2964
  • badoer
    na vegig vittem.konnyebb mint az elso resz.vegen tenyleg int hans.azert azt beletehetek volna hogy mi tortent ezutan.pl hans elvolt a mamutokal.kate visszatert a nagy varosba ahol ez tortent meg az.illetve ez a kaland milyen nyomokat hagytak az eltebe.vagy a kiszitok a mi kepzeletunkre bizztak?lehett.
  • pauly
    Oh hogy az a... :)
    Kösz a segítséget.
  • bogyoka
    Üdv.:)
    Figyi! Én úgy emlékszem, hogy a szobában, ahogy a lélekasszony felé indulnál, balra kellene keresgélned, ott egy beugróféle pici helységnek kell lennie, és ott lesz, próbáld meg, pásztázd át a bal részt.:))
  • pauly
    Üdv

Ott tartok mikor a youkol településen magamhoz tértem.
    Bejuottam már a lélekasszony házába,és ott a leírás azt irja hogy mielőtt távozom el kel vennem egy maszkot a falrol,meg egy asztalrol egy kis henger alaku imádság kereket.
    Na ezt a kereket vagy mit sehol sem találom,szerintem már mindent átnéztem a szobában.
    Valaki please help!
  • nagykispeter
    Hát nem egéssz mert én most kezdtem!Mivel magyarítás most lett hozzá
  • ibrik
    Már elkéstek vele.
    Szinte már mindenki, akit érdekelt, végigjátszotta :)))
  • zaki
    fix.tv-n most van a játékról egy bemutató
  • totyg
    El bírnám képzelni...;)
  • ibrik
    :)))
    Kate Walker - magyar hangja: Für Anikó ...
  • totyg
    Ha meg tudom csinálni meglesz, ha nem AKKÓ+ várunk!
    (Nem hiszem, hogy még egyszer végigjátszom! akkor sem ha teljesen fúúll magyar. Talán szinkronnal megérné!)
  • ibrik
    Igazad lehet, de belenéztem abba a magyarításba, amit még imyke csinált a Syberia 1-hez és abban csak a string.dat fájl van magyarítva, mint a tied (menü, párbeszédek és a videok feliratozása). És a dokumentumok magyarítása abban sincs meg.
    A bolti magyar verzió csak jóval ezután jött ki, és abban már a dokumentumok is magyar nyelvűre voltak "átpingálva".
  • totyg
    Nem mondtam, hogy NEM próbálom meg!
    Majd kicsit gondolkodok a dolgon!
    Egyébként lehet változtatás az első és a második rész működése között.
  • ibrik
    Most jut eszembe, hogy nekem az első részből a magyar kiadás RND által feltört változata volt meg.
    Lehet, hogy ez már csak akkor oldódik meg, ha tényleg kijön a Syberia 2-nek is a hivatalos (bolti) magyar verziója...
  • totyg
    Lehet, hogy én is!:)
    Néztem én is a syb fájlokat, de...ott a de.
    Tudni kellene, hogy oldották meg....mert ha szerkesztem és csak egy bitet rossz helyre lövök vissz már hibát eredményzhet a játékban.
    Erre írtam korábban hogy "túl egyszerű lenne".
    Remélem lesz időm 7végén megvizsgálni!
    (Ha valaki többet tud mint mi....ÍRJA+)
  • ibrik
    Azt hiszem, a Data mappában lévő .SYB fájlok jelenthetik a "kulcsot"...
    Többször is feltűnnek benne a "JPG, "JFIF",... kifejezések, ami egyértelmű, de ugyanígy többször feltűnik az "Adobe Photoshop...." felirat is, mintha több képfájl "fejlécét" látnánk.
    Gondolom ezek a játék képi világa mellett a dokumentumokat is jelölik.
    Mostmár csak arra kellene rájönni, hogy bár látszólag nincsenek kódolva, de valahogy "összefűzték" ezeket a fájlokat... na de hogyan???
    Ehhez, nem is tagadom, én kevés vagyok... :)))
  • totyg
    ibrik:
    Szeva!
    A magyarítás javításán én már nem dolgozom, már csak a kapott szövegeket módosítom. Minél hamarabb ki akartam adni, hogy tudjunk vele játszani ezért van benne bőven hiba.
    Nyugodtan javíthattok benne mindanyian (SŐT), nem haragszom meg. Ha elkülditek a javításotokat, bele is szerkesztem a "KÖZKINCSBE". Épp ezért tettem ki a lapra egy szöveg szerkesztőt is (HEX Editor-ral kicsit nehéz rajta dolgozni).
    Én is rájöttem, hogy valamilyen képként tárolja a Syberia dokumentumait, de milyen állományokan? Meg tudod mondani, hogy melyik fájlokban és milyen kódolással van rögzítve?
    Gyanakszom, hogy valamilyen, a Microids által kitalált kódolással tárolták és az nem publikus. Mindent meg lehet csinálni, csak időbe kerül. Ha van rá igény első lépésként anyit tudok tenni, hogy a játékból egy képlopóval megszerzem a dokumentumok képeit. Azt átszerkesztem és jpg formátumba közzé teszem... Egyenlőre nem tudom megoldani, hogy a játékban is az jelenjen meg. Ha tudtok valami megoldást, vagy valamilyen szerkesztő progit, szívesen látom.
    Üdv mindenkinek.
  • zsotesz
    Rájöttem, a kérdés tárgytalan.
  • zsotesz
    Hogy kell a cukorautomatából cukrot venni? Akármelyik pénzre kattintok egyikket sem tudom használni.
  • ibrik
    Nem beszélve a már elhunyt Alekszei szerzetes képekkel illusztrált naplójáról...
  • ibrik
    totyg: Na ma feltelepítettem a játékot a magyarításoddal együtt - ami megjegyzem elég jó, van benne jópár elgépelés meg minden, de gondolom ezek javításán dolgozol. :)

Naszóval visszatérve Kate által talált dokumentumokra.
    Kábé fél napig tartott, mire a kolostorban "megtaláltam" az első dokumentumot. A kézírásos levélről van szó. Szerintem mostmár 100%-ig biztos, hogy a dokumentumok képekként vannak tárolva.
  • badoer
    repulo roncsnal vagyok.nalam a repulon 8888 van.be allitotam az antenat bepogyogtem a radarnal a szamot es semmi.mi a gond?
  • badoer
    igen ugy kekk csinalni.nem tudtam hogy be kell zarni ujra.koszi
  • Adri
    és még jó is!!
  • mukika
    kezdetleges már van.

• zsotesz
    Szevasztok! Az volna a kérdésem, hogy kb. mikorra várható magyarítás a játékhoz?
  • TTomi
    miután bezáródott az a vacak ki is kell nyitni utána!!!!
    sorrend: le,bal,fel,jobb talán....
  • TTomi
    megoldottam!
    ujrakezdtem teljesen a kolostoros pályát
  • TTomi
    Akkor lehet, hogy bezártam ezt a vackot és már azért nem tudom berakni az üveget??? Hogy lehet ujra kinyitni???
  • badoer
    ugyanez a gondom.ugy kell behajtani hogy bal fel jobb le.ekkor bezarodik de a titkos gombot nem lelem hol van?valamit kihagytam?beszeltem a kover szerzetesel meg van a kefe lesuroltam a keppet es meg van a kandelaber rejtveny is.a mamuttalert is beraktam a helyere.es sikeresen behajtotam a lemezeket is.
  • TTomi
    Tud küldeni valaki egy mentett állást, nem sokkal a berakás előttről??? Az uccsó használható még a hidnál van :(((
    emil: [email protected]
  • TTomi
    Ja! Ezt olvastam a végigjátszásban! Bár előtte elég sokat bénáztam az ablakkal. Lehet, hogy elbaltáztam valamit??? Most ugy néz ki mint az irisz a csillagkapuban, csak keresztüljön rajta a fény!!!
  • Sleep
    Elsőre nekem se sikerült!
  • mukika
    Salz... "Ahogy kilépünk az ajtón, összefutunk a dagi szerzetessel, akitől egy tekercset és egy mamutot ábrázoló üvegtallért kapunk. Az írás végén az áll, hogy a kulcsot a mamut szeme fénye rejti. Miután elhagytuk a folyosót, a vödör mellett találunk egy kefét, amit eltehetünk. Ezután menjünk vissza abba a terembe, ahol először a pappal beszéltünk, és a terem bal szárnyában található festményt kaparjuk meg a kefénkkel! Itt hozzájutunk egy ábrához, mely egy későbbi talány megfejtését mutatja (másoljuk le egy papírra, még szükségünk lesz rá!). Ezután menjünk be a főtéren látható toronyféleségbe, melynek aljában szedjük le a falra akasztott hosszú kampót! Itt következik az a kirakóféleség, melynek megoldását az imént lejegyeztük. Ha a kampóval a megfelelő kandelábereket lehúztuk, a torony felső szintjén egy fényes ablak nyílik, melybe bele kell illesztetnünk a mamuttallért. Ezután az ablakocska szárnyait addig mozgatgassuk, amíg az meg nem világítja a szemközti falat, és láthatóvá nem válik a titkot rejtő gomb. Ha jól dolgoztunk, menjünk oda a gombhoz, és segítségével lépjünk be a rejtett szobába!"
  • mukika
    nekem igen. :O))
  • Sleep
    A lap nem jeleníthető ...
  • TTomi
    Ügyes vagy!
    Bár ezzel nem sokra megyek! Hiába vagyok ott nem tudom berakni a festett mamutos üveget a közepébe! A végigjátszásnak ezt a részét pedig olvastam!
    Egyéb jó ötlet???
  • mukika
    miért?
  • Sleep
    #2322 nem müxik
  • mukika
  • TTomi
    Hali! Help!
    Ott tartok a kolostorba a gyertyás rész után, hogy a mamutos üveget be kellene illesztenem egy lyukba. Namost sehogy sem tudom berakni oda! Ki kellene hajtogatnom előtte a lemezeket? Milyen sorrendben??? Légyszi segítsetek!