2964
-
badoer #2364 na vegig vittem.konnyebb mint az elso resz.vegen tenyleg int hans.azert azt beletehetek volna hogy mi tortent ezutan.pl hans elvolt a mamutokal.kate visszatert a nagy varosba ahol ez tortent meg az.illetve ez a kaland milyen nyomokat hagytak az eltebe.vagy a kiszitok a mi kepzeletunkre bizztak?lehett. -
pauly #2363 Oh hogy az a... :)
Kösz a segítséget. -
#2362 Üdv.:)
Figyi! Én úgy emlékszem, hogy a szobában, ahogy a lélekasszony felé indulnál, balra kellene keresgélned, ott egy beugróféle pici helységnek kell lennie, és ott lesz, próbáld meg, pásztázd át a bal részt.:)) -
pauly #2361 Üdv
Ott tartok mikor a youkol településen magamhoz tértem.
Bejuottam már a lélekasszony házába,és ott a leírás azt irja hogy mielőtt távozom el kel vennem egy maszkot a falrol,meg egy asztalrol egy kis henger alaku imádság kereket.
Na ezt a kereket vagy mit sehol sem találom,szerintem már mindent átnéztem a szobában.
Valaki please help! -
#2360 Hát nem egéssz mert én most kezdtem!Mivel magyarítás most lett hozzá -
#2359 Már elkéstek vele.
Szinte már mindenki, akit érdekelt, végigjátszotta :))) -
#2358 fix.tv-n most van a játékról egy bemutató -
#2357 El bírnám képzelni...;) -
#2356 :)))
Kate Walker - magyar hangja: Für Anikó ... -
#2355 Ha meg tudom csinálni meglesz, ha nem AKKÓ+ várunk!
(Nem hiszem, hogy még egyszer végigjátszom! akkor sem ha teljesen fúúll magyar. Talán szinkronnal megérné!) -
#2354 Igazad lehet, de belenéztem abba a magyarításba, amit még imyke csinált a Syberia 1-hez és abban csak a string.dat fájl van magyarítva, mint a tied (menü, párbeszédek és a videok feliratozása). És a dokumentumok magyarítása abban sincs meg.
A bolti magyar verzió csak jóval ezután jött ki, és abban már a dokumentumok is magyar nyelvűre voltak "átpingálva". -
#2353 Nem mondtam, hogy NEM próbálom meg!
Majd kicsit gondolkodok a dolgon!
Egyébként lehet változtatás az első és a második rész működése között. -
#2352 Most jut eszembe, hogy nekem az első részből a magyar kiadás RND által feltört változata volt meg.
Lehet, hogy ez már csak akkor oldódik meg, ha tényleg kijön a Syberia 2-nek is a hivatalos (bolti) magyar verziója... -
#2351 Lehet, hogy én is!:)
Néztem én is a syb fájlokat, de...ott a de.
Tudni kellene, hogy oldották meg....mert ha szerkesztem és csak egy bitet rossz helyre lövök vissz már hibát eredményzhet a játékban.
Erre írtam korábban hogy "túl egyszerű lenne".
Remélem lesz időm 7végén megvizsgálni!
(Ha valaki többet tud mint mi....ÍRJA+) -
#2350 Azt hiszem, a Data mappában lévő .SYB fájlok jelenthetik a "kulcsot"...
Többször is feltűnnek benne a "JPG, "JFIF",... kifejezések, ami egyértelmű, de ugyanígy többször feltűnik az "Adobe Photoshop...." felirat is, mintha több képfájl "fejlécét" látnánk.
Gondolom ezek a játék képi világa mellett a dokumentumokat is jelölik.
Mostmár csak arra kellene rájönni, hogy bár látszólag nincsenek kódolva, de valahogy "összefűzték" ezeket a fájlokat... na de hogyan???
Ehhez, nem is tagadom, én kevés vagyok... :))) -
#2349 ibrik:
Szeva!
A magyarítás javításán én már nem dolgozom, már csak a kapott szövegeket módosítom. Minél hamarabb ki akartam adni, hogy tudjunk vele játszani ezért van benne bőven hiba.
Nyugodtan javíthattok benne mindanyian (SŐT), nem haragszom meg. Ha elkülditek a javításotokat, bele is szerkesztem a "KÖZKINCSBE". Épp ezért tettem ki a lapra egy szöveg szerkesztőt is (HEX Editor-ral kicsit nehéz rajta dolgozni).
Én is rájöttem, hogy valamilyen képként tárolja a Syberia dokumentumait, de milyen állományokan? Meg tudod mondani, hogy melyik fájlokban és milyen kódolással van rögzítve?
Gyanakszom, hogy valamilyen, a Microids által kitalált kódolással tárolták és az nem publikus. Mindent meg lehet csinálni, csak időbe kerül. Ha van rá igény első lépésként anyit tudok tenni, hogy a játékból egy képlopóval megszerzem a dokumentumok képeit. Azt átszerkesztem és jpg formátumba közzé teszem... Egyenlőre nem tudom megoldani, hogy a játékban is az jelenjen meg. Ha tudtok valami megoldást, vagy valamilyen szerkesztő progit, szívesen látom.
Üdv mindenkinek. -
zsotesz #2348 Rájöttem, a kérdés tárgytalan. -
zsotesz #2347 Hogy kell a cukorautomatából cukrot venni? Akármelyik pénzre kattintok egyikket sem tudom használni. -
#2346 Nem beszélve a már elhunyt Alekszei szerzetes képekkel illusztrált naplójáról... -
#2345 totyg: Na ma feltelepítettem a játékot a magyarításoddal együtt - ami megjegyzem elég jó, van benne jópár elgépelés meg minden, de gondolom ezek javításán dolgozol. :)
Naszóval visszatérve Kate által talált dokumentumokra.
Kábé fél napig tartott, mire a kolostorban "megtaláltam" az első dokumentumot. A kézírásos levélről van szó. Szerintem mostmár 100%-ig biztos, hogy a dokumentumok képekként vannak tárolva. -
badoer #2344 repulo roncsnal vagyok.nalam a repulon 8888 van.be allitotam az antenat bepogyogtem a radarnal a szamot es semmi.mi a gond? -
badoer #2343 igen ugy kekk csinalni.nem tudtam hogy be kell zarni ujra.koszi -
#2342 és még jó is!! -
#2341 kezdetleges már van.
#2297 -
zsotesz #2340 Szevasztok! Az volna a kérdésem, hogy kb. mikorra várható magyarítás a játékhoz? -
TTomi #2339 miután bezáródott az a vacak ki is kell nyitni utána!!!!
sorrend: le,bal,fel,jobb talán....
-
TTomi #2338 megoldottam!
ujrakezdtem teljesen a kolostoros pályát
-
TTomi #2337 Akkor lehet, hogy bezártam ezt a vackot és már azért nem tudom berakni az üveget??? Hogy lehet ujra kinyitni???
-
badoer #2336 ugyanez a gondom.ugy kell behajtani hogy bal fel jobb le.ekkor bezarodik de a titkos gombot nem lelem hol van?valamit kihagytam?beszeltem a kover szerzetesel meg van a kefe lesuroltam a keppet es meg van a kandelaber rejtveny is.a mamuttalert is beraktam a helyere.es sikeresen behajtotam a lemezeket is. -
TTomi #2335 Tud küldeni valaki egy mentett állást, nem sokkal a berakás előttről??? Az uccsó használható még a hidnál van :(((
emil: [email protected]
-
TTomi #2334 Ja! Ezt olvastam a végigjátszásban! Bár előtte elég sokat bénáztam az ablakkal. Lehet, hogy elbaltáztam valamit??? Most ugy néz ki mint az irisz a csillagkapuban, csak keresztüljön rajta a fény!!!
-
Sleep #2333 Elsőre nekem se sikerült! -
#2332 Salz... "Ahogy kilépünk az ajtón, összefutunk a dagi szerzetessel, akitől egy tekercset és egy mamutot ábrázoló üvegtallért kapunk. Az írás végén az áll, hogy a kulcsot a mamut szeme fénye rejti. Miután elhagytuk a folyosót, a vödör mellett találunk egy kefét, amit eltehetünk. Ezután menjünk vissza abba a terembe, ahol először a pappal beszéltünk, és a terem bal szárnyában található festményt kaparjuk meg a kefénkkel! Itt hozzájutunk egy ábrához, mely egy későbbi talány megfejtését mutatja (másoljuk le egy papírra, még szükségünk lesz rá!). Ezután menjünk be a főtéren látható toronyféleségbe, melynek aljában szedjük le a falra akasztott hosszú kampót! Itt következik az a kirakóféleség, melynek megoldását az imént lejegyeztük. Ha a kampóval a megfelelő kandelábereket lehúztuk, a torony felső szintjén egy fényes ablak nyílik, melybe bele kell illesztetnünk a mamuttallért. Ezután az ablakocska szárnyait addig mozgatgassuk, amíg az meg nem világítja a szemközti falat, és láthatóvá nem válik a titkot rejtő gomb. Ha jól dolgoztunk, menjünk oda a gombhoz, és segítségével lépjünk be a rejtett szobába!" -
#2331 nekem igen. :O)) -
Sleep #2330 A lap nem jeleníthető ... -
TTomi #2329 Ügyes vagy!
Bár ezzel nem sokra megyek! Hiába vagyok ott nem tudom berakni a festett mamutos üveget a közepébe! A végigjátszásnak ezt a részét pedig olvastam!
Egyéb jó ötlet???
-
#2328 miért? -
Sleep #2327 #2322 nem müxik -
#2326 #2322 -
TTomi #2325 Hali! Help!
Ott tartok a kolostorba a gyertyás rész után, hogy a mamutos üveget be kellene illesztenem egy lyukba. Namost sehogy sem tudom berakni oda! Ki kellene hajtogatnom előtte a lemezeket? Milyen sorrendben??? Légyszi segítsetek!