17220
-
#16940 Köszönöm, ez jó hír. -
#16939 300ban elég. -
#16938 Sziasztok!
Az A/1-es méretű - 594x841mm - szöveget tartalmazó képnek mekkora dpi-vel elkészíteni, hogy ne legyen homályos a szöveg nyomtatásnál? 400- 600-1200 még nagyobb? -
#16937 RedBull Illume fotópályázat nyertesei -
#16936 -
#16935 ez lett a megoldás ;) köszi még1x -
#16934 köszi, kipróbálom majd -
#16933 Szia!
Ilyenre szerintem sokkal jobb választás az Illustrator. Bármikor tudod a pontokat módosítani (amit a stroke is követ). -
#16932 üdv..
csinálok egy logo-t path-okból.. az volna a kérdésem, lehet-e valahogy stroke-ot rakni a path-ra úgy, hogy az interaktív maradjon? vagyis ha változtatom a nyomvonalat, változzon a "rajzolat" is, illetve tudjam változtatni a vastagságát, keménységét.. jó lenne hogy amíg próbálom megtalálni a végleges formát, vonalat, nem úgy lehetne csak megoldani hogy folyton új "stroke-path"-al kéne a grafikai részét megrajzoltatni
nem tudom mennyire érthető :) -
#16931 [spoiler]Eddig nem is tudtam hogy a PS az videószerkesztésre is jó -
#16930 Köszönöm a segítséget! -
ricsimaster #16929 Szia, ahogy én csinálnám:
I. Ráilleszteni a rózsaszínes ruhát
II. Duplikálni, felső rétegen klónozni a ruhahajtásokat. Nagy kontraszt erre a rétegre, hajtások maszkolása.
III. A feketéről pedig szimplán levágni a szakadt a részeket és rámásolni
IV. Színegyeztetés
Nem bonyolult csak pepecselős munka -
#16928 Sziasztok!
http://yobtaf.deviantart.com/art/Chaos-318740267
Ennél a képnél hogy tudta a ruhát így megváltoztatni.
A kép alatt vannak a források de van esetleg tutorial hozzá vagy valami leírás.
Köszi -
G_ArchAngel #16927 Align/auto align tutorialokra keress rá, szerintem ez az amit keresel -
#16923 Akkor ez bukó :(
Egy másik kérdésem , az PS-ben megoldható ha több képet készitettem egy helyról,de van egy kis eltérés a készités helyén, akkor azokat lehet valahogy autómatikusan egymásra helyezni, hogy megadom azokat a pontokat amik ugyan azok a képeken ? és igy több képből lehet egyet késziteni, ugy hogy az azonos részek sem lesznek elmozdulva?
Csillag fotozásnál és olyan témáknál gondoltam mint amikor egy repülő leszál és sorozatot készitettem róla és a hátteret szeretném ha állandó lenne,de a gép a több poziciójában szerepelne azonos képen. -
G_ArchAngel #16922 Igen, a kerdes, hogy fokuszban van-e a szemely es mekkora szazalekat teszi ki az adott felbontasnak.
Pl. egy 40 mpixeles kepbol ki lehet vagni egy 2mpixeles arcot, amit az uj Image size es sharpeningnek koszonhetoen, ami a CC-ben van hasznalhatova lehet nagyitani.
Ha out of focus, akkor semmikepp. -
#16921 Teljesen kizárt :) Egy nagyon "szép" pixeles képet fogsz kapni, amin nem, hogy a személyt nem fogod látni, de még azt sem, hogy egyáltalán mi lehet a képen. -
#16920 Lehetséges valami hasonlót elkövetni egy képen mint az NCIS-ben? Persze tudom, hogy kamu amit ott müvelnek,de lehetséges annyira felhozni egy képet, hogy mondjuk egy szemüvegben tükrözödő személyt jobban ki lehessen venni, hogy ki az? -
#16915 Hát nekem már az alapanyagok beszerzésénél elfogy a türelmem -
#16914 Miért mászik át 3 ember egy zuhanó léghajóra? :D
félisten az ember...
és ha azt nézzük, mindegyikünk PS-e tudja ezeket, csak ki kéne belőle hozni :D -
G_ArchAngel #16913 -
#16911 Közben megtaláltam...de a fenye egye meg, VIP nélkül nehéz a visszavonás :D :)
De köszönöm, megy a + :) -
#16910 de
edit->preferences->type és text engine-t rakd át middle eastern-re east asin-ról. -
#16909 Most nekem is előjött ez a hiba..de én nem igazán szeretném újratelepíteni, valaki valami megoldást? -
#16908 Köszönöm, nem rossz. -
#16907 Elvileg VueScan, működik 64 bites Windowson is és ugyan arra használják -
#16906 Igen -
#16905 64 bites Windows használsz?
"TWAIN is not supported in Photoshop when it’s run in 64-bit mode." -
#16904 Sziasztok!
Tudna valaki segíteni szkennelésben?
Feltelepítettem a nyomtató (Hp) gyári driverét, meg a Twain-t is, de ennek ellenére nem látszódik a PS-ben. Mi ilyenkor a teendő?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni! -
66zio #16903 Végül újratettem inkább, és megoldódott -
66zio #16902 Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám CS6 extended verzióban , hogy ha szöveget írok és nyomok egy pontot vagy kötőjelet, szóközt akkor azt a szó elé rakja. Nem tudjátok miért csinálja ezt? Eddig semmi baja nem volt. Nem tudom mit szúrtam el. -
#16901 Tipográfiához inkább könyvek vannak. A magyar könyvkínálat természetesen siralmas. Virágvölgyi Péternek van egy viszonylag hasznos könyve (A tipográfia mestersége számítógéppel), bár inkább tördelőknek szól, de érdemes elolvasni, mert kb. 150 oldalon rengeteg hasznos infó van. A külföldi könyvkínálat, meg hát végtelen, ebben nem fogok tudni mondani "legjobbakat" :) -
#16900 Persze, hogy lehet. Automatenek hívják (File menü). Felesleges egyesével nyitogatni a képeket. -
#16899 Sziasztok!
Egy vagy több jó kis oktatóvideót keresek typography témában.
A fő gondom, hogy szép betűtípusokat használok de a szöveg mégsem úgy néz ki a képen ahogy kéne. Ez nagy gyengém, hogy elkészítek valamit amire aztán kéne egy kis szöveg, felirat stb de nem tudom rendesen kiválasztani a betűtípust és / vagy nem tudom jól elhelyezni. Ebben kéne segítsék, oktatóanyag. Fizetős is jöhet.
Köszi. -
#16898 opacity 20%? :O
actions - felvételre kattintasz, megcsinálod amit szeretnél, leállítod. akár bindelheted is, mondjuk F2-re, és minden képnél nyomsz egy F2-t..
vagy biztos meg lehet úgyis hogy benyitja a kövit, rárakja, menti, ezt nem tudom.
-
#16897 olyan opálos tejuvegszerü hatást hogy lehet elérni ? vizjelet akarok csinálni,de olyat ami nagyon nem takarja ki a képet,de mégis látható, hogy van rajta vizsjel. ÉS hogy lehet autómatizálni a rárakást,mert 100nál több képre kéne. -
#16896 ha meg tudod csinálni, akkor mi a kérdés???
nem értem... -
na erre gondoltam :)
és ezt meg is tudom csinálni
bocs a smapért :D -
#16893 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne:
Hogyan lehet fénykép-és rajz (ceruzarajz) között, nyilván ugyan az a kép realisztikus átmenetet csinálni mintha a ceruza rajz félig ki lenne színezve fótó relalisztikusra, nem tudom értitek e. Valami orbitálisan profi anyagot kell csinálnom.
Esetleg egy turor? Sajnos azt sem tudom, hogy keressek rá a neten -
#16892 Sziasztok nem tudja valaki a kepen lathato betutipus tipusat?