Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1: elég ha nagyjából körberántod az arcod, úgy hogy a bõrfelület közepén haladjon a körbevágás (legyen elég hely összemosni a két kép éleit)
2: egy új layerre teszed aztán az alatta lévõ Malkovics fejet szépen leradírozod egy jó nagy és "puha" ecsettel (hardnes 0) vagy teszel rá egy maszkot és kitakarod
Az arcod méretet pedig ctrl+t és akkorára húzod amekkorára kell, célszerû valami hasonló méretût és perspektívájút használni alapból!!!
a komplett fejcsere sokkal egyszerûbb csak a nyaknál kell összekalapálni :)
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
Ha már olyan "bonyolultabb" dolgot akarsz, mint a vízjel eltávolítása, akkor egyszerûbb ha magát azt a folyamatot tanulod meg amit a gagyi szerkesztõddel csinálsz...bármit meg lehet csinálni PS-ben is nem kell trial szutykokkal bajlódni!
<#alien2>#alien2>
[:::Powered By EIZO:::] Tegnap el?tt dáretettem Én, tegnap dáretettél Te, ma dáretet ?.
ha ott lenne elõtted a ps és közben teszed is, ami tippet kapsz, úgy neked is 1xûbb.
aztán a fejét körbevágnám, a tiedet szintén és odailleszteném.
azt összekell dolgozni, és az egészet betenném vmi klassz háttér elé.
de körbe kell vágni az õ fejét?
meg, ha a sajátomat odateszem, akkor gondolom, hogy nem lesz pont akkora a fejem :) , és akkor oda kellene rajzolni a háttér színeket, mert kisebb lesz a fejem és akkor maradna ott üres/fehérség.
ezeket pontosan hogyan kellene?
thx
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
utána lefejezed szegényt, a tiedet pedig beilleszted :)
Egyébként köszönöm a válaszokat! :)
Egyébként a html,css,... topicban is beszéltünk :)
-PS-ben meg lehet olyat csinálni, hogy egy fényképen levõ szinésznek az arcát lecserlélem az én arcomra? :)
Ha igen, akkor hogyan kell?, és milyen fénykép kell a saját arcomról hozzá?
Például, ha EZEN a KÉPEN SZERETNÉM kicserélni Malkovich arcát az enyémre. :D
köszi
jó arc vagy, hogy ilyen részletesen leírtad. :)
most még mással foglalkozom, vizsgák vannak, de amint lehet próbálom ezt, amit írtál, és a többiek is segítettek.
Most Vista -sp2-eng van fennt. de kb. 1 hónap mulva felteszem elõször a WIN7-et
közben leesett, hogy képet nem valószínû, hogy kiteszel:)
a PS-ben is van megoldás, de probáld meg ezt:
http://www.forums.wiaderko.com/hu/433594-post1.html
de ha megtalálja a gazdája megbasszák a kis segged...
Egy apró kérdés... :)
A vízjelet, hogy célszerû eltávolítani? (bármilyen fotóról legyen szó)
Elõre is köszönöm a segítséget! :)
ezért (is) jó, hogy nem csak egy vagy két megoldás létezik.
u.i.:a pászolás sokkal nagyobb gecizés...és ha nem precíz akkor szarabb is! Ha a színek vagyis színes tárgyak elég egyértelmûek nem túl sok az árnyalat akkor a color range egyszerûbb, bár pászolni se nehéz ha konkrétak az élek!
Nem kell semmirõl se másolat és pláne nem kell beletörölni a képbe!
Három egyszerû lépéssel megoldható a "problémád":
1. Kipászolod a kabátot (Pen Tool)
2. A path-al kimaszkolod a kabátot a képhez hozzáadott Adjustment Layeren (Layer / New Adjustment Layer / Hue/Saturation...)
3. Az Adjustments panelen a Saturation-t lehúzod -100-ra (ezzel leveszed a színt a képrõl, kivéve a kabátról, mert az ki van maszkolva a path-ból átalakított kijelöléssel)
Ennyi...
És mind ez képen illusztrálva:
Jó PS tanulást! <#wave>#wave>
CONZERV MANIA: http://i41.tinypic.com/2qjfuvd.jpg
"I've found that when you want to know the truth about someone that someone is probably the last person you should ask."
és xp-s gépe van, szerintem a cs3 max elég. csak 50mb
és egyébként melyik photoshop-ot ajánljátok?, melyiket szerezzem be?, mert volt egy cs3-am, csak már nem használható, nem sikerült a crack rendsen. :)
melyik a jó és stabil PS jelenleg?, ja és angol ,vagy magyar?
utána ctrl+shift+i vel invertálod és törlöd! kb ennyi gyorsba...<#alien2>#alien2>
Több lehetõség van a törlésre.
Én a gyorsmaszkot szeretem a legjobban, de neked talán a leg1xûbb, ha a köv. teszed.
Van a képed. CTR+J, így lesz egy másolatod.
A fölsõ rétegen: KÉP - KORREKCIÓ - TELÍTETTSÉG CSÖKKENTÉSE.
Radírt jelölöd ki, és elkezded kitörölni, amit színesen akarsz látni.
(az alatta lévõ kép ugyanis színes, és ezt fogod ott látni)
egy kis tipp:
nagyítsd fel a képet és elõször a széleit töröld kis ecsettel, így könnyebb lesz a belsejét már nagyobbal.
Mármint, ha a narancssárga kabátot meg szeretném hagyni, akkor a kabát körvanalánál hogy töröljem?, mivan,ha beletörlök?
Nincs erre valami olyan lehetõség, hogy mintát veszek abból a színbõl, amit meg akarok hagyni, és akkor megadom, hogy ezen színen kívül minden legyen fekete - fehér?
2, a fölsõ layerbõl mindent kitörölsz, kivétel azt, amit színesen akarsz hagyni
3, az alsó rétegen: KÉP - KORREKCIÓ - TELÍTETTSÉG CSÖKKENTÉSE
és kész is
Sajnos én photoshop-ban nem vagyok jártas. Ez van, még nem volt idõm tanulni azt is.
Ezért néha buta kérdéseket kérdeznék. Bocsi elõre is.
Ha van egy színes fényképem, akkor hogyan lehet photoshopban megcsinálni, hogy a fényképen csak egy adott szín látszódjon, és az összes többi mondjuk fekete-fehér, vagy barna-fehér legyen.
TEhát, ha pl. a fényképen van egy személy, és rajta van mondjuk narancssárga kabát, akkor csak a narancssárga kabát legyen a saját színe, az összes többi a már fent írt két színkombináció
köszi
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Kihúztam-bedugtam, újraindítottam stb, de nem jó ...
ami érdekes, hogy a nyomásérzékenység 4%-tól indul nálam, és azt látja a PS, ha nem nyomom meg annyira nem fest .... De alakzatdinamikát már nem engedi ráállítani :(
Szerintem valami újraindítási vagy kihúzogatós történet lesz ...
a következõ a bajom.véletlen csináltam pár raw képet. szeetném feldolgozni õket, meg amúgyis megtanulni a raw képek feldolgozását. nikon gépem van, viszont amikor behívom a camer rawba a képet, akkor a színprofilok sem olyanok, és valamiért nem tudom ugyanazt kihozni mint a jpeg kép.a capture one(nikon szoftvere) megjeleníti ugxyanúgy a színeket, mintha jpeg lenne. tudna valaki valami részletes leírást adni, hogy hogy tudnám a rawba is ezt elérni? van rá egyáltalán megoldás?
Eddig jó volt, de jó ideje nem használtam, most kellene de nem mükszik. Tollat érzi , rajzolni tudok vele, csak a nyomásérzékenységet nem látja .
PS-ben mit kéne buherálnom, hogy lássa a digitáblám nyomásérzékenységét???
Minden programban jó, egyedül ps-ben nem mûködik :(((