97
Xvid Avi-ból DVD-R
-
tudatlanka #57 Próbáld ki az ulead dvd movie factory 4-t.kezdőknek erősen ajánlott. -
#56 Nemtudom hogy ide tartozik e de én mindig avi filmeket készítek és Nerot használok kiírésra de mindig legyengíti és elrontja a minőséget a másik meg normális menüt szeretnék csinálni filmjeimnek nem tudja valaki milyen íróval tudnék én jó minőségben kimenteni DvDre filmet amihez van rendes menü szerkesztő is??? Mert a Neroé nekem nem jön be se a Roxioé
Előre is kössz! -
#55 Biztos hogy codec pack baja van. Ezt en is leszritem de nem volt kedvem kideriteni...
En asztalin nezem mindig meg a vegeredmenyt, mert ami monitoron nem szaggat at TV- n meg szaggathat, ugy tapasztaltam az elejen!
S mint irtam masik geppel jolett mind..masik "codec osszealitassal"... -
Garfield #54 Azóta kiderült egy apróság.
A cucc jó (TFM + Canopus), a hiba egész másutt volt:
K-Lite Codec Pack van fent. A telepítéskor van egy ilyen rész, hogy MPEG2 demuxer/decoder. Na, én most innen semmit sem telepítettem fel. Mint utólag kiderült, ez okozta a szívást.
A codec packot használó lejátszók ugyanis kivétel nélkül sz*rul látszották le a kreált DVD-t: szaggatott kép, elcsúszott hang és felirat, szóval ami csak rosszul működhetett, az rossz is volt.
Aztán az egyik automatikus indításnál ráböktem a PowerDVD-re, és láss csodát, azzal tökéletesen ment, pont úgy nézett ki és szólt, ahogy annak lennie kell.
MPC/WMP: szar. PowerDVD: jó.
Bammeg.
Aztán havernál, asztali DVD-n kiderült, hogy tényleg semmi baja. Még jó, hogy vagy háromszor tömörítettem csak újra...
Konklúzió:
1. Jobban kell figyelni codec pack telepítésekor.
2. Mindenképp próbáljuk ki DVD-lejátszó szoftverrel is. -
fityusz #53 Ha ingyenes progikkal akarsz(akár feliratos) avi-ból DVD-t bütykölni, mindent megtalálsz hozzá ITT -
Garfield #52 Akkor mindegy.
Nálam a CCE (2.7x) 3 esetből egyszer valamiért mindig behalt (pl. két kódolási fázis közt nem lépett tovább), úgyhogy egyelőre pihizik.
A Canopus pedig elég jó minőséget ad, csak egyelőre az akadás van. Majd próbálkozom vele. -
#51 VSO-t vagy TFM-et hasznalva, CCE-vel jo lett! (Bar teny hogy masik gepen mint amin eloszor probaltam..lehet azzal van osszefuggesben, de nem fogom kiprobalgatni..lenyeg hogy nekem most a vegeredmeny megfelel!) -
Garfield #50 Mit kellene állítgatni benne?
Én ma próbálkoztam a TFM + Canopus Procoder 2.01 (Mastering Quality, 2 pass) párossal és az eredmény szemmel jól láthatóan hemzseg a framedrop-tól.
Nekem akár a DivXToDVD is jó lenne, de ha jól láttam, csak a 2.0 fogja támogatni a feliratokat (vagy nem?). -
#49 Nem véletlenül ajánlottam. -
#48 "Problema" megoldva. VSO-val jo lett. (Azota kicsit allitgattam es TFM-el is jo lett) -
#47 Tisztaban vagyok vele..de majdnem olyan minoseget siman! (Ulead Video Studioval es TMPGEnc-el csinaltam mar nem is keveset...de itt most pl feliratot is kell raeszkabalni...es ezek a progik azt nagyon jol megcsinaljak.)
nah de nem is a minoseggel van a baj! Hanem hogy szemmel lathatoan minde nekifutas vegeredmenye akadozik! Mintha minden masodik-harmadik kepet eldobta volna! Pont mint amit Viola #41-ben vazolt! megoldas erre kell, nem a minosegre!!!!!!! -
#46 AVI-ból sosem fogsz kapni igazi DVD minőségű videót DVD-vé átkódolással.
Esetleg próbáld meg a VSO DivXToDVD-t.
http://www.vso-software.fr/download_product_direct.php?product=divxtodvd -
#45 Detto ugyanaz lett a vegeredmeny CCE-vel is! ..es nem ajultam el a vegeredmenytol! Sebessegre se gyorsabb es minosegre se csinalta meg szebben mint pl a QuEnc vagy HcEnc... -
#44 Ok thx a tippet, megnezem azzal. -
izb #43 Cinema craft encoderrnél keresve sem találhatsz jobbat.
-
#42 Nekem ugyanilyen problemal ett Avi2DVD-vel.. most probalkozok mas encoderrel, hogy milyen lesz.
De aki tudja az okot ne titkolja! ;) -
VI0LA #41 Hmm, látszólag minden rendben a Filmmasinával, jól összehozott egyben mindent, amit eredetileg akartam. Jobban megfigyelve viszont "akadozik" a film (biztos van erre valami szakkifejezés), a lejátszás bár folyamatos, mégis szabad szemmel érzékelni lehet, ahogyan a filmkockák következnek egymás után. Vajon ezt mi okozza? -
#40 A The Film Machine is naon király, csak sokáig dolgozik és a hozzá szükséges Cinema Craft Encoder fizetős és watermarkot tesz a videoba.
VSO nekem is bejött, de most az új verzió 1.99.13 nagyméretű file-t (kb.18Gb) rontott, a vége előtt elkezdte előlről és kb 13 vobot csinált mire leállítottam.
És hiába a méretbeállítás, nem csinálja meg 4.7-re csak amit kiszámol akkorára. -
#39 VSO DivXToDVD - pozitív.
A többit nem ismerem... -
VI0LA #38 Remélhetőleg ez már egyben a célegyenes is és azt jelenti, h egyik progi sem akadályoz meg a továbbiakban.
Egyúttal egy döntéshelyzet is, hisz időközben több lehetőség is felmerült a hogyant tekintve. Akinek lenne pozitív vagy éppenhogy kellemetlen tapasztalata, illetve hozzáfűznivalója a -
AVI2DVD by TrustFM
SuperDVDCreator v3.0
VSO DivxToDVD
The FilmMachine
használatakor, ennek az esetleges közlése reményében kivárok 24 órát a Nagy Kezdet előtt. -
#37 Koepi -
VI0LA #36 Aha, a VFW-re rákeresve pedig felttem egy ilyen verziót.
Miután közben egy másik dekompresszor is ezzel vágott "haza", meg kell kérdjem, hogy konkrétan melyik Xvid-kodeket ajánlod? -
#35 A legelső sorban ottvan a probléma kulcsa: nincs telepítve XviD kodek. -
VI0LA #34 Na akkor konkrétan:
problema
-
VI0LA #33 Természetesen a The FilmMachine sem tett csodát: a méretezésnél akadt problémája.
Ezek után a DivxToDVD-re bíztam volna magam, csakhogy az az apróság jött közbe, hogy amikor a feliratot próbáltam hozzátenni, a "minden ismert formátum" közé nem sorolta a *.sub kiterjesztést. Persze amikor betallóztam neki, úgy már odaírta mint felirat - csakhogy egy teljesen oda nem való *.txt-nél is ugyanúgy (1)-nek jelezte a feliratot.
Ha ehhez hozzávesszük a már említett PowerDVD-s anomáliát, azt gondolom, hogy sanszosan nem ez a progi kell nekem.
Továbbra is várom azt a találmányt, ami a:
- felirattal
- AC3-val
ellátott AVI-t az asztalimon elővarázsolja. -
#32 jah, most olvastam vissza, sorry -
#31 sziasztok! ezt a topicot láttam a legalkalmasabbnak a kérdésemre. szal én leszedtem egy 2 cd-s divx filmet, amit össze kéne fűznöm valahogy, hogy egy dvd-re ki tudjam konvertálni. Milyen progival lehet ezt? Vagy esetleg ha mind2-t átkonvertálom dvd-be, mivel tom kiírni őket 1 dvd-re? -
VI0LA #30 Szerintem csak elsőre ennyire macerás - induljunk ki abból, h minden összejön -, utána minden további már szinte rutinmunka lesz.
Kösz a segítséget! -
#29 Ja a Total Commander-t felejtsd el. -
#28 Két fél-AVI összefűzése:
VirtualDub indít - File menü - "Open video file"-al betöltöd az első AVI-t, majd az "Append AVI segment"-el a második fél-AVI-t.
Ezután fontos, hogy az Audio és a Video menüben is a "Direct stream copy"-t jelöld be, majd File menü - "Save as AVI". Ennyi.
A feliratos kérdésedre a válaszom: passz...
Én sosem pazaroltam időt/gépet/DVD-lemezt arra, hogy AVI-ból csináljak DVD-t.
DVD-ket szoktam magamnak másolni, ott nem kell ilyenekkel tökölni.
Egyébként elviekben tudom, hogyan kellene két feliratot összefűzni.
Pl. a második fél-AVI feliratát egy feliratszerkesztőben - ami ezt tudja - a feliratok időzítését pont annyi idővel eltolod, amennyi az első fél-AVI játékideje - századmásodpercre pontosan. Aztán már egyszerű szövegszerkesztővel is összeheggesztheted a két feliratot.
De gondolom, biztos van olyan progi, ami mindezt egyben tudja, de mint azt már említettem, ilyennel nem szoktam tökölődni, így azt sem tudom, melyik lehet az a progi. -
VI0LA #27 Nos, ha kicsit visszamegyünk az alapokhoz, itt van nekünk a TotalCommander fájlegyesítője is.
Az eddigiek alapján ez a megoldás túl egyszerűnek tűnik ahhoz, hogy ezzel egyben letudjuk az első fontos lépést (2 avi->1)... -
VI0LA #26 Uhh, ezt az összefűzést elmondanád, h hogyan m1? VirtualDub az véletlenül még van is kéznél - itt sem vagyok biztos a dolgomban -, hanem ez a felirattal variálás sosem tartozott a kedvenc elfoglaltságaim közé. EasySubtitler megfelel a célnak szted? -
#25 Ember!!!
Te eddig egy darab 700 megás AVI-ról beszéltél...
Most meg kiderül, hogy a filmed 2 CD-s.
Előbb össze kell fűzni a két AVI-t (pl. VirtualDub-al) meg a két fél-feliratot is egy feliratbuheráló progival.
Aztán már rá lehet ereszteni a DivXToDVD-t (most olvastam, egy másik topikban valaki beírta, hogy a legújabb verzió már a feliratot is kezeli). -
VI0LA #24 A felirat-témához: érdekes módon a DivxToDVD némi rábeszélésre jelzi a hozzálévő srt/sub-ot és az AC3 meglétét is, a konvertálásnál látszólag figyelembe vesz minden (nekem) lényegeset. A dolog akkor lett gyanús, amikor a kész(?) formát PowerDVD-vel kipróbálva csak ez a két csekélység nem jelent, ill. szólalt meg (hozzáteszem, sztereó hangfalon maradt néma).
Mondjuk ez még nem jelent semmit, én legalábbis nem vontam le belőle azt a következtetést, h az asztalin is ugyanez történik majd. -
VI0LA #23 AC3-val együtt 700 MB, viszont két ugyanekkora darabra oszlik meg egy film. Így egyébként már érthető, ideillik a fejtegetésbe. 45-50 perc játékidő az úgy látszik, nem ér meg egy DVD-t (legalábbis a harmadát is alig tölti meg).
Ezek után felmerül bennem: meg lehet oldani, h a két 1,4 gigás darabot - egymás után - egy DVD-re tegyük úgy, mintha a 2. CD anyaga a következő x rész lenne (egyébként az is)?
Az alattam lévőhöz: ok, ezt mindenképp kipróbálom, még mielőtt belevágnék.
Ezek szerint a 4,7 giga csak a legfelső határ. -
izb #22 Van ilyen program!!
The Film Machine a neve.Cinema craft encodert használ
Akkora videokat konvertál amekkorák szükségesek.Ezzel ne nagyon foglalkozz.
-
#21 Kiegészítésül:
A DivXToDVD leginkább csak akkor jó, ha nincs felirat - vagy a feliratot előbb rá kell "heggeszteni" az AVI képkockáira.
Ha felirat is van a dologban, akkor csak időigényes, több programot is érintő megoldásról lehet szó.
Leírások és programok a témában:
Doom9.hu
mACSman oldala -
#20 Ez legegyszerűbben úgy magyarázható, hogy az MPEG4 (pl. XviD) nagyobb tömörítést csinál, mint az MPEG2 (DVD), és a DVD-video formátum is alapban nagyobb helyet foglal el.
Vagyis a kiinduló AVI mérete lényegtelen abból a szempontból, hogy a belőle kódolt DVD mekkora méretű lesz.
Az hogy mekkora lesz a kész DVD, a következőktől függ:
- a film játékideje
- mozgalmasság
- mennyire fényes vagy sötét felvételekből áll
- a hang formátuma - mivel sima sztereó MP3 esetén is abból 192kbps-os AC3 (DD2.0) lesz belőle. 5.1-es AC3 esetén marad az eredeti hangsáv - de gondolom a 700 MB-os AVI-nál csak sztereó MP3-ról lehet szó. -
VI0LA #19 Hogy lehetséges az, h a VSO DivxToDVD egy teljesen átlagos avi-ból (700 MB) 1,4 GB-os DVD-videókat konvertál? Mi történik, ha így írom fel?
Hát nincs egy normális progi, ami egyben megold mindent (hang, felirat, méret)?? -
#18 probald ki a subkonvertert (ha jol emlexem a cimere)