1034
Aliens vs. Predator film!
-
HoTDoG #633 Már elkezdték 1 ideje.
De olvastam, h Weyland úr szinkronja nem a mozi bemutatós lesz (mint 1 kasztrált), hanem majd valaki más. -
m4n0 #632 értelmezési kérdés az egész! / nézőpont kérdése az egész!
1remegy! :D ...hogy honnnan nézed, a négy egy+egy+egy és még egy...;)
ja, jót röhögtem tegnap. mindenki itt hablatyol összevissza a szinkronos warez avp-ről, holott még el sem kezdték szinkronizálni! -
#631 :DDDDDDDDD -
#630 ezt akartam mondani.. en mar lattam ilyen konyvet gigertol.. hat elborult egy csavo!!!
/egy csavo hozott egy nagy konyvet.. mutogatta miket tudnak csinalni falra gipszbol.... hat nem tetszett semmi.. maradt a sima emberi fej plusz ket kez) -
#629 Ok, főnök!
Egyébként nézőpont kérdése az egész!:D
Hát, ez a nagy kép nem bassza el a topikot, max a modemesek számára!:DD
Így legalább jól kivehető a lényeg!;)
Az osztrák újság a Giger interjúját írták le, szal az a könyv nagyon gáz lehet!:P -
m4n0 #628 ááá, látom nem értjük egymást, viszont a fórumot sikerült elcseszned a nagy képpel.
az, hogy hasonlít rá, és fallikus szimbólum, még nem jelenti azt hogy az egy "faszfej".
értelmezési kérdés az egész! :D
az osztrákok minden bizonnyal nagyon sokat tudnak a dologról, de én inkább hiszek a GIGER'S ALIEN és a THE BOOK OF ALIEN c könyveknek. -
#627 Pl itt egy kép az oldaladról, amin jól kivehető a fallosz:
De ismétlem, én azt nem állítom, hogy a filmben olyan, csak azt, hogy eredetileg annak készült...
És én erről olvastam is egy osztrák hírlapban, hogy ez tény és való, szal te vagy alulinformált kedves barátom! -
#626 Szal igazam van részben, ne is tagadd!:D
Én nem azt állítom, hogy a filmben direkt olyan alakú a feje, hanem azt, hogy amikor ezt eredetileg egy pokolfajzatnak készítette, akkor olyan volt a feje, meg a belső szája! -
#625 Namost aki ért az ilyenekhez, az emelje föl a kezemet -
m4n0 #624 kedves alulinformált barátom.
giger bácsi tény és való, hogy műveiben elég sok erotika fedezhető fel, és az idegen feje amolyan fallikus szimbólumként is felfogható de nem, ismétlem nem fütykösnek készült eredetileg.
az lezuhant űrhajó oldalán lévő nyílások egyébként leginkább vaginára hasonlítanak, és a space jockey (nem az nem predator) is inkább egy dildót kukkol, mint teleszkóppal az eget! -
#623 Heh... -
#622 Azt tudtátok, hogy elvileg az élien koponyája pélónak készült?
Mielőtt fölkérték a srácot, aki rajzolta az élieneket (pokoli lények) előtte fasz alakú fejjel és szájából kijövő nem másik szájjal, hanem fasszal rajzolta őket, mert elvileg ezek voltak az emberiség megrontóinak szimbólumai...
Nagyon LOL tom, de télleg ez volt! -
m4n0 #621 akkor legközelebb ha feliratra gondolsz feliratot írj, ha meg szinkronra, akkor szinkront. "értem?"
azt hiszem itt egyikünk sem gondolatolvasó, ha mégis, akkor tudja mi a véleményem! -
#620 hüm?
Mondjuk szinkron alatt a feliratot gondoltam, mert az extrákhoz sehol nincs magyar hang -
m4n0 #619 az alien dvd szinkronját felejtsd el.
szerezd be az első videókiadás magyar hangját, az az igazi! ;) -
#618 Ez télleg így van! -
#617 Ez gondolom a könyv. A filmben Ash csak annyit említ, hogy a kis bestia valami polarizált szilíciumkristállyal helyetesíti a sejtjeit, amivel bármilyen környezethez képes alkalmazkodni. Aztán kripli elhúzza a száját, hogy persze Te beengedted. Ha gondolod, este a DVD szinkront leírom ide :) -
#616 Valaki megtudna dobni egy linkkel, ahonnan ingyá lelehet külön szedni a szinkront?
Vagy átdobná a mélemre a szinkront?
Esetleg a szinkronizált nem kamerás film is jöhet...
Télleg, van már divx minőségű? -
#615 Én is úgy vettem észre amúgy hogy a királynőt sebesítik meg! Legalábbis mintha mindenki elkezdené harapdálni meg buzerálni....:P -
Cvd #614 Amilyen "szabadon" bánnak mostanában a lefektetett alapokkal, a következő filmtől lehet hogy úgyis neked lesz igazad. -
#613 elhiszed nekem hogy mar mikor leirtam azon gondolkoztam hogy: bizti nem forditva?.. no mindegy -
Cvd #612 Ez a könyvben is így van, ott is vérként említik csak Ash mondja hogy nem tudja mi is e folyadék pontosan, és később a boncolásnál mondja Ripleynek a konkrétat:
"- Van egy külső burka, ami protein-poliszacharidnak látszik. Legalábbis azt hiszem, az. Nehéz alapos analízis nélkül megállapítani, és ha megpróbálnánk mintát venni belőle, megint savat lövellne. Nem kockáztathatjuk meg, hogy szétmarja a robotdokit.
- Azt tényleg nem - mondta Ripley szárazon. - Most kiváltképpen nem, hogy Kane egyetlen esélye a gép.
- Még érdekesebb, hogy a másodlagos, belső bőrszövetének sejtjei folyamatosan elhalnak, és azokat polarizált szerves szilikáttal helyettesíti. Úgy látszik, kétrétegű bőre van, s a sav nagy nyomással áramlik közöttük.
- Még jó, hogy Dallas nem vágott túl mélyen azzal a szikével. Azt hiszem, beterítette volna az egész gyengélkedőt. Ripley helyesen következtetett."
Van akkora áltudományos duma hogy elférne eg Star Trekben is, épp hogy csak a polaritást nem fordítgatja.:)
-
#611 nah, visszanéztem azt a részt, ahol az arctámadó átmarja a fél nostromot. Nos, csak az egyik szerelő töki említi, hogy ezt használja vérnek, aztán ebben is maradnak. Sazl, csak a könyvben duplafenekű a bőrük.
Mellesleg nagyon hülyén nézett ki, mikor a megvizsgált tojásról fölfelé csöpögött a lé :D -
Pontius #610 Ez igen! Gratulálok! Én is pontosan erre gondoltam!
Attól, hogy le van fagyasztva nem feltétlenül következik, hogy mindig csak azt használják. Bizonyára az évezredek folyamán voltak huzamosabb időszakok amikor több "vadászatra" is ugyanazon királynőt használták, de ahogy a film is bemutatta néha bizony a vadász lett a vad és az alienek győztek, ilyenkor megvan rá az esély, hogy a királynő is kiszabadult és vérengzésbe kezdett...
"Ha ennyire könnyen kiszabadítják a királynőt akkor fennálhat a veszélye hogy a 100 év alatt valami malőr miatt magától is kiszabadulhat, és elég nagy lenne a meglepetés a következő eljövetelükkor"
Igen ez a másik amire ki akartam lyukadni. A fagyasztás egy tudatosan irányított védelmi mechanizmus ami csak akkor inaktiválódik ha azt a predátorok akarják.
Majd reggel folytatom most már lefáradtam :) -
Cvd #609 Ha fagyasztásból hozzák elő minden új vadászatnál, akkor ebből következik hogy a legutóbbi ottjártuk óta van lefagyasztva. Vagy az van hogy sohasem szabadul ki, és mindig elteszik-előveszik, vagy az hogy mindig meglóg, mindig kinyírják, és így mielőtt elmennek egy újjat növesztenek fel és azt fagyasztják le. Utóbbit azért érzem logikátlanságnak mert 1. Egy királynővel bánni testközelből a vadászoknak se könnyű, és nem rá akarnak vadászni, akkor meg mindek vállalnának kockázatot? 2. Ha ennyire könnyen kiszabadítják a királynőt akkor fennálhat a veszélye hogy a 100 év alatt valami malőr miatt magától is kiszabadulhat, és elég nagy lenne a meglepetés a következő eljövetelükkor.
Szvsz erről az egész dologról nem beszélnénk ha nem ilyen hülyén hozzák játékba. A Vadászok kitudja mióta tartanak királynőket fogságban, kizárt hogy ennyire bénák legyenek. -
#608 [egyetért veled] -
Pontius #607 "Abból hogy lefagyasztva tárolnak egy királynőt, az lenne a logikus hogy mindig azt használják"
A "lefagyasztás" és a "mindig azt használják" szvsz kevés kapcsolatban áll egymással...
Szal nem értem miből következik logikusan a "mindig azt használják" a "lefagyasztás"-ból.
[nem vitatkozni akarok csak kiváncsi vagyok a véleményekre...] -
#606 Nem volt ez rossz film, csak szegény Alieneket sajnálom...
Egyszer már szeretném az ő kultúrájukat is megismerni, mert a könyv szerint ők is civilizáltak, és építkeznek, a drone-ok meg a debiljeik, szal szegények!:DD -
#605 őőő... Ne vegyél rá mérget -
Cvd #604 A filmben nem merem 100%-ra mondani hogy így van, de a könyvben biztos, és az elméletileg teljesen megegyezik a filmmel. -
Pontius #603 "A hajó külön figyel minden egyes tojásra hogy nem "királynő" lakozik benne"
Ezt akartam írni :)
Ahoz, hogy 1 elpusztult királynőt pótoljanak nem kell egy kifejlett példányt tárolni... Elég 1-2 tojás.
Ugyan ez volt a 4. részben ahol leklónozták Ripley maradványait és az egyik tojásból királynő fejlődött. -
#602 Köpés? Az nem a 4. részben jelent meg? :)
Ezt a kétrétegű bőr dolgot meg hirtelen nememléxem, asszem majd az eredeti spec változatot visszanézem -
Cvd #601 No én is megnéztem a kérdéses részt, nekem úgy tűnik mintha a királynőt juggatnák meg. A sav is narancssárga, holott úgy rémlik hogy a kisebbeké inkább zöldes. Hogyha következetesek lennének a Nyolcadik utashoz akkor nem is köphetnének savat, sőt nem is a vérük savas. Abban Ash a facehugger boncolásánál még azt mondja hogy kétrétegű bőrük van, és a sav a rétegek között áramlik nagy nyomással. A nyomás miatt spriccelhet messzire már kis sérülés esetén is, egyfajta védelmi mechanizmus. Sőt a sav még őket is marja, csak folyamatosan és piszok gyorsan termeli vissza a bőrét. A Bolygó nevében viszont már úgy rémlik hogy a vérükként emlegették. -
#600 hááááát... Egy biztos, valamelyiket szétszedik. Aztán hogy feláldoztak 1-2 katonát, vagy a királynő a mérete miatt úgyis túléli alapon azt ették volna, hát a fene tudja megállapítani... -
Cvd #599 A könyvekben úgy szerepelt hogy külön automatizált hajókon tartják a királynőt, és gyűjtik a tojásokat. A vadászatra kijelölt bolygó közelében a hajó kilő egy kapszulát ami a bolygóra érve leteszi a tojásokat egy olyan helyen ahol sűrűn vannak őslakos állatok, aztán a Vadászok is megjelennek a hajójukon kis idő múlva ha már kifejlődtek a Drone-ok. A hajó külön figyel minden egyes tojásra hogy nem "királynő" lakozik benne, az ilyeneket megsemmisíti. Úgyhogy a bolygókra sohasem juthat le királynő. De ez vadászaton van, a földre a templomba meg kiképzésre jártak (az előzetes infók alapján). Habár ez utóbbi a filmből már nem egyértelmű, ott végig vadászatot emlegettek. Viszont a kiszabadítása tényleg érdekes, én is írtam már lejjebb. Abból hogy lefagyasztva tárolnak egy királynőt, az lenne a logikus hogy mindig azt használják, de szvsz kezd lassan hagyománnyá válni hogy a végén ő a főgenya, valahogy be kellett hozni a játékba.:) -
#598 Épp nézem vissza, hogy akkor ez a királynős dolog hogy is volt, és most tűnt fel, hogy a hálósfejű hogy elugrott már a plazmagolyó elől :D A mögötte levő meg megszívta -
Pontius #597 SZVSZ senkit nem álldoztak be :)
[De ezt csak suttogom nehogy HotDog meghallja]:) -
#596 A preatorien volt a nagyobb az AvP1-ben :P -
Pontius #595 "Szerintem nem a társai szedték szét, hanem ő ment oda, és ráköpte a savat a "bilincs"-re."
Ok legyen igazad, az egyik lecsulázta a láncot és attól szabadult ki a királynő... :) -
Cvd #594 Gyanítom hogy még mindig nem vagy tisztában azzal hogy melyik a Drone és melyik a Preatorian. Utóbbi a nagyobb, erősebb, miért azt áldoznák be?