Aliens vs. Predator film!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Metaforáknak van értelm, csak vannak olyan khmm, "egyszerû gondolkozású" emberek akik nem képesek megérteni.😊
Két kérdésre válaszoljál nekem de minden félremagyarázás nélkül:
1. Ha az Alienek a királyok, akkor miért fingatják meg õket minden egyes filmben az utolsó szálig, ahol csak feltûnnek (most hagyjuk pl. az esélytelen Pedalient egy vadászhajón)?
2. Honnan veszed azt a hülyeséget hogy csakis a "felrobbantani mindent" módszer válik be? Melyik filmben próbáltak meg ellenük megfelelõ körülmények között más módszert használni ami nem mûködött?

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CSOCSO
tudom...csak ennek a metaforanak semmi ertelme...
hangya,patkany??? LOL...
ALIEN...kinyirnak barkit barmikor.. gyilkologepek.. nem ragcsalok amik zavarjak az embereket.. hanem veszelyeztetik.. es soem tudja senki megallitani oket.. a vegso megoldas ugyis mindig az hogy robbantsunk fel mindent ami veluk kapcsolatos...
metafora - tudod mit jelent ez?

CSOCSO
hangyakhoz hasonlitod az alieneket.. gratulalok..felesleges veled beszelgetni mert hulyen gondolkozol...
hangyak meg ilyenek LOL😊
Tök mindegy hogy Az alienek most olyanok-e vagy nem mint a patkányok, tök mindegy hol szaporodnak el, mennyi embert ölnek meg, minden egyes ilyen helyzetnek az lett eddig a vége hogy lenyomták õket a büdös francba. Mindig õk húzták a rövidebbet. Akkor mitõl lennének akkora királyok? Az hülyeség hogy senki nem tud ellenük tenni. A maximum amit mindeg eljátszanak az az hogy meglepik a gyanutlan áldozatokat, és amíg azok összeszedik magukat addig irtanak, aztán meg szopnak. Azt meg ne felejtsük már el hogy a Predatorok egyszer tényleg feláldozták magukat, egyszer viszont úgy robbantott hogy abszolút semmi baja nem lett, úgyhogy ez eddig kettõbõl egy, nem kellene kijelenteni hogy ezért nevetségesek ugye... Másrészt gondolkozz már, ha pl. feljönnek a hangyák a szobában, akkor nekiállsz egyesével megfogdosni õket, vagy lefújod az egész hangyabolyt valamivel? Persze hogy az utóbbi. Attól hogy gyors és egyszerû módon irtanak ki valamit nem azt jelenti hogy nem menne a lassú és sokkal kevésbé hatékony módon.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

CSOCSO
nagyon hulye hasonlat ugye ezt mar a leirasakor is tudtad...
az alienek nem azert gazosak mert sokan vannak. hanem mert legyilkoljak az embereket... eeeees sokan vannak... tehat ki birnak busztitani az emberi fajt..
a patkanyok meg jobbra balra zabalnak mindenki sikong tole oszt kesz... szal annyi koze van a ket dologhoz egymasnak mint mostani hurrikannak es a szek labanak...

UGYAN azt irtad le az 526 ba mint en... tehat te is belatod hogy alien roxxx.. csak SENKI nem tud ellenuk mit tenni mint felrobbantani magat vagy azt ahol vannak az alienek...
a predik nevetsegesebbek mert ok magukat is felrobbantjak.. ripley legalabb mindig meguszta... kiveve a 3. reszt nade ez egy elbaszott otlet volt amit senki nem is akart 1-2 emberek kivul...
"nem ernek fel a predikhez??? haggyjukmaaan😊 azert mert volt egy koponyajuk az urhajon? iranyitani ugyse tudjak sose az alieneket.. ugyis elszabadulnak.." - Namost pl. az emberiség évszázadok óta irtja a patkányokat, mégis itt vannak és szaporodnak. Azokat se tudja irányítani az ember, akkor most az emberek nem érnek fel a patkányokhoz? 😊

-ugyis kiszabadulnak
-ugyis legyilkolnak mindenkit
-Miután kiszabadultak és legyilkoltak mindenkit, úgyis felrobbantja õket egy Predator vagy Ripley hajóstól/bolygóstól mindenestõl! 😊

CSOCSO
ez a baj a predikkel...
az uj film cime:
ALien Vs Predator : Vegso megoldas az ongyilkossag

ezek a predik mindig felrobbangatjak magukat mert a faszanyos kis alienek mindig legyoznek oket...

amugy az elien mar egy olyan fogalom mint a capa.. meglesed... x evesen.. es a vizbe nem mersz menni a capak miatt.. meglesed az alient.. es fosni fox sotetben.. persze nem ilyen gaz a helyzet mint pl a capanal.. ahol nekem komolyabb felelmeim voltak az oceanba valo beuszasnal... mondjuk en fiatalon lattam mind a ket filmet...
de leszogezhetjuk.. hogy akarkit beengednek a (megszunt) ALIEN WAR-ba.. mindenki szejjel fossa magat...
ha ilyet csinalnanak jungleval meg predikkel.. hat.. nem lenne olyan felelmetes es sikeres...
a lenyeg: ALIEN ROXX de kokemenyn...

nem ernek fel a predikhez??? haggyjukmaaan😊 azert mert volt egy koponyajuk az urhajon? iranyitani ugyse tudjak sose az alieneket.. ugyis elszabadulnak.. az alien egy olyan faj ami kiszamithato nem jo ertelemben:

-ugyis kiszabadulnak
-ugyis legyilkolnak mindenkit
sztem meg becsapódik egy meteorit a predik úrhajójába, amin lefagyva van néhány bacilustörzs, ami kiirtja mind a két fajt 😊

Persze.😊 Ki tudja mennyi ideje használják már prédának a dögöket, majd pont egy kis féreg okozza a vesztüket.😊 Tegyük fel hogy a Predatorok nem veszik észre azonnal, akkor majd maga a hajó észreveszi, ami a földi gépekkel ellentétben szinte már "élõlény". És tegyük fel hogy egy rakás öreg vadász nem tud elbánni egy darab döggel, akkor majd biztos visszaviszik a bolygójukra ahelyett hogy felrobbantanák a fenébe az egészet mint ahogy tették a filmben is.
Az Alienek egyszerû állatok és kész, nem érnek fel a Predatorokhoz, bibibííí!! 😊)

CSOCSO
szertinem mire a predik eszbekapnak a predalienek mar ott fognak nyuzsogni.. es kipusztukas szelere jut a predi faj.. aztan 1-2 predi elmenekul...
BADE
Alien.Vs.Predator.TS.Xvid.(maVen)-OneCD
ez végig van?
Csak azért kérdezem,mert láttam már 2 cd-s változatot is

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

pluhi
"nincs két egyforma alien!
egy Idegen külalakja a gazdatesttõl is függ!"
Felettébb érdekes, de elfogadom. Mondjuk odáig lenne benne ráció, hogy a testmérete függ a gazdatesttõl. De ha igy találták ki eredetileg, akkor legyen. Mondjuk azt kivárom mire megy a kicsi predalienke a predikkel teli hajón.
nincs két egyforma alien!
egy Idegen külalakja a gazdatesttõl is függ!

csocso jól mondta, amit már anderson is elmondott: az okot, hogy miért fejlõdtek ki gyorsan, KIVÁGTÁK!
leghamarabb a könyvbõl fogjuk megtudni.

CSOCSO
nekem pl egyaltalan nem tetszik annyira a predator..
tobbszor lattam de kb 6.5/10 est adnak a filmre...
nahpersze izlesek es pofonok.. nekem az alien es a zeneje sokkal jobban bejon...

spoiler:

a gyors kikelest elvileg majd a kimaradt 50 percben fogjak magyarazni amit majd dvd-n adnak ki...
esetleg lehet azert csuszik eu ban az AVP mert kiadjak az R valtozatot???
CSOCSO
SPOILER!!!!

ez nem iga zhogy a kutyabol sima alien kelt ki.. bar a pofaja nem volt mas... de negy kez lab jart allandoan es gyorsabbani s futkarozott ugy...tehat kisse kutyas volt...
pluhi
Úgy tûnik mégis több dolgot nem értek. 😊 Na mind1.
Még egy dolog. Ez a film a Predator 1 lába nyomába se ér. (A második se.) Abban a filmben tökéletes a casting, fenomenális a zene (mai napig nem irtak filmzenét, ami annyit dobott volna a hangulaton; Silvestri rulez), kiváló a rendezés. Mondjuk McTiernan azóta is letett ezt-azt az asztalra.
pluhi
SPOILER
Én csak egyet nem értek. Ha az emberbõl, kutyából sima alien kel ki, akkor a predatorból mér predalien? Ez a legnagyobb logikátlanság az egész filmben. Nem mindegy annak a szaros lárvának, hogy kiben kel ki?
Btw mióta két perc, hogy kifejlõdjön a kis alien és kirágja magát? Régebbi részekben ez mintha több idõt vett volna igénybe. (Értelme sincs sok igy, minek belefosni a gazdatestbe, ha egybõl ki is mászik onnan.)
BADE
És milyen?

persze.

CSOCSO
ezzel a topikkal nagyon vigyaz.. mindenki irkalja a spoilereket es nem szolnak egy szot se soha...
amugy mar lehet hogy hallottal minden spoilert😊
BADE
Valaki leszedte már a szinkronos változatot?

hát, én azon kevesek közé tartozom akik még nem látták a filmet (és megvárom a moziban), viszont a spoilereket nem tudom kikerülni, úgyhogy a szakirodalmat már böngészem, és hihetõ forrásaim vannak! 😄

Hopp ezt elsiettem, néha tényleg váltogat csak nem mindig.

Tényleg, ha már ezt felvetetted, soha nem látni hogy módot váltana, mégis tökéletesen látja az embereket és az alieneket is.

hellobello.

itt még új vagyok, a témában már nem annyira!

a pred hirtelen legyakásához vezethetett a pred vizuál módja, mely a filmben hasonló a játékban ismerthez. ha nem alien módban van, bizony nehéz egy idegent észrevenni.
+ közrejátszhatott a tapasztalatlansága is.

a film tervezett itthoni bemutatója október vége!

CSOCSO
nahja.. csakogy egy fegyvertelen swarci meg fegyvertelen predi pont nem ellenfel egy aliennek...
egy svarci feleannyira nem ellenfel neki mint egy predi....
no mindegy...
Punkerwork
novemberben lesz itthon mozikban

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

BADE
Normális minõségben le lehet már tölteni?

Coine
Sziasztok!
Mikorra várható a magyar mozikban a film ? Kicsit elkeserítõ, hogy USA-ban már megy itt meg se híre se hamva. Ha mindez szinkron miatt...

nagyjából egyetértek azzal amit mondasz. azért azt gyorsan tegyük hozzá csocso kedvéért, hogy mivel ez az egész kitalált dolog, végül is bármi lehetséges. de azért az emberben van egy olyan természetes igény, hogy a fantáziában is szereti a logikus, következetes dolgokat. és ebbõl kiindulva az nem érthetõ, hogy akár egy predit puszta kézzel is akár egy alien lenyomjon.fõleg hogy meglepje hihetetlen, mert még az embereknek is volt mozgásdetektora, valószínûleg a prediknek sokkal jobb mûszereik vannak.én olvastam az összes könyvet és a filmeket is mind láttam, és az a véleményem, hogy itt azért csinálták ilyenre a dolgot, mert költségtakarékosabb volt egy olyan jelenetet összehozni, ahol egy alien végez a predikkel, mitsem egyszerre sokat támadtak volna rá. és ezt elsütötték azzal, hogy "lesbõl" támadt az alien. sztem ez a megoldás szánalmas

Swarzi esete azért nem volt ilyen egyszerû. Ott puszta kézzel is elég emberesem megagyalta a Predator, és már a kegyelemdöfést indult megadni neki amikor az megszivatta a csapdával. Puszta kézzel esélye se lett volna. Alienekre meg távolsági fegyverek nélkül, csak lándzsával vagy csuklópengével vadásznak mert az jelent dicsõséget. Ha összeakaszkodnak akkor tényleg az Alien az esélyesebb, csakhogy a Predatorok nem szokták megvárni ezt hanem folyamatosan mozognak, kikerülnek/betámadnak. Még neve is volt ennek, asszem haláltáncnak hívják. Egy tapasztalt vadásznak így nem jelent gondot az 1-1 elleni harc. Ezeket a tanulókat persze érthetõ ha lenyomták, csak túl könnyedén meglepték õket.

nem vetted észre az iróniát a fogalmazásomban? csocsó miatt írtam így. ugyanis eddig még senki sem hallott warrior alienrõl, hiszen mindegyik az, mondhatni az alap alien a warrior alien, vagyis mindegyikük igen veszélyes és harcol, nem csak építõmunkát lát el

hat a filmben ugy nezett ki mintha a 3 predibol az elso 2 ilyen gyengebb diak fele lehetett az utolso viszont eleg kemeny harcos ,volt is par heg a homlokan..tanulsag: a noob prediket konnyen kinyirjak

Punker
emlékezetem szerint az egyik AvP könyvben le van írva hogy az alien-ek kemény ellenfelek a predator-oknak épp azért vadásznak rájuk, szal nem értem mit vitáztok.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CSOCSO
amugy meg senki nem mondta de ugye jol erzem hogy inkabb predi fanok vagytok mint alien fanok ( kerdez ezt azoktol akik nem akarjak elfogadni a warrioros dolgot...)
CSOCSO
igen ez a ketto van elvileg es a preatiroen a warrior.. bar a preatoriant reg hallottam...

azt a felvetest nem igazan ertem hogy nem szabadna elintezni egy predit semmi.. miert ne???
egy predi fegyverek nelkul egy svarcit se nagyon tudott kinyirni.. egy alien meg sokkal halalosabb a sajat testevel mint egy predi...
a valosagban szerintem negyed ennyi ido lett volna megolni egy predit...
siman atszurkalja a farkaval mikozben rajta tamaszkodik..csakhat valami izgalom is kell a filmbe..
Na mostmár tökre nem értelek. Nekem azt írod:

"és mi nem érthetõ azon hogy WARRIOR alien ?"

CSOCSO-nak meg kicsit késõbb ezt:

"mi az a warrior alien?"

Kezdesz belekavarodni? 😊

Azért szeretem ha egy forgatókönyv logikus, és ne nekem kelljen hozzá fantáziálnom. Értem én hogy miért gyõzött ott a nõ. Valahogy el kellett érnie a Predator tiszteletét, amihez ki kellett nyírnia egy Alient, amit ráadásul a Predator egyik fegyverével tett. Node ezt csak ennyire gagyin lehetett megcsinálni, nem volt semmi fantáziája a forgatókönyvírónak? Persze lehet hogy pont valami idegközpontot ért amitõl tökéletesen tudott tovább mozogni míg élt, csak épp azt felejtette el hogy necsak szájjal tud öltni? Könyörgöm akkor lehetett volna a nõ pont egy célbadobó világbajnok, és kavicsokkal dobálva ölhette volna halomra az Alieneket ennyi erõvel. Másrészt meg semmiféle dolgozó meg harcos Alienrõl nem tudok, errõl a felvetésrõl most olvastam elõször. Külföldi adatbázisokban, meg a filmek/játékok alapján 2 fajta van, a szipla Drone aki mindent csinál, és a Praetorian aki valamivel nagyobb, csak pár darab van belõle és a feladata a királynõ védelme. Egyiknek se lehetne szabad könnyedén elintéznie egy Predatort, igaz ezek csak tanultak egyenlõre és nem voltak még vadászok.

CSOCSO
reszletek az alien adatbazisbol:
Legszembetûnõbb és legfélelmetesebb tulajdonsága a határtalan erõszakosság és a mindennel szembeni ellenségesség.
Leírásakor figyelemmel kell lenni arra, hogy az összes kifejlett idegen bizonyos mértékig átveszi a gazdatest külsõ-belsõ tulajdonságainak, emlékeinek, genetikai adottságainak egy részét, így egy-egy példány között is viszonylag jelentõs eltérések adódhatnak; de minden egyede elegáns, magas, karcsú és méltóságteljes.

----

A kolóniát egyetlen nõivarú egyed, a királynõ irányítja, tõle származnak a tojások. Akárcsak a hangyák és termeszek esetében, a kifejlett idegeneknek is több formája ismeretes. A harcos vagy katona (warrior, soldier) idegenek királynõjüket szolgálják és védelmezik, felkutatják és szállítják a lehetséges gazdatesteket és az élelmet. Elõbbieket az embrió beágyazása után már igyekeznek védeni, fõként, ha királynõlárva növekszik a testben. A dolgozó vagy here (drone) idegenek építik és tartják karban a bolyt, gondját viselik a királynõnek és a tojásoknak. Utóbbiak kisebbek és gyorsjárásúak, albínók is lehetnek. Ugyanakkor egy másik elmélet szerint a kifejlett egyedek multifunkciósak: harcosok, dolgozók, herék, vadászok, befogók és királynõ-gondozók egyben.
CSOCSO
kepzeld ugy mint a hagynakat.. van aki akajat hordja meg ilyenek.. es van a harci hangyesz aki erosebb es nagyobbacska is...
ez a warrior alien
1: mi az a warrior alien? merthogy eddig csak artámadót, királynõt meg sima alient láttunk, tehát valószínûleg a sima alien a warrior alien. meg ripley/királynõt meg predalient, de az más tészta.
és a belemagyarázások a visszataszítóak.egyébként a vita részemrõl lezárva.nem lépek a topicba egy darabig

CSOCSO
gusztustalan? az hogy aszondom hogy egy warrior alien ellen nem sokat tud tenni 2-3 fegyvertelen predi???
koszi

Ha bárkit is érdekelnek az ilyen dolgok, akkor itt rengeteg jó cuccot találhatsz magadnak!
aliens online

How much can you take,before you snap?

ALIEN: NYOLCADIK UTAS A HALÁL
ALIENS: A BOLYGÓ NEVE: HALÁL
ALIENS 3: A VÉGSÕ MEGOLDÁS: HALÁL
ALIEN 4: FELTÁMAD A HALÁL

Predator
Predator 2

meg azt szeretnem kerdezni hogy most ez a film megteccett es megneznem a tobbi ilyesmi filmet is es aki kicsit jobban ert hozza leirna hany resz van es kulon az alcimet alien es predator filmeknek

bocsi hogy elfelejtettem a spojler feliratot 😊 csak epp siettem bocsika

szóval az igazság az, hogy az a gusztustalan amit te csinálsz. ok, neked tetszett a film, nekem kevésbé, bár így is azért egész jó volt, de telerakták idióta, logikátlan és következetlen faszságokkal. (érdekes hogy a piramis rubik kocka szerû átrendezõdését eddig senki nem említette, az is óriási baromság volt, de még az elmegy kategória, mert hát egy idegen civilizáció csúcstechnológiája ugye...) és te mindenáron megpróbálok megvédeni, kimagyarázni, logikussá tenni a forgatókönyvírók hülyeségét, ahelyett hogy annyit mondanál, tényleg voltak a filmnek hibái, de azért egész jó, fõleg a mûfaj rajongóinak kötelezõ darab. én csak annyit mondtam hogy közepes a film, többet vártam - nem csak én - és sztem nem éri meg moziba menni miatta. ebbõl indult a vita