltóságteljes.

----

A kolóniát egyetlen nőivarú egyed, a királynő irányítja, tőle származnak a tojások. Akárcsak a hangyák és termeszek esetében, a kifejlett idegeneknek is több formája ismeretes. A harcos vagy katona (warrior, soldier) idegenek királynőjüket szolgálják és védelmezik, felkutatják és szállítják a lehetséges gazdatesteket és az élelmet. Előbbieket az embrió beágyazása után már igyekeznek védeni, főként, ha királynőlárva növekszik a testben. A dolgozó vagy here (drone) idegenek építik és tartják karban a bolyt, gondját viselik a királynőnek és a tojásoknak. Utóbbiak kisebbek és gyorsjárásúak, albínók is lehetnek. Ugyanakkor egy másik elmélet szerint a kifejlett egyedek multifunkciósak: harcosok, dolgozók, herék, vadászok, befogók és királynő-gondozók egyben.
  • CSOCSO
    kepzeld ugy mint a hagynakat.. van aki akajat hordja meg ilyenek.. es van a harci hangyesz aki erosebb es nagyobbacska is...
    ez a warrior alien
  • steweee
    1: mi az a warrior alien? merthogy eddig csak artámadót, királynőt meg sima alient láttunk, tehát valószínűleg a sima alien a warrior alien. meg ripley/királynőt meg predalient, de az más tészta.
    és a belemagyarázások a visszataszítóak.egyébként a vita részemről lezárva.nem lépek a topicba egy darabig
  • CSOCSO
    gusztustalan? az hogy aszondom hogy egy warrior alien ellen nem sokat tud tenni 2-3 fegyvertelen predi???
  • BlackWolf
    koszi
  • sirdond
    Ha bárkit is érdekelnek az ilyen dolgok, akkor itt rengeteg jó cuccot találhatsz magadnak!
    aliens online
  • HoTDoG
    ALIEN: NYOLCADIK UTAS A HALÁL
    ALIENS: A BOLYGÓ NEVE: HALÁL
    ALIENS 3: A VÉGSŐ MEGOLDÁS: HALÁL
    ALIEN 4: FELTÁMAD A HALÁL

Predator
    Predator 2
  • BlackWolf
    meg azt szeretnem kerdezni hogy most ez a film megteccett es megneznem a tobbi ilyesmi filmet is es aki kicsit jobban ert hozza leirna hany resz van es kulon az alcimet alien es predator filmeknek
  • BlackWolf
    bocsi hogy elfelejtettem a spojler feliratot :) csak epp siettem bocsika
  • steweee
    szóval az igazság az, hogy az a gusztustalan amit te csinálsz. ok, neked tetszett a film, nekem kevésbé, bár így is azért egész jó volt, de telerakták idióta, logikátlan és következetlen faszságokkal. (érdekes hogy a piramis rubik kocka szerű átrendeződését eddig senki nem említette, az is óriási baromság volt, de még az elmegy kategória, mert hát egy idegen civilizáció csúcstechnológiája ugye...) és te mindenáron megpróbálok megvédeni, kimagyarázni, logikussá tenni a forgatókönyvírók hülyeségét, ahelyett hogy annyit mondanál, tényleg voltak a filmnek hibái, de azért egész jó, főleg a műfaj rajongóinak kötelező darab. én csak annyit mondtam hogy közepes a film, többet vártam - nem csak én - és sztem nem éri meg moziba menni miatta. ebből indult a vita
  • steweee
    SPOILER !!!!!!!!!!!!!!

hát nincs neked elég fantáziád? mi nem érthető ezen ? a csaj pont egy olyan idegközpontba szúrt bele, hogy rögrön harcképtelenné tette az alient, csak nem döglött meg azonnal. meg így sokkal látványosabb is volt, mintha vergődve agyoncsapja a csajszit, mert akkor nem tudtunk volna örülni a végén hogy egy ember is túlélte. és mi nem érthető azon hogy WARRIOR alien ? azok az erősebbek, simán elintéznem két fegyvertelen predit (bár az előző részeknek ez kissé ellentmond, de azóta - istenem - erősödtek egy kicsit, lehet hogy koxoltak ?) meg vannak a dolgozók, akik csak arra jók, hogy összenyálazzák a falakat meg a tetemeket a keltetőbe cipeljék,csak velük nem foglalkozik részletesen a film ,mert úgy uncsi lenne. meg hát az arctámadók is elintéztek egy fegyvertelen predit, mi olyan furcsa hogy egy WARRIOR is ua teszi?azért WARRIOR, az a dolga!
  • CSOCSO
    Spoiler felirat elmaradt:(
    mindegy a lenyeg hogy az egy warrior alien... fegyverek nelkul a predig nem sokat ernek az alienek ellen
  • Fairfax
    Spoiler
    Ha csak egy szóval kéne jellemeznem ezt a "filmet" azt mondanám :szar.
    Ha többel, akkor: nagyon szar.
    Rajongója vagyok a predatoros meg alienes filmeknek, képregényeknek, könyveknek, de ez a film iszonyú szar lett.
    Tele van hibákkal, tárgyi tévedésekkel, hülyeségekkel stb.
    Sokkal többet vártam volna tőle....
  • Cvd
    Ha egyszer még tudatánál van, hisz harapni próbál meg vergődik, akkor miért nem használja a végtagjait támadásra? Ráadásul nem ilyen könnyen döglenek meg, hanem mint az őrült csapkodnak/vergődnek, aközben még véletlenül is el kellett volna találnia valamijével a nőt.
    A Predalien éppen még túlélheti, mert nem a gyomor környékén van hanem feljebb a tüdőnél.
  • Gábor
    Egyik könyvben volt úgy emlékszem.
  • BlackWolf
    hat most megneztem megint a filmet es az elozoekhez hozzafuznek 1-2dolgot pl:amikor a csaj atszurja az alient az meg utana csapkod 1-2ot a farkaval es utana mul ki szal vedekezik .. en pedig azt nem ertem hogy a vegefele a kiralyno atszurja a predat a gyomranal teljesen akkor hogy marad benne a kis ivadek???es hogy 1 alien hogy intez el 2predatort hat nekem ezek eleg furcsak
  • CSOCSO
    nemtom.. valahogy az alien teste nem valami pancelos.. szal nemtom hogy hasznaljak pancelnak... semmi ellen nem ved az alien teste.. egy golyo siman atviszi a ho valtozasokat se nagyon kedveli.. meg ilyenek szal ez a dolog nem klappol
  • Cvd
    Erről én se hallottam még. Lehet hogy valamelyik könyvben "találták ki", itt a filmben határozottan valamilyen fémnek tűnik, úgyhogy ha tényleg van ilyen akkor itt nem használták ki.
  • CSOCSO
    koszke:) ehhe...
    amugy ezt hol olvastad?? mert az alien fan topikban senki nem irta eddig.. pedig ott aztan mindenki olvassa a magazinoktol a konyveken at mindent..
  • Gábor
    CSOCSO SPOILER! ;)
    "- A sav marja a Predatorok mellvértjét, maszkját, csuklópengéjét, de nem marja a lándzsát meg a "dobócsillagot". Miért nem készítik az előbbieket az utóbbiak anyagából ezek a butuskák?"
    Ezt én sem értettem, hisz a predi páncélja alienből készült, amit ugye nem mar szét a saját "vére". Tök értelmetlen ezért.