Colin McRae Rally 04

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
a tisztán látás végett
mult héten tettem le a második felsõfokú számításteshnikai vizsgám, magyarul diplomám

És mivel az egyik tétel pont a megszakítások voltak nem hiszem hogy utánna kéne olvasnom még jobban, hogy irq-k terén tisztán lássak P
De köszi jót nevettem ezen

Amúgy nem creative-m van hanem MX300-am.

És nem errõl beszéltem amit te mondasz hanem általában az alaplapi integrált szarokról. Most, hogy a tied beletartozik-e nem tudom megállapítani és mostanában nem nagyon értem rá ilyen érdekfeszitõ manuálokat olvasni mondjuk a 4GL-es adatbáziskezelés helyett
Mu*][*h4pHu|{4
Mondanék azért még 1 pár minõséget ami nagyon is ott van pc zajkeltõk terén(mertugye van a hifi ,meg a pc!A 2 1üt nem igazán fér össze)😉 nos ami még igencsak labdába rúghat: Altec Lansing, Cambridge soundworks stb.😉

Mu*][*h4pHu|{4
jah és mielõtt kérdeznétek nf7s-em van ,de mivelhoyg nem használom a digitális kimenetet (persze csak 1enlõre),így jelenleg 1 1 audigy 1es kártyát használok.Amit még lefelejtetem ,amiben még elvan maradva az integrállt kütyü a audigy 1 2-töl ,1enlõre még cska az eax 2.0-át támogatják ,mert igaz a hardware képes lenne rá semmi kül ,de a drivert még nem írták meg hozzá.

Mu*][*h4pHu|{4
sis chipset no comment sulinet no comment mondjam még?^.^

Breki33
köszi megerõsítettél

sajna már nem nagyon lehet olyan alaplapot kapni amin nincsen ilyen szutyok
Mu*][*h4pHu|{4
Nah akkor a tisztán látás végett😉Olvass el jó pár fórumot ,mind az alaplapi zajkeltõkrõl mind a creative termékeirõl😉Jah meg akkor már nem árt ,ha elolvasol 1 nf7-s manualt se csakhogy az irq-k terén is tisztán láss😉Nos az integrált zajkeltõk nagy résza gagyi volt zajos stb. ebben nem szállok vitába. De mivelhogy most lassan 1 éve van az nf7-s soundstorm minõsítéssel( a soundstorm minõsítés) ,rendesen felrúgta a helyzetet a hangkártyák terén! Nos rengeteg neves külföldi oldalt találhac ahol az nf7-s zajkeltõ soundstorm kütyüjét hasonlítják össze a creative audigy 2-es kártyájával (igen 2-es nem az 1-es! márpedig az 1 30rongyos kártya!!!)A teszteket bárhol nézedd meglepõ módon alig marad el az alap lapi zajkeltõ cucc a 30ezeres creativ kártyától , bõvebben kifejtve kb. 5-10%al jobb a creativ kártyája és ez mind vonatkozik 3dmark03 soundt testre mind zajszint-re stb😉Ami a lényeg ,nem közölték ,hogy az alaplapi zajkeltõ digitális kimenetét használták !És most jön amire rá kellett jönnöm miután átolvastam több száz fórumot, ha viszont a kütyü analóg kimenetét használod elmúlik a nagy fölény és kicsivel jobb a kártya az eddigi integrált kütyüktöl.Úgy fogalmazták egészen pontosan ha a soundstormot digitális kimeneten használod valami olyasmi kártyát kapsz ami audigy1 és 2 között van de inkább közelebb a 2höz ami nagyon nagyon jó eredmény! Viszont az analóg kimenet az a sb live 5.1-es szintet üti meg igaz azt is cska alulrol.Nos akkor is ha azt veszed ,hogy ezt az alaplaphoz kaptad +ba és kb 28ezer kp-bol van 1 fasza lapod serial ata vezérlõvel hálókártyával ,és mindezt kevesebb mint 1 audigy2es áráért akkor szerintem nem kérdéses használlja-e vagy sem. Amúgy is ha minõségre vágysz akkor nem creative hangkarit veszel😛 Mert a creativel is vannak gondok rendesen ,csakhogy a driver elátotságot említsem😉Jah igen a végére még az irq-k nos barátom ha nf7s tulaj lennél és olvasgatad volna a manulat rájönnél hogy xp alatt biza nem 15 irq van és állítanis e kel semmit 1szerüen engedélyezni kell a bisoban az acpi-t ami teljesen magától osztja ki az eszközök között az irq-kat ütközés nélkül ,jah és a lényeg az irq-k számát megduplázza^.^

IMYke2.0.0.0
SoundBlasterem van, amióta PC-zek.
Amikor a 2. gépemet állítottam össze már voltak ilyen integrált VGA és hang szutykos alaplapok. Én inkább hozzádobtam + 5 ezret az elérhetõnek tûnõ alaplaphoz (és vártam egy hónapot), de akkor sem választottam AC'97-est, helyette olyan lapot, amiben NINCS integrált szutyok - sem VGA, sem hang-, sem hálókártya (Abit KR7-A 133).
Mivel nem mai a gyermek, és tudom, hogy sokan azt hiszik, hogy ha olyat vesznek, amiben ezek "beépítve" vannak - miközben (esetleg?) tudják, hogy okádék a hang meg minden - én örülök, hogy anno vettem egy 9900 Ft-os SoundBlaster Live! Player OEM kártyát.
S bár nem egy csúcskártya - bár az akkori idõket megelõzõ idõszakban sokan fél karjukat is adták volna ilyen kareszért! - nekem tökéletesen megfelel.
Nincs 5.1, 7.1 hangrendszerem, csak összehasonlítási alapom:
kedvesem édesanyja vásárolt egy 220 ezer Ft-os P4-es konfigot, SuliNet Express keretében. Természetesen gagyi AC'97-es, integrált hangkártya van a SiS lapon. Hogy az mekkora gány!

-----------------------------------------
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
-----------------------------------------

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Breki33
nekem más a véleményem
persze az én ismerõseim hifisták és pl azért járnak hozzájuk az emberek hogy ugyan javítsa kicsit fel az hangfalat vagy cserélje ki a végfokot az erõsítõben.

Most itt tényleg nem mennék bele részletesebben nemis ez a lényeg ebben a topicban.

Csodálkozom viszont hogy nem idegenkedtek az integrált cuccoktól.
Elég sok számítógépes ismerõsöm van és mindegyik így gondolja.
Sztem egy hangkártya megér ötezret.
Breki33
hát aktív hangfalhoz jó

de olvasd csak a 2. pontot

Amúgy én láttam pl Audigy 2-est is 18-ért
Ha ez a hobbid, akkor nyilván költesz rá, viszont akkor nyilván azt is tudod, hogy a Klipsch-bél jobb minõséget sehol nem kapsz. A 2.1-es rendszerük 60 000-be kerül, a 4.1-es most már csak 75 rugó, annó, amikor a haverom vette, akkor még 90 volt és meg is érte az árát, ha valakinek ez fontos.

Én jelenleg nem állok olyan fényesen anyagilag, hogy sokat költsek a gépre, és amikor volt is 10-20 ezrem, akkor mindig tudtam mást venni, még egy vinyót, még több RAM-ot, vagy épp a kormányomat, mert ezek fontosabbnak tûntek.

Egyébként apáméknak anno mûszaki boltjaik voltak kb. 3 évig, és én voltam az a szerencsés, aki otthon tesztelte a cuccokat, mielõtt nagyobb darabszámban rendeltek volna. Szóval van némi fogalmam a hangzásvilágról 😊

Breki33
most itt nem akarok belemenni hardverdolgokba

röviden egyrészt nem túl jó minóség másrészt amit mondtam az irq ütközésekrõl

kérdezz meg bármilyen rendszergazdát ezt fogja mondani
Tikal
tudom hogy nem csucsminõség, nem is állitom hogy a hangkari szarabb vagy vmi, de csucsminõségú hifim ugysincs, nem fogok még arra is százezreket elkölteni....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
de miért mondod hogy szar? eddig mindegyik alaplappmon volt integrált hangkari, és egyikkel sem volt soha semmilyen gondom, sem ütközés, sem hangzás semmi... kivéve most ezt a szar cmr4-et 😊 de ez sem a hangkari hibája

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Breki33
te tudod de ajánlom egyszer nézd meg pl a zajszintjét vagy a frekitartományát.

Na mindegy ez itt off de akkor ne panaszkodjatok P
Breki33
1. Azért mert ezek integrált xarok
2. Az enyém most használtan kb 5.000 már persze ha van olan hülye aki el akarja adni
3. Haggyál SB-vel az enyém simán veri azt

Sztem Integrált cuccokkal csak gubanc van és a minõségük is kifogásolható. CSak szarakodás van az irq-val. És ugyebár abból 15 van PPPPP

Ja ez a hálókártyára nerm vonatkozik
Tikal
With the nForce2 MCP2-T, the APU (Audio Processing Unit) delivers Dolby Digital 5.1 cinematic-quality sound and 3D positional audio to your home PC. By SoundstormTM technology, the NF7-S supports Real-time audio encoding delivering up to 256 simultaneous audio streams makes games and applications come to life. With cutting-edge features and ABIT Engineering, the NF7 series is the ultimate multimedia platform for the world.

egyenlõre jo ez 😊

Breki33
nekem is van sajna
egybõl letiltottam

és utálom a házimozit

viszont a hangzáskülönbség le sem írható
Igaz nekem külön készített kábel megy az erõsítõhöz és a legjobb fajta a 120 Wattos hangfalakig.

Én ezt többre beszülöm mint akármilyen 7.1-et

Mondjuk ez a hobbim........
Tikal
merrt ha be le van rakva akkor minek vegyek 20 ezerért, azért.. problémám még nem volt vele, ennyi.
hangkarikrol (fõleg S😎 is hallottam már elég sok rosszat, szoval ez konfig függõ....

Mu*][*h4pHu|{4
Kiváncsi leszek honnan fogják tudni ,hogy tényleg nem vágta le, vagy nem a szalagkorláton szánkázot végig😉

Egy SB Audigy, ami egy Klipsch Promedia 4.1-en szólal meg elég tiszta neked? Mert ilyet hallgattam kb fél évig.

seAke
Akkor még nem hallottál tiszta hangot!

[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenő vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,

Meg fogsz lepõdni: azért, mert egyrészt nem kell plusz hangkártyáért fizetni, másrészt mert 2 év alatt se a haveromnál, se nálam nem volt vele gond, harmadrészt, mert amikor használtan kompletten megvettem a gépet, akkor volt egy ilyen "integrált szar" az alaplapon. Házimozi hangfalrendszerem amúgy sincs, szóval nagyobb tudású kártya felesleges is lenne.

Ha bedöglene, vagy lenne vele gond, akkor valszeg összekaparnám a lóvét valami normálisabb kártyára, de most miért vennék mást?

Breki33
miért használtok ilyen integrált szarokat?
Tikal
790, nvidia nforce integrált, stereo stb mittomén 😊

Ha valakit esetleg érdekelne, felkerült az oldalra egy újabb avi a japán pályáról, ezúttal shortcut-ok és wall-sliding nélkül. Elvileg hamarosan lesz egy clean-racing lista is, ahová csak az ilyen eredményeket lehet beküldeni.

Breki33
azzal is ez lesz

a hangkari milyen?
Tikal
nvidia nforce... abit alaplap stb, mindegy, annyira nem fontos, majd ha kijön a full, meglátjuk.

Breki33
volt egy ilyen sejtésem
meg már mondtad P
via-s ac 97 😊

Breki33
a letojás helyett egyszerûbb lenne egy configot irni
fogadnmi merek hogy a hangkártya azonos lesz
nah, szépen araszolok elöre a listán.

Tikal
kár hogy nincs ace-m...

látjuk mi a közös,és? nem megy egyikunknek sem... de már letojom, megvároma full-t, ha az is szar lesz akkor kuldok a programozoknak egy rendes kodeket.

zaki
ja, tényleg

Breki33
Hát talán meg kéne néznetek mi a közös
Breki33
na igen ez tipikus ace-s duma P
nekem is pont ez! a kocsi vinnyog mint az állat, a nav hangja jo, zene kuuva lassuuuu.

Tikal
van renes codec-em, minden film játék zene megy...

Tikal
dxdiag:
no hardware acce, igy jo a navigátor hangja, de visit a kocsi, és nincs zene, hajá codemasters!

reméltem ha nekimegyek egy vacak táblának 80-al, meghajlik vagy kitröik, erre megállit mintha falra kenõdnék, nem baj, majd a cmr5 ben talán.. hajrá codemasters!

mármint a hardveres gyorsitás van alapon

nekem az alapon van, igy sem jo a hang , most vmivel lassabb lett, a navigátor már jol beszél, a zene tetüüüü lassu lett, mintha nyujtanák a szalagot, a kocsi meg mint egy darázs

Breki33
attól nem lesz jó a hang P
Breki33
1. Nem emiatt a játék miatt kell felrakni rendes codec-et
illetve nemcsak emiatt

2. A béka hangját békénhagyni PPPPPPPP
3. Valószinû a hardveres gyorsítás kell basic-ra venni mint már írtam !!!!!!!!
zaki
indítsd novideo-val a játékot, nekem is azzal megy (csak)

Tikal
faszom az ilyen kocsog játékokba hogy ilyen hangokkal meg kodekkekkel kell veszodnie az embernek, nem lehet kiadni egy rendes demot?

vékony béka hang van játék közben, menuben meg király a zene, most mi van? k-lite kilove, nem jo 😊

Breki33
de csak akkor mûxik korekten ha a régieket korrekten lepucolod P
Breki33
nem csak én terjesztettem el a DC-n ha ez nem hangzik nagyképûen
és sok acessal vitatkoztam emiatt
akiknek kedvelt dumájuk
"de nekem eddig minden ment vele"

Szóval én csak azt szeretném, hogy az emberek ne rakjanak fel ace meg ilyesmiket és menjenek a dolgaik

Amúgy meg ez a másik hobbim így ebbe eléggé beleástam magam.
hen-tes
thx! :Ö
megoldodott 😊egyébként nem a gémhez hanem filmhez kellett 😊)

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

Breki, te valami reklámemberük vagy? 😊)) Nyugi csak viccelek, csak annyira véded, mintha érdekelve lennél. 😊

Egyébként nekem addig se volt semmi kodekgondom, amíg egyenként vadászgattam össze a kodekeket, de amikor volt egy win-reinstall, akkor egyszerûbb volt a K-lite-ot felrakni. El kell ismerni, nagyon jól összerakott csomag.

Breki33
de nem a k-lite miatt az ziher P
Breki33
k-lite

klikk