Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jim Morrison
Hali!
cs4 hez kellene egy kis segiitseg... van egy kép amit nem tudok elforgatni, hogy ne legyen párhuzamos az alap kép széleivel , ráadásul nem csak jobbra balra szeretném forgatni, hanem még kicsit beforgatni a jobb oldalát ezzel keltve életszerûbb hatást. Nemtom hogy kell itt forgatni :/
Egyik 3d toolst sem tudtam használni >/

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ezzel fordítsd
de többet érsz angol Photoshoppal
Köszönöm a segítséget, de sajna valamiért nem sikerül. Magyar Photoshoppot használok, és nem igazán értem az angol kifejezéseket, lefordítottam, de nem egyértelmû a fordítás. Lehetne magyarul is kérnem a megoldást. Ebben: hogyan lehet egy képet körbeírni "folyatni" szöveggel Photoshopban?
Köszönöm.
Rowlend
Ez lett belõle 😄 ami a nickem

GET OVER HERE!

pxxl
ha kész van linkeld mer kiváncsi vagyok mi sül ki belõle 😄

All hail the double x!

nyitsz egy új, átlátszó 1x2 px-es doksit, az egyik pixelt befeketíted, edit->define pattern. képre pattern stamp toolal (shift+s) vagy layer->new fill layer->patternnel tudod
és ezt is overlayre kell tenni
Rowlend
Köszönöm sikerült 😄 De lenne még valami.
Méghozzá a csíkozás, de nem ez a ferde hanem a vízszintes.

itt egy kép:
Kép

Na ezt hogy lehet? 😄

GET OVER HERE!

overlay, nem screen
ProGabe
pen tool-lal rajzolsz egy path-t, kiválasztod a type-tool-t, a path fölé viszed a kurzort, amikor megjelenik egy kis hullámos vonal a T betû mellett, katt!

Rowlend: csinálsz egy kijelölést, mindegy mivel. új réteg, aztán jobb katt a kijelölésen - stroke. ezek után az új réteg rétegstílusát módosítod, így tudsz csinálni olyat, ami az elsõ képen van, méghozzá gradient overlay-jel

a "fényes" keret csak annyi, hogy fehér színû storke-nak adott screen (fejbõl, lehet más) blending mode-ot

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Rowlend
Szevasztok, kéne egy kis segítség. Leginkább keretekkel kapcsolatban. Na szóval hogy lehet ilyen fekete keretet csinálni a képeknek? nekem van egy módszerem de attól eléggé megcsúnyul a kép. A másik pedig, hogyan lehet hát ilyen fényes keretet vagy nem is tudom. Itt egy pár példa:
Kép1
Kép2
A kép szélén az a kis fényes keret 😄 remélem értitek mire gondolok. Köszkösz

GET OVER HERE!

Sziasztok.
Tudna valaki segíteni abban, hogyan lehet egy képet körbeírni "folyatni" szöveggel Photoshopban? Elõre is köszönöm.
repvez
és ez müködik sok fájl esetében is?Mert épp ezt akartam kérdeni én is mivel lenne egy olyan képem ami darabokba van és szeretném egy darabbá alakitani csak az a gond hogy nagyon nagy méretü és sok.
60db 3600x3600 képet kéne egybeilleszteni.Az se lenne baj ha automatikusan tudná elvégezni , hogy melyik hova kell, mert nem egyértelmü, mivel egy domborzati térkép darabjai és szürkeárnyalatos az egész kép.
Sziasztok!

SOS!

Egy kis segítséget kérnék ha lehet.
Az lenne a kérdésem, hogy van egy kép amit digitális fényképezõvel csináltak.A készítés idõpontja látszik pl. photoshop alatt.Lehet olyat csinálni, hogy ha megváltoztatom a képet akkor ne látszódjon, hogy manipulálva lett a kép?(a dátum az eredeti marad csak plussz sorban megjelenik, hogy módosítva lett)Legalábbis nekem😞
Sajnos csináltak egy képet rólam össze ollózták és teljesen eredetinek tûnik.Ha nem tudnám, hogy az két kép akkor még én is elhinném.
Ha valaki tud segítsen legyen szíves, nagyon fontos lenne!
KÖSZÖNÖM!!!!
Nagyon köszi!
ProGabe
view - snap, ill. a snap to... menüpont, ahol ki lehet választani, mihez "tapadjanak" a layerek (pl. lap széléhez, guide-hoz, stb)

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Sziasztok!
Hogyan lehet kikapcsolni mikor 2db képet raknék össze és a széleit automatikusan összeilleszti?
Csak egy kicsit kellene igazítani rajta, de hirtelen sokat ugrik, vagy összerántja a széleit.

Köszönöm válaszotok: Forrai Béla.
pxxl
hát ezaz <#nemtudom>

#12713: én nem szeretem a PS ívre írását. avlahogy nem az igazi. ha ilyenre van szükségem akkor kivételesen elõveszem a corel draw-t.

All hail the double x!

broller
Sziasztok,

Tudna valaki segíteni, hogyan készíthetnék cs3 seg-vel ilyen körív mentén futó szöveget?
Köszi...

ProGabe
ekkora méretben, ilyen felületre 150 dpi? mi a francnak? 😮

pxxl

All hail the double x!

és az alapját nem lehet úgy megcsinálni? vagy csak nem akarsz vele annyit dolgozni? 😄
pxxl
nehézkes lenne az alapja egy kész "csillagos égbolt", meg színátmenetek stb. am csak ez a bazinagy a szar, a többi oldala az kisebb. a szöveget azt vektorosan kapják, 2 logo van még, az már eleve vekrotos ugye, hát más nincs is asszem. majd minnyá mutatok egy durva vázlatot, csak még ment a drágaszág (már 25 perce 😄)

All hail the double x!

miért nem csinálod vektorosan?
pxxl
bazzeg ekkora marhaságot...
autóra kell gyártanom egy matricát. az egész autó méretre. csk az oldala nagyjából 630x215 cm. egy nagy furgon. és azt mondja a tag, hogy 1:1 méret, 150dpi. bazz, csak a megnyitott doksi 1.8 giga :/ már bezabált 25 gigát temp fájnak a ps, és nincs több lemezterület :/ sztem halál felesleges 1:1 150 dpi-vel de mind1...sztem jó lenne 1:10 300dpi is. de hát õ a "mester" 😄

All hail the double x!

Helló!

Segítsen valaki! Most raktam újra a gépem. Miért nem mûködik a PrintScreen opció? Telepítés elõtt egy gombnyomás és mûködött.
Most nem akar!

Elõre kösz a segítséget!
Köszönöm a segítséget! Végre megoldódott a problémám. 😄
pxxl
ments egy png-t miután levágtad a fehér részt.

All hail the double x!

Hello!
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de már egy ideje foglalkoztat.
Szóval, van egy pl. háromszög alakú ábrám, amelynek a háttere fehér. Ezt úgy szeretném elmenteni, hogy a fehér részt levágni és csak maga a háromszög alkossa az egész képet, úgy mint az asztalon az ikonok. Nekem sajnos mindig négyzetes alakban menti el, hiába vágom le a fehér részeket, mert mentésnél kegészíti a fehér rajzvászonnal. Van erre megoldás?
pxxl
van valami egyszerû módja annak hogy egy fényképbõl rézkarc szerû képet csináljunk? vagy elõ a ceruza és rajzolás?

All hail the double x!

pxxl
ha már megvan a kijelölés, akkor nyomsz egy ctrl+j-t és megduplázad a réteget, de csk a kijelölt rész duplázódik. aztán azt a layert áthúzod a másik képre pl.

am valszeg azért nem engedi a maszk hozzáadását, mert Backgroung a layered, vagyis egy lockolt "alapréteg" vagy hogy mondjam. duplán kattints arra a layerre, jön egy kis ablak, hgoy adj neki nevet, elnevezed valaminek, OK, aztán már megy a maszk, mert nem lesz lockolt 😉

All hail the double x!

Danny1987
Hi!
kezdõ vagyok és nem igazán tudom,hogy mi lehet a hiba.
Szóval azt szeretném,hogy egy képbõ egy ábrát szeretnék kivágni majd egy másik ba beilleszteni de már a kép ábra kivágásánal megakadtam.
Szóval elöször sokszög lasszó eszközzel kijelöltem az ábrát majd gyors maszk móddal korrigáltam és elmentettem a kijelõlést.a csatornáknál az új csatornát ctrl+klikkel akarom másolni de a rétegeknél nem engedi a mszkl hozzáadását.
Mi lehet a gond?

Live for nothing or die for something.

pxxl
hali!

keresek egy tutorialt, régebben találkoztam vele, de most nincs meg. annyi a lényeg, hogy olyan képet akarok csinálni, ami úgy fest, hogy van egy bõr réteg (vagy valami más tökmind1) és így meg van tépve, karmolva, hiányzik belõle, és alatta látszik az izom (vagy bármi más). persze nem nehéz megcsinálni egy ilyet, de a tutorialt átnézném beállítások miatt pl. thx elõre is ha valaki megtalálja 😊

All hail the double x!

tugyiti
😄dddd
Shortstop
Ahhoz nem értek sajnos :/

péistike
fel vennél msn-re segíteni hogy kell GIF filét csinálni?vagyis nem filét hanem logót

GTS

péistike
megvan

GTS

Shortstop
hát amiket letöltöttél három filet. egyet beolvastattál egy progival a második kettõ txt file közül az egyik aminek serial a neve..

péistike
végig néztem mindent de nincs<#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#pardon1><#pardon1><#pardon1><#pardon1><#pardon1>

GTS

péistike
meik tartalomba?Tegnap kerestem nem találtam

GTS

Shortstop
A tartalomban benne van egy serial.txt nevû file nyisd meg és valószínûleg ott lesz benne.

péistike
Jó napot B.U.É.K!
Azt Szeretném Megkérdezni Hogy Letöltöttem A Photoshop CS4-et És Nem Találok Hozzá Kódot Innen Töltöttem!:http://thepiratebay.org/torrent/5207152/Photoshop_CS4_Extended_V.11

GTS

ProGabe
CS4? végül is mindegy, a lényeg, hogy amikor mentet a gif-et, akkor ott add meg, hogy 256 színt használjon (ez ugye a max. gif esetében), akkor kapod a lehetõ legjobb minõséget

Unitedfanatics
Na, valki nem ud nekem segíteni, mostmár a frameket is megcsináltam, de olyan progit ami szépen visszaadja az eredetit, olyat nem találtam (valaki ebben tudna segíteni)

Clidey
Pedig jó volna ha (maunika saú😊 rá volnál jõve, mert nekem is van pár textúrám aminél ugyan ez a hibajelenség van... Igaz a korábban említett stuffokkal át tudom õket tenni dds-be, de sokkal egyszerûbb volna egyenest PS-bõl egy kattintással...

BUÉK még1x mindenkinek! <#integet2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

LeonSilver
Igen, de azt, hogy mi a hiba vele nem értem 😉
És azt sem, hogy ha egyszer az Alpha1 ki van kapcsolva akkor miért befolyásolja ( maunika saú szerint : folyásolja be 😄 ) az elkészült bõrt.
Számomra ez az igazi talány ebben az egészben.

Neked és minden fórumozónak B.U.É.K!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Clidey
No, örülök hogy sikerült megtalálnod a megoldást! 😊
Ezek szerint az alfa csatornával volt a gond. De vajon mi?

BUÉK!

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

LeonSilver
Talán így kicsit érthetõbb 😉

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
Bocsánat az egymást követõ posztokért de megtaláltam a megoldást!
Nem biztos, hogy a leg frappánsabb de mûködik!
Szóval megnyitottam az eredeti .psd-t, kikapcsoltam a backgroundot ( így megkaptam a #12679 hszben a második képen látható bõrt ), kitöröltem az Alpha1 csatornát és így eltudtam menteni .dds-be.Most megnyitottam ezt a .dds-t ami így még nem jó mert csinált magának egy Alpha1 csatornát de az rossz.Ezt is kitöröltem majd megnyitottam az eredeti .psd-t.Innen duplicate channel a cél pedig a .dds és voila kész is.Így most van egy szerkeszthetõ .dds fájlom amin a normális Alpha1 csatorna van.

LeonSilver
Kipróbáltam megint, hogy mi történik ha az Alpha1 csatornát kitörlöm.
Mint látható a képen csinál magának egyet ami egy tök fehér csatorna.A videón pedig látszik, hogy milyen is.Sajnos a bõr betöltését nem veszi a fraps.Az elsõ bõr az eredeti kikapcsolt Alpha1-es csatornával készült, látszik, hogy a fény szépen "tükrözõdik" a felületrõl és ahogy forgatom a gépet a fény is megfelelõen mozdul.Aztán betöltöm a kitörölt Alpha csatornás bõrt.Ekkor szépen létszik, hogy olyan matt lesz a felület és semmi fény.

LeonSilver
Oda is beraktam a képet 😄 de inkább itt folytassuk a diskurzust.Szóval nézd meg, hogy simán ellehet menteni ha 5 csatorna van.