Photoshop

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
miért nem húzol be 2 segédvonalat?

All hail the double x!

LoDMaSt
Engem is alapból, csak most olyat kéne csinálnom, hogy azonos középpontú körgyûrûket vágok ki egy képbõl, amiket elforgatok utána, és így tudom, hogy honnan kezdjem. :)

@ Hellomarci

Met
Az Illu, valalmi inteligens guide vagy mi a neve, engem zavar :)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

LoDMaSt
Sziasztok, egy gyors kérdésem lenne, hogy PS-ben hogy tudom megcsinálni, hogy a layerek-nek mutassa a közepét? Emlékszem, hogy egyszer régen láttam olyat, hogy a layeren keresztbe futott egy 2 átlós vonal, és ahol metszették egymást, ott a közepe. Vegy AI ben volt ez? Köszi!

@ Hellomarci

Klon
kinek a pap, kinek a papné :)

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

pxxl
én gyûlölöm. sokat szívtunk vele melóhelyen amikor abban hozták a munkákat. többször is újra kellett csinálni a melót, mert elfelejtette menteni, vagy mentett egy nagy üres doksit, egyesével többszáz képet rgb-rõl cmyk-ra állítani, pdf-et írni úgy, hogy néha hibásan írta meg, rossz mérettel...nem nyomdába való.
2 dolog amit szeretek benne, az 1. vonalkód gyártás, 2. ívre írás. tudom a ps is tud ívre írni, de a corel szebben sztem.

All hail the double x!

Klon
sztem meg nem rossz a corel... én spec jobban szeretem mint az illustratort, még a bug-ok ellenére is.
bár lehet csak azért, mert ezzel kezdtem, ezt szoktam meg.

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

pxxl
az a lényege, hogy nem képpontokkal írja le a képet, hanem vonalakkal, amiket "újraszámol" ha felnagyítod, ezért nem esik szét a kép óriási méretekben sem. hátránya, hogy nehezebb (sztem) jó grafikát készíteni vele, és sosem lesz olyan szép, mint egy pixeles kép. kevesebb effektelési lehetõség van pl. lehet vektorizálni képeket, de azok általában elég silányak lesznek (256 szín), csak kimondottan ilyen célú anyagba érdemes berakni, ahol nem gáz a rondább grafika.

leginkább logók készítésére jó, speckó grafikákhoz pl. grafírozáshoz, plotterekhez, matricázáshoz kell használni vagy olyan grafikákhoz, ami nem túl bonyolult (szöveg, 1-2 színátmentet, egyszerû rajz, ábra), de nagy méretekben kell majd használni (óriáspakát pl)
egyszerû nyomdákban nem szokás használni, soha nem tördelünk könyvet, füzetet vektoros programban!

legelterjettebb (sajnos) a corel család, de inkább az illustrator-t használjad, az sokkal jobb, és nincs benne millió bug :)

All hail the double x!

A vektor grafika lényege mi lenne? Azt tudom, hogy a raszterrel ellentétben itt matematikailag van "leírva" a képfájl, és ezért nem romlik a minõsége ha felnagyítjuk vagy valami ilyesmi, de hol szokás használni. Meg eleve hogy kell csinálni?

Bocs a noobish kérdésért.
watto
OH megtaláltam és kész is a logo, köszi a helpet :D

. . , -cske készen van a ☺ -cske.

watto
Kössz, de valamiért nem mûködik. Emlékszem valamit csinálni kellett még vele anno, vagy nem tudom, de nem érzékeli.

LaliK
C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CSx\Presets\Brushes\

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

watto
Heyho, rég pseltem, de msot meg jött hozzá a kedvem, és csinálnék magamnak 1 logot, de elfelejtettem hogy kell brushokat beranki? Leírná valaki hova kell másolni? Elõre is köszönöm.

Igen, azaz :D
yokel

CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg

szerk.: megtaláltam :D opacitás melletti cuccost húztam fel maxra már jó :)

Azért köszi
Nem erre gondoltam.

http://noob.hu/2010/11/22/asd456.jpg

Az elsõn a kijelölés hol halványabb hol erõsebb...

A másodikon mindenhol egységesen keményen jelöl ki. De ezt úgy értem el, hogy háromszor kattintottam a kijelölésnél folyamatosan, mert nem tudom melyik opcióval lehet ezt bekapcsolni.
Spészgószt
egységes legyen??? mármint a szélei felé ne "halványodjon" ? vagy hogy gondolod, Mert akor nem csak az opacitást, hanem a keménységet is fentebb kell venni! De az is lehet be van kapcsolva az airbrus mód!!! a Flov melett van egy kis nyomi airbrush ikon azt kapcsold ki!!! <#alien2>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

NessieGraf
Nem látom, mit jelöltél ki és hogyan a képen. A képed maga egy eléggé semmilyen kevert szín, ahol a rózsaszín és a szürke keveredik. Ezt szín alapján jelölni akkor se lesz egyszerû, ha maximális precizitásra állítod.

Ha szín: én szoktam kicsit csalni. Másolom a képet új rétegre. Ott megnézem mit lehet tenni kontraszt, szín, stb. állítással. Durva esetben akár a fekete-fehér képig elmegyek. Az új rétegen jelölök, a kijelölést az eredetin használom.

http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info

Az ecset opacity értékét tedd 100%ra. .

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

Vagyis azt szeretném, hogy ne olyan legyen mint a képen :D
Sziasztok! Hogyan lehet megcsinálni, hogy gyorsmaszk módba "egységes" legyen az ecset erõssége? Ugyanis ha ecseteléssel jelölök ki valamit akkor a jelölés erõssége változhat. Pl. háromszor rákattintok az ecsettel a kijelölendõ dologra és folyamatosan erõsödik a kijelölés (elõször halvány, közepes majd erõs) Azt szeretném, hogy egységesen erõs legyen a kijelölés mert közbe bezavar :) Remélem értitek mire akarok kilyukadni :)

http://noob.hu/2010/11/21/kijeloles_0.jpg

Linkeltem egy képet ezen biztosan rájöttök mit szeretnék.
MerlinW
Már miért ne lehetne portrén textúrát változtatni???<#confused> Nekem van egy fotóm, ami pályázatot nyert ilyen változtatással...sztem aki PS guru, az ne szóljon a fotózásba bele...<#puszi>
Spészgószt
jah és a magyar PS-t hanyagolnám!!! Elcseszett egy fordítások vannak rajta!
Jobban jársz (sokkal) ha az angolon tanulsz meg!
Nem mellékes, hogy a tutoriálok nagy része sem magyar legalábbis a jobbak :) vagy ha magyar akkor is angol ps-t használnak és nem fogod érteni! órákig keresgélheted a kocsog magyar menüpontokat....<#idiota>

[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.

Spészgószt
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ha ilyesmire gondolsz és nem értesz hozzá akkor inkább valami Plug-in-t keress amivel LEHET efektelni ps tudás nélkül is!
A portrék retusálása nem 2 hetes ps tudást igényel! XD
Az "efekteket" a leyerek okos használatával tudod elérni! azok amiket te mutattál lófaxra se jók :)
mint mondtam NÉZZ tutoriálokat!!!! hasznos! és tuti lesz olyan is amit te szerenél...!

Igazából pár hete használom a PS-t...

http://www.kephost.com/images3/dr9522s6hw9g00zp7iuq.jpg

Mint mondtam volt egy natúr képem és ezzekel próbáltam feldobni ami a képen is látható. Csak sajnos 1-2 lehetõség volt ami igazán tetszett belõle... Azt hittem hogy lehet külön letölteni ilyen effekteket vagy nem tudom minek nevezik ezeket... Valamit biztosan keverek igazából csak szerettem volna több ilyen effektelési lehetõséget.

Úgy képzeltem el, hogy letöltök ilyen effektet valahonnan, és a leguruló fehér ablakban végén ott lesz pluszba hogy mit tudom én "ezüst metál" és ha rákattintok akkor átrakja a képet ilyen szürkés képre mint a neonfény átrakja neonos kékre.

De biztos hülyeség amit írok csak én így képzeltem el ezt az egészet :D
Spészgószt
Még miníg nem értem te mit akarsz!
Ezt sehova nem kell másolni, hanem egy layer-re teszed és úgy dolgozol tovább a képpel, vagy edit- define pattern és lesz belõle pattern amivel ki tudsz tölteni tereket vagy megadhatod a stamphez stb...de az már pattern(ami nem textúra :D ) de még sok máshogy is lehet használni....
de jobban jársz ha inkább tutoriálokat nézegetsz hogy lehet efektelni egy portrét me úgy látom nem állsz a helyzet magaslatán PS ügyileg (hova kell másolni...stb)!

Mert különlegessé lehet tenni a portrét vele :)

Vannak nagyon egyszerû képek és nagyon különleges képeket kihoztam belõle.

Igen, erre gondoltam. Le is töltöttem egyet, csak azt nem tudom, hogy hova kell bemásolni ezeket a .JPEG képeket :) TÖbbet már nem kérdezek már csak ez az egyetlen rejtély ezügyben :)

köszi
Spészgószt
neharu de most én vagyok hülye vagy nem tom de nem értem, ehhez az effekthez minek textura?!
Nameg portéhoz?????
A textúra nem erre való, vagy esetleg új bõrt akarsz neki? de azt se így kell... :)
de ha te minden áron textúrázni akarod, akkor esetleg ITT nézz szét!
de van 6 milló egyéb oldal is...

Nem egyre gondolunk szerintem, márha az én hozzászólásomra reagáltál :)

Nem háttérnek kell, hanem magára a képre effektként. De hogy érthetõ legyen, vázolom :) Kerestem googlen egy mintaképet:

http://files.blogter.hu/user_files/15126/02252006_google_girl.jpg

Szûrõ -> Textúra -> Neonfény textúrával módosítva:

http://www.kephost.com/images3/z49oldzkqnp7qpy6lfmu.jpg

Nos erre gondoltam :D Csak nem tudom hogy vannak-e ilyenek pluszba a neten, mert az alap felhozatal nem valami jó... mert eddig nem találtam, csak ilyen ecsetes cuccokat stb.
Spészgószt
A textúrák túl kicsi felbontásúak modellek mögé, meg amúgysem arra valók hogy háttérnek használd õket, max építgetni tudsz belõle, ha ügyes vagy!
Ne texturát keress hanem backgroundot, vagy pattern-t !
kb vagy 200at csináltam a héten, nekem elhiheted! <#alien2>

Köszi, akkor valamit kevertem.

Nem ecset kellene, hanem egy alapképre rányomhatok egy ilyen effektet és 1 mp alatt átváltoztatja a kinézetét, pl ilyen mozaikszerû lesz a kép. Szûrõ -> textúra között vannak ilyenek. Gondoltam hogy lehet még külön ilyeneket letölteni?

Vagy az ecsettel lehet ezt megoldani, valamit biztosan keverek...

Ha valaki tudja mire gondolok akkor adhatna linket mert googlén mindig valami másra találok rá..

elõre is köszi.
LaliK
A *.abr fájlok Brushok, nem megnyitni kell õket, hanem bemásolni: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS4\Presets\Brushes\. Aztán ha elindítod a PS-t, a Brush tool-ra kattintva tudod betallózni (load) az ecsetet.

"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."

esetleg ha valaki tudna megdobhatna egy normál linkkel, ahol találhatók ilyen textúrák, bár lehet csak én vagyok béna és jó az oldal csak nem tudom használatba venni a textúrákat :S
szerk.:

Kevertem, ezaz oldal címe:

http://designm.ag/resources/photoshop-texture-brushes/

(a másik oldalról csak .jpg fájlokat kaptam betömörítve)
Üdv! Valaki eltudná nekem magyarázni a letölthetõ textúrák használatát? Fõleg portrékhoz szeretnék valami egyedi megjelenést, PS-ben találtam a textúrák között egy Dombormû textúrát de ezaz egy ami alapból jól néz ki a többi elég gagyi.

Találtam egy oldalt ahonnan lehet letölteni textúrákat, de letöltöttem és tovább nem jutok...

Itt az oldal címe: http://www.texturewell.com/page/2/

Letöltöm, kicsomagolom és kapok egy "ABR fájlt" megnyitom megnyitja a PS-t de tovább nem jutok? Lehet hogy berakta valahová, de a textúrák között nem találom... Valahova be kellene talán a ps mappájába másolni?? Egyszerûen nem jövök rá?

Vagy ez talán csak betûformátumok vagy én nem értem... lehet hogy összekevertem valamivel...
pxxl
100K + általában 40-50C elég, de van aki 80-at kér, vagy 40C+20M. Cián legyen mindig többségben, sárga nem kell egyáltalán bele. ennél többet felesleges, 200% körülire vagy fõle meg felesleges menni, mert lehúzódik a festék nyomás közben :) 400% esetében meg a nyomda közelébe se menj, mert a gépmester le fog vadászni :D

All hail the double x!

megoldva, megmondták a nyomdából, hogy milyet kérnek :D
nem tudja valaki, hogy a CMYK-ban mi az igazi fekete kódja? mert tudom, hogy van tiszta fekete és mélyfekete és a nyomdai anyagban sajnos nem mindegy :S google-ben most hirtelen nem találtam meg, gondoltam hátha itt tudja valaki
Hi!
Legegszerübb módja szerintem.. hogy leszedsz egy neked tetszõ BRUSH-t... majd Linkeled a szövegre.. és leveszed a réteg Opacity értékét monjduk 50-60%-ra..(Ha netán még szépíteni akkorarod a mintát akkor Jobb gomb\Blending Option) (én igy oldanám meg)
De javítsatok ki ha rosszul mondtam valamit vagy ha rossz megoldás lenne

Asrock 890GX Extreme3,AMDPhenom [email protected] + Thermaltake FRIO,A-Data 2x2GB DDR3(1600),XFX-HD6950@2GB, 3x500gb Maxtor HDD, CHIEFTEC 550W, Samsung P2450 FULL HD

LaliK
Le van írva hogy a tutorial nem tartalmazza a szövegben lévõ mintát :D

Tudom, hogy le van írva, mivel az alapján csináltam. Viszont a szöveg mintája mégsem akar összejönni. :(
Spészgószt
ott van leírva minden a (#14079 hsz ben), mit nem értesz?<#fejvakaras>

MANOWAR
Sziasztok!
Nemrég volt egy kérdésem (#14079 hsz), amire sajnos nem kaptam választ. Legyetek szívesek nézzétek meg és ha van valami javaslatotok, kérem hogy írjátok meg! Elõre is köszönöm!
kifli
idõközben potyogott a vakolat? :D

Vagy hova tûnt az egyik ablak alol a sötét rész?
MANOWAR
Gyors döntés jó döntés?<#hehe>

Kovács legény
na megvan, már megy a szoktatás már most imádom okos és kényelmes kis cucc:)

www.czekoart.hu

MANOWAR
<#eplus2>